Dolazni poziv - NEPOZNATO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dolazni poziv - NEPOZNATO

02.02.2017 | 08:06
Imam Iphone SE. U svim kontaktima sam pravilno upisao brojeve mobitela (+385 ...).
Kada me zove neki od korisnika iz moga imenika na zaslonu mi piše:
NEPOZNATO ili još 3,4 broja.
Kada razgovor završi u pozivima mi normalno stoji IME koje sam ja stavio u imenik.
Nikoga od njih nisam blokirao.
Zamolio bih vas da mi pomognete u rješenju ovog problema.
02.02.2017 | 09:17
znevistic kaže:
Imam Iphone SE. U svim kontaktima sam pravilno upisao brojeve mobitela (+385 ...).
Kada me zove neki od korisnika iz moga imenika na zaslonu mi piše:
NEPOZNATO ili još 3,4 broja.

Nisam shvatio ovaj dio "ili još 3,4 broja"?

Ako piše Nepoznato (Unavailable), to znači da u tom trentuku mobitel (još) nije dobio caller ID od mreže.

Kada razgovor završi u pozivima mi normalno stoji IME koje sam ja stavio u imenik.
Nikoga od njih nisam blokirao.

Da, vidi ovako - meni se nekad zna dogoditi (ne znam zašto) da u prvi čas pri dolaznom pozivu mobitel prikaže "nepoznato", a onda pola sekunde kasnije napiše točan broj, odnosno ime iz imenika. Kad sam u autu, onda handsfree sustav pokupi od mobitela tu prvu informaciju i prikaže "Unavailable" i to više ne mijenja (jer je valjda tako napravljena bluetooth komunikacija na tom konkretnom uređaju).

Dakle, pitanje je - da li si kad probao pustiti da zvoni malo dulje pa vidjeti da li se umjesto "NEPOZNATO" ispiše ime iz imenika?
02.02.2017 | 11:06
Doslovno na hrvatskom piše:
"Nepoznato ili još 3 broja"

U svakom slučaju hvala.
Probat ću da zvoni malo duže pa da vidim preuzima li broj iz imenika.

LP
02.02.2017 | 11:14
Imas vise komtataka s istim brojem. Mozda su na SIM kartici.
02.02.2017 | 16:56
Vjerojatno je više kontakata sa istim imenom, a različitim brojevima. Najbolje je prebaciti sve kontakte na google i onda tamo spojiti duplikate. Pri tome će se spojiti kontakti samo koji imaju isti broj, a oni koji imaju isto ime ostati će posebno svaki za sebe pa ih kasnije moraš sam nekako označiti ili preimenovati da znaš koji je koji.
02.02.2017 | 18:22
Nije dobro prebaciti sve kontakte na Google, osim ako te nije briga što će svi ti podaci postati Googleovo vlasništvo. Pri tom razmisli da li bi svima onima koji su ti dali svoj broj telefona i ostale podatke bilo svejedno kad bi znali da to činiš.

Ako ti kod dolaznog poziva piše "Nepoznato ili još 3 broja", to znači da u imeniku imaš stavku u kojoj ni ime, ni prezime, ni firma nisu upisani. Ili je upisano doslovce "Nepoznato". A isti taj broj ti je upisan još 3 puta pod tri različita imena.
02.02.2017 | 19:44
smayoo kaže:
Nije dobro prebaciti sve kontakte na Google, osim ako te nije briga što će svi ti podaci postati Googleovo vlasništvo. Pri tom razmisli da li bi svima onima koji su ti dali svoj broj telefona i ostale podatke bilo svejedno kad bi znali da to činiš.

Svašta...
02.02.2017 | 20:11
bpodnar kaže:
smayoo kaže:

Svašta...

Ja se isto koji put čudim kako @smayoo ali poštujem tuđe mišljenje slagao se s njime ili ne. On ne voli Google i gotovo. Ja ne volim komuniste, orjunaše, ljevičare i njima slične, pa što, moje pravo. To ne znaći kako se oko nekih stvari ne slažemo.
02.02.2017 | 20:18
Dopuštam mogućnost da neko nešto ne voli ili ne koristi, ali ovo već prelazi u teoriju zavjere kako Google špijunira i koristi tuđe podatke iz kontakata.
02.02.2017 | 20:36
Pročitaj EULA-u na koju si pristao.
02.02.2017 | 23:24
Ukratko, sad ste naš proizvod.

03.02.2017 | 17:18
Ako sam dobro razumio njihov automatski servis analizira SADRŽAJ MOJIH EMAIL PORUKA koje primam ili šaljem putem @gmail.com?!
03.02.2017 | 19:27
Analizira, kopira, pohranjuje, koristi, uspoređuje...
03.02.2017 | 20:31
Šaljem ženi sliku mlohave čune na gmail, a drugi dan na mail mi dođe reklama za viagru:-)
03.02.2017 | 20:41
To je samo najtrivijalnija mogućnost.
03.02.2017 | 21:18
A kakva je situacija s @icloud.com da se prebacim na njega?
03.02.2017 | 21:36
U bitnome, ne snose odgovornost za eventualan gubitak tvojih podataka, niti indirektnu štetu u slučaju da netko zlonamjeran provali i pokupi tvoje podatke, ali obavezuju se da tvoje podatke neće stavljati na raspolaganje trećim osobama, osim po sudskom nalogu.
03.02.2017 | 22:34
Hvala na odgovorima.

Čovjek u šumi podataka jednostavno ne prati dovoljno bitne stvari nego ih prihvača zdravo za gotovo.

Koliko puta samo prihvačamo uvijete ne čitajući ih, nego po defoltu samo klikaš , ideš dalje i ne obratiš pažnju na bitne stvari.

Smatram da sadržaj moje privatne email pošte je MOJA PRIVATNA stvar i sigurno neželim da mi neko zabada nos u nju bez mog dopuštenja.

Strašno..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 33 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO