iPhone 6 plus, prvi susret sa ios-om
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 6 plus, prvi susret sa ios-om

15.07.2016 | 13:00
Pozdravljam vas sve!!!!! Ja sam kupila prije mjesec dana i phone 6 plus,128 gb, preko vip pretplate i ovo je moj prvi susret sa ios-om. Do sada sam koristila android i windowse, i posto sam produzavala pretplatu, ovaj put sam se odlucila za i phone. Vip je u webshopu imao akciju za ovaj model od 128 gb, odmah 9 kn i poslije 160 kn kroz 24 mjeseca, dakle ukupno 3850. Da li je to dobra cijena za ovakav model (star skoro dvije godine, al ipak.....)? Mogla sam uzest neki android puno povoljniji, ali stvarno sam htjela iphone, jos kad je bio na akciji, nisam dvojila. Nego, muci me zasto su bas ovaj model snizili i to sa ovakvom memorijom? Da li ima jos vas koji imaju bas ovakav i phone? Negdje na stranom forumu sam citala da im je znao crknut nakon tocno godinu dana ili kad bi ga nakrcali aplikacijama (ovo je model sa mnogo memorije bas zato mi je i cudno to)? Molim nekog da me malo prosvjetli, eventualno umiri. Ah, da, enigma mi je i i tunes, preko i phonea nece da ga pokrene, jedino ako se prebacim na USA trgovinu ali tamo se SVE plca! A preko laptopa nista ne kuzim mada sam ga instalirala i tamo
15.07.2016 | 17:27
Snizili su ga zato što su ga nakupovali, a nisu ga prodali pa ga se žele riješiti dok je još aktualan.
iPhonei do sad nisu baš nešto masovno crkavali. Događalo se kadgod s nekim modelom da ima neki "serijski" problem, ali to bi Apple u pravilu i pokrivao produženim jamstvom. Ako želiš umanjiti rizik od kvara, pitaj svog osiguravatelja kakvu policu osiguranja nudi za to. Pitaj i u Vipnetu, možda oni nude neku policu osiguranja od kvara. Može se kupiti i Apple Care, ali ne na jednostavan način, ne u Hrvatskoj, pa je to kompliciraniji put.
Ako ti je laptop windows, tu ti ne mogu pomoći, ne koristim windowse već stoljeće.
Što se iTunes tiče, na HR iTunes ne znam da li išta uopće ima. Što si htjela s iTunesa? Glazbu? Jer - za aplikacije ti ne treba na iPhoneu iTunes, nego App Store.
15.07.2016 | 18:42
Hvala na odgovoru. Da, glazba me zanima.( Znam da mi za aplikacije treba app store.) Jel se sve preko iTunesa placa? Kad sam ga skinila neki dan na laptop pisalo je da imam prva tri mjeseca besplatna skidanja(dalje pretpostavljam placam-sve?) Sto se osiguranja tice, mislim da je u vipu 89 kn mjesecno,nisam se raspitivala vise o tome
15.07.2016 | 20:45
Koliko znam, na HR iTunes nema ništa. Ili skoro ništa.
16.07.2016 | 09:30
Kod nas iTunes kao servis za skidanje ili streamanje muzike ili filmova nije podržan. Postoje drugi servisi za to: Deezer, Netflix i sl.

Sent from my iPhone
16.07.2016 | 15:51
U stvarnosti je jedini rizik da ga razbiješ ili ti ga ukradu, a to ti osiguranje neće pokriti. Iz razgovora sa serviserom ispada da se gotovo nikada ne kvare osim potrošnih dijelova koji se habaju (baterija, tipke). 99% popravaka su razbijeni ili oni upali u vodu.

iTunes nije došao u Hrvatsku i vjerojatno neće skoro. Glazbu sinkaj s kompa i ciao, to je najlakše.
16.07.2016 | 16:05
T-Com osigurava iPhone od bilo koje nezgode. Osim mislim od kradje.

Zabac
16.07.2016 | 16:10
A ljudi, koja vama muzika svira kao zvono, jesu ona standardna iphone zvona, ili mozete stranu glazbu stavit kao zvono- to ja hocu pa ne razumin nista. Googla sam ali jos nisam na "ti" s tom procedurom
16.07.2016 | 16:46
Bilo koji zvuk do 30 sekundi moze kao zvono.
discussions.apple.com/thread/3784750?tstart=0
Tu imas kako. Bitno je da muzika svira u iTunesu. Mislim kako FLAC ne igra. Valjda postoje formati koji isto ne igtaju.

Zabac
16.07.2016 | 16:52
Ima dosta koraka, malo je pimplavo, ali nije teško. Ovdje je dosta lijepo i detaljno opisano:
blog.udemy.com/how-to-add-ringtones-to-iphone/

Glazba koju želiš je najvjerojatnije u MP3 formatu, a treba ti AAC format (nastavak .m4a). iTunes ti može napraviti tu konverziju ako ti treba. Jednom kad imaš AAC format, moraš tom fajlu ručno promijeniti nastavak iz m4a u m4r i ponovno ga ubaciti u iTunes. Onda ga on skuži kao ringtone i kod iduće sinkronizacije ti ga iphone povuče pa ga možeš odabrati kao ringtone na iphoneu.
16.07.2016 | 17:18
Ok, pokusat cu. Hvala vam
18.07.2016 | 23:59
Evo uspila sam !! Doduse, nisam iz prve, ali eto bitno da sam uspila! Hvala na savjetima
19.07.2016 | 10:12
Eto, super! Nema na čemu...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 37 minuta
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO