iCloud 50 GB plaćanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud 50 GB plaćanje

08.10.2015 | 16:16
Uzeo sam dodatni iCloud prostor od 50GB i mjesečna rata mi je 1.24USD. Postoji li mogućnost da se to plati odjednom unaprijed 1-2 godine, da ne moram svaki mjesec to plaćati?
Naime kartica pridružena na iTunes mi služi samo za online plaćanja i zna se dogoditi da gore nemam love ukoliko ništ ne kupujem, a Apple-u nebi hito ostati dužan . U svakom slučaju šalju li oni obavijest svaki mjesec ili je to nekaj tipa trajni nalog?
08.10.2015 | 16:49
Ja sam isto uzeo taj plan... Mislim da nema mogućnosti plaćanja godinu ili dvije unaprijed.
Prije sam bio na onom godišnjem planu, ne sjećam se točno koja je bila cifra, za 20 GB storage-a. To se naplaćivalo jednom godišnje, sada skidaju sa kartice vezane za iTunes račun jednom mjesečno, nešto kao trajni nalog, skinu i pošalju ti na e-mail račun...
08.10.2015 | 18:29
Jos malo i postojati ce dnevni najam.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2015 | 00:11
Kupi itunes bon u ukucaj ga... Pa ce koristit taj iznos u slucaju da nemas na kartici.
09.10.2015 | 10:13
Bon ima za RH?
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.10.2015 | 00:43
zabac kaže:
Bon ima za RH?

Pa nije proslo ni pune dvije godine kako nisam doma, ali bih nekako cuo da je USD postao sluzbena valuta RH. Tako da pretpostavljam da je u nekoj zemlji koja ima bonove...

I koliko sam upoznat, ne, nema bonova za RH. Al mozda se varam...
12.10.2015 | 06:06
Ja sam iz konteksta zaključio ("...zna se dogoditi da gore nemam love...") kako je @sXekid iz Hrvatske.
12.10.2015 | 06:20
Mozes kupiti i Visa Gift Card sa odredjenim iznosom, zakaci tu karticu uz account i imace Apple sa cega naplatiti.

Mada kompliciras bez veze, jer stvarno ne vidim u cemu je problem da na toj kartici uvijek imas 10-20$ za takve stvari :/
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.10.2015 | 11:16
zabac kaže:
Ja sam iz konteksta zaključio ("...zna se dogoditi da gore nemam love...") kako je @sXekid iz Hrvatske.

28.10.2015 | 12:23
Ne znam koji je razlog zašto je OP uzeo plaćeni account ali i ja sam o tome razmišljao par sekundi.

Kad sam uzeo novi telefon prije desetak dana njegov backup je zauzeo 3,6 GB i to mi je pojelo cijeli prostor gore. Imao sam backup od starog 5s od ranije i iPad Mini i njih dva zajedno nisu gutala ni 1,5 GB. S novim telefonom došao sam na par sto KB slobodnog. Tako sam izbrisao ova dva backupa i pomirio se da ću samo jedan telefon gore držati a ostalo na kompu.

Ispada da imaju bug. Uopće nema razloga da backup bude toliko velik.

Kao što piše na linku, otišao sam u Settings, iCloud, Storage, Manage Storage, pa tu stisnuo na svoj 6s telefon, ugasio Photo Library, upalio Photo Library i odjednom sam imao gore 4,9 GB slobodno. Na kraju sam opet upalio backup za sve žive i nežive iUređaje pošto je eto 5GB postalo dovoljno za sve.
29.10.2015 | 12:49
IgorD kaže:
Kao što piše na linku, otišao sam u Settings, iCloud, Storage, Manage Storage, pa tu stisnuo na svoj 6s telefon, ugasio Photo Library, upalio Photo Library i odjednom sam imao gore 4,9 GB slobodno. Na kraju sam opet upalio backup za sve žive i nežive iUređaje pošto je eto 5GB postalo dovoljno za sve.

Kad dodaš backupu mail i fotke, ne može biti dosta nikako
30.10.2015 | 00:23
No da, na kraju sam za sve uređaje iskopčao backup slika. One mi se ionako prek istog iClouda prebacuju same s jednog na sve ostale uređaje pa nema potreba da se te iste fotke šalju u sklopu backupa svakog uređaja. Ne treba mi gore 5 kopija iste slike.

Sve telefone uredno backupiram na kompove kad god stignem i to na nekoliko različitih kompova. Slike dodatno čupam van svako malo. Sve to onda ide prek TimeMachine na razne NASove.

Bez slika, 5 uređaja, pola giga zauzeto na iCloudu.

Dok sam sad proučavao stvari, vidio sam da u Manage Storage od samog telefona nude brisanje skinutog iOS updatea.
10.11.2015 | 14:28
Evo sjela je prva rata bez problema i prošla je transakcija. Izgleda da se kod ovakvog načina plaćanja nemora imati barem 50kn više od iznosa na kartici, kao za PayPal plaćanja.

A uvijek imam po tih par dolara sitno, tako da nije problem. Samo ne volim gore imati veće iznose, i limit kao na klasičnoj Visi, jer tu karticu koristim samo za online kupnju tako da sam miran gdje sve ostavljam brojeve .
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Anonimci (242)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi