Dolazni poziv - NEPOZNATO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dolazni poziv - NEPOZNATO

02.02.2017 | 08:06
Imam Iphone SE. U svim kontaktima sam pravilno upisao brojeve mobitela (+385 ...).
Kada me zove neki od korisnika iz moga imenika na zaslonu mi piše:
NEPOZNATO ili još 3,4 broja.
Kada razgovor završi u pozivima mi normalno stoji IME koje sam ja stavio u imenik.
Nikoga od njih nisam blokirao.
Zamolio bih vas da mi pomognete u rješenju ovog problema.
02.02.2017 | 09:17
znevistic kaže:
Imam Iphone SE. U svim kontaktima sam pravilno upisao brojeve mobitela (+385 ...).
Kada me zove neki od korisnika iz moga imenika na zaslonu mi piše:
NEPOZNATO ili još 3,4 broja.

Nisam shvatio ovaj dio "ili još 3,4 broja"?

Ako piše Nepoznato (Unavailable), to znači da u tom trentuku mobitel (još) nije dobio caller ID od mreže.

Kada razgovor završi u pozivima mi normalno stoji IME koje sam ja stavio u imenik.
Nikoga od njih nisam blokirao.

Da, vidi ovako - meni se nekad zna dogoditi (ne znam zašto) da u prvi čas pri dolaznom pozivu mobitel prikaže "nepoznato", a onda pola sekunde kasnije napiše točan broj, odnosno ime iz imenika. Kad sam u autu, onda handsfree sustav pokupi od mobitela tu prvu informaciju i prikaže "Unavailable" i to više ne mijenja (jer je valjda tako napravljena bluetooth komunikacija na tom konkretnom uređaju).

Dakle, pitanje je - da li si kad probao pustiti da zvoni malo dulje pa vidjeti da li se umjesto "NEPOZNATO" ispiše ime iz imenika?
02.02.2017 | 11:06
Doslovno na hrvatskom piše:
"Nepoznato ili još 3 broja"

U svakom slučaju hvala.
Probat ću da zvoni malo duže pa da vidim preuzima li broj iz imenika.

LP
02.02.2017 | 11:14
Imas vise komtataka s istim brojem. Mozda su na SIM kartici.
02.02.2017 | 16:56
Vjerojatno je više kontakata sa istim imenom, a različitim brojevima. Najbolje je prebaciti sve kontakte na google i onda tamo spojiti duplikate. Pri tome će se spojiti kontakti samo koji imaju isti broj, a oni koji imaju isto ime ostati će posebno svaki za sebe pa ih kasnije moraš sam nekako označiti ili preimenovati da znaš koji je koji.
02.02.2017 | 18:22
Nije dobro prebaciti sve kontakte na Google, osim ako te nije briga što će svi ti podaci postati Googleovo vlasništvo. Pri tom razmisli da li bi svima onima koji su ti dali svoj broj telefona i ostale podatke bilo svejedno kad bi znali da to činiš.

Ako ti kod dolaznog poziva piše "Nepoznato ili još 3 broja", to znači da u imeniku imaš stavku u kojoj ni ime, ni prezime, ni firma nisu upisani. Ili je upisano doslovce "Nepoznato". A isti taj broj ti je upisan još 3 puta pod tri različita imena.
02.02.2017 | 19:44
smayoo kaže:
Nije dobro prebaciti sve kontakte na Google, osim ako te nije briga što će svi ti podaci postati Googleovo vlasništvo. Pri tom razmisli da li bi svima onima koji su ti dali svoj broj telefona i ostale podatke bilo svejedno kad bi znali da to činiš.

Svašta...
02.02.2017 | 20:11
bpodnar kaže:
smayoo kaže:

Svašta...

Ja se isto koji put čudim kako @smayoo ali poštujem tuđe mišljenje slagao se s njime ili ne. On ne voli Google i gotovo. Ja ne volim komuniste, orjunaše, ljevičare i njima slične, pa što, moje pravo. To ne znaći kako se oko nekih stvari ne slažemo.
02.02.2017 | 20:18
Dopuštam mogućnost da neko nešto ne voli ili ne koristi, ali ovo već prelazi u teoriju zavjere kako Google špijunira i koristi tuđe podatke iz kontakata.
02.02.2017 | 20:36
Pročitaj EULA-u na koju si pristao.
02.02.2017 | 23:24
Ukratko, sad ste naš proizvod.

03.02.2017 | 17:18
Ako sam dobro razumio njihov automatski servis analizira SADRŽAJ MOJIH EMAIL PORUKA koje primam ili šaljem putem @gmail.com?!
03.02.2017 | 19:27
Analizira, kopira, pohranjuje, koristi, uspoređuje...
03.02.2017 | 20:31
Šaljem ženi sliku mlohave čune na gmail, a drugi dan na mail mi dođe reklama za viagru:-)
03.02.2017 | 20:41
To je samo najtrivijalnija mogućnost.
03.02.2017 | 21:18
A kakva je situacija s @icloud.com da se prebacim na njega?
03.02.2017 | 21:36
U bitnome, ne snose odgovornost za eventualan gubitak tvojih podataka, niti indirektnu štetu u slučaju da netko zlonamjeran provali i pokupi tvoje podatke, ali obavezuju se da tvoje podatke neće stavljati na raspolaganje trećim osobama, osim po sudskom nalogu.
03.02.2017 | 22:34
Hvala na odgovorima.

Čovjek u šumi podataka jednostavno ne prati dovoljno bitne stvari nego ih prihvača zdravo za gotovo.

Koliko puta samo prihvačamo uvijete ne čitajući ih, nego po defoltu samo klikaš , ideš dalje i ne obratiš pažnju na bitne stvari.

Smatram da sadržaj moje privatne email pošte je MOJA PRIVATNA stvar i sigurno neželim da mi neko zabada nos u nju bez mog dopuštenja.

Strašno..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 2 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, Anonimci (404)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO