Napuhnuta baterija izbila ekran na 5-ici :o
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napuhnuta baterija izbila ekran na 5-ici :o

02.09.2015 | 11:52
Bok drustvo, najnevjerojatniju situaciju imam Napuhnuta baterija u mom iPhoneu 5-ici je izbila ekran iz svog lezista, zajedno sa staklenim okvirom i povrsinom Home gumba. Dakle, mogu ekran gotovo odvojiti od telefona, drzi se samo na flat kabelu. iPhone funkcionira normalno, ali se zna malo blesirati proximity senzor i slabije cujem sugovornika. Pa imam par pitanja oko kojih bih volio cuti savjete:

1) Gdje to odnijeti servisirati i je li moguce uopce tu ista napraviti? Pretpostavljam da bi bila dovoljna samo zamjena baterije i namjestanje ekrana natrag na svoje mjesto. No, muci me problem pod 2)
2) S obzirom da mi vec preko godinu dana ne funkcionira Sleep/wake tipka, a iPhone je moguce odnijeti na besplatno rjesavanje tog tvornickog problema (provjereno serijalcem preko Apple weba), sto prvo napraviti? Odnijeti prvo srediti bateriju ne spomenuvsi Sleep/wake gumb koji ce ionako vjerojatno primjetiti da ne radi, pa ga tek onda prijaviti za zamjenu doticne? Odnijeti kako jest pa sto srede - srede? Bojim se da ga sluzbeni servis nece htjeti primiti takvog poluraspadnutog za program zamjene Sleep/wake gumba.
3) Sto u medjuvremenu s obzirom da imam jedan ispravni iPhone 3GS i SIM car adapter, odnosno kako si prebaciti stvari sa 5-ice na 3GS? Uspio sam preko iClouda prebaciti sve kontakte, sto mi je zapravo i najbitnije, no je li moguce prebaciti i mail accounte nekako i ostatak stvari? Jasno mi je da restorati backup iOS 8-ice na iOS 6.1 (koji je zadnji podrzan na 3GS-u) ne ide.

Hvala na misljenjima i sugestijama
04.09.2015 | 12:55
auuuu....
znaci ovako, poznati su problemi sa baterijom i power gumbom na petici i apple je odavno pokrenuo replacement program za takve uredjaje.
ovdje provjeri jeli ti iphone spada pod program zamjene i ako spada trk u iStyle!
www.apple.com/support/iphone5-battery/

što se podataka tiče nećeš tu ništa napravit.
preko iclouda povuci notes i imenik i to je to.
mailovi su ti ionako na gmailu/yahooo il koji god da koristiš tako da kad ubaciš račune u iphone sve će bit na njemu.
05.09.2015 | 09:54
Eh, da, zaboravio sam napisati najbitniju stvar - provjerom za taj program zamjene baterije preko serialca ispada:

Apple kaže:
The serial number you entered is not eligible under this program because either:
- It's not one of the serial numbers in the affected range
- Our records show that your battery has already been replaced. If you paid for a battery replacement service, check with Apple to see if you are eligible for a refund.

Baterija nije nikad mijenjana jer je telefon došao novi iz VIP-a.
05.09.2015 | 11:11
Ja shvacam da je ili baterija promjenjena ili se ne mora mijenjat jer nije u orogramu.
05.09.2015 | 15:14
Da, tako ispada, mada nije mijenjana nikad Ali je napuhnuta i to brutalno. Doduse ne trosi se nesto pretjerano brzo, mozda 20-ak % brze u odnosu na novu. Tak mi se bar cini. Cuo sam da su nekim ljudima, mijenjajuci Sleep/wake u programu zamjene, usput promijenili i bateriju, valjda preventivno, doduse ne znam jesu li bili u serijama za zamjenu. Nisam pametan
05.09.2015 | 17:25
Pregrijala se ili je ostala na suncu. U glavnom ako pukne ona folija oko baterije, očekuj požar koji nemožeš ugasiti dok "tvar" u baterili ne izgori.
Recimo:
05.09.2015 | 17:26
Ili ovo:

Treba biti jako oprezan.
Ovi tu buše stare baterije.
05.09.2015 | 17:29
Ja bi na tvom mjestu ipak otišao probat zamijeniti. Možda imaju interno ipak kakvu mogućnost. Jedino ako ti u Vipu nisu dali obnovljenu umjesto nove, gdje su i zamijenili bateriju, ako tako Apple ima u evidenciji. Držim ti fige.
05.09.2015 | 18:48
Hvala svima, odnijet cu u iStyle (ili ako zna ko kakvo bolje mjesto).
Ove videe sam vec vidio, svjestan sam opasnosti penetracije baterija
05.09.2015 | 20:17
Baterija sa zamjenom kosta 200kn.
21.09.2015 | 11:18
Dakle upravo se vratio iz Vip centra. Problem je što mi se odvojio ekran na 5S, gornji desni kut. I naime oni mi kažu da Epel ima garanciju samo 1 godinu i da nema veze što zakon kaže da svi uređaji moraju imati 2 godine.

Prema zadnje postu u ovoj temi ( forum.vip.hr/t5/ANDROID-APLIKACIJE-VIJES...stvo/m-p/59973#M1720 ) ne bi smio biti problem. Kako ih uvjeriti da ga moraju uzeti i da li ste imali iskustva s time?
22.09.2015 | 08:51
iPhone 5 napuhala se baterija i prilično zagrijala te se na jednom mjestu odvojio ekran od kućišta. Pogasili smo ga i pustili da se ohladi. odnio sam ga na popravak u iExpert u Rijeci. baterija je zamjenjena u roku od 30 min i ekran vraćen na mjesto sve za 250kn.

Telefon se koristio za slušanje glazbe te je cijelo vrijeme bio utaknut na zvučniku s uključenjim punjenjem. Moguće je da je touzrok napuhane baterije premda ne mora značiti jer i stari iPhone 3G je također već dugo utaknut na drugom zvučniku pa još nema posljedica za bateriju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Anonimci (242)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi