iPhone6 16gb, snimanje videa i zauzece prostora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone6 16gb, snimanje videa i zauzece prostora

17.12.2014 | 10:47
Pozdrav !

Molim za pomoc vlasnika novog iPhonea6. U prilici sam dobiti iPhone6 16gb pa me zanima jer sam citao negdje da zapravo ima dosta manje slobodnog mjesta a ne 16gb. Mene sada zanima koliko je to zapravo? Na istom mjestu sam vidio da je netko imao cak i problema sa update jer mu je navodno falili mjesta i neto tipa 5-6gb da mora biti slobodno da bi se mogao napraviti update. Dali je to stvarno tako? Jer ako je, onda je model sa 16gb totalno besmislen, barem po mom misljenju.

iPhone6 ima meni jednu jako interesantnu opciju. Snimanje videa u slow motionu. Mene sada zanima koliko takav video zauzima mjesta? Citao sam da guta slobodnu memoriju. Inace koliko jedan video snimak u full rezoluciji u trajanjo od 10min moze zauzeti slobodnog mjesta a koliko snimak sa slow motion ?

Nemam opciju odabira telefona sa vecom memorijom. Drugo ponudjeno mi je Galaxy Note 4 pa sada nekako vazem sta uzeti. Sta bi vi odabrali od ponudjenog. Koji god da uzmem biti ce uparen sa MacMini late 2012.

Hvala i LP !
17.12.2014 | 14:55
Za snimanje videa 16Gb ti nije baš sretno riješenje. To je količina memorije za nezahtjevno korištenje. Inače će ti glavna preokupacija biti stalno seljenje videa na komp.
Galaxy Note 4 je puno bolji izbor s obzirom na tvoju situaciju jer lako proširiš količinu dostupne memorije sa micro SD karticom. Naravno sa androidom nemaš neke benificije iPhona kada je uparen sa MacMiniem i Yosemitom.
17.12.2014 | 16:49
Kupi videokameru. Ovo na telefonu ostavi za clipove od 1-2 minute.
16GB - 2-3GB za operativni sistem (iOS). Nadogradnja ide preko računala, tada ne treba prostora na telefonu. Ako radiš nadogradnju samo s telefonom, onda treba negdje spremiti datoteku koju skida.
17.12.2014 | 18:36
16GB je u stvari 14.7GB - iOS skoro 3 i ostane ti oko 11GB...
17.12.2014 | 20:21
Da, oko 11GB imas za sebe...
Ako ti treba za snimanje djece, onda je ok...snimis i prebacis u comp...no nije najsretnije rjesenje za putovanja...opcenito je to problem kod iPhone-a sto nema mogucnost prosirenja memorije a da bi osobodio njegovu, treba ti comp .
Recimo idem na put i fon mi je dovoljan, nemam namjeru vuci i comp, ali 11GB jako brzo popunis i imas problem posto ne mozes jednostavno izvaditi mem. karticu i staviti drugu.
Sve ostalo na iPhone-u je super, barem meni
17.12.2014 | 20:38
Ja se slažem sa Žapcem. iPhone ima takav jad od kamere/fotoaparata da meni to nije nego za priručno slikanje/snimanje. Uglavnom ga koristim po gradilištima, a nekad mi ni za to nije dovoljno dobar. Tko želi nešto ozbiljnije snimati, što kasnije želi čuvati i više puta gledati (iz užitka, a ne poslovne potrebe), neka si kupi neku poštenu kameru.
17.12.2014 | 22:18
Ljudi hvala na odgovorima. Ma ne treba meni za snimanje filmova kamera vec samo za klipove od par minuta i sl. kad se nađe nesto zanimljivo za snimiti. Sto se tiče updatea, ako ide preko racunala a ici ce ali bas uvijek onda mi je dosta i ovaj od 16gb. Eto sad furam Galaxy S2 od 1. dana kada se pojavio u T-Comu. Nikad problema ali mi dosta androida, hocu malo promjene. Galaxy je isto od 16gb i na njemu uvijek slobodno 5-8gb. Znaci da bi tako bilo i na iPhoneu. Glazbu ne stavljam u telefon. Samo slike i video koje ne prebcim na racunalo ostaju na mobitelu. Igrice ne igram. Aplikacije koje mi trebaju i to je to. Jedino mi zao sto ne mogu uzeti iPhone6+ zbog veceg displaya. Prodah iPad Mini 1 pa sam mislio da bi ovo moglo biti neko sretno rijesenje " phablet " jelte.

THX!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 minuta
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO