Potreban aktivacijski SIM za iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potreban aktivacijski SIM za iPhone 5

15.03.2015 | 18:03
I dalje sam u potrazi za bezobrazno jeftinim iPhone 5

Ovog puta radi se o 5ici sa Svedske Telenor mreze. Prodavac kaze da je telefon otkljucan, ali da je potreban SIM od Telenora kako bi se izvrsila aktivacija. Ja vec imam kombinaciju da dobijem SIM iz Svedske.

Zanima me da li je neko imao iskustvo sa tzv. aktivacijom i da li su mi potrebni neki kodovi od mreze kako bih uspjesno zavrsio aktivaciju, tj. otkljucavanje telefona da radi na svim mrezama?
15.03.2015 | 19:20
To sto ti je prodavac rekao je glupost da nije moguce veca. Ako je telefon otkljucan samo ubaci bilo koju karticu i uradi restore preko itunes i aktiviraj telefon.
15.03.2015 | 19:23
I mene je to malo zbunilo.

support.apple.com/en-us/HT201328
Pri dnu ove stranice pise poruka koja se pokazuje na telefonu: The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM cards...

P.S. Preko iCloud sajta sam provjerio i iCloud je otkljucan, ali me zanima ima li neko na forumu da moze da mi preko IMEI-a da provjeri da li je telefon zakljucan i na koju mrezu
15.03.2015 | 19:47
Provjera preko IMEI-a se placa koliko znam.
15.03.2015 | 22:42
Ja sam to provjeravao mnogim clanovima sa foruma besplatno ali sad ne mogu jer nemam vise bonus kredita tako da i ja svaku provjeru placam. Ako je telefon otkljucan te poruke nema. Samo jos da ti kazem da je to jedna od najskupljih mreza za otkljucavanje. Bez obzira ako je ugovor istekao.
16.03.2015 | 02:49
@Miki:

Prodam ti ja factory unlocked 5S bezobrazno jeftino
16.03.2015 | 04:20
Momci hvala vam na pomoci i preciznoj analizi situacije. Prodavcu sam pokazao vase odgovore tako da je spreman jos malkice spustiti cijenu. Vidjecu tokom dana sta ce biti.

Drlovicu posalji na pp bezobraznu ponudu da vidimo mozemo li trgovati da se i ja vise dokopam telefona, muka mi je od prefarbanih muljatora sa oglasa
16.03.2015 | 07:09
@drlovric - prodaj meni 5s ako imaš...
16.03.2015 | 10:07
daj imei da provjerim.

i dobro razmisli o kupovini. telenor sweden unlock nije baš jeftin.
na kraju će te ispast telefon i unlock skuplje nego da si ga kupio već otključanog.
16.03.2015 | 11:52
@vpasic Evo IMEI pa bas da vidimo sta se desava sa ovim telefonom: 013631001977724
16.03.2015 | 13:01
Kupljen je u United Arab Emirates tako da mi i nema logike ta prica
17.03.2015 | 03:28
Saint ti dobro govori. Meni je kroz ruke proslo jako puno factory unlocked, kao i nazovi factory unlocked (sa USA trzista), i tvornicki otkljucan uredjaj mi NIKADA nije trazio karticu za aktivaciju. Stavis svoj SIM, spojis na iTunes, i to je to.

A ovaj arapski na svedskoj mrezi je i meni zanimljiv. To je vjerojatno mobitel od nekog svjetskog putnika Baba ga neka koristila, samo za SMS, kada ide u crkvu u Dubai nedjeljom
17.03.2015 | 09:21
IMEI: 013631001977724
Original Serial: DNPKDGJJDTWF
Model Number: A1429
Order Number: MD298
Network: Global
Activated: Yes
Contract Status: Unknown
AppleCare Protection: No
Telephone Technical Support: Expired
Repairs & Service Coverage: Expired
Purchase Country: UNITED ARAB EMIRATES
Purchase Date: July 22, 2013
Carrier: United Arab Emirates Du.
Factory Simlock: Unlocked
Find My iPhone: OFF
SIM Lock: Unknown

ovo su ti podaci...
17.03.2015 | 10:18
i FMI je OFF.
17.03.2015 | 11:06
da i FMI je OFF, po mom sudu ovaj telefon nema nikakve veze sa Švedskom, kupljen je u UAE i na njihovu mrezu 90% zakljucan...

GSX provjera koja bi razrijesila misteriju SimLock statusa, bi me kostala 1.7 kredita na serveru (1.7€)ž

ako je bas bitno kupcu mogu provjerit, i pocastit ga.. ako nije, ako je jedan od mnogih na oglasu, neka trazi dalje, kompliciran je uređaj

inače factory unlock ako je na lockan bi bio negdje oko 400-500kn
17.03.2015 | 11:22
Nasao sam se sa prodavcom i moram priznati da me svaki put i iznova ljudi iznenadjuju sta sve prodaju. Tipke za pojacavanje i smanjivanje ne rade, IMEI od telefona ne odgovara onom na kutiji, kupac je inzistirao da je telefon sa Svedske mreze dok mu nisam PONOVO pokazao ovu temu gdje se vidi da su ozbiljni ljudi provjerili situaciju. Na sve to on cijenu telefona drasticno smanjuje sto mi je bio zadnji znak da mu se zuri sa prodajom da tako kazem.

Hvala vam svima na pomoci i cimanju Uglavnom ni sam ne znam gdje da vise trazim polovnjaka, jer ovo sto se na oglasima nudi je zalosno
17.03.2015 | 11:42
evo nudi ti drlovric 5S, neznam covjeka ali velika vjerojatnost je da te nece zajebat. Po oglasnima ces rijetko kad naici na uredan mobitel...
17.03.2015 | 11:44
5S je jos skupa igracka (za mene) Zato sam i u potrazi za 5icom jer su cijene fino pale, ali tesko je naci korektan primjerak
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Glas, m@xym, Riba, tino1, yvann11, Anonimci (487)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO