Blacklist iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blacklist iPhone

11.09.2017 | 09:23
Pozdrav. Pomoć oko kupnje ophona koji nije zaključan na iCloud radi na sve mreže ali je blacklist (upaljen, stavljen ili kako god se to kaže). Nudi mi se jedan iPhone koji je novi u kutiji ali je blacklisted na američkoj mreži T-mobile i jedan koji je na At-t. Dali se mogu koristiti oni u hrvatskoj na našim mrežama normalno
11.09.2017 | 09:39
A zasto su na crnoj listi? Nije ti lakse ukrasti koji telefon nego kupovati?
11.09.2017 | 10:21
zabac to nema veze sa kradzom,telefon je vjerovatno uzet na ugovor i prijavljen kao izgubljen.Mreza ga onda stavlja na black list,u BiH takvi telefoni rade bez problema.
11.09.2017 | 10:42
Znaci, na crnoj listi su samo oni izgubljeni telefoni?
Na koju listu stavljaju ukradene?
11.09.2017 | 10:52
rekao sam ''vjerovatno'' uzet na ugovor.Vidio sam bar 10 takvih telefona koji rade bez problema a na stranicama pokazuje da je na black listi.S druge strane nisu ni te stranice 100% sigurne tj vecina daje fake informacije.Ja kada provjeravam iPhone za svaki IMEI ili SN placam 8 eura. Hajde mi molim te objasni gdje si ti vidio da iPhone stoji u kutiji a da je dostupan potencijalnom kupcu.Naravno pricam o nekoj radnji a ne pljacki nekog skladista kao u americkim filmovima.
I samo da napomenem,ja takav iPhone nebi nikada kupio ali svako ima svoje.
11.09.2017 | 11:04
Pa bas iz rog razloga ne bi trebalo podrsku davati.
11.09.2017 | 11:09
O cemu ti pricas ???? Kakvoj podrsci ??? Ti u zadnje vrijeme svako malo trazis razlog za raspravu. WTF spusti malo loptu.
11.09.2017 | 12:00
Umjesto brisanja posta, dajes mu nadu kako bude sumnjivi relefon mozda radio.
11.09.2017 | 12:04
Blacklisted nije ukraden. Ukradeni telefon vlasnik zaključa i prodaje se za dijelove, Žabac.
11.09.2017 | 12:07
Pitao sam koji su to telefoni na crnoj listi?
Zasto bi vlasnik zakljucavao telefon? Moj nije zakljucan. Znam puno ljudi koji nisu zakljucali iPhone.
Kako se dokazije da li je telefon izgubljen odnosno ukraden?
11.09.2017 | 12:22
smayoo kaže:
Blacklisted nije ukraden. Ukradeni telefon vlasnik zaključa i prodaje se za dijelove, Žabac.

A to rade, znači? Mamicu im njihovu!
Jel nije mi bilo jasno kako - kraj Find my iPhone i desetak sličnih aplikacija koje možeš instalirati na mob, policija kasnije isti ne može naći. Znam da se ukradeni iPhone nikad ne uključi/ne spoji na internet - ali mi je bila jasna isplativost toga. A istina mi nekad stvarni bulji u lice!
Što b rekli - ne vidim drvo od šume.
11.09.2017 | 12:34
zabac kaže:
Zasto bi vlasnik zakljucavao telefon? Moj nije zakljucan. Znam puno ljudi koji nisu zakljucali iPhone.

Pa - ako ti ukradu iphone, spojiš se na find my iphone i, ako shvatiš da više ne možeš do njega, zaključaš ga. Zauvijek. Napraviš od njega ciglu. WTF??
To se u security svijetu zove "benefit denial". Kao kad netko opljačka bankomat pa mu u kod otvaranja kazete prsne patrona s bojom i oboja novac.

Ne razumijem pitanje.
11.09.2017 | 12:41
zabac kaže:

Probat ću ja dešifrirati pitanje i dati odgovor.
Jedna je opcija prijaviti krađu policiji.
Druga (u scenariju da kupuješ iPhone od nekoga i želiš se uvjeriti da nije "vruć"), nudi ovu foru u settigsima samog uređaja:
Objašnjeno na linku ispod:
www.lifewire.com/check-if-used-iphone-is-stolen-1999376
U USA imaš i ovu, nisam ziher da li tu radi:
www.wikihow.com/Check-if-an-iPhone-Is-Stolen
Mislim da te ova druga opcija zapravo i zanimala, Žabac, zar ne?
11.09.2017 | 18:16
Vidim da je tema otišla kvragu. Stvari stoje ovako. Točnije u americi postoji mogućnost da se od osiguranja dobije novi iphone (za druge marke neznam) ako se prijavi da je iPhone izgubljen. Automatizmom takav telefon ide preko providera na black listu iako je recimo osiguranik pronašao svoj telefon ili iz nekog drugoga razloga ga prijavio kao izgubljen on ga nemože u americi više koristiti.
A ovo sa krađama i lopovima zanemarite
12.09.2017 | 09:50
Ima tog i u europi (i to poprilicno), nije to samo americka stvar. Vise od pola takvih telefona su vlasnici sami prijavili kao izgubljen, dobili novi od operatera, a prijavljeni prodali. Oni koji su stvarno izgubljeni, je netko pronasao i prodaje (ili koristi), sto je opet upitne legalnosti (mislim da se na to odnosio zapcev post, na ova dva scenarija, mislim). Postoji i scenarij di je vlasnik prijavio telefon kao izgubljen, pa ga pronasao, ali to je jako rijetko, u tom slucaju bi morali taj telefon predati operateru (jer su ionako dobili zamjenski), a ne prodavati ga. Inace, blacklist je country specific (ne samo operater koji je blacklistao telefon nego svi operateri u toj zemlji, jer te podatke moraju dijeliti), znaci radit ce u bilo kojoj zemlji osim one u kojoj je blacklistan. Druga stvar sto se dogadja kod takvih telefona (a tog nitko nije niti svjestan) je da operater prijavi IMEI applu kao ukraden/izgubljen, tako da takav telefon vise nema nikakvu garanciju, a i postoji sansa da ga neces vise dobiti nazat ako ga odneses na servis u AASP ili ARS.
12.09.2017 | 10:14
Izgubili i DOBILI novi!?!? To još nisam čuo, da operater daje korisniku novi mobitel. Koji su to operateri? Ovi naši ziher nisu tako velikodušni.
Možda eventualno ako je korisnik osigurao uređaj preko operatera ili samostalno.
12.09.2017 | 10:30
Pa da, osigurao. Tako je iLeo i napisao.
12.09.2017 | 10:31
A da. Promaklo mi. Al koje su to igre. Svašta.
12.09.2017 | 12:33
iLeo kaže:
Vidim da je tema otišla kvragu. Stvari stoje ovako. Točnije u americi postoji mogućnost da se od osiguranja dobije novi iphone (za druge marke neznam) ako se prijavi da je iPhone izgubljen. Automatizmom takav telefon ide preko providera na black listu iako je recimo osiguranik pronašao svoj telefon ili iz nekog drugoga razloga ga prijavio kao izgubljen on ga nemože u americi više koristiti.
A ovo sa krađama i lopovima zanemarite

iLeo, po ovome tekstu, najvjerojatnije ga nećeš moći koristiti niti ovdje - no to ovisi ima li naša država ugovor o blacklisted telefonima s SAD-om, što osobno vjerujem da ima kao članica Europske Unije. Ovo nije siguran odgovor, samo osobno mišljenje.
unlock.ultrasnow.eu/methods-to-check-if-...is-on-the-blacklist/
community.giffgaff.com/t5/Help-Support/W...abroad/td-p/17520861
www.reddit.com/r/AskUK/comments/41egnb/c...d_phone_in_the_ukeu/
Pročitaj si malo ove tekstove sa tri linka koja sam priložio, možda ti nešto bude jasnije. Nisam baš pažljivo čitao sve, ali mislim da ćeš, ako ništa drugo, više znati o toj temi.
12.09.2017 | 14:59
Glavno da se hrackalo po meni.
12.09.2017 | 15:45
Tako ti pao grah.
12.09.2017 | 16:00
smayoo kaže:

Kladim se u bilo što da pola korisnika ajfona nezna to napraviti, jer su preko polovice pozeri.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 43 minuta
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO