Iphone 5s grijanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5s grijanje

06.12.2014 | 19:14
Pozdrav,
Nakon upgradea sa 4s na 5s imam jedan problemcic. Da li je normalno da se telefon jako zagrijava dok se puni i dok se surfa. Bas je vruc, a i cini mi se da baterija curi ko luda, cca za 30 minuta surfanja ode 20% baterije.
07.12.2014 | 03:15
Meni se to desavalo kada sam u zoni granicnog 3G signala. Opcenito kada je 3G signal slab ili lose kvalitete, iPhone povecava napon na ugradjenim pojacalima sto dovodi do grijanja.

Ako surfas na WiFi ili Edge i to se desava, onda ti vrti neki proces u pozadini.
07.12.2014 | 08:38
Ne povećava napon, nego snagu. Ali da, u principu se događa točno to. Mob mora podići izlaznu snagu da bi bazna stanica primila njegov signal i radi toga se grije i puno više troši bateriju.
08.12.2014 | 02:50
Krivo sam se izrazio. Na snagu pojacala sam i mislio.

Inace bi Apple to dizanje napona nazvao iDestruct mode
08.12.2014 | 08:51
Hvala na odgovorima, znaci nema potrebe da ga furam na servis jer ce mi objasniti da to tako mora biti
08.12.2014 | 10:45
To tako mora biti ako si u zoni jako lošeg 3G prijema, a surfaš preko 3G
08.12.2014 | 14:32
Sad mi je jasno da to tako funkcionira, samo mi nije jasno da 4s nikad nije bio niti topao, a kamoli neugodno vruc.
08.12.2014 | 14:40
Neznam koliko se daju uspoređivat ta dva uređaja jer je kod jednog pozadina od stakla a kod drugog od aluminija bar što se tiće vanjske strane. To ti sve ovisi od fizike materijala od kojih je napravljen uređaj(kučište) + sve ovo gore što ti navode smayoo i drlovric. Koeficijenti toplinske vodljivosti jednog i drugog materijala su bitno različiti.
Ako sumnjaš da je pretjerano, odi na servis pa neka vide, pogotovo ako ti se javi onaj znak upozorenja o pregrijavanju uređaja.
08.12.2014 | 14:59
Prije nego sto kupim novi telefon ne raspitujem se o toplinskoj provodljivosti materijala od kojih je napravljen.
Ocekujem od novog telefona da radi bolje od starog, zato sam ga i kupio, a ne da moram paziti kada i kako cu ga koristiti.

To je kao da kupis novi auto koji ima motor od aluminija, ali ti je zato u autu kad vozis po losem asfaltu 40 C

To mene muci...
08.12.2014 | 15:19
Ma znam na šta misliš , samo ti pokušavam objasnit eventualnu razliku koju si osjetio i koja se da obrazložit s ciljem da se možda ne opterečuješ time. Ako pretpostavimo da taj unutarnji sklop emitira podjednaku toplinu u oba uređaja ona će se različito determinirat na tvojoj ruci ovisno o materijalu koju čini barijeru između tvoje ruke i tog unutarnjeg sklopa.
08.12.2014 | 16:43
Tito kaže:
Prije nego sto kupim novi telefon ne raspitujem se o toplinskoj provodljivosti materijala od kojih je napravljen.

Naravno. Ni ti, niti itko normalan.

Ocekujem od novog telefona da radi bolje od starog, zato sam ga i kupio

Eto greške. Otkud ti ideja da ta pretpostavka samo tako, sama po sebi vrijedi? Na novom telefonu proizvođač ostvaruje veći profit nego na starom. To je jedina valjana pretpostavka. Sve ostalo je upitno, odnosno, u najmanju ruku, podložno dokazivanju.

To je kao da kupis novi auto koji ima motor od aluminija, ali ti je zato u autu kad vozis po losem asfaltu 40 C

VW. Das Auto.

Sve u svemu, iP5 ima metalna leđa i radi toga ima bitno lošiji prijem bilo kojeg radio signala od iP4/4S u istim okolišnim uvjetima. Eto, to ti je to.
09.12.2014 | 04:14
JOHN kaže:

Ako sumnjaš da je pretjerano, odi na servis pa neka vide, pogotovo ako ti se javi onaj znak upozorenja o pregrijavanju uređaja.

Ja ne znam sta vi radite sa telefonima da bi vam se taj znak o pregrijavanju uopce pojavio

Radim u pustinji, u prasini, u parkiranom autu bude sigurno 70-80C, pa mi se to samo jednom desilo, prije 2 mjeseca mozda.

Razgovarao sam sa suprugom, usao u auto, stavio telefon na instrumental tablu, i nastavio voziti i razgovarati. Ta crna tabla se vjerojatno ugrijala za par sati, pa se i iPhone brzo od nje zagrijao i ugasio se nakon par minuta.

Na ekranu je bila crvena poruka da se pregrijao i iskljucio. Ohladio se nakon par minuta i normalno radio nakon toga.
09.12.2014 | 08:53
dlovric, to mi se dogodilo u stanu u zagrebu di je 3g signal bio 2 ili tri tockice. Nije mi se isklucio, ali je bio poprilicno topao.
09.12.2014 | 09:35
Cini mi se da toplinu dozivljavamo dosta subjektivno
09.12.2014 | 09:42
Ja toplinu sigurno dozivljavam subjektivno, pogotovo kad mi je telefon koji drzim u ruci vruc
09.12.2014 | 09:48
je li ga imaš u kakvom case-u povrh svega ovog navedenog?
09.12.2014 | 09:48
Ma da, ali pitanje glasi - sto to znaci vruc (40, 50 ili 60 stupnjeva)? Tebi je to na temperaturi A, a nekome drugom na temperaturi B.
09.12.2014 | 10:51
drlovric kaže:
JOHN kaže:

Ja ne znam sta vi radite sa telefonima da bi vam se taj znak o pregrijavanju uopce pojavio

Meni se to dvaput dogodilo. Prvi put, slično kao i tebi na konzoli, kada sam ljetos koristio navigaciju na nosaču koji je na šajbi, a drugi put kada sam ga ostavio na stolici vani u vrtu, direktno izloženom na suncu, naravno opet usred ljeta.
Ovu prvu situaciju sam riješio tako da palim klimu i da dijelom puše na šajbu, a ovu drugu da baš to ne ponavljam.
15.03.2015 | 19:47
Da ne otvorim drugi topic sa istim naslovom.

Otkada sam prešao na iOS 8.1.3 i na 8.2 pa primječujem da curi odnosno draina baterija. Nikako ne ide preko 8 sati stand by i do kraja doslovno ugasi..
Iphone 5S za 100% izdrži 30min i nakon toga počinje veliki pad 2% postepeno . Do 50% izdrži skoro 4 sata.

Da li to problem s baterijom? Inače u airplane isto dešava, isključene sve lokacijske usluge, iCloud, push itd.. Aplikacije u mirovanju nisu pokrenute
15.03.2015 | 20:35
Postavke->Privatnost->kretanje i kondicija ISKLJUCI
15.03.2015 | 20:48
ante_p kaže:
Postavke->Privatnost->kretanje i kondicija ISKLJUCI

Taj jesam u 8.2 verziji. Napravio downgrade na 8.1.3 i isto dešava. Čisti clean instal bez backupa.
Ispada da trebam napuniti 4 puta na dan, a usto puno manje koristiti.
15.03.2015 | 21:42
Otkad sam iskljucio ovo, na 5s mi baterija traje 2 dana... Napomena: Facebook nije instaliran na mob, da je onda baterija nemoze ni dan.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 32 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (293)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?