problem sa memorijom na iPhone 6 plus
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa memorijom na iPhone 6 plus

03.10.2016 | 10:44
dobar dan svima,
molim za savjet oko tri problema koja mi se javljaju zadnje vrijeme na Iphone 6 plus ;

1. memorija koja mi se očitava na iphone 6 plus dnevno varira od 0 do 3 ili 4 GB slobodne memorije.Kad je mobitel spojen na iTtunes ,uvijek se razlikuju ,u pravilu na iTunesu pokazuje uvijek više slobodne memorije? ( razlika zna biti nekada i po 2 GB )
2.Data promet koji mi je enormno velik ,čak prelazi i 12 do 13 GB mjesecno ,isključio sam i sinkronizaciju bez wi-fi ,međutim i dalje mi je protok data velik i ne znam šta je u protoku ,koji program se bez kontrole spaja na internet ?
3. Veliki gubitak memorije na "ostalo " na koje otpada 3,64 GB ,postoji li mogućnost čišćenja ili pregleda šta sve ulazi u "ostalo"

hvala
Prilozi:
03.10.2016 | 12:18
2. Promet ti radi neka od aplikacija. Pogledaj koje aplikacije troše bateriju

3. Između ostalog, mailovi?
09.10.2016 | 21:47
Smayoo nisam uspio saznati zašto mi je potrošnja tolika ,morati ću ga poslati na servis .Molim te imaš li možda saznanja za ove razlike u čitanju slobodne memorije .

iTunes pokazuje slobodnu memoriju kad ga spojim od 3,5 GB a iPHONE 158 MB ??

Hvala ti
10.10.2016 | 05:52
158 je u iCloudu?
10.10.2016 | 07:09
158 MB na mobitelu ,ne na iCloudu ..
10.10.2016 | 10:27
Itunes u nekom času uvijek pokaže par giga manje zauzeće od stvarnog. Mislim da je razlika u onom dijelu od OS-a, koji se ne backupira?
10.10.2016 | 10:31
Parangal1307 kaže:
158 MB na mobitelu ,ne na iCloudu ..

PA zar ne javi kad je memorija pri kraju?
Ja imam stalno 2GB slobodno i slike skidam kad god je moguća.
10.10.2016 | 11:19
javi mi ,ali ta vrijednost dnevno varira više puta.Od nedostatka memorije do slobodne memorije od recimo 1 do 2 GB..jednostavno ne znam šta da radim ,možda jedino servis ..jer inače mi se negdje spaja bez kontrole na internet i troši mi ogroman promet ..sve sam pokušao.Uspoređujem postavke sa iPad pro i sa iPhonom,sve isto ali ovaj potroši recimo i 1 GB ,dok je iPadpro u normalnim mjesecnim granicama.

Nemam pojma šta se dešava,tražio sam od VIP-a izlist spajanja ,međutim teško da ću to brzo dobiti ..
10.10.2016 | 15:10
Zabrani spajanje i onda aplikaciju po aplikaciju otvaraj i vidi koja bude jamrala da treba internet. Za mobilni internet imas filter koji appovi mogu a koji ne mogu na internet preko mobilnih podatatka.
Da li je mozda problem u nadogradnji sistema, tu se zna prenjeti jednokratni velika kolicina i ako obrises ponovno povuce cijelu nadogradnju. Ako je iCloud aktivan i ako mu das da sve slike prebacuje na net i tu moze biti veliki promet.
Imas iCloud od 200GB, meni je 5GB. Ja ne placam tu uslugu.
10.10.2016 | 20:49
pokušati ću , nisam siguran .Inače nisam mjenjao postavke na mobitelu,stalno su mi stajale iste od kupnje iPhona,nikad mi se nije desavao problem.Nisam samo siguran jesu li sranja počela sa prelaskom na IOS 10 .

Hvala ti
11.10.2016 | 04:07
Moj je prijedlog da odes u settings-mobile data i resetiras data promet ( na dnu liste) nakon toga pratis aplikacije kako ti trose internet. Svaka kojoj je omoguceno koristenje data prometa uz naziv ima ispod naziva i data promet koji je potrosila u proteklom vremenu od resetiranja potrosnje.
Prilozi:
11.10.2016 | 21:01
gledao sam i to ,potrošnja po programima kreće se najviše do 5 MG ,ali pod dokumenti i sinkronizacija?? od mog zadnjeg resetiranja ,znači od 1.10 .2016 do sada iznosi 3,8 GB .

Čega sinkronizacija ?

Koji dokumenti ??

hvala ti
11.10.2016 | 21:26
Kod mene 05. 09 iznosi 33.2 MB Nisam citao sve od ostalih koji su pisali ranije Mozda ti je u iCloud pod Photos ukljuceno iCloud Photo Libary koji automatski sve fotografije i video sprema u i Cloud i trosi data promet zbog toga.
11.10.2016 | 21:49
Parangal1307 kaže:
gledao sam i to ,potrošnja po programima kreće se najviše do 5 MG ,ali pod dokumenti i sinkronizacija?? od mog zadnjeg resetiranja ,znači od 1.10 .2016 do sada iznosi 3,8 GB .

Čega sinkronizacija ?

Koji dokumenti ??

hvala ti

Dokumente guras na iCloud. Zabrani sinkronizaciju s iCloudom.
11.10.2016 | 21:54
vjerujem da je potrošnja povećana zbog iClouda ,nemam drugo objašnjenje.Jedino me buni što su mi postavke na iPhonu od kupnje iste,kako sam ih postavio prvi put tako su bile konstantno.Problem mi se pojavio 15.09.,znači prije mjesec dana .Zašto odma na početku nije pravio veliki promet,tada sam imao recimo 4 GB ,i to mi je bilo ok.Sad imam 8 GB i nije dovoljno??
To je za mene pitanje od milion nečega

Hvala ti
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO