iPhone 6 - problem s memorijom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 6 - problem s memorijom

09.05.2017 | 15:49
Pozdrav svima,

Imam problem s memorijom na iPhoneu 6 16GB. Naime, iako sam izbrisao dosta toga memorija mi je i dalje puna. U prilogu je screenshot iz postavki gdje se vidi da zbroj podataka iz aplikacija iznosi puno manje od 12 GB koliko mi piše da sam zauzeo. Trenutno je na njemu iOS 10.3.1

Zna li netko u cemu je problem?

Unaprijed hvala!
Prilozi:
09.05.2017 | 17:02
Spoji na iTunes i onda buseš vidio kako memoriju zauzima "Other"
Other je gadan "program" koji se ne može iskorjeniti.
U stvari to gotovo nitko ne zna zašto se naseli na telefon i što je gore, zašto zauzina memoriju.
09.05.2017 | 17:06
Trebao si nažalost uzet onaj malo jači model.
09.05.2017 | 17:38
Nema veze model. Ako nema muzike, fimoova i ne trpa gore slike, 16GB je i više nego dovoljno. Problem je jer se nešto koti na telefonu, te se ne da maknuti osim ako se restore napravi (i to mislim as new, a ne iz bacupa).
09.05.2017 | 17:46
Oš reč da je tipa uzeo iphone od 32Gb da bi mu se duplo više toga nakotilo?
Aj baš ću pogledat koliki je kod mene other
09.05.2017 | 17:53
Znam da mi se ponekad vucarao taj other ali sad ga nema ni u tragu

IMG_5772.JPG
09.05.2017 | 18:09
drama kaže:

Ono što će ti sigurno pomoći je da kompletno deinstaliraš (izbrišeš) te top tri žderaće aplikacije (Whatsapp, Viber i Facebook), restartaš telefon i onda si ih instaliraš ponovno. Naravno, onda si izgubio sve slike i ostala sr... koja ti je netko kroz njih slao (a koje nisi ranije nekamo drugamo spremio).
09.05.2017 | 18:13
Eto, kad sam se zakačio na iTunes, rekoh idem napravit noviji backup. Poslije backupa pojavi se other.
Čudan je ovaj Apple.

IMG_5774.JPG
09.05.2017 | 18:21
smayoo kaže:
drama kaže:

Ono što će ti sigurno pomoći je da kompletno deinstaliraš (izbrišeš) te top tri žderaće aplikacije (Whatsapp, Viber i Facebook), restartaš telefon i onda si ih instaliraš ponovno. Naravno, onda si izgubio sve slike i ostala sr... koja ti je netko kroz njih slao (a koje nisi ranije nekamo drugamo spremio).

Jel to pretpostavka ili je to stvarni uzrok?
Imam i ja te žderaće, pa eto, malo nema other pa očito malo ima nakon backupa?!?!
09.05.2017 | 19:09
JOHN kaže:
Oš reč da je tipa uzeo iphone od 32Gb da bi mu se duplo više toga nakotilo?
Aj baš ću pogledat koliki je kod mene other

Ne bi. Kotilo mu bi se samo duže, aproblem bi odgodio, ali ne bi eliminirao.
Po toj logici, najbolje je uzeti od 128GB kak bi "Other" mogao u nedogled rasti.
Nije štos u memoriji, već u razlogu (koji valjda samo Apple zna) zašto se to događa.
Možda je to urota Apple-a i to namjerno rade kako bi potaknuli prodaju telefona s vise memorije.
Ja imam od 32GB (jer je to i najmanji kapacitet) gdje mi onaj mini iLife paket zauzima oko 3,3GB, a imam slobodno 11,5. Kad bi maknuo iLife dobio bi slobodno 14,8 i bio bi skoro u 16GB minus sistem koliko sam prije imao.
09.05.2017 | 19:17
Pa kad veliš da se koti, mene to asocira da se množi dok ima snage, vremena i prostora.
09.05.2017 | 20:54
Ja to nisam uspio riješiti. Postoje neki prijedlozi na netu ali uzalud.
Ima Battery Docrtor koji djelomično očisti memoriju, ali uzalud, dosta toga ne može očistiti i ostaje i taloži se.
09.05.2017 | 21:12
Ak se neš koti, nema sreće no do rezanja u korijenu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 58 minuta
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO