Izmjena baterije po programu o izmjeni Apple-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izmjena baterije po programu o izmjeni Apple-a

19.02.2015 | 21:56
Samo se nadam da ona tlači tebe toliko koliko ti nas.

Ne da mi dihat. Ja zapravo ovdje liječim svoje frustracije.

A što se tiće suficitarnih zanimanja, pa nemogu svi studirat pravo, ekonomiju, filozofiju itd. Ne kužim zašto ljudi srljaju, jel ikoga slušaju? I ja volim dosta toga, ali ako to nejde onda nejde.

Nije problem u onima koji te studije upisuju zato što ih to zaista zanima, nego u onima koji ih upisuju samo da potroše još koju godinu starcima na grbači. Na zahtjevnijim i težim studijima je takvih studenata puno manje (naravno).

Također, filozofski faks ne bi nikako stavljao "u isti koš" s ekonomijom i pravom. Prvo, zato što velika većina kadra koji izlazi s FF *nije* suficitaran (profesori jezika npr.), a onda i zato što (polazim od vlastitih poznanstava) neusporedivo manje ljudi upisuje studije na FF eto tako da nešto upišu, nego što se to događa na pravu i ekonomiji.

Pa kad država nije pametna i odlučna da stavi čvrste upisne kvote onda bi bar ljudi trebali razmišljat. Ja dok sam se upisivao 1998, onda se još pričalo kako je puno ekonomista, filozofa i pravnika.

Pričalo se isto i 1989.
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.02.2015 | 23:29
Evo malo misli od djeteta koje se sad smatra dijasporom.

Otisao sam prije godinu dana na Novi Zeland ne zato sto sam morao, nego zato sto sam to planirao 10 godina, ali sam uvijek vjerovao da ce bit bolje i trudio sam svim silama da si stvorim osjecaj da mi jest dobro, jer sam takav po naravi.

Od tih 10 godina, 5 mi je bilo super, 2 su bile krizne, a poseljednje tri su me toliko psihicki unazadile, da nisam niti bio svjestan da mi je lose.

U tri godine sam napravio toliko poslova, i toliko razlicitih stvari radio u sferi svojih interesa, da sam imao zadovoljstinu da na kraju, kad legnem u krevet mogu bit ponosan na sebe sto za razliku od mnogih mogu rec da sam imao produktivan dan, da nisam nikoga uvrijedio, nikoga krivio za stanje, ali me je pocelo jebat to da ako bih se pogledao u ogledalo, vidio izmuceno lice koje ima sve manje materijalne koristi od toga sto radi.

Trcao sam od probe do probe, iz montaze u montazu i jednostavno s u jednom trenutku sam sebi priznao da ako ovako nastavim, da su mi opcije da nakon xy godina ponovo prihvatim neki posao od 9-5 koji ce mi donijeti materijalnu korist u vidu sigurnosti da mogu ocekivat placu odredjenog datuma u mjesecu po cijenu gubitka "slobode" i vremena da radim sa strane stvari koje me ispunjavaju.

Nasao sam kompromis i posao koji ce mi ipak dati da radim sto volim i imat nesto vremena za kazaliste sa strane. Kad sam na natjecaju dobio poziciju montazera na telki, poslodavac me je 2 mjeseca zavlacio da startam sljedeci tjedan pa sljedeci tjedan i odbijao sam projekte koji su mi se nudili jer, jelte, trebam startat drugo tjedan. Nakon 2 mjeseca, rekli su da gase telku pomalo i da me nece uzet.

U tom trenutku sam kupio kartu i dosao ovdje i krenuo iz pocetka.

Nakon godinu dana privikavanja na drugi mentalitet i svojevrsne rehabilitacije, mogu s distance reci da mi je stvarno bilo tesko te zadnje tri godine makar nisam kukao ni sebi ni drugima. Nikog ne krivim jer sam sam odgovoran u potpunosti za svoju situaciju.
I sad, ponovo zivim, a ne prezivljavam - i ponovo mi se vratilo ono ljudsko dostojanstvo koje sam negdje putem uspio izgubiti.

Ne tece ovdje med i mlijeko, ali pred sobom vidim lijepu buducnost jer sam vrijedan i odgovoran i bit cu nagradjen za svoj rad i nitko me ne ispituje gdje sam bio 91. koje sam vjere ili koje sam nacionalnosti i prestao sam pratiti sto se dogadja u zemlji u kojoj sam rodjen (tj teritoriju na kojem sam rodjen, jer zemlja u kojoj sam rodjen vise ne postoji).

Ovo je ustvari samo uvod za ono sto mislim reci, a to je da se ne osjecam pozvanim da bih trebao glasati za politicare u Hrvatskoj tako da nisam glasao na ovim predsjednickim, nisam gledao inauguraciju i nemam apsolutno nikakvu odgovornost za to i nikako nikad necu shvatiti zasto dijaspora ima pravo glasa.

Glasat cu tamo kad se vratim, ako se vratim.

Ono sto mi jedino nedostaje je - miris. Ovdje jednostavno nema onog mirisa kojeg ima kad u proljece hodas Zagrebom ili bilo kad Pagom. Nedostaju mi i hobotnice. Nedostaje mi par prijatelja. Al sve je to dio jedne poduze pro et contra liste koju uvijek slazem u glavi.

P.s. Janjetina ovdje je jako dobra.

P.p.s. Na iphonu 5 su mi ovdje promijenili bateriju jer je bila u komi, poslao im postom telefon, oni meni nazad novi...
20.02.2015 | 01:07
smayoo kaže:
Moonlike kaže:
Evo mog komentara:
(...)
da bi se otvorila prodaja naših mozgova, snage, znanja itd. unurat HR, mora se na tome raditi, ne radnik, mozgovac itd. već država mora tome dati priliku.
(...)
Ne daje, nažalost, jer su sitni osobni interesi važniji od nacionalnih interesa.

Znači, ipak nije stvar u tome da je vani *SAMO* veća plaća, a sve drugo je kod nas isto ili bolje, zar ne?

Kad si završio školu, koja god bila, tražio si posao kod nas i shvatio da (osim ako nisi neke od onih rijetkih vrlo deficitarnih struka) nisi ničiji rođo niti stranački kolega pa za tebe nema posla. Da? Ne?

Eventualno si našao posao koji je toliko loše plaćen da, kad staviš brojke na papir, nemaš šanse *IKAD* se u životu situirati (što je kod nas nažalost životna nužnost jer ljudi koji žive u unajmljenom stanu imaju manja prava od zatvorenika). Da? Ne?

Možda si negdje putem sreo kolegu iz osnovne škole kojeg svi pamtite kao oličenje gluposti i/ili lijenosti i/ili zlobe, a koji je danas "uvaženi" direktor neke lokalne komunalne firme, ili makar šefić u nekoj "državne jasle" službi. Zašto i kako - pa eto, učlanio se u neku stranku. Da? Ne?

Možda si pokušao otvoriti svoju firmu, samo da bi shvatio da ti državni aparat niti u jednom jedinom trenutku ne pokušava pomoći da razviješ posao i, u konačnici, zarađuješ više i plaćaš više poreza, nego u svakoj situaciji propise tumači tako da te blokira i onemogućava, čak i onda kad imaju jasne primjere i tumačenja da to ne mora tako. Da? Ne?

Možda su te čak nagazili iz porezne uprave jer si, npr. ostao dužan platiti spomeničku rentu za prošlu godinu, dok je istovremeno Sanaderov pajdo ostao državi dužan parsto milijuna kuna poreza, a svojim zaposlenicima isto toliko doprinosa koji su se nakupljali kroz 5-6 godina. Da? Ne?

Onda si jednog dana odlučio i aplicirao za neki posao negdje u inozemstvu. Možda nisi prošao od prve, ali od treće ili pete si shvatio da ti nude posao od kojeg se može pristojno živjeti, a da nisi ničiji rođo niti stranački kolega. Da? Ne?

Je, fakat. Janjetina iz Boraje je neusporedivo bolja od one koju sam jeo u Londonu, a paradajzi od moje punice su tri svemira ispred onih koje sam pojeo u salati u Amsterdamu. Što sam stariji, sve to mi sve manje vrijedi, znaš...

Smayoo.... cijenim tvoje rijeći, misli i zaključke. Ali morati ču te razočarati Niti 5 niti 6 niti 9

Radim u inozemstvu kao freelancer... od ugovora do ugovora.... plačam porez u RH od prihoda do prihoda, i nikada nisam s istim zakasnio, niti sam ovoj našoj državi dužan jedne kune.... na to plačam prirez Gradu Zagrebu od kada sam prvi dinar, poslije kunu zaradio.... na to sve hrvatski sam branitelj

Tako da tu sve tvoje teze padaju u vodu.... ja se niti u kojem dijelu nisam ogradio od Lijepe Naše, niti nikada neću.... vani sam jer zarađujem više, ali me mojih 25% državi i 18% Gradu Zagrebu slijedi svaki mjesec kao i sve moje sugrađane.

No, ima tu veliko, NO..... najglasniji su uvijek oni koji to sve što ja plačam, NE PLAČAJU, koji su na burzi i mole Boga da ne nađu posao (a žale se Bogu i vragu), jer eto, ima "budala koje ovaj porez plačaju" pa ču ja na njihov račun živjeti.

Vjeruj mi, milion puta mi je došlo do grla i da prestanem (jer vjeruj mi postoje naćini kako me HR porezna neće nikada uloviti), ali si na kraju mislim, pa jebat ga.... nije niti to riješenje....

Biti "vani", ne znaći uvjetno i ne plačati porez u RH, jer ja sam "vani" i plačam porez u RH, svaki jebeni mjesec.....

Ja sam samo pronašao način "kako zaraditi više, a biti lojalan građanin".... i vjeruj mi sve fercera

No ovo sve sada ulazi u preintimne i privatne stvari.... al kad povuku za jezik.....
20.02.2015 | 01:36
npr. Grad Zagreb....

Bandić neprikosnoveno vladao, eto, dok ga nisu bajbukarili. Kako?

Navuko hrpu "raje", "rulje", "dotepenaca" koji niš zavređuju, koji niš u gradsku blagajnu ne uplačuju, ali je to ogromno glasačko tijelo.

Jednostavna računica.... prirez u gradu je 18%. Skupi se tu brdo para (od onih "budala koje to plačaju", uključujući mene koji sam doma 2 mjeseca godišnje). Od tog brda dat ću "raji", "rulji" i "dotepencima" besplatne vrtiće, besplatne knjige za školu itd. itd. Rezime: "budale plačaju" a "građani Grada Zagreba" glasuju za mene.....

Ovo je samo primjer Grada Zagreba, a siguran sam ima takovih i više nego nekoliko....
20.02.2015 | 07:05
@ dijete
Super si nam opisao i želim ti svu sreću svijeta. Imam jednog prijatelja u Novom Zelandu u Oaklandu, zove se Antun Poljanić i radi u nekoj muzićkuj gimnaziji ako ga sretneš pozdravi ga.

Baterija koju sam stravio sam, radi mi bez greške. I neka govna od Istyla vide kako to rade zivilizirani ljudi npr u Novom Zelandu. A mi se uvjek moramo boriti za nešto šta nas sljeduje i na šta imamo pravo, jer baterija moga IP nikad nije bila ispravna i prevarama su me bacili u trošak. A i lažu da im to Apple brani. Ako je istina da im je zamjenu odbio Aplle zašto onada nisu poslali dokument iz kojega se to nedvojbeno vidi? Neka ga stave u post u ovu temu. I zašto mi to nisu odmah prvi dan rekli, a ne me zavlačili 10 puni dana? Dokle ćemo biti šupak ovoga jebenog svijeta?
A ti braco sa tvojim plaćanjem poreza u RH, da mogu nebi im dao ništa. Jer da im za ovoj nazadak još i plaćam je apsurdno ali moram.
Jer su neznalice, kleptomani, karieristi, nacionalisti i populisti i ne rade ništa. Pogledaj kako izgleda sabor, nigdje nikoga!
Država im se nalazi pred samim bankrotom, nema posla, nema rasta, a na dnevniku je 15 min o onoj odlikašici priča kako se smiješka i maše rukama. Ja se javno ne bi smijao jer to je stvarno degutantno. Radi ono što si obećala. Pozovi pametnjakoviće vladu i da ti svaki tjedan donose izvještaj. Pozovi i one svoje neznalice i kleptomane da u krizi zajedno sa ovim neznalicama iz vlade stvore jednu zajedničku izlaznu strategiju, jer ovo je izvanredno stanje i treba se zajedno tražiti izlaz. Proglasi izvanredno stanje. Uvedi policijski sat. Uvedi obaveznu radnu obavezu. Radi nešto, samo radi jer ovo neće dugo! Čujem da i Švicarci sad pitaju neku lovu za dug iz bivše SFRJ, i taj nam je dug još pred vratima! Bježite ljudi glavom bez obzira.
20.02.2015 | 07:33
EDIT: 1,3 milarde duga ima zavod za zapošljavanje! Kako? Kad uzmemo u obzir da svako uplaćije u taj fond ali kad ostane bez posla dobiva samo crkavicu 12 mijeseci i onda snalazi se. Gdje su pare? Prvo treba ispitati kako je došlo do tog duga. Staviti svakog kleptomana u Remetinac i uzeti mu sve umjetnine i polarne medvjede, pa onda plaćati taj dug. Bježite ljudi glavom bez obzira!
20.02.2015 | 09:14
E vidiš, ko tu koga laže. Tvoj ko šalju u Nizotzemsku, a moj popravljaju sami samo čekaju bateriju. Ili nisu imali bateriju, ili nisu naručili bateriju, tako da su morali nešto izmisliti. Moj prijatelj u Münchenu odnio ga u Apple Store uzeli mu Iphone i za 10 min vratili popravljen. Iphone je bio stumban do zla boga, ali nada problemos ombre. Ovdje lažu i varaju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 20 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (297)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?