Napuhnuta baterija izbila ekran na 5-ici :o
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napuhnuta baterija izbila ekran na 5-ici :o

02.09.2015 | 11:52
Bok drustvo, najnevjerojatniju situaciju imam Napuhnuta baterija u mom iPhoneu 5-ici je izbila ekran iz svog lezista, zajedno sa staklenim okvirom i povrsinom Home gumba. Dakle, mogu ekran gotovo odvojiti od telefona, drzi se samo na flat kabelu. iPhone funkcionira normalno, ali se zna malo blesirati proximity senzor i slabije cujem sugovornika. Pa imam par pitanja oko kojih bih volio cuti savjete:

1) Gdje to odnijeti servisirati i je li moguce uopce tu ista napraviti? Pretpostavljam da bi bila dovoljna samo zamjena baterije i namjestanje ekrana natrag na svoje mjesto. No, muci me problem pod 2)
2) S obzirom da mi vec preko godinu dana ne funkcionira Sleep/wake tipka, a iPhone je moguce odnijeti na besplatno rjesavanje tog tvornickog problema (provjereno serijalcem preko Apple weba), sto prvo napraviti? Odnijeti prvo srediti bateriju ne spomenuvsi Sleep/wake gumb koji ce ionako vjerojatno primjetiti da ne radi, pa ga tek onda prijaviti za zamjenu doticne? Odnijeti kako jest pa sto srede - srede? Bojim se da ga sluzbeni servis nece htjeti primiti takvog poluraspadnutog za program zamjene Sleep/wake gumba.
3) Sto u medjuvremenu s obzirom da imam jedan ispravni iPhone 3GS i SIM car adapter, odnosno kako si prebaciti stvari sa 5-ice na 3GS? Uspio sam preko iClouda prebaciti sve kontakte, sto mi je zapravo i najbitnije, no je li moguce prebaciti i mail accounte nekako i ostatak stvari? Jasno mi je da restorati backup iOS 8-ice na iOS 6.1 (koji je zadnji podrzan na 3GS-u) ne ide.

Hvala na misljenjima i sugestijama
04.09.2015 | 12:55
auuuu....
znaci ovako, poznati su problemi sa baterijom i power gumbom na petici i apple je odavno pokrenuo replacement program za takve uredjaje.
ovdje provjeri jeli ti iphone spada pod program zamjene i ako spada trk u iStyle!
www.apple.com/support/iphone5-battery/

što se podataka tiče nećeš tu ništa napravit.
preko iclouda povuci notes i imenik i to je to.
mailovi su ti ionako na gmailu/yahooo il koji god da koristiš tako da kad ubaciš račune u iphone sve će bit na njemu.
05.09.2015 | 09:54
Eh, da, zaboravio sam napisati najbitniju stvar - provjerom za taj program zamjene baterije preko serialca ispada:

Apple kaže:
The serial number you entered is not eligible under this program because either:
- It's not one of the serial numbers in the affected range
- Our records show that your battery has already been replaced. If you paid for a battery replacement service, check with Apple to see if you are eligible for a refund.

Baterija nije nikad mijenjana jer je telefon došao novi iz VIP-a.
05.09.2015 | 11:11
Ja shvacam da je ili baterija promjenjena ili se ne mora mijenjat jer nije u orogramu.
05.09.2015 | 15:14
Da, tako ispada, mada nije mijenjana nikad Ali je napuhnuta i to brutalno. Doduse ne trosi se nesto pretjerano brzo, mozda 20-ak % brze u odnosu na novu. Tak mi se bar cini. Cuo sam da su nekim ljudima, mijenjajuci Sleep/wake u programu zamjene, usput promijenili i bateriju, valjda preventivno, doduse ne znam jesu li bili u serijama za zamjenu. Nisam pametan
05.09.2015 | 17:25
Pregrijala se ili je ostala na suncu. U glavnom ako pukne ona folija oko baterije, očekuj požar koji nemožeš ugasiti dok "tvar" u baterili ne izgori.
Recimo:
05.09.2015 | 17:26
Ili ovo:

Treba biti jako oprezan.
Ovi tu buše stare baterije.
05.09.2015 | 17:29
Ja bi na tvom mjestu ipak otišao probat zamijeniti. Možda imaju interno ipak kakvu mogućnost. Jedino ako ti u Vipu nisu dali obnovljenu umjesto nove, gdje su i zamijenili bateriju, ako tako Apple ima u evidenciji. Držim ti fige.
05.09.2015 | 18:48
Hvala svima, odnijet cu u iStyle (ili ako zna ko kakvo bolje mjesto).
Ove videe sam vec vidio, svjestan sam opasnosti penetracije baterija
05.09.2015 | 20:17
Baterija sa zamjenom kosta 200kn.
21.09.2015 | 11:18
Dakle upravo se vratio iz Vip centra. Problem je što mi se odvojio ekran na 5S, gornji desni kut. I naime oni mi kažu da Epel ima garanciju samo 1 godinu i da nema veze što zakon kaže da svi uređaji moraju imati 2 godine.

Prema zadnje postu u ovoj temi ( forum.vip.hr/t5/ANDROID-APLIKACIJE-VIJES...stvo/m-p/59973#M1720 ) ne bi smio biti problem. Kako ih uvjeriti da ga moraju uzeti i da li ste imali iskustva s time?
22.09.2015 | 08:51
iPhone 5 napuhala se baterija i prilično zagrijala te se na jednom mjestu odvojio ekran od kućišta. Pogasili smo ga i pustili da se ohladi. odnio sam ga na popravak u iExpert u Rijeci. baterija je zamjenjena u roku od 30 min i ekran vraćen na mjesto sve za 250kn.

Telefon se koristio za slušanje glazbe te je cijelo vrijeme bio utaknut na zvučniku s uključenjim punjenjem. Moguće je da je touzrok napuhane baterije premda ne mora značiti jer i stari iPhone 3G je također već dugo utaknut na drugom zvučniku pa još nema posljedica za bateriju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Riba, ZeljkoB, Anonimci (781)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO