iphone 5, zamjena baterije - na što paziti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iphone 5, zamjena baterije - na što paziti

14.12.2016 | 20:42
Pozdrav svima!

U postupku sam mijenjanja baterije na iphone 5. Zamjena je bila u servisu, cijeli postupak je trajao 5 dana.
Prvi puta su zamijenili ali se baterija nije punila, pa reklamacija - baterija izvađena.
Drugi puta nova baterija, baterija se napuni na 100%, telefon neko kratko vrijeme radi i počne pokazivati 1% i tako pokazuje cijeli dan, odnosno dok se telefon ne ugasi, pa reklamacija - baterija izvađena, testirana u drugom telefonu ali isto ponašanje.
Treći puta nova baterija, baterija se napunila do 25% (prvo punjenje izvršeno u servisu i prekinuto jer nisam imao vremena čekati). Nakon sata vremena, pogledam u telefon, telefon ugašen. Upalim ga, povučem klizač da ga otključam a on se ugasi, pa reklamacij - baterija izvađena - izvršen povrat novca.

Posebna stavka je stanje baterije "Cycles" koje iščitavaju aplikacije tipa "Battery life".
U drugom slučaju je aplikacija pod Cycles pokazivala 600 i nešto ciklusa.
U trećem slučaju je aplikacija pod Cycles pokazivala 200 i nešto ciklusa.

Sada je telefon bez baterije.
NIsam pametan što činiti.
Ima li tko slična iskustva.

Hvala na savjetima, preporukama...
14.12.2016 | 21:01
Ovisi koliki ti je budžet ali ja bi odnio u neki od ovlaštenih servisa i uzeo originalnu bateriju hah
14.12.2016 | 21:21
Navodno je ( tako sam čuo) zamjena baterije u ovlaštenom servisu s originalnom baterijom oko 700 kn, i njima ostaje stara.
15.12.2016 | 01:54
Ja sam bateriju u iP 5 promijenio jednom u ovlaštenom servisu, pod extended warranty programom. Ta druga koju sam dobio je počela poslije jednako dugog vremena pokazivati isti problem. Drugi put sam je zamijenio kod Josipa za 150 kn i ta radi super već dosta dugo. Sve ti je to lutrija. Idi u drugi servis.
15.12.2016 | 10:07
Nisam pri financijama da platim uslugu ovlaštenog servisa (iako imam saznanje da i oni ograđuju OEM baterije, ispravite me ako griješim).
Svi drugi servisi naručuju baterije od ista dva dobavljača, tako da vjerojatno opet upadam u istu seriju koja je trenutno na tržištu.

Da li neko ima saznanja o ciklusima punjenja novih baterija?
Pretpostavljam da su aplikacije o informacijama o bateriji u iP uređajima vjerodostojne po pitanju iščitavanja tih podataka, opet - ispravite me ako griješim.
Vjerujem da nova baterija mora pokazivati 0 ili 1 ako je bila tvornički napunjena (u zadnje vrijeme iz sigurnosnih razloga se baterije transportiraju parazne ili poluprazne - tako su mi rekli u servisu).
15.12.2016 | 12:47
Baterije imas po klasama,najbolja je naravno A klasa neke su kinezi divljaci bez ikakvog testiranja a ove bolje su OEM. Neke su prazne mada vecina dolazi oko 20-30% napunjene.Baterije se pune-testiraju prije slanja.
15.12.2016 | 13:26
Broj ciklusa punjenja nove baterije bi trebao biti neki vrlo mali. Možda ne 0 ili 1, ali sigurno ne veći od 10.
15.12.2016 | 13:33
Za prve dvije zamjene su rekli da je OEM baterija (tako su ju oni dobili od dobavljača), a treća je bila "samo" "Nova".

Da budem konkretan:

Kada zamjenim kod nekoga bateriju da li se mogu vjerodostojno pozvati na aplikacije koje iščitavaju broj ciklusa?
15.12.2016 | 13:59
Ne,jer te aplikacije nisu apple support

Jesi li ti siguran da je do baterije problem.Ja sam imao slicnu situaciju(koliko se sjecam 4s ili mozda 5) mijenjao sam 2 baterije musteriji i ni jedna mu nije bila ok.Na kraju sam stavio bateriju original iz mog telefona.Kod njega je trajala par sati a meni 2 dana normalnog koristenja.Mislim da je bio neki problem SW,vratio sam mu bateriju koja je navodno bila losa(koju sam mu ja prodao) uradi clean restore i sve je bilo ok.Moze se desavati slicna stvar i ako je HW problem.
15.12.2016 | 19:28
saint kaže:
Ne,jer te aplikacije nisu apple support.

Da li postoji nešto od Apple supporta na što se mogu osloniti?

Može i neko obrazloženje zašto te aplikacije nisu relevantne a npr. CoconutBattery se koristi kao mjerodavni pokazatelj stanja baterije?

Kod prve dvije zamjene baterije su stavljene u drugi telefon i ponašanje telefona je bilo isto.
15.12.2016 | 19:53
Jedino na što se možeš osloniti je CoconutBattery ili iBackupBot, aplikacije za iOS ne prikazuju vjerodostojnu situaciju.

Dakle tri puta su ti mijenjali bateriju i tri puta uređaj ne radi kako treba. Napiši kako se uređaj ponašao prije nego si ga uopće nosio na servis.

Kod prve dvije zamjene, baterije su se ponašale jednako loše i u drugom uređaju kao što se i na tvom pokazalo ili sam krivo skužio?
15.12.2016 | 20:27
mach1negun23 kaže:
Napiši kako se uređaj ponašao prije nego si ga uopće nosio na servis.
Kod prve dvije zamjene, baterije su se ponašale jednako loše i u drugom uređaju kao što se i na tvom pokazalo ili sam krivo skužio?

Dobro si shvatio, baterija se isto ponašala i u drugom telefonu.

Prije zamjene baterije telefon je funkcionirao sukladno staroj bateriji, brzo se isprazni i to je to.
15.12.2016 | 20:39
mach1negun23 kaže:
aplikacije za iOS ne prikazuju vjerodostojnu situaciju.

Koliko vjerodostojno?
Promaši 5, 10, 20 posto?
Ili je možda random?
15.12.2016 | 21:35
Sjećam se da sam jednom prilkom isprobavao razne aplikacije za iOS koje su pokazivale stanje baterije i ti rezultati mi se nisu poklapali s recimo CoconutBattery ili iBackupBot, ali sam evo sad iz znatiželje išao instalirati "Battery Life" na iPhone i mogu reći da pokazuje identičnu situaciju kao i iBackupBot. Možda su sredili te aplikacije, nemam pojma.

Ali sve to apsolutno nije bitno. Ne mogu vjerovat da ti netko tri puta stavlja bateriju sa smetlišta, jer nikako nije slučajno da ti aplikacija pokaže 600 ciklusa ili da se uređaj nasumično gasi.

Kažeš da se prije servisa samo praznio brzo i ništa više. Dali se praznio neubičajeno brzo (npr. izgubi 20-30% za sat vremena iako ne koristiš uređaj)?
15.12.2016 | 21:46
mach1negun23 kaže:
Dali se praznio neubičajeno brzo (npr. izgubi 20-30% za sat vremena iako ne koristiš uređaj)?

Bilo je da kod korištenja iscuri brzo neki postotak, ali to sam pripisivao bateriji (imala je preko 900 ciklusa). I pri kraju je bilo raznih scenarija, primjerice da pokazuje 100 posto ali iscuri vrlo brzo. To je zadnjih tjedan dana korištenja.
15.12.2016 | 22:02
S obzirom da tvoj iPhone još nije vidio ispravne baterije stvarno je nezahvalno reći što je točno problem.

Bez obzira što je baterija imala 900 ciklusa i sigurno je trebala biti zamijenjena, nije isključeno da imaš stvarno hardverski problem.

U tvom slučaju tri su moguća scenarija:

1. Baterija je loša, a u servisu su ti svaki put stavili neispravnu bateriju. Dakle, prvi korak je stvarno probati 100% ispravnu bateriju.

2. U servisu su ti prilikom zamjene baterije odvalili kondenzator (ili više njih) na tkz. gas gauge liniji, te će svaka sljedeća baterija pokazivati krivi postotak, uređaj će se gasit ili slični problemi.

3. Neispravan U2 kontroler na matičnoj ploči.
24.12.2016 | 16:36
I ja sam prije mj dana zamjenio batt u icentru na falerovom
Danas sam je reklamirao.
Imala je 0 punjenja i full kapacitit te nakon 2 tj je pocela zajee
Status je bio bad battery nakon samo 25 punjenja
Dali su mi novu, pa bum vidio opet za 2 tj
A mozda je i mob u banani
4s star 4 g
Cijena 213 kn
Probaj kod njih
Imas pol godine garanciju
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, jmirakul, Riba, Anonimci (479)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO