problem sa memorijom na iPhone 6 plus
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa memorijom na iPhone 6 plus

03.10.2016 | 10:44
dobar dan svima,
molim za savjet oko tri problema koja mi se javljaju zadnje vrijeme na Iphone 6 plus ;

1. memorija koja mi se očitava na iphone 6 plus dnevno varira od 0 do 3 ili 4 GB slobodne memorije.Kad je mobitel spojen na iTtunes ,uvijek se razlikuju ,u pravilu na iTunesu pokazuje uvijek više slobodne memorije? ( razlika zna biti nekada i po 2 GB )
2.Data promet koji mi je enormno velik ,čak prelazi i 12 do 13 GB mjesecno ,isključio sam i sinkronizaciju bez wi-fi ,međutim i dalje mi je protok data velik i ne znam šta je u protoku ,koji program se bez kontrole spaja na internet ?
3. Veliki gubitak memorije na "ostalo " na koje otpada 3,64 GB ,postoji li mogućnost čišćenja ili pregleda šta sve ulazi u "ostalo"

hvala
Prilozi:
03.10.2016 | 12:18
2. Promet ti radi neka od aplikacija. Pogledaj koje aplikacije troše bateriju

3. Između ostalog, mailovi?
09.10.2016 | 21:47
Smayoo nisam uspio saznati zašto mi je potrošnja tolika ,morati ću ga poslati na servis .Molim te imaš li možda saznanja za ove razlike u čitanju slobodne memorije .

iTunes pokazuje slobodnu memoriju kad ga spojim od 3,5 GB a iPHONE 158 MB ??

Hvala ti
10.10.2016 | 05:52
158 je u iCloudu?
10.10.2016 | 07:09
158 MB na mobitelu ,ne na iCloudu ..
10.10.2016 | 10:27
Itunes u nekom času uvijek pokaže par giga manje zauzeće od stvarnog. Mislim da je razlika u onom dijelu od OS-a, koji se ne backupira?
10.10.2016 | 10:31
Parangal1307 kaže:
158 MB na mobitelu ,ne na iCloudu ..

PA zar ne javi kad je memorija pri kraju?
Ja imam stalno 2GB slobodno i slike skidam kad god je moguća.
10.10.2016 | 11:19
javi mi ,ali ta vrijednost dnevno varira više puta.Od nedostatka memorije do slobodne memorije od recimo 1 do 2 GB..jednostavno ne znam šta da radim ,možda jedino servis ..jer inače mi se negdje spaja bez kontrole na internet i troši mi ogroman promet ..sve sam pokušao.Uspoređujem postavke sa iPad pro i sa iPhonom,sve isto ali ovaj potroši recimo i 1 GB ,dok je iPadpro u normalnim mjesecnim granicama.

Nemam pojma šta se dešava,tražio sam od VIP-a izlist spajanja ,međutim teško da ću to brzo dobiti ..
10.10.2016 | 15:10
Zabrani spajanje i onda aplikaciju po aplikaciju otvaraj i vidi koja bude jamrala da treba internet. Za mobilni internet imas filter koji appovi mogu a koji ne mogu na internet preko mobilnih podatatka.
Da li je mozda problem u nadogradnji sistema, tu se zna prenjeti jednokratni velika kolicina i ako obrises ponovno povuce cijelu nadogradnju. Ako je iCloud aktivan i ako mu das da sve slike prebacuje na net i tu moze biti veliki promet.
Imas iCloud od 200GB, meni je 5GB. Ja ne placam tu uslugu.
10.10.2016 | 20:49
pokušati ću , nisam siguran .Inače nisam mjenjao postavke na mobitelu,stalno su mi stajale iste od kupnje iPhona,nikad mi se nije desavao problem.Nisam samo siguran jesu li sranja počela sa prelaskom na IOS 10 .

Hvala ti
11.10.2016 | 04:07
Moj je prijedlog da odes u settings-mobile data i resetiras data promet ( na dnu liste) nakon toga pratis aplikacije kako ti trose internet. Svaka kojoj je omoguceno koristenje data prometa uz naziv ima ispod naziva i data promet koji je potrosila u proteklom vremenu od resetiranja potrosnje.
Prilozi:
11.10.2016 | 21:01
gledao sam i to ,potrošnja po programima kreće se najviše do 5 MG ,ali pod dokumenti i sinkronizacija?? od mog zadnjeg resetiranja ,znači od 1.10 .2016 do sada iznosi 3,8 GB .

Čega sinkronizacija ?

Koji dokumenti ??

hvala ti
11.10.2016 | 21:26
Kod mene 05. 09 iznosi 33.2 MB Nisam citao sve od ostalih koji su pisali ranije Mozda ti je u iCloud pod Photos ukljuceno iCloud Photo Libary koji automatski sve fotografije i video sprema u i Cloud i trosi data promet zbog toga.
11.10.2016 | 21:49
Parangal1307 kaže:
gledao sam i to ,potrošnja po programima kreće se najviše do 5 MG ,ali pod dokumenti i sinkronizacija?? od mog zadnjeg resetiranja ,znači od 1.10 .2016 do sada iznosi 3,8 GB .

Čega sinkronizacija ?

Koji dokumenti ??

hvala ti

Dokumente guras na iCloud. Zabrani sinkronizaciju s iCloudom.
11.10.2016 | 21:54
vjerujem da je potrošnja povećana zbog iClouda ,nemam drugo objašnjenje.Jedino me buni što su mi postavke na iPhonu od kupnje iste,kako sam ih postavio prvi put tako su bile konstantno.Problem mi se pojavio 15.09.,znači prije mjesec dana .Zašto odma na početku nije pravio veliki promet,tada sam imao recimo 4 GB ,i to mi je bilo ok.Sad imam 8 GB i nije dovoljno??
To je za mene pitanje od milion nečega

Hvala ti
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, jura22, Riba, tino1, Anonimci (679)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO