iPhone 6 - servis zvučnika, razbijen ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 6 - servis zvučnika, razbijen ekran

08.08.2017 | 17:34
Pitanje za profiće,

možda sam malo nesretno formirao naslov ali situacija je sljedeća: imam iPhone 6 koji je kupljen u Vipu u 9. mjesecu 2015., sad ce mu biti skoro 2 godine. Prije par dana me poceo zezati zvucnik ali onaj gornji za uho. Cujem toliko slabo na njega da kad ga pojacam na najjace i prislonim na uho u tihoj prostoriji jedva cujem sugovornika.
Razmisljao sam si da ga odnesem na servis dok jos imam nesto manje od mjesec dana garancije. No, na ekranu imam pukotinu koja se desila zbog pada mobitela, no to se desilo mjesec dana nakon kupnje. Fora je u tome sto se pukotina proteze skroz do zvucnika i bojim se da me Agramovci ne zezaju zbog toga, a znam da sigurno budu i da ce mi se krvi napiti.
Slika unesrecenog:

IMG_3597.JPG

Ima li tko slicna iskustva? Ako me otkantaju kakve su mi opcije, upiknuti zvucnik i ekran na internetu i zamijeniti? Sto je touch ID gumbom, jel se moze on samo premjestiti na novi ekran da radi normalno i bez da dobivam onu gresku 22 ili ona neka fora koja je bila kad su ljudi otvarali ajfone?
08.08.2017 | 19:46
Agramovci ce te sigurno ‘zezati’ zbog toga, i mislim da je potpuno neodgovorno ocekivati ista drugo. Agramovci, kao i svi serviseri (ovlasteni), samo slijede Appleovu proceduru. I sam znas da je jedini nacin za doci do receivera skidanjem ekrana, zar bi serviser trebao preuzeti odgovornost na sebe ako dodatno osteti ekran (a da ne spominjem sigurnosni rizik, na sto su u Appleu poprilicno osjetljivi). A uostalom, mislim da za iPhone 6 receiver nije raspoloziv kao component repair nego jedino kao dio screen assembly (mozda se varam, provjerim sutra na poslu). To ne znaci da se ne moze promijeniti samo receiver, kao odgovor na tvoje drugo pitanje, i receiver i Touch ID se mogu prebaciti na novi ekran, ali takav tip popravka neces dobiti od Applea ili AASP-a. U Agramu bi ti trebali ponuditi oow screen replacement, koji bi trebao biti oko €160 (Appleova cijena je €161.30 ali svaki AASP ima svoje cijene).
08.08.2017 | 20:46
Ne znam o kakvom receiveru pricas ne radi mi slusalica/zvucnik. Bio sam sad u Vipu al su me naravno poceli jebat da nemam 2 godine garancije nego samo godinu dana. To smo vec prozvakali i zakljucili da seru govna. Moram zahtjevati da se pismeno ocituju. Ako netko ima volje samo da mi opet napise tocno za ovu drugu godinu da se znam referirati.

Btw nisam ni mislio servisirati kod njih i placati 100i nesto € ako nejde pod garanciju. Narucit cu sa neta sve komponente, samo me znaima dal normalno to funkcionira ako odljepim home button i zakacim na drugi ekran. Mislim ribnon kabel ne bi trebao stvarati probleme ako je cip isti.
08.08.2017 | 22:11
Receiver = slusalica. Apple to naziva receiver, speaker je zvucnik (onaj na dnu). Sto se tice garancije, svi Apple-ovi proizvodi imaju 1 godinu garancije (bez Apple Care-a naravno) koja je worldwide. Za drugu godinu zapravo moras se pozivati na zakon o zastiti potrosaca, ali tehnicki zakon je definiran tako da je to obveza prodajnog mjesta a ne proizvodjaca (znaci ne Apple ili Agram, nego Vip u ovom slucaju). Uglavnom, u tvom slucaju nije bitno, jer popravak ne moze biti pokriven niti jamstvom proizvodjaca niti kroz zakon o zastiti potrosaca jer se radi o fizickom ostecenju.
08.08.2017 | 22:14
Home button možeš prebaciti bez ikakvih problema, sve će funkcionirati.
09.08.2017 | 06:05
songoku kaže:
Receiver = slusalica. Apple to naziva receiver, speaker je zvucnik (onaj na dnu). Sto se tice garancije, svi Apple-ovi proizvodi imaju 1 godinu garancije (bez Apple Care-a naravno) koja je worldwide. Za drugu godinu zapravo moras se pozivati na zakon o zastiti potrosaca, ali tehnicki zakon je definiran tako da je to obveza prodajnog mjesta a ne proizvodjaca (znaci ne Apple ili Agram, nego Vip u ovom slucaju). Uglavnom, u tvom slucaju nije bitno, jer popravak ne moze biti pokriven niti jamstvom proizvodjaca niti kroz zakon o zastiti potrosaca jer se radi o fizickom ostecenju.

Uvjek je garancija stvar prodajnog mjesta.
09.08.2017 | 11:28
Da dok nema fizickog ostecenja,u ovom slucaju nece ni pogledati telefon.
09.08.2017 | 18:54
Ok, dakle nista od servisa, bit ce u mojoj reziji. Koliko sam provjerio na netu, za promjenu ekrana i zvucnika trebam samo kupiti novi ekran i "slusalicu" koja je ubiti ona mala kockica sa 4 federa.
Ostale dijelove kao sto su aluminijski lim na zadnjoj stani lcd-a na koji je naljepljen i ribbon za home button i ostale kablove tj. proximity senzor i kameru mogu premjestiti sa starog iPhonea?
09.08.2017 | 21:03
Da,samo da znas da postoji vidljiva razlika izmedju originalnog i zamjenskog(ebay -kina) display-a

ps.makni potpis
09.08.2017 | 21:25
Ma nek bude razlike, samo da ga popravim i prodam. Skupljaju se novci za novi 7s/8 sta god da bude.
Sta fali potpisu?
10.08.2017 | 07:41
Kaj ga budes sljepcu prodal?
Kao u Dump and dumper kad su pticu prodali.
10.08.2017 | 07:46
Toga se ne sjećam iz Glup i gluplji, ali mi je skeč s papigom iz Monty Pythona ZAKON
10.08.2017 | 17:44
energyman kaže:

Sta fali potpisu?

Nisi primjetio da ga niko nema,davno dogovoreno da se potpisi maknu.
10.08.2017 | 18:00
saint kaže:
energyman kaže:

Sta fali potpisu?

Nisi primjetio da ga niko nema,davno dogovoreno da se potpisi maknu.

Ma ne smeta, dosta smo in napravili diskretne. Ako i kada budu prenapadni, maknut ćemo ih. Njegov čak može biti i koristan.
10.08.2017 | 18:16
Ma problem je u tapatalk "potpisu" koji nije potpis, nego dio posta i zaista smeta i smanjuje čitkost.
27.08.2017 | 08:06
ovo mi je prvi post no prije sam rastavljao mobitele..
radije zamijeni samo earspekaer a ekran ostavi kak je jer mu nije narušena funkcionalnost.. dobit ćeš za njega manje ali bar bude bilo sve original..
nije li ovo izmjena earspekera? poprilično je jednostavna i mislim da ne košta puno. ekran ostaje isti..
iphone 6....
www.ifixit.com/Guide/iPhone+6+Earpiece+S...er+Replacement/31665

novi je 10$ ili sa simpatičnim toolom 15$ plus poštarina je mislim 10$

www.ifixit.com/Store/iPhone/iPhone-6-Ear...-Speaker/IF268-007-3

na ebayu je naravno iu engleske 5$ a iz kine 1$
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, marioart, Riba, VanjusOS, Anonimci (739)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO