Još jedno iCloud pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Još jedno iCloud pitanje

02.01.2015 | 09:06
Iphone 4, ios 7.1.2 ...

mob koristim svakodnevno ..... radi sve, stavio sam novi itunes racun i skidam sve uredno .... ali bez sifre nemogu promjeniti icloud racun ..... ne namjeravam ga ni koristiti ni da mogu staviti svoj acc, ali eto .... napravljen je restore , prvi vlasnik se nemoze a koliko sam skuzio niti ne zeli bas prisjetiti svoje šifre, niti zeli pokusati preko iforgot opcije napraviti novi password ....

ukratko, mob nije ukraden, već je kupljen za neku sitnu lovu, i u kontaktu sam sa prvim izvornm vlasnikom , koji je eto, bogati balavac kojeg nije briga ..... ukljucena je opcija find my phone ali me to ne dira jer znam da nece biti zakljucavanja telefona zbog kradje ....

ali prodati mob sa nemogucnosti mjenjana icloud accounta ce biti poprilicno tesko .....

s obzirom da mob nije zakljucan , da se koristi svakodnevno, i da imam kontakt ( kakav-takav ) sa vlasnikom, moze li sa na neki nacin maknuti stari icloud racun radi stavljanja novoga ili ne diranja te opcije uopće ?
02.01.2015 | 09:55
Neka se ulogira na icloud.com i klikne na 'Remove from Account'.

support.apple.com/kb/PH2702
02.01.2015 | 10:52
Problem je u tome što je prethodni vlasnik zaboravio AppleID password i nije ga briga.
02.01.2015 | 11:25
baš to .... i ne očekujem odn. uvjeren sam da ni na koji način neće poduzeti nista oko toga ..... ja ga osobno ne poznam, nasao sam ga na fejsu, i kontaktirao, a prema odgovorima i neartikuliranosti vidio sam da oko toga nema nista sa njegove strane .....

jedino mi ide na ruku što taj lik, pod svojim punim imenom i prezimenom ima icloud account i sam potvrdjuje da je to bio njegov telefon, pa se zna da nije ukraden ili nesto slicno ....

ali kad tad cu ga prodavat, iako to nije neki iznos više, pa bi htio izbjeci razgovor oko iclouda sa potencijalnim kupcem ....

ukratko, glupa situacija kad imas provtng vlasnika koji je blago rečeno razmažen i boli ga dupe .....

sumnjam da ce mi apple ikako pomoci, bez obzira sto ga oni mogu kontaktirati, ali sigurno nece dok on ne pokaze inicijativu, koju nezeli pokazati ...... tako da .... kontaktirao sam ikliniku, i onu to mogu napraviti , ali za 400 kn, što je skoro pa vrijednost telefona i to mi je neisplativo ... dakle, rješenje na neki način postoji ..... video tutoriali oko micanja iclouda mi ne pomazu jer su svi glupost koja vodi ka spamu, ali isti su kada je kompletan telefon zakljucan, pa je to ustvari kriminalna radnja, ali kod mene to nije slučaj ....
02.01.2015 | 12:01
Prvog vlasnika boli kako kažeš, a tebe će malo više bolit da to ukloniš ako ga želiš prodavati. Očito te nije dovoljno bolilo kada si ga kupovao. S druge strane optimistično je razmišljanje prodavati ip4 'kad tad', jer s obzirom na Apple ponudu koja je trenutno na tržištu i sve ostalo od strane konkurencije, to će biti pothvat i pol ukoliko ne bude išao za 0 kn.
02.01.2015 | 12:02
ne može ti nitko pomoć osim vlasnika. ni apple.
u iklinici seru na veliko jer je trenutno jedini način da se to odradi je preko zaposlenika iz applea koji napaćuje oko $160-170 za uklanjanje uređaja sa tuđeg apple računa i to samo odrađuje uređaje koji nisu sa Lost ili Stolen porukom na ekranu.
šta oni rade za 400kn nemam pojma ali znam da uklanjanje uređaja sa tuđeg apple računa sigurno ne.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO