Apple Care za Iphone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Care za Iphone

03.04.2015 | 22:25
Hi!

Sestra je uzela Iphone 6 u T-Comu, s obzirom da joj je Iphone 5 crkao nakon 14 mjeseci korištenja (bijeli ekran) palo mi je na pamet da si uzme i produljenje jamstva...

Zanima me Vaše iskustvo koliko to ima smisla u HR? (mislim trebalo bi imat smisla al bolje provjerit)

Hvala!
04.04.2015 | 09:49
Ne znam točno za iPhone, ali Apple Care Protection Plan za Mac u Hrvatskoj sam iskoristio bez problema.
To je pravilo Apple-a kojeg se svi reselleri moraju pridržavati - kada im se donese proizvod pod Apple Care produženim jamstvom - ne samo da ne mora biti kupljen u tom dućanu, već može dolaziti iz bilo kojeg dućana na svijetu i vlasnik za njega ne mora imati račun jer se sve vidi na webu pod serijskim brojem - oni su ga dužni besplatno popraviti dokle god jamstvo vrijedi.
Za iPhone Apple Care nije plus dvije godine, već još godina dana, ako se ne varam - no opet je duplo duže.
Tako da s te strane ne vidim razlog zašto ti ne bi priznali jamstvo kojeg ćeš ipak morati nabaviti vani jer ga ovdje ne možeš kupiti, pa ga registrirati ga na neku stranu adresu.
No, potencijalni problem je što  sa zemljama u kojima nema vlastite Store-ove za iPhone radi zastupstva direktno sa mobilnim operaterima tih država, a ne njihovim generalnim zastupnicima u toj zemlji. Tako kod nas iPhone-ove u iStyle-u, Store-u, Filex-u ne kupuješ preko Apcom-a (distribuera), već preko T-Coma ili Vipa - pa su njihova pravila...
Ne znam ti šta više reći, osim da dobro provjeriš hoće li ti to proći ovdje.
Primjerice, u EU smo skoro dvije godine, a još uvijek nemamo iTunes gift card-ove kod naših resellera, iako su mi u Store-u 2013. pričali da ih samo ulazak u Uniju priječi da i s time krenu u ponudi; jer sve zemlje EU-a imaju te kartice bilo u  Store-ovima, ili “authorised reseller” dućanima.
Toliko - nadam se da sam bio od pomoći.
04.04.2015 | 14:32
hvala,

pomoglo je svakako, glavno da se ta garancija priznaje svagdje HR mi onda i nije problem.... da budem iskren, upravu si za dužinu ima se 60 dana od kupnje za aktivaciju i traje do 24mjeseca
04.04.2015 | 14:57
Da. To ovisi koji proizvod kupuješ. Za kompjutore, bilo desktope ili laptope, imaš rok od godinu dana da aktiviraš Apple Care.
Zapravo, 364 dana, da budemo točniji. Za iOS device ovoliko koliko ti kažeš.
No, ima tu par caka koje malo ljudi zna.
Ja sam dva mjeseca nakon kupnje MacBook Pro-a kupio i Time Capsule 2TB. Tek kasnije sam, bez veze surfajući po netu shvatio da ako imaš  kompjutor, i za njega uredan Apple Care Protection Plan, i ako si kupio Time Capsule u istoj godini kada i komp, automatski ti i to priznaju pod trogodišnje jamstvo.
Tu sam se skroz pozitivno iznenadio, ali istina je.
15.04.2015 | 06:08
@ gosp. Kloba :

Ako sam dobro shvatio ovu vasu caku ,ovo pravilo za dodatni uredjaj pod Apple Care vazi samo ako kupite Apple Care za MAC ili moze i ovako :

Kupim Apple Care za iPAD i kada kupim neki MAC imam i za MAC ?

Ili bih morao ici obrnuto ?
15.04.2015 | 06:44
Ne. Apple Care za Mac je pokrilo Time capsule jer je uređaj za Mac. I bez maca nemaš neke vajde od TC-a...
Po kojoj logici bi kupivši Apple Care za iPad, htio da ti valja i za Mac. Neće ti valjati niti za iPad, ako kupiš Apple Care za Mac. To su dva zasebna uređaja. Ne znam mogu li biti jasniji...
15.04.2015 | 07:04
Sve je jasno

Znaci apple care za iPad i za MAC mini posebno ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 minute
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO