iPhone 4S i iOS 8.1.3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S i iOS 8.1.3

08.02.2015 | 23:53
Je je, tako nešto.
09.02.2015 | 15:54
Stavio originalnu bateriju i ponovno iOS 8.1.2 i u prvih sat vremena palo 8% od toga bio cca 30min na wifiu a ostalih 30min podešavao postavke i porihtavao razne stvari..

Sad ću vidjeti kako će dalje biti.

Dali netko ima savjet šta bi mogao probati ili napraviti ako bude jednako kao i do sad, osim da ga prodam i uzmam drugi?
09.02.2015 | 16:48
Sama proizvodna cijena auta je 10-12% prodajne. Mislim, da je tu sve uračunato, bez razvoja marketinga ekstraprofita i ostalih nameta od strane autoindustrije.
09.02.2015 | 17:19
8% nije puno za sat vremena drkarenja po njemu.
isto tako preko noći je oko 10% potrošnje nekakva normala.
meni se to čini OK.
pali li se još uvjek sam kad ga ugasiš?
09.02.2015 | 17:47
Oke, sad s original baterijom i ponovno metnutim 8.1.2 nisam ga mogao ugasiti palio se da.

Ali sad sam stavio nadogradnju na 8.1.3 pa ću vidjeti do jutra..

Nočas mi se s 34% oko 2h do 9h ujutro ugasio.
09.02.2015 | 20:39
Meni iP 4 preko noci pojeo 2-3%. Prije toga je gutao i do 30% preko noci, ali nakon nekoliko restorea i set as new iphone to se smirilo i sad je okali je baterija na izdisaju i treba je mijenjati.
09.02.2015 | 21:37
Ma @zabac i 10-15% mi je oke kroz 8-10h noću kad samo stoji, ali 30-40% je previše.
10.02.2015 | 10:40
Bok, sinoć u 12h je bio na 80ak % a jutros kad sam pogledao u 6:45 na 30ak % i tu nešto neštima..

Dali postoji neka app za "kao" popravak baterije a da ju je netko probao?

Stavljam iOS 8.0 pa ako ni to ne pomogne onda stvarno više nemam ideja..
10.02.2015 | 10:50
Već smo razglabali o tome.
1. Sve pogasi, BT, Wi-Fi, GPS, GSM i ostavi ga preko noći - vidi koliko guta, ako guta, baterija je gotova.
2. Pali redom usluge i ostavljaj preko noći do trenutka kad počne gutati.

Znaći, upalis GSM bez podataka, pa s podatcima, pa Wi-Fi, pa BT, pa GPS.
Probaj ugasiti Spotlight.

Još probaj restore i Set As New Phone (meni je pomoglo nakon nekoliko takvih restorea), doduše iOS 6 je bio u pitanju.
10.02.2015 | 10:52
Ma ovo što je nočas progutao je bilo bez ičega samo je bio upaljen nikakvi wifi ili mobilni niti BT ni GPS..
10.02.2015 | 11:13
A prijenos podataka?
Pogasi sve prekonoć i vidi je li guta bateriju (nemoj ga gasiti na Power tipku). Mislim da avionski mod pogasi sve.
Moraš istraživati. Ja sam isto nekoliko dana prtljao dok se nije smirilo. Da li sami file kad se napravi Restore ima kakvih promjena, a Apple ne daje novu verziju zbog nekih sitnih promjena, ne znam. Znam da je za poluditi. Treba detektirati da ji je do same baterije ili ipak neki proces u pozadini radi.
10.02.2015 | 11:16
Provjeri kod upotrebe (u Settingsu, pa General) imaš dva vremena, Uporaba i Pripravno stanje. Tu su neki sati navedeni. Ne smiju biti isti. Ako jesu, tada procesa neku vrti cijelo vrijeme.
Meni je Uporaba 2h3min, a Pripravno stanje 4h28min. Tako nekako mora biti.
Prvo vrijeme je koliko si prškao po mobu, a drugo je vrijeme od kad si ga s punjača maknuo.
10.02.2015 | 14:12
@zabac, gledao sam do sad ta vremena ali tek sad vidim da tamo nešto piše do sad su bile (-) na oba mjesta.
Ma sve je pogašeno jer sam Opcije sam pregledao, pošto sam i sam prije imao IP4S tako da znam te postavke podesiti jer meni je moj prije godine dana dok ga nisam prodao normalno radio dok ovaj radi totalno nenormalno.

Kolega je rekao da ako se to se sredi s vremenom poslat će ga u iService™ ili iKlinika samo ne zna gdje je bolje pa ako može preporuka ili ako neko s foruma slučajno radi u jednom od ta dva ili nekom sličnom servisu za jabučne uređaje recite pa da pošaljemo na dijagnostiku da se vidi šta je?!
10.02.2015 | 14:20
Jesi li napravio restore i set as new? Ako nisi, zaludu ti ga je slat ikome
10.02.2015 | 14:23
Stavio staru originalnu bateriju i nakon toga iOS 8.1.2 pa ga prijavio kao novi uređaj i onda updejtao na 8.1.3 i nakon toga mi je nočas 50% otišlo.

Restore nisam kad sam stavio novi iOS ali mogu sad to napraviti pa možda dođe sebi.
10.02.2015 | 18:00
baterija.jpg

Ovako bi trebalo izgledati.
Dolje su postoci što guta najviše baterije.
10.02.2015 | 19:23
Kod mene
Uporaba -
Pripravno stanje -

Dolje napomena:

UPOTREBA BATERIJE
Informacije o bateriji bit će dostupne nakonnekoliko minuta upotrebe iPhonea

A već ga sat vremena koristim po AppStoreu i internetu..
10.02.2015 | 19:32
Nešto ne štima. Je li se telefon grije kad se puni, ono, je li vrući?
Možda je elektronika koja kontrolira bateriju vrisnula (nagađam na prazno).
10.02.2015 | 19:34
Nije. Ne znam, ali frend će ga poslati na dijagnostiku i iKlinika i iService su rekli da je dijagnostika besplatna pa ćemo vidjeti šta je točno..

Moguće da je nešto otišlo nije isključeno.
10.02.2015 | 19:43
Kažeš, stavio si gore iOS 8.1.2. Da to nije bila beta verzija. Veliš da si nadogradio na 8.1.3? Ako si nadogradio beta verziju, ne znam da li je to pametno.
Probaj stvarno restore i set as new phone. Gubiš SMS-ove i pozicije u igrama (barem mislim da je tako).
10.02.2015 | 20:08
Da, baš tim redom.

Napravio Restore prije 3h i hard reset nekoliko puta danas.

iPhone4,1_8.1.2_12B440_Restore.ipsw

Točno ovaj sam skinuo e sad ja ne znam jeli Beta taj model ili nije
10.02.2015 | 20:51
A zašto nisi preko iTunesa napravio restore?
Tko ti garantira ispravnost ipsw datoteke?
Ja nikad nisam skidao nikakve datoteke, sve je iTunes odradio
10.02.2015 | 20:56
Jesam sad zadnje popodne sam napravio restore preko iTunesa i stavio mi je ovu zadnju verziju ali opet kapacitet pada brzo..
Budem sad ponovio radnju kako ste rekli da možda tek nakon nekoliko Restorea bude bolje.

Gore ti piše vrijeme i postotak o od onda nisam dirao mob do sad kada idem napraviti ponovno Restore iz iTunesa a sad je an 69% znaći ništa popaljeno samo mob radi na signalu..

http://

btw. i sad ga opet ne mogu ugasiti, odma prikaže jabuku i pali se nazad.
11.02.2015 | 10:53
Slikano kad sam ga stavio sinoć u AirMode i jutros kad sam pogledao vidite postotak..

Ide na servis nema druge..

11.02.2015 | 16:39
Ili elektronika baterije ili neki proces zdere bateriju.
Za 11:30 sati 37% baterije je previse.
Da li se telefon grije pretjerano?
11.02.2015 | 18:15
Ne, normalne je temperature..

Evo kolega poslao u iKliniku na dijagnostiku pa ćemo vidjeti.. Javim vam šta je..

Hvala svima na pomoći
21.02.2015 | 18:21
iKlinika rezultati "obdukcije": baterija je originalna uredu ali je kvar na matičnoj i zbog toga nešto konstantno"sisa" bateriju.

Kolega se žalio prodavatelju i ovaj mu rekao da mu vrati mob i dobit će novac nazad tako da je još dobro i ispalo.

btw. (ne znam dali smijem ovo ili ne ali unaprijed se ispričavam) ajde ako netko tu s foruma ima za prodati 4S ali u potpuno funkcijonalnom stanju da je sve ispravno sa svom opremom neka mi se javi u PM pa da mu dam kontakt od kolege kupca.

Hvala na pomoći i lijep pozdrav za sada!
21.02.2015 | 18:50
Imamo oglasnik za takve aktivnosti. Pametnije ti je tamo pogledati da li tko nudi, odnosno staviti oglas da kupuješ. Oni koji su za to zainteresirani, tražit će to tamo, a ne na forumu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 19 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (312)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?