iPhone6 16gb, snimanje videa i zauzece prostora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone6 16gb, snimanje videa i zauzece prostora

17.12.2014 | 10:47
Pozdrav !

Molim za pomoc vlasnika novog iPhonea6. U prilici sam dobiti iPhone6 16gb pa me zanima jer sam citao negdje da zapravo ima dosta manje slobodnog mjesta a ne 16gb. Mene sada zanima koliko je to zapravo? Na istom mjestu sam vidio da je netko imao cak i problema sa update jer mu je navodno falili mjesta i neto tipa 5-6gb da mora biti slobodno da bi se mogao napraviti update. Dali je to stvarno tako? Jer ako je, onda je model sa 16gb totalno besmislen, barem po mom misljenju.

iPhone6 ima meni jednu jako interesantnu opciju. Snimanje videa u slow motionu. Mene sada zanima koliko takav video zauzima mjesta? Citao sam da guta slobodnu memoriju. Inace koliko jedan video snimak u full rezoluciji u trajanjo od 10min moze zauzeti slobodnog mjesta a koliko snimak sa slow motion ?

Nemam opciju odabira telefona sa vecom memorijom. Drugo ponudjeno mi je Galaxy Note 4 pa sada nekako vazem sta uzeti. Sta bi vi odabrali od ponudjenog. Koji god da uzmem biti ce uparen sa MacMini late 2012.

Hvala i LP !
17.12.2014 | 14:55
Za snimanje videa 16Gb ti nije baš sretno riješenje. To je količina memorije za nezahtjevno korištenje. Inače će ti glavna preokupacija biti stalno seljenje videa na komp.
Galaxy Note 4 je puno bolji izbor s obzirom na tvoju situaciju jer lako proširiš količinu dostupne memorije sa micro SD karticom. Naravno sa androidom nemaš neke benificije iPhona kada je uparen sa MacMiniem i Yosemitom.
17.12.2014 | 16:49
Kupi videokameru. Ovo na telefonu ostavi za clipove od 1-2 minute.
16GB - 2-3GB za operativni sistem (iOS). Nadogradnja ide preko računala, tada ne treba prostora na telefonu. Ako radiš nadogradnju samo s telefonom, onda treba negdje spremiti datoteku koju skida.
17.12.2014 | 18:36
16GB je u stvari 14.7GB - iOS skoro 3 i ostane ti oko 11GB...
17.12.2014 | 20:21
Da, oko 11GB imas za sebe...
Ako ti treba za snimanje djece, onda je ok...snimis i prebacis u comp...no nije najsretnije rjesenje za putovanja...opcenito je to problem kod iPhone-a sto nema mogucnost prosirenja memorije a da bi osobodio njegovu, treba ti comp .
Recimo idem na put i fon mi je dovoljan, nemam namjeru vuci i comp, ali 11GB jako brzo popunis i imas problem posto ne mozes jednostavno izvaditi mem. karticu i staviti drugu.
Sve ostalo na iPhone-u je super, barem meni
17.12.2014 | 20:38
Ja se slažem sa Žapcem. iPhone ima takav jad od kamere/fotoaparata da meni to nije nego za priručno slikanje/snimanje. Uglavnom ga koristim po gradilištima, a nekad mi ni za to nije dovoljno dobar. Tko želi nešto ozbiljnije snimati, što kasnije želi čuvati i više puta gledati (iz užitka, a ne poslovne potrebe), neka si kupi neku poštenu kameru.
17.12.2014 | 22:18
Ljudi hvala na odgovorima. Ma ne treba meni za snimanje filmova kamera vec samo za klipove od par minuta i sl. kad se nađe nesto zanimljivo za snimiti. Sto se tiče updatea, ako ide preko racunala a ici ce ali bas uvijek onda mi je dosta i ovaj od 16gb. Eto sad furam Galaxy S2 od 1. dana kada se pojavio u T-Comu. Nikad problema ali mi dosta androida, hocu malo promjene. Galaxy je isto od 16gb i na njemu uvijek slobodno 5-8gb. Znaci da bi tako bilo i na iPhoneu. Glazbu ne stavljam u telefon. Samo slike i video koje ne prebcim na racunalo ostaju na mobitelu. Igrice ne igram. Aplikacije koje mi trebaju i to je to. Jedino mi zao sto ne mogu uzeti iPhone6+ zbog veceg displaya. Prodah iPad Mini 1 pa sam mislio da bi ovo moglo biti neko sretno rijesenje " phablet " jelte.

THX!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO