aktivacija iphonea 5 problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

aktivacija iphonea 5 problem

22.06.2016 | 20:29
ne mogu aktivirati iphone nakon dogradnje ios-a ..... ima li ko kakvu ideju .. obratio sam se t-comu koji je naravno rekao nije to do njih da se obrati applu ..
Prilozi:
22.06.2016 | 20:37
Šta si nadogradio iOS i nakon toga ti nije podržana sim kartica, a prije nadogradnje je sve radilo najnormalnije ? Ako je to slučaj onda ti mora to operator rješiti. Pošalji im na mail tu poruku koju si ovdje postavio. Taj server koji vrši aktivaciju je od t-mobile, ne vjerujem da to radi server od apple. Mislim da server od apple vrši samo otključavanje na sve mreže, mobitela koji je zaključan...nisam ziher 100 %
22.06.2016 | 20:40
da radio je potpuno normalno do nadogradnje ios-a ... jesam njihov odgovor je da nije do njih da se obratim applu ,, karticu sam naravno testirao i probao sa drugom i opet isto
22.06.2016 | 20:44
iggy87 kaže:
da radio je potpuno normalno do nadogradnje ios-a ... jesam njihov odgovor je da nije do njih da se obratim applu ,, karticu sam naravno testirao i probao sa drugom i opet isto

Aha niti druga sim kartica od t-coma ne radi u iPhone?
22.06.2016 | 20:45
radi kartica i probao sam sad i sa jos dvije kartice i nece isto izbaci
22.06.2016 | 20:47
Onda je nešto do telefona i nadogranje software, onda moraš kontaktirati apple. Mob je bio otključan, možda se je nekako ponovo zaključao, mada neznam kako.
22.06.2016 | 20:48
pa kako da njih kontaktiram ... zar nitko nema neku ideju kako to rijesiti
22.06.2016 | 23:50
0800 222 427 ti je besplatan support, ali je, iako za Hrvatsku, na engleskom jeziku. Pripremi serijski broj uređaja prije poziva. Većinom brzo sređuju stvari koje su na nekoj administrativnoj razini, serveri i slično...
23.06.2016 | 09:53
auuu a moj engleski je u banani heheh zar nema neki program neka opcija preko itunsa da se to moze rijesiti
23.06.2016 | 12:52
Da li je telefon aktiviran,ako jeste provjeri datum.Ako nije do datuma probah hardr reset.Ako ni to ne pomogne uradi restore.
23.06.2016 | 13:45
ja sam zapeo u aktivaciskom modu i mob tu stoji i nakon sto ga ugasim i upalim znaci posao sam opciju icloud gdje unosim svoje podatke i dosao do djela aktivacija i pise sim greska 5 kartica sam probao i nista .. kada ga spojim na ituns izbaci mi da se ne mogu sinkronizirati .. mislim da ce biti kanta za smece i uzeti samsunga s7 i biti miran covijek
23.06.2016 | 13:49
prije nego to mi je izbacio ono bilo je ovo
Prilozi:
23.06.2016 | 13:51
Ajde nemoj ga bacat, radije pokloni nekome ko ima strpljenja
To je još uvijek ok telefončić, solidno radi
23.06.2016 | 13:52
Ovo je slika sa tvog iphone-a??? Ako jeste sve je ok sa telefonom
23.06.2016 | 13:53
zivce sam izgubio ... ali totalno nzm sta da radim preko itools mogu uci u mob vidjeti aplikacije slike glazbu .. ituns ga nece prepoznati izbaci da je sinkronizacija nemoguca error 54 ... a uredno kop prepozna mob u mogu uci u slike
23.06.2016 | 13:54
da slike su i prva i druga sa moga moba slikao zaslon i uredno izvukao sliku preko kompa ali dalje od toga ne mogu
23.06.2016 | 13:56
Vidi kartica ti je ok,signal imas znaci to je sve u redu.Spasi slike i sta vec trebas i uradi restore iz dfu moda.Aktiviraj preko itunes ne preko wifi i bice sve ok.Ako ti se neda zezati ja cu ga rado otkupiti,svakako trazim da kupim iphone
23.06.2016 | 13:58
da odmah napomenem mobitel je moj od prvoga dana znaci jedini sam vlasnik nosio sam u t-com gdje je kupljen naravno garancija je istekla a i djelatnik mi je rekao da je to zbog fizickog ostecenja jer je u gornjem ljevom lutu puklo staklo neprimjetno i tako radi vec godinu dana
23.06.2016 | 14:56
To fizicko ostecenje 99% sam siguran nema veze s tvojim problemom
23.06.2016 | 16:26
nakon 2 sata pokusavanja i dalje nista nikada vise iphone
23.06.2016 | 17:10
Pitanje gdje je greška. Jesi zvao Apple podršku? Ako ti ne ide ingliš (ili ga ne znaš dovoljno, onaj s druge strane mora biti ljubazan), najdi nekoga kome ide i neka nazove. Broj je besplatan i možeš s mobitela zvati. Onako kao ti je Vanjuška napisao.
23.06.2016 | 21:43
jel ima netko da je zvao apple i da bi htio i za mene nazvati platim sta treba samo da vise imam mob sad koristim stari 3gs ludim
23.06.2016 | 21:58
A da ti to odneses u neki servis i da ti to ljudi zavrse za pola sata,na apple suport ti nece nista vise reci nego mi ovdje.Na drugoj slici koju si postavio,fino pise da je server pao i da probas kasnije.
23.06.2016 | 23:20
telefon kupljen u t-mobileu?
sada koristiš drugog operatera (vip,tele ili sl.)?
23.06.2016 | 23:21
ako je to slučaj vrlo jednostavno zatraži od t-mobilea da ti otključaju telefon ( imao isti problem sa njima)
24.06.2016 | 00:31
Koliko ja vidim na oba screenshota, pokusavas aktivirati iPhone sa SIM-om koji se ne poklapa sa Activation Policy telefona. Na prvom screenshotu, buduci si spojen na wi-fi, ti upravo to i kaze, a na drugom ti je iskljucen wi-fi i normalno da ne moze do servera za aktivaciju.

Svaki telefon ima Original Activation Policy, Current Activation Policy i Next Activation Policy. Mislim da nema potrebe objasnjavati Original i Current, Next je Activation Policy nakon full restorea.

Ako je telefon kupljen u T-comu i pokusavas ga aktivirati sa bilo kojim drugim SIM-om, obrati se T-comu da ti prvo otkljuca telefon. A ako ga pokusavas aktivitati sa T-comovim SIM-om, zovi AppleCare i oni ce ti moci vidjeti koja je zapravo Current i Next Activation Policy.

Da li je telefon mozda bio servisiran (u sluzbenom servisu), ako da, telefon koji imas je najvjerojatnije zamjenski telefon. Zamjenski telefoni po defaultu dolaze bez Activation Policy, ali to ne znaci da je otkljucan, nego da je Original, Current i Next Activation Policy EMEA Service (ili ovisi iz koje regije je telefon) i dok god ne dobije Activation Policy nece ga niti jedan SIM moci aktivirati. Kad ovlasteni servis zamijeni telefon, duzni su poslati Appleu serijski broj tzv. replacement chain i tad taj zamjenski telefon naslijedjuje Activation Policy od originala. Greske se desavaju i ovlasteni servis moze zabunom poslati krivi serijski broj i time ces ti dobiti telefon bez Activation Policyja, a Apple ce imati krivi Replacement Chain. U ovom slucaju AppleCare ce ispraviti Replacement Chain, ali morat ces im poslati nekakvi Proof of Replacement sa originalnim i zamjenskim serijskim brojem ili IMEI-em. A prije nego krenes sa pitanjem kako je radio do sad, zamjenski telefoni dolaze u vecini slucajeva predaktivirani, tako da nece traziti aktivaciju dok god se telefon ne restora ili u nekim slucajevima cak i samo updatea.
24.06.2016 | 01:49
nikada vise ebeni iphone ni da mi ga poklanjaju .... zahvaljujuci applu i našem jadnom t-mobilu morao sam kupiti novi mobitel .. šta se nudi malo sam bio živčan 64 gb star 2 god
Prilozi:
24.06.2016 | 07:16
ajde se ti sinko hladit negdje drugo, znam da je vrućina, ali daj se saberi
24.06.2016 | 09:04
pa kad te nesto j..e 10 dan sta drugo smece jedno u k...u e taj apple sa tim glupostim ljepo kupiš samsung i miran si covijek a ne to g...o americko i onaj u...i t- mobile koji s..e da nije sa mobom nista i nece da prihvate ga na garanciju g...a eto sta .. kako covijek nece p......i i biti ljut ..
24.06.2016 | 09:23
E ovako,mislim da je dosta bilo spama i nepotrebnih stvarti u temi.Pitao si sta da radis sa telefonom,dobio si konkretne savjete i svu pomoc koju mozes dobiti preko jednog foruma. Napravio si sto si napravio i rijesio problem na tebi najbolji nacin.Tako da je ova tema zavrsena.Svaki nastavak nepotrebne rasprave vodi do brisanja postova i zakljucavanje teme.

PS.Ako nisi primjetio psovanje na forumu nije nesto sto se tolerise.Editovao sam ti zadnji post.Obrati paznju ubuduce
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 26 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, robee, Anonimci (173)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi