spajanje na wifi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje na wifi

11.10.2014 | 19:20
Pozdrav

Spajam se sa iphone-om 4s na bnet supercarnet. I za svaki imam posebnu sifru. Sve napravim kako treba. Pise da sam spojena na wifi, i u zadnjem koraku kad trebam aktivirat vpn kaze mi server is unreachable...verify your settings or contact administrator... A u tehničkoj sluzbi mi ne mogu pomoc.

hvalaaa
11.10.2014 | 21:11
Obično Carnet korisnici ne mogu koristiti router mode, nego samo modem mode. Dakle, (barem je tako bilo donedavno), ne možeš se spajati na wifi pa da te dalje routa preko Carnet veze. Carnet to ne dozvoljava. Jedino dozvoljavaju jednom računalu da se spoji odjednom, i to u modem modu. Dakle, autorizacija za pristup nije unesena u router, nego u komp.
Ako želiš pristupati iPhoneom, moraš biti spojena Macom (preko Ethernet kabela, ne preko wifi), držati Mac uključen (da ne ide u sleep) i onda na njemu napraviti "share connection" tako da wifi od maca bude access point i router za iPhone.
12.10.2014 | 08:12
Kupi AP i rijesi se brige.
13.10.2014 | 22:47
Ako gledam upute na portal.bnet.hr za iOS 6, Pise da se moze spojiti...Jeste sigurni da se ne mogu spojiti preko wifi?
13.10.2014 | 22:57
evo uspjela sam i sa iphoneom na wifi... hvala u svakom slucaju...
14.10.2014 | 06:50
Novi problem... radi mi sve ok na iphoneu ali se nakon par minuta sam od sebe odspoji pa se moram opet spajat ...

mozda je problem u auto-join i auto-login koji su mi ukljuceni?
Prilozi:
14.10.2014 | 06:52
probala sam ih iskljucit..ali ne pomaze
14.10.2014 | 10:24
Da li ti je u isto vrijeme i Mac spojen na VPN? Provjeri u CARNetu - ako nisu promijenili politiku, ranije nisu dozvoljavali korisnicima da budu istodobno spojeni preko njih na internet s više od jednog uređaja u isto vrijeme.
14.10.2014 | 17:04
Isto mi je na iphoneu, bio mac upaljen/ spojen na wifi ili ne
14.10.2014 | 19:23
i tehnicka sluzba kaze da se moze vise uredaja istovremeno spojiti
14.10.2014 | 21:32
Zar je to L2TP pristup? Ne kažem da nije, ali obično su PPTP VPN-ovi. Probaj odabrati PPTP.
16.10.2014 | 17:34
evo ovakve su mi postavke
Prilozi:
16.10.2014 | 17:38
podeseno je na pptp
16.10.2014 | 17:58
OK, a što on kaže nakon što se sam odspoji s VPN-a? Dobiješ neki alert? Ili se samo - odspoji?
Što točno radiš na iPhoneu pola minute - minutu prije i u času kad se odspoji?
16.10.2014 | 18:06
ostavim ga sa starne i onda kad ga ponovno idem uzet i nastavit surfat, onda vise nije prikljucen. Nema alerta, samo se odspoji, nije spojen na wifi a ni na vpn
16.10.2014 | 18:11

A što bi ti htjela? Pa normalno da se odspoji kad ga ne koristiš... To je mobitel, a ne desktop stroj. Ostaviš ga sa strane. Kad skuži da je idle, ode spavati i prekine wifi. To je to.
16.10.2014 | 18:16
kad sam spojena na drugi wifi onda mi se ne odspoji
16.10.2014 | 18:22
valjda je to zato sto je carnet, a ne samo wifi
16.10.2014 | 20:11
Odspoji ti se uvijek. Samo se odmah ponovno spoji kad se probudi. A u ovom slučaju imaš još i VPN povrh normalne veze, a VPN moraš inicirati ručno.
18.10.2014 | 09:43
evo mene opet, sa trecim slucajem
sad ne radi na sluzbenom laptopu- windows 7, 64 bitni. bnet wifi spojen cjelo vrijeme samo kad spojim supercarnet vpn, radi 3 sekunde i odspoji se -pokaze error 800 ( vpn kanal nije dostupan). Bnet wifi i dalje spojen.
ne mogu naci kvacicu ( send all data via vpn connection)- mozda je u tome problem? Znam da je windows, ali ako zna netko?
hvala
18.10.2014 | 09:56
Start - Control Panel- Network and Sharing Center- Set up a connection or network- Connect to a workplace.

ovo sam sve vec napravila
18.10.2014 | 12:14
DALMACIJA kaže:
evo mene opet, sa trecim slucajem
sad ne radi na sluzbenom laptopu- windows 7, 64 bitni. bnet wifi spojen cjelo vrijeme samo kad spojim supercarnet vpn, radi 3 sekunde i odspoji se -pokaze error 800 ( vpn kanal nije dostupan). Bnet wifi i dalje spojen.
ne mogu naci kvacicu ( send all data via vpn connection)- mozda je u tome problem? Znam da je windows, ali ako zna netko?
hvala

Mislim da je na Winsima uvijek send all data via VPN i da oni nemaju dodatnu opciju da se to iskljuci. U biti to je napredna opcija.
18.10.2014 | 16:56
Ja ne znam. Srećom. ne koristim win već 7 godina, što i tebi savjetujem.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO