Kako skinuti slike iz iPhonea 3G?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako skinuti slike iz iPhonea 3G?

20.10.2014 | 15:42
Imam iPhone 3G. U njemu su kod slika dva Albuma, Album i Foto knjižnica (Photo Library).
Slike iz Album idu bez problema na komp, ali slike iz Foto knjižnica ne idu. Telefon je od sina i on je sinkronizirai slike na MacMini koji je krepao i disk je valjda isto crko. One su prebačene na kom ali kod sljedeće sinkronizacije vraćene su na telefon u taj album Foto knjižnica.
Kako ih od tuda mogu izvući?
Da li moram neki program instalirati?
OSX je 10.6.8
Hvala
20.10.2014 | 16:54
Vjerovatno je sync određenog albuma s Mac mini-ja iz iPhoto. Postoji opcija pristupa i izvlačenja slika s aplikacijom iFile (ako iPhone ima JB) ili probaj s desktop aplikacijom DiskAid.
20.10.2014 | 18:09
Skini app iphone browser(ili se zove iphone explorer) i prebaci slike na racunar
20.10.2014 | 18:57
iOS je 4.2.1 a explorer je za 4.3. Zato i imam problem.
20.10.2014 | 19:17
A Image Capture?
20.10.2014 | 19:25
Ak imaš kakav linux, Mint, Ubuntu ili sl. preko Libimobiledevice bi vjerovatno išlo. A poslije radiš s tim slikama kaj hoćeš.
20.10.2014 | 19:26
Ako ti ne gori do kraja sedmice poslat cu ti ja program na mail. Nisam kuci a nemam ga na HDD-u kod sebe
20.10.2014 | 19:35
Ma nije frka. Mali je slikao s telefonom i rado bi zadržao slike. Baterija je nova i sad telefon drži na minimumu danima, a kako ga je odbacio, hoće slike.
Ja sam stavio neku karticu nutra i koristi mi kao drugi telefon.
Probati ču s Ubuntu-om.
20.10.2014 | 19:47
Ja isto kazem Image Capture app. Nemojte komplicirati...
20.10.2014 | 20:55
Probao, ne radi.
iPhoto - ništa
Preview - ništa
Image Capture - ništa.
Na Windozama (bez nekog programa) - ništa.

Libimobiledevice - ovo ide, mada ne čuva pununveličinu slike, već samo smanjene (thumbnail) od 100-400kb. Inače su slike oko 1,4MB.
Što je tu je. Uspio i Janku ide karma +.
Pričekati ću još i @saint-a da vidim što može app koji mi bude poslao.
Hvala na trudu, možda bude još netko imao kakvu ideju.
20.10.2014 | 21:25
Može, samo moraš slike prebaciti u preglednik slika. Koristim gThumb u Mintu i tamo je prava veličina. U mapi slike su zaista manje.
Hvala na +
Lap sa Mint 17.
20.10.2014 | 21:25
Pretpostavljam da se radi o syncanim slikama, a ne omima snimljenim iPhoneom? Ako je odgovor potvrdan onda Image Capture ne pomaže jer on skida slike samo iz Camera Roll-a.

Ja imam 3G na 4.2.1 i isprobao sam slijedeće aplikacije za Maca:

1) iFunBox (besplatan) on prikazuje samo Camera Roll, a za naći slike syncanih albuma treba ići: Raw File System/Device/User/Media/Photos/Thumbs/
i onda čupati slike iz foldera.

2) Macgo iPhone Explorer (besplatan) isto kao i iFunBox, vrlo rundimentaran program. Treba ići Files -> Media Files -> Photos/Thumbs i onda iz većeg broja foldera čupati slike

3) iMazing (komercijalan 29,99$) Odličan jer prikazuje sve što se može naći na iĐiđi i to uredno posloženo i s pravim imenima datoteka. No, radi samo sa iOS 5 i novijim

4) iExplorer (komercijalni 34,99$) isto kao i iMazing samo što radi i sa starijim verzijama iOSa. Isto prikazuje sve lijepo organizirano i sve slike prema albumima i pored toga stare sigurnosne kopije koje nađe u iTunesima s mogućnošću izvoza podataka.
20.10.2014 | 22:02
@sank, slike su zauzimale 74 MB i tocno je da su bile syncane nakon skidanja. Ne znam da li kada se syncanja natrag na telefon, smanje ili zadrzavaju originalnu velicinu?
Od toga je 54MB bile same slike, a ostatak su bile neke datoteke koje su zauzimale prostor i brojale su se kao slike.
Slike su bile u nesto/Photos/Thumbs i od tamo sam ih izvadio iz 49 foldera (01 do 49).
Sva sreca da imam neki HP (smayoo, HP ipak moze osluziti za nesto) i Ubuntu na sticku koji mi sluzi za sve i svasta. Secure erase, recimo. LOL

Morao bi se pozabaviti s tim Minijem i vidjeti u cemu je greska. Disk je zezao, memorija je zezala, nisam siguran dali je i ispravljac ispravan (generalno, ne daje znakove zivota). Trebalo bi ga rastaviti i vidjeti.
21.10.2014 | 15:20
Mateo kaže:

Ako si pronašao načina da s ovim softwerom napraviš išta korisno, a bez da ga platiš slobodno podijeli s nama!
21.10.2014 | 16:03
E da @sank, i tebi sam dao jednu krmu. Više za trud.

Jsam uspio s onim libom na koji mi je @jzelko skrenuo pozornost.
21.10.2014 | 16:04
E sad, drugo pitanje, višestruko preimenovanje fileova? Nešto jednostavno (ne prtlja mi se s Automatorom ako baš ne moram).
21.10.2014 | 16:14
Ja koristim Name Changer
21.10.2014 | 19:09
zabac kaže:
E sad, drugo pitanje, višestruko preimenovanje fileova? Nešto jednostavno (ne prtlja mi se s Automatorom ako baš ne moram).

Hvala ti za karmu.

Ja koristim Filewrangler i meni je jedan od najboljih multirename aplikacija! Iz nekog razloga nije mi radio na Mavericksu, ali sad radi opet na Yosemite. Tople preporuke.
21.10.2014 | 19:30
Nema u RH dućanu.
21.10.2014 | 19:41
Renzo kaže:
Ja koristim Name Changer

Ovo je to. I tebi karma gore.
Hvala.

Imam loš nešto: treba mi dobitna kombinacija na lotu (onom europskom)! LOL
21.10.2014 | 20:21
procitao sam negdje da sada 10.10 yosemite podrzava batch renaming
22.10.2014 | 05:28
Hvala, drago mi je da sam pomogao.
22.10.2014 | 07:02
stefanjos kaže:
procitao sam negdje da sada 10.10 yosemite podrzava batch renaming

Što, dobiti ću tako brojeve za loto (preko batch renaming-a) ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 24 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO