Na testiranju 7-ca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Na testiranju 7-ca

02.10.2016 | 06:29
Lako tebi zabac, nisi ti ostao bez poruke gdje ti je simpatija napisala da si njezina mucica.

Sent from my iPhone using Tapatalk
02.10.2016 | 08:15
02.10.2016 | 15:55
@zabac sms poruke su mi bitne iz poslovnih razloga.
I objasnjenje ti nije na normalnom nivou.
02.10.2016 | 16:40
Moram priznati da je i meni slična stvar pala na pamet. Po meni, SMSovi ne mogu služiti za ozbiljnu poslovnu komunikaciju, isto kao ni viber i sl. chat servisi. Da, može poslužiti za neke kratke dogovore, ali ne za nešto što treba čuvati i/ili pamtiti dulje od par dana. Upravo zato što ne postoji sistemsko rješenje za njihovo arhiviranje.
02.10.2016 | 19:27
ante_p kaže:
@zabac sms poruke su mi bitne iz poslovnih razloga.
I objasnjenje ti nije na normalnom nivou.

Iz "poslovnih razloga", a jednostavno ih je lažirati sa strane primatelja. Ne razumijem?
Minimum kulture poslovne komunikacije je e-mail, ne želim sad govoriti o dopisima na memorandumima.

Meni su SMS-i kao Post-it papiri, traju dok ne riješiš to što si napisao na njima i onda u smeće.
03.10.2016 | 15:51
Ne postoji korespodencija koja je 100% sigurna, decki promasili se bit teme. Manje je bitno zasto mi sms poruke trebaju, bitan je backup-restore.
A Apple to nema... i uzasno mi smeta ma koliko ih vi god branili
03.10.2016 | 16:18
Nema dosta toga. BT je polufunkcionalan pa ne zuljamo. Muzika se ne da elegantno postavitit i skinuti, pa isto ne zuljamo.
03.10.2016 | 17:40
za glazbu koristim iTools, a bluetooth radi u autu, kao i wireless zvucnik, to mogu "progutat" nekako.
Koristit cu ja iPhone jos sigurno, ima on svojih prednosti, ali uvijek se prave pametni, ne prate trendove pa na kraju popuste...
03.10.2016 | 20:41
Koji trend krepavajucih SMS poruka. Pa i 3,5mm jack za slusalice su izbacili. Da se SMS placa kao nekad, nebi ga koristio.
03.10.2016 | 20:57
Pa moram priznati da ako radim "Setup as new" onda vjerovatno i zelim da je "as new". Onako, common sense. Ako zelim prebacivati onda je zamisljen restore. A naravno da nisu razradili varijante kad netko radi sranja po iOSu i jailbreaka i krsi uvjete koristenja koja je prihvatio... kako cudno! Ok, sad kad sam objasnio zasto uopce ne prihvacama vase argumente i to silno cudjenje mozemo daje

Inace, sve osim sms poruka se moze i vratiti na as new mobitel al to onda zahtjeva malo vise "manualnog" rada jer takvo vracanje nisu zamislili na uredjaj koje se setapira "as new".

A za cuvanje sms poruka opcenito, potrebno je samo imat onaj itunes backup i Phoneview aplikaciju na racunalu s kojom se uvijek mogu otvoriti i procitati.

A s druge strane, nakon mojih iskustava s raznim Andriodima iOS je znanstvena fantastika. Obicno prebacivanje imenika s dva android mobitela moze pojesti vise zivaca i vremena nego kompletan prijenos svega na iOSu. I ne, to nisam sam ja neznao kako rijesiti nego jos 10-ak iskusnih informaticara...
03.10.2016 | 21:35
U kom smoslu prebacivanje imenika na Androidu? Ide preko Google Accounta. Isto kao na iCloudu. Cak i na iPhoneu ide preko Google accounta. Nema vise nista rucno i na zgance, sve u oblak i molis Boga da ne krepa sve zajedno. Da se to kasnije i lokalno sprmiti.
Androidasi bi sve na silu rjesavali, ako ne ide, rootanjem, pa makar i telefon izgorio.
Sve se da napraviti, samo treba strpljenja.

Edit
Sad sam pogledao, postoje programi za eksport SMS-ova jedino nisu fensi Appleovski, nego vise Androidski. Eksport ide u Excell.
03.10.2016 | 22:13
Ide na google account, osim kad ne ide. Kad netko ima raznih vrsta kontakata na htc-u pa onda kad se htc i google ne zele dogovorit... pa jos ukljucis predivne windowse... pravi gulas :-D
04.10.2016 | 01:38
Što se Androida tiče da, dok se nisam zadnjih godinu dana počeo s njima više "igrati" i ja sam mislio da sve ide kao i na iOS-u, fino na Google, pa s Googlea na novi mob, ali jok, to je muka. Pa Sony neće na LG, pa fali pola slika, pa nema kontakata nikako, pa neće LG na Samsunga, itd, itd, sve u svemu muka.
Što se sms-ova tiče kako je @mruzic napisao, također preporučujem PhoneView ako već treba zbog neke arhive te sms-ove spremiti.
04.10.2016 | 09:13
Ako to backup ne radi, zasto onda ovdje pise da iCloud backup cuva i SMS poruke?

IMG_7820.jpg
04.10.2016 | 09:48
@drlovric točno, ali ako iPhone/iPad postavljaš as new onda je besmisleno vući iCloud backup u kojem se nalaze i SMS-ovi, ali i sve ostalo što je možda vuklo probleme sa starom instalacijom.
SMS poruke nisu odvojene od ostatka iCloud backupa kao recimo Photos, Mail, Contacts, Calendars, itd.
15.10.2016 | 18:01
Prvo pozdrav svima, naletih na ovaj forum guglajući nešto, pa kad sam već tu da predstavim svog novog ljubimca
Prilozi:
15.10.2016 | 19:08
Dobro nam došao! Neka te dobro i dugo služi!
15.10.2016 | 19:15
Ja sam uzeo 7+ 128gb u jet black boji. Valjda ce u ponedjeljak stici.
15.10.2016 | 19:56
Ja sam bježao od Jet Black, jer ne volim imati nikakav case a šteta ga je držat u njemu

a ako ga ne držiš užasno se packa i grebe, doslovno ga trebaš samo pogledat i nešto se prikelji na njega
15.10.2016 | 20:40
Ja uzeo jučer Iphone 7 32GB black boja. Zasad sam zadovoljan. Osim jedna stvar. Ako mi bilo ko može pomoći bio bih mu zahvalan do kraja života. Kako prebaciti whatsapp razgovore sa Androida na Iphone. Imam stvarno jako bitne poruke tamo ( priznajem osobito sa curom ) i htio bih imati na Iphone-u te razgovore. Eto hvala svima unaprijed na bilo kojoj vrsti pomoći!
15.10.2016 | 20:42
hmm, odeš na android mob i imaš settings - chat - backup, tako je na ajfonu bar

napraviš backup i na ajfonu onda restore, u teoriji kažem..u praksi dal će bit tako neznam, javi
16.10.2016 | 11:41
Pozdrav svima. Jel ko primetio mali bug na sedmici kada se prebacuje između 3g i E ili 4g signala. Kod mene je da kad stavim telefon na E onda je na 3g a kad stavim na 3g onda je na E, 4g je normalno ili je to samo kod mene
16.10.2016 | 12:26
2G mi bude EDGE, 3G mi bude 3G, tako da je sve ok kod mene
16.10.2016 | 20:19
I na drugom mi je isto na 2g je 3g, a na 3g je 2g iliti EDGE
17.10.2016 | 05:04
Koja mreza, koji dio zemlje?
17.10.2016 | 14:09
Bon bon. Sisak
17.10.2016 | 18:06
grgaa kaže:

upravo je izašao 10.0.3 pa probaj možda riješi stvar www.macrumors.com/2016/10/17/apple-relea...10-0-3-for-iphone-7/
17.10.2016 | 18:52
cindra18 kaže:
Kako prebaciti whatsapp razgovore sa Androida na Iphone. Imam stvarno jako bitne poruke tamo

Ukratko, ne možeš. Android WhatsApp radi back-up na i s Google diska, a iPhone koristi iCloud.
Možda postoje neki programi koji iščupaju back-up s androida i ubace ga u iPhone restore, ali nisam pokušao.

Alternativa ti je da si pošalješ te razgovore na mail.
18.10.2016 | 17:49
mamut kaže:
grgaa kaže:

upravo je izašao 10.0.3 pa probaj možda riješi stvar www.macrumors.com/2016/10/17/apple-relea...10-0-3-for-iphone-7/

Sve se poslozilo na mjesto 2g je opet 2g i tak dalje. Nisam ni sumnjao. A moji utisci na sedmicu neznam sta bi reko osim to je to. Zaboravite sve drugo.
31.10.2016 | 18:29
Jel neko zna cemu sluzi kad se na ios 10 i na iphone 7 dvaput dirne home dugmić pa se zaslon spusti na pola. Neznam kak bi to drugacije opisao
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 15 minuta
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO