Servis za iPhone u BiH
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Servis za iPhone u BiH

28.05.2015 | 17:11
Pretpostavljam da nas ima dosta iz susjedne drzave

Pa ko god je upucen u tematiku neka pomogne.

Mene konkretno interesuje zamjena baterije za iPhone 5S ,i da li se uopste to "treba" raditi u BiH i gdje ?

uredjaj naravno nije u garanciji nikakvoj
29.05.2015 | 11:19
sam odradi.
jednostavno do bola.
www.ifixit.com/Guide/iPhone+5s+Battery+Replacement/19239

al ajde prvo opisi ponasanje telefona, simptome...

inače baterije rijetko odlaze i to kad ode ode nakon godina i godina korištenja.
u pravilu imaš neki klinac koji ti radi u pozadini i sisa bateriju i sve riješiš restore-om i set up as new.
backup ne vraćaš jer sa backupom se vraćaju i problemi.
poigraj se malo prije nego što budeš išao mijenjat bateriju.
29.05.2015 | 12:08
Ne bih se upustao u tu avanturu da sam svoj majstor budem ni po sto

A ova baterija koja se moze naruciti na ifixit i dobar majstor su dobitna kombinacija ?

u jednom od iStyle servisa su mi rekli cca baterija + ruke 100 eura jos se ceka 7-10 dana,tako ako je ova baterija sa iFixit prihvatljiva odlucio bih se na tu varijantu.

Simptomi su da moram puniti telefon dva puta dnevno ,da usage blesavi ,za vremenski period od 6 sati ,prikaze standby 6 usage 3 i po i slicno.

Da ne govorim da se zna zagrijati da se mogu jaja na njemu ispeci

Vec sam radio restore i set up as new i nisam imao neke koristi, jos sam isao da instaliram jednu po jednu aplikaciju,pa da vidim kako ce se ponasati ,do cega je ,pa sve tako i opet nikakve koristi ,sve isto.

Sve moguce savjete i ideje sam isprobao i na kraju sam zakljucio (nadam se pogresno) da je baterija.

Eh sad da li postoji sansa da ga nesto sa softverske strane ubija ,da mu svaki put nesto crpi bateriju a da ja nisam skontao,i da su ovi simptomi ,to bi mi morao reci neko sa dosta vise znanja i iskustva od mene.

Kontam kad mu ne radi Touch ID (nije nikad ni radio,hardwerski problem,iz kutije takav izasao:) ) sto ne bi i baterija bila felericna
29.05.2015 | 13:32
baterija sa ifix-ita i TI koji znas žlicu držat u ruci (samim time i sarafciger) su dovoljni da se baterija zamjeni.
ja ih na kavi u bircu mjenjam u 20 minuta.

al ajde prije nego ista narucis napravi restore i set up as new i drži ga na stock stanju bez ikakvih instalacija aplikacija 48 sati pa se javi sa rezultatima.

isto tako imas par programa na appstoru koji ti mogu dat info o zdravlju baterije pa probaj.
29.05.2015 | 14:11
koji su programi ?

Samo jos nesto da potvrdim ,ova baterija sa ifix-ta je OK kao zamjenska,nema potrebe pretrazivati po e-bayu,ako bi doslo do tog koraka ?

Trenutno nisam u mogucnosti da drzim telefon 48 sati bez ikakvih instaliranih aplikacija ...
29.05.2015 | 14:49
Baš sam to isto htio komentirati. Da moram držati 48h iPhone bez aplikacija koje koristim, bacio bi ga u smeće.
29.05.2015 | 16:07
Da sam u civilizaciji otisao bih u prvi ovlasteni servis ,da urade dijagnostiku i rjesen problem.

vpasic-ev prijedlog je ekstra za datu situaciju,da se vidi je li baterija ,ali kad mi je iPhone jedini izvor komunikacije ,tesko trenutno

Ako ima kakav App sto to moze dijagnosticirati ,bilo bi ekstra.

U svakom slucaju patiti mi se slijedecih par mjeseci ,tj. drzati ga na punjacu

A onda ga nabit nogom i kupit nokia 3310 i rahat bit
29.05.2015 | 16:42
Onda kupiš bateriju i preventivno promijeniš, možeš i sa ibeja
29.05.2015 | 17:10
Ako je ova sa fixita siguran pogodak (znam da nema nista 100 % ) ,ako bude nuzda ,isao bih s tom opcijom.

Jedino ako na ebayu nema nesto bolje ,za manje para ?

Inace ,i dalje me interesuje naslov teme ,servis za iPhone u BiH ?

Nevezano za moj problem,volio bih dobiti pouzdanu informaciju gdje i kako ,zlu ne trebalo za neki veci problem.
29.05.2015 | 19:48
Kupi Samsung, jeftin je i može se baterija mijenjati.
30.05.2015 | 04:03
Nisam uopste se zalio da je iPhone skup ,a moze se i u njega baterija mjenjati
30.05.2015 | 07:56
odakle si iz BiH? gdje ti je najbliže? Koji grad
30.05.2015 | 08:28
iStrucnjak kaže:
Nisam uopste se zalio da je iPhone skup ,a moze se i u njega baterija mjenjati

Bio sarkazam. Trazus o eBay-u jeftinije. Odi u servis i promjeni.
30.05.2015 | 09:38
@zabac : skont'o i ranije

@ante : svejedno mi je gdje u BiH ,samo da mi je bilo saznati ko se time bavi i da je pouzdan
31.05.2015 | 11:20
u SA imas bar 5-6 majstora koji znaju svoj posao.
19.07.2015 | 22:22
U Sarajevu mekline oficijelni store, ja platio bateriju 60 KM i nista mije bolja nego ona OEM verzija sa ebay. Ovu ujutru skinem s punjaca i navece opet punim. Imas jos i at store u alti i oni su oficijelni.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, cariblanco, imenso, Riba, Anonimci (748)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO