Dolazni poziv - NEPOZNATO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dolazni poziv - NEPOZNATO

02.02.2017 | 08:06
Imam Iphone SE. U svim kontaktima sam pravilno upisao brojeve mobitela (+385 ...).
Kada me zove neki od korisnika iz moga imenika na zaslonu mi piše:
NEPOZNATO ili još 3,4 broja.
Kada razgovor završi u pozivima mi normalno stoji IME koje sam ja stavio u imenik.
Nikoga od njih nisam blokirao.
Zamolio bih vas da mi pomognete u rješenju ovog problema.
02.02.2017 | 09:17
znevistic kaže:
Imam Iphone SE. U svim kontaktima sam pravilno upisao brojeve mobitela (+385 ...).
Kada me zove neki od korisnika iz moga imenika na zaslonu mi piše:
NEPOZNATO ili još 3,4 broja.

Nisam shvatio ovaj dio "ili još 3,4 broja"?

Ako piše Nepoznato (Unavailable), to znači da u tom trentuku mobitel (još) nije dobio caller ID od mreže.

Kada razgovor završi u pozivima mi normalno stoji IME koje sam ja stavio u imenik.
Nikoga od njih nisam blokirao.

Da, vidi ovako - meni se nekad zna dogoditi (ne znam zašto) da u prvi čas pri dolaznom pozivu mobitel prikaže "nepoznato", a onda pola sekunde kasnije napiše točan broj, odnosno ime iz imenika. Kad sam u autu, onda handsfree sustav pokupi od mobitela tu prvu informaciju i prikaže "Unavailable" i to više ne mijenja (jer je valjda tako napravljena bluetooth komunikacija na tom konkretnom uređaju).

Dakle, pitanje je - da li si kad probao pustiti da zvoni malo dulje pa vidjeti da li se umjesto "NEPOZNATO" ispiše ime iz imenika?
02.02.2017 | 11:06
Doslovno na hrvatskom piše:
"Nepoznato ili još 3 broja"

U svakom slučaju hvala.
Probat ću da zvoni malo duže pa da vidim preuzima li broj iz imenika.

LP
02.02.2017 | 11:14
Imas vise komtataka s istim brojem. Mozda su na SIM kartici.
02.02.2017 | 16:56
Vjerojatno je više kontakata sa istim imenom, a različitim brojevima. Najbolje je prebaciti sve kontakte na google i onda tamo spojiti duplikate. Pri tome će se spojiti kontakti samo koji imaju isti broj, a oni koji imaju isto ime ostati će posebno svaki za sebe pa ih kasnije moraš sam nekako označiti ili preimenovati da znaš koji je koji.
02.02.2017 | 18:22
Nije dobro prebaciti sve kontakte na Google, osim ako te nije briga što će svi ti podaci postati Googleovo vlasništvo. Pri tom razmisli da li bi svima onima koji su ti dali svoj broj telefona i ostale podatke bilo svejedno kad bi znali da to činiš.

Ako ti kod dolaznog poziva piše "Nepoznato ili još 3 broja", to znači da u imeniku imaš stavku u kojoj ni ime, ni prezime, ni firma nisu upisani. Ili je upisano doslovce "Nepoznato". A isti taj broj ti je upisan još 3 puta pod tri različita imena.
02.02.2017 | 19:44
smayoo kaže:
Nije dobro prebaciti sve kontakte na Google, osim ako te nije briga što će svi ti podaci postati Googleovo vlasništvo. Pri tom razmisli da li bi svima onima koji su ti dali svoj broj telefona i ostale podatke bilo svejedno kad bi znali da to činiš.

Svašta...
02.02.2017 | 20:11
bpodnar kaže:
smayoo kaže:

Svašta...

Ja se isto koji put čudim kako @smayoo ali poštujem tuđe mišljenje slagao se s njime ili ne. On ne voli Google i gotovo. Ja ne volim komuniste, orjunaše, ljevičare i njima slične, pa što, moje pravo. To ne znaći kako se oko nekih stvari ne slažemo.
02.02.2017 | 20:18
Dopuštam mogućnost da neko nešto ne voli ili ne koristi, ali ovo već prelazi u teoriju zavjere kako Google špijunira i koristi tuđe podatke iz kontakata.
02.02.2017 | 20:36
Pročitaj EULA-u na koju si pristao.
02.02.2017 | 23:24
Ukratko, sad ste naš proizvod.

03.02.2017 | 17:18
Ako sam dobro razumio njihov automatski servis analizira SADRŽAJ MOJIH EMAIL PORUKA koje primam ili šaljem putem @gmail.com?!
03.02.2017 | 19:27
Analizira, kopira, pohranjuje, koristi, uspoređuje...
03.02.2017 | 20:31
Šaljem ženi sliku mlohave čune na gmail, a drugi dan na mail mi dođe reklama za viagru:-)
03.02.2017 | 20:41
To je samo najtrivijalnija mogućnost.
03.02.2017 | 21:18
A kakva je situacija s @icloud.com da se prebacim na njega?
03.02.2017 | 21:36
U bitnome, ne snose odgovornost za eventualan gubitak tvojih podataka, niti indirektnu štetu u slučaju da netko zlonamjeran provali i pokupi tvoje podatke, ali obavezuju se da tvoje podatke neće stavljati na raspolaganje trećim osobama, osim po sudskom nalogu.
03.02.2017 | 22:34
Hvala na odgovorima.

Čovjek u šumi podataka jednostavno ne prati dovoljno bitne stvari nego ih prihvača zdravo za gotovo.

Koliko puta samo prihvačamo uvijete ne čitajući ih, nego po defoltu samo klikaš , ideš dalje i ne obratiš pažnju na bitne stvari.

Smatram da sadržaj moje privatne email pošte je MOJA PRIVATNA stvar i sigurno neželim da mi neko zabada nos u nju bez mog dopuštenja.

Strašno..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO