Iphone 7 - iskustva sa servisima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 7 - iskustva sa servisima

17.03.2017 | 16:02
Pozdrav, imam iphone 7, kupljen prije mjesec dana u T-com, i sad je vec 2.put zavrsio na servisu. Uglavnom problem je bila baterija, ciji je vijek uporabe bio 4h i to sa ukljucenom stednjom baterije. Danas su mi javili da mi salju novi uredaj. Mene zanima kako ja mogu provjerit jel to stvarno novi uredaj, jer ga salju bez ambalaze. Znaci podvaljuju mi navodno novi uredaj sa jednim Imei brojem u kutiju s druim imei brojem .
18.03.2017 | 01:30
Sara kaže:
Pozdrav, imam iphone 7, kupljen prije mjesec dana u T-com, i sad je vec 2.put zavrsio na servisu. Uglavnom problem je bila baterija, ciji je vijek uporabe bio 4h i to sa ukljucenom stednjom baterije. Danas su mi javili da mi salju novi uredaj. Mene zanima kako ja mogu provjerit jel to stvarno novi uredaj, jer ga salju bez ambalaze. Znaci podvaljuju mi navodno novi uredaj sa jednim Imei brojem u kutiju s druim imei brojem .

I ja sam dobio takav uređaj ali je u pitanju iPhone 6s bio. Uglavnom to ti je
Tzv. refurbished uređaj pisalo se ja mislim na forumu već o tome a možeš i progooglati. To ti je uređaj koji je netko donio u servis npr i poslan je u Apple gdje je popravljen i ostalo i daju ga korisniku čiji se iPhone ne isplati ili ne može popraviti, ali ti u 99,999% slučajeva ne možeš ni primjetiti da je to korišten uređaj i popravljen jer je u savršenom stanju i s folijom na sebi
18.03.2017 | 12:58
Samo mala napomena ovdje, svi se razbacuju tim pojmom refurbished, sto nije potpuno tocno. To nije tzv. refurbished uredjaj nego je replacement uredjaj. Apple nije nigdi definira da su to refurbished uredjaji, sluzbena Appleova definicija je "as new". Istina, vecina replacement uredjaja jesu refurbished, ali nisu svi, postoje i novi uredjaji koji su odmah namjenjeni kao replacement uredjaji. Ne postoje tocne brojke, ali moja procjena je da je omjer 80/20 za refurbished/new. A druga stvar, Apple refurbished uredjaji dolaze iz iste tvornice ko i novi, nije to netko vratio telefon jer mu se ne svidja, oni u ducuanu ga malo ispolirali i ocistili i sad je to refurbished.
18.03.2017 | 18:15
@Sara vidim u vikalici da ti je @big_mac dao link za provjeriti kad je iPhone prvi put aktiviran. Ukoliko je to za provjeriti ovaj novi iPhone sto ces dobiti, to ti ne vazi.
Onaj link je za provjeriti kad je iPhone prvi put aktiviran, tocnije od kojeg datuma garancija pocinje. Buduci je ovo zamjenski telefon sto dobivas, tamo ce ti pisati datum kad si prvi put aktivirala svoj originalni telefon, a ne ovaj. Jer ti ne dobijas novu garanciju na zamjenski telefon, nego originalna garancija nastavlja teci, jedino ako je originalna garancija kraca od 90 dana tad taj zamjenski tel ima 90 dana garancije. Zamjenski telefon sve 'naslijedjuje' od originala, i datum aktivacije i carrier lock.
18.03.2017 | 22:26
songoku kaže:
@Sara vidim u vikalici da ti je @big_mac dao link za provjeriti kad je iPhone prvi put aktiviran. Ukoliko je to za provjeriti ovaj novi iPhone sto ces dobiti, to ti ne vazi.
Onaj link je za provjeriti kad je iPhone prvi put aktiviran, tocnije od kojeg datuma garancija pocinje. Buduci je ovo zamjenski telefon sto dobivas, tamo ce ti pisati datum kad si prvi put aktivirala svoj originalni telefon, a ne ovaj. Jer ti ne dobijas novu garanciju na zamjenski telefon, nego originalna garancija nastavlja teci, jedino ako je originalna garancija kraca od 90 dana tad taj zamjenski tel ima 90 dana garancije. Zamjenski telefon sve 'naslijedjuje' od originala, i datum aktivacije i carrier lock.

koliko ja znam po zakonu dobiješ godinu dana od datuma kad si dobio novi uređaj. A mislim da mi piše na onom papiru od iStylea da imam godinu dana od tog datuma.
19.03.2017 | 01:33
Koliko je meni poznato po EU Consumer Law imas 2 godine od kupovine uredjaja (u UK i Irskoj 6 godina), a svaka zamjena (zamjenskim uredjajem, ili kako ga ljudi vole nazivati 'refurbished' uredjajem) se tretira kao servis postojeceg uredjaja. Jedino nako 3 servisa (ili zamjene 'refurbished' uredjajem) Apple je duzan zamjeniti sa potpuno novim uredjajem, znaci original kutija sa svim accessories i novom garancijom (nisam sad siguran jesu to duzni po nekom zakonu ili je to samo njihov policy, ali provjereno znam da daju kompletno novi uredjaj nakon 3 popravka). Sad da li Hrvatska ima neki drugaciji zakon, to nemam pojma. I btw. ovo gore sto sam napisao u prethodnom postu se odnosi na Apple Limited Warranty, a ne Consumer Law.
21.03.2017 | 21:45
Iz pouzdanih izvora vam tvrdim da se dobije novi uređaj u iStyleu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 58 minuta
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO