Kamera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kamera

11.06.2017 | 21:07
Pozdrav,

koristite li neku aplikaciju za kameru osim custom applikacije? Koja je po vama najbolja i po čemu se najviše razlikuje odnosno "izdvaja iz mase"?

EDIT: stock aplikacija, a ne custom.
11.06.2017 | 21:34
Mislio si "osim stock aplikacije", zar ne?
Pretpostavljam da si mislio na čisto fotografiranje, ali ja koristim kameru za svašta drugo. Imam aplikaciju za skeniranje dokumenata (CamScanner), za skeniranje 1D i 2D barkodova i QR kodova, za mjerenje osvijetljenosti površine (lux-metar), za povećalo (bolju od stock aplikacije MagLightPro), i za mjerenje nagiba.
11.06.2017 | 22:13
smayoo kaže:
Mislio si "osim stock aplikacije", zar ne?
Pretpostavljam da si mislio na čisto fotografiranje, ali ja koristim kameru za svašta drugo. Imam aplikaciju za skeniranje dokumenata (CamScanner), za skeniranje 1D i 2D barkodova i QR kodova, za mjerenje osvijetljenosti površine (lux-metar), za povećalo (bolju od stock aplikacije MagLightPro), i za mjerenje nagiba.

Da, mislio sam na stock aplikaciju moja greška, prvenstveno za fotografiranje sam mislio.
12.06.2017 | 08:53
Fotkam inace komercijalno pa znam ponesto o fotografiji (ne telefonom ), tako da je ova aplikacija po meni za svaku preporuku. Kupio je nekada prije par godina i samo primam free updates.

Camera+

itunes.apple.com/us/app/camera/id329670577?mt=8

Mada iskreno puno cesce koristim Apple app kada nesto na brzinu treba. Samo je jedan swipe udaljena
12.06.2017 | 16:29
Inaće se slažem kako je fotić na iPhone-u loš. Vrijedi za usput nešto poslikati. Kad je predivan sunčani dan, nda i samo onda su slike OK, u ostalim slučajevima je dosta zrnato.
12.06.2017 | 21:31
Zabac apsurdno je usporedjivati kvalitetu kamere na mobitelu i nasih full frame DSLR, prvenstveno radi velicine samog senzora.

Logicno da mora imati sum i biti zrnasto jer su pikseli na mob dosta sitniji. Marketing ih tjera da moraju natrpati 10-12mpx na nesto velicine nokta na malom prstu

Slike po danu su odlicne i na mob. I cak kada printam to, izgleda odlicno...

Prije par dana mi je stigao i DJI Mavic. I on je odlican, sto se tice same kvalitete zapisa, i ako je senzor malen...

Ja iskreno jedva cekam da se sve to jos smanji jer dosadilo mi je da moram backpack sa 10kg fotografske opreme tegliti uokolo.

Btw, pocastio sam se ovom torbom. Skupa jest, ali apsolutna preporuka, ako ste u potrazi za necim slicnim....

www.peakdesign.com/product/bags/everyday-messenger
12.06.2017 | 22:01
Dosta dobra je ona ova Snapseed
Onda od starijih preporučam ovu
Za hipsterski đir VSCO
Ako ti zatrebaju layeri tu je Pixelmator
I to je ono šta do sada koristim
Nadam se da sam pomogao
13.06.2017 | 10:59
drlovric kaže:
... Btw, pocastio sam se ovom torbom. Skupa jest, ali apsolutna preporuka, ako ste u potrazi za necim slicnim....

www.peakdesign.com/product/bags/everyday-messenger

Kako nisam u foto vodama, aj' pojasni n00bu za kaj služi ona plava pumpa (ako to je pumpa) na reklamnim fotkama torbe?

PS. Logika mi kaže da bi to moglo služiti (ako je pumpa) za ispuhivanje prašine prije montaže objektiva, no bolje je pitati nego živjeti neupućen
13.06.2017 | 11:40
Za ispuhivanje prasine ali ne kod zamjene objektiva vec s objektiva. Veca je opasnost unjeti prasinu na terenu nego je ispuhati.
13.06.2017 | 11:49
Na terenu sa objektiva (neprakticno i beskorisno, jer obrisem staklo krpicom i to je to), a u "kontroliranim" uvjetima kao da ispuses prasinu sa senzora i iz kucista aparata da ne bi doslo na senzor (opet beskorisno po meni).

Ta prasina cak i kada je imas na fotkama se tako lako eliminira u digitalnoj obradi, tako da se ja uopce tim parametrom ne zamaram. Kada mijenjas objektive drzi uvijek otvor na aparatu okrenut prema zemlji, i imas puno manje sanse da ti neka prasina zaluta unutra.

Ako se vec isprlja senzor, uzmes neki pravi kit za ciscenje senzora, ili platis servisu da ti to sredi. I vozis dalje.

Tako da meni taj cleaning kit ne sluzi prakticki za nista... Osim da on sam skuplja prasinu
13.06.2017 | 13:31
Ja lecu ispusem i onda brisem ili ju pometem onom metlicom.
13.06.2017 | 13:46
Znači, pumpa je tu da unese malo šarenila na reklamnu fotku... nice
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 28 minuta
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO