Apple Care za Iphone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Care za Iphone

03.04.2015 | 22:25
Hi!

Sestra je uzela Iphone 6 u T-Comu, s obzirom da joj je Iphone 5 crkao nakon 14 mjeseci korištenja (bijeli ekran) palo mi je na pamet da si uzme i produljenje jamstva...

Zanima me Vaše iskustvo koliko to ima smisla u HR? (mislim trebalo bi imat smisla al bolje provjerit)

Hvala!
04.04.2015 | 09:49
Ne znam točno za iPhone, ali Apple Care Protection Plan za Mac u Hrvatskoj sam iskoristio bez problema.
To je pravilo Apple-a kojeg se svi reselleri moraju pridržavati - kada im se donese proizvod pod Apple Care produženim jamstvom - ne samo da ne mora biti kupljen u tom dućanu, već može dolaziti iz bilo kojeg dućana na svijetu i vlasnik za njega ne mora imati račun jer se sve vidi na webu pod serijskim brojem - oni su ga dužni besplatno popraviti dokle god jamstvo vrijedi.
Za iPhone Apple Care nije plus dvije godine, već još godina dana, ako se ne varam - no opet je duplo duže.
Tako da s te strane ne vidim razlog zašto ti ne bi priznali jamstvo kojeg ćeš ipak morati nabaviti vani jer ga ovdje ne možeš kupiti, pa ga registrirati ga na neku stranu adresu.
No, potencijalni problem je što  sa zemljama u kojima nema vlastite Store-ove za iPhone radi zastupstva direktno sa mobilnim operaterima tih država, a ne njihovim generalnim zastupnicima u toj zemlji. Tako kod nas iPhone-ove u iStyle-u, Store-u, Filex-u ne kupuješ preko Apcom-a (distribuera), već preko T-Coma ili Vipa - pa su njihova pravila...
Ne znam ti šta više reći, osim da dobro provjeriš hoće li ti to proći ovdje.
Primjerice, u EU smo skoro dvije godine, a još uvijek nemamo iTunes gift card-ove kod naših resellera, iako su mi u Store-u 2013. pričali da ih samo ulazak u Uniju priječi da i s time krenu u ponudi; jer sve zemlje EU-a imaju te kartice bilo u  Store-ovima, ili “authorised reseller” dućanima.
Toliko - nadam se da sam bio od pomoći.
04.04.2015 | 14:32
hvala,

pomoglo je svakako, glavno da se ta garancija priznaje svagdje HR mi onda i nije problem.... da budem iskren, upravu si za dužinu ima se 60 dana od kupnje za aktivaciju i traje do 24mjeseca
04.04.2015 | 14:57
Da. To ovisi koji proizvod kupuješ. Za kompjutore, bilo desktope ili laptope, imaš rok od godinu dana da aktiviraš Apple Care.
Zapravo, 364 dana, da budemo točniji. Za iOS device ovoliko koliko ti kažeš.
No, ima tu par caka koje malo ljudi zna.
Ja sam dva mjeseca nakon kupnje MacBook Pro-a kupio i Time Capsule 2TB. Tek kasnije sam, bez veze surfajući po netu shvatio da ako imaš  kompjutor, i za njega uredan Apple Care Protection Plan, i ako si kupio Time Capsule u istoj godini kada i komp, automatski ti i to priznaju pod trogodišnje jamstvo.
Tu sam se skroz pozitivno iznenadio, ali istina je.
15.04.2015 | 06:08
@ gosp. Kloba :

Ako sam dobro shvatio ovu vasu caku ,ovo pravilo za dodatni uredjaj pod Apple Care vazi samo ako kupite Apple Care za MAC ili moze i ovako :

Kupim Apple Care za iPAD i kada kupim neki MAC imam i za MAC ?

Ili bih morao ici obrnuto ?
15.04.2015 | 06:44
Ne. Apple Care za Mac je pokrilo Time capsule jer je uređaj za Mac. I bez maca nemaš neke vajde od TC-a...
Po kojoj logici bi kupivši Apple Care za iPad, htio da ti valja i za Mac. Neće ti valjati niti za iPad, ako kupiš Apple Care za Mac. To su dva zasebna uređaja. Ne znam mogu li biti jasniji...
15.04.2015 | 07:04
Sve je jasno

Znaci apple care za iPad i za MAC mini posebno ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 6 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (685)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO