Iphone 6 MediaMarkt, pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 6 MediaMarkt, pomoć

27.09.2014 | 15:10
I'm just sitting here, i cekam cijene tcoma
28.09.2014 | 20:58
Nakon propješačenih 24 km (navigacija ne laže), hodanja po gradu bez jakne na 5 stupnjeva i mamurnog spavanja na sofi pored dućana 2 sata prije otvaranja, kupljena 2 Iphone-a

Skoro izvisili, došlo 50ak ljudi do djela di se prodaje Iphone i svima rekli da nema niti jedan, ali kada su se svi razišli došli do lika i objasnili da nam je ženska na email odgovorila da će biti u slobodnoj prodaji, smilovao se i izvadio 2 iz ladice, očito su imali nekoliko "SOS" komada u slučaju povišenih tonova. Neki Balkanci su navodno "rezervirali" 5 komada ali ih je glatko odbio, vjerojatno nije imao ni tih SOS komada.
28.09.2014 | 21:17
Eto, važno je da si sretan
28.09.2014 | 21:31
ne kuzim, kakvih propješačenih 24km? nemaš auto?
28.09.2014 | 22:15
Propješačenih 24 Km?!!!
29.09.2014 | 03:28
Komedija cista...
29.09.2014 | 04:28
drlovric kaže:
Komedija cista...

Čista komedija je, kad tebi bacaju iPhone iz zraka s padobranom...da se ne zaboravi
29.09.2014 | 06:06
Iz centra Graz-a do Seiersberg-a nema 24km. Mozda u oba smjera. Zasto autobus ili tramvaj niste koristili?
30.09.2014 | 02:46
cariblanco kaže:
drlovric kaže:
Komedija cista...

Čista komedija je, kad tebi bacaju iPhone iz zraka s padobranom...da se ne zaboravi

Ispravka netocnog navoda rMBP su bile u pitanju To je bilo u jednoj maloj bazi, gdje na taj nacin nekada stvari dostavljaju (ukljucujuci i civilnu postu).

U moju bazu svakodnevno slijecu deseci Super Galaxy koji donose sve sto nama treba. Ukljucujuci i iPhone 6 koji je u putu
30.09.2014 | 09:39
zabac kaže:
Iz centra Graz-a do Seiersberg-a nema 24km. Mozda u oba smjera. Zasto autobus ili tramvaj niste koristili?

Sve pare su skucali za iPhone 6, nije im ostalo za tramvajsku kartu.
30.09.2014 | 10:03
Prodali auto.
30.09.2014 | 10:28
ROFL, kakva tramvajska karta, tko bi se snašao ?
Autobus je došao u 3 ujutro na kolodvor, da je i besplatna karta šta vrijedi kada ništa nije vozilo.

Kako 24 km? Lijepo. Kada smo došli na kolodvor, u Navigon sam ukucao MediaMarkt i izbacio mi je 1 rezultat, međutim nije ponudio onaj MediaMarkt u koji smo planirali ići.

I tako smo završili u nekom "Cityju" (tamo isto ima MediaMarkt) i tek kad smo stigli idem gledati kad ono, Seiersberg centar je udaljen 7 km
Žena je u emailu napisala da će imati iphone u tom Seiersbergu pa nismo riskirali i ostali u tom MM. A bilo tek 4:15, pa smo odlučili "prošetati" još tih par km do Seiersberga

Dakle to je 2 puta 7.5 km plus na povratak iz Seiersberga do kolodvora ima 7-8 km (nisam siguran), dakle to je 22 km samo put između TC i kolodvora i plus hodanje po dućanima od 9 do 18 sati.. to je još 2 km minimalno... i to je tih 24 km ako ne i više

Obišli smo praktički cijeli Graz pješke, prekrasan grad, nadam se da ću ubrzo napustiti ovu smrdljivu državu i krenuti se družiti sa pravom gospodom sa zapada
30.09.2014 | 10:35
Pa koja to shoping tura dovede u 4:15 ljude do Seiersberga?
Iz ZG-a košta 110kn mislim i dolazi u neko pristojnije vrijeme.
To mora biti volja.
30.09.2014 | 10:40
zabac kaže:
Pa koja to shoping tura dovede u 4:15 ljude do Seiersberga?
Iz ZG-a košta 110kn mislim i dolazi u neko pristojnije vrijeme.
To mora biti volja.

Hah, u tome i je caka, nismo išli sa ovim agencijama koji rade Shopping u Grazu nego sa Varaždin prijevozom koji ide Zagreb-Beć.

2 dana prije puta sam nazvao 5 agencija i niti jedna nije išla u petak; samo četvrtak-subota, a da smo išli u subotu ne bi mogli kupiti mob.

Bilo bi puno jednostavnije da su oni išli u petak, jer bi umjesto 200 kn platio povratnu kartu 90/100 kn i još bi nas ostavio direktno ispred centra.
Čak je upitno dal bi i onda mogli uzeti iphone, jer taj bus stiže u Seiersberg u 9/9:15 a mi smo u red stali u pol 9 i jedva zadnja 2 kupili.
18.10.2014 | 18:41
Koga ne zanimaju previše fičri ios-a 8 i ostaje na sedmici, a ne treba mu nužno veći ekran - ostanite na 5S definitivno, a itekako ste dobri i s peticom, tj. 5c-om. Testiram šesticu (8.0.2) usporedno s peticom (7.1.2) dobar dio dana i mogu reći da je brzina uređaja u svakodnevnom radu otprilično identična. Pri otvaranju nekih nativnih aplikacija, šestica ima neznatnu prednost, a gdjekad je petica i brža - npr. telefon otvara brže, stranice preko wi-fija se učitavaju zericu brže (!!!), a čini se da ima i brže animacije.

Jedini fičr radi kojeg je vrijedan nabavke je po meni veličina i kvaliteta ekrana - teško se vratiti na manji kad vidite ovo, a i daleko je svjetliji (za 1/3, rekao bih). Što se ergonomije tiče, telefon je jednostavno stvoren za nošenje bez maske - čini se daleko izdržljivijim (imam silver model), stoput bolje od 5 i 5S leži u ruci, što se osobito osjeti na rubovima, no zericu je previsok i preširok. Ta zerica se itekako osjeti u ruci kad ga probate nakon baratanja Samsung Alphom, koji ne samo da je lakši i ćini se tanji, već ima daleko ljepši dizajn (crte od iza na šestici čovjeka tjeraju da izbjegava gledati pozadinu telefona), bolje sjeda u ruci i manje je klizav zbog mat poleđine. Ujedno ima mekše tipke što ga čini pogodnijim za uporabu jednom rukom bez osiljavanja koje može rezultirati odletavanjem telefona iz ruke.

Fell držanja telefona u ruci je drugačiji od 5 i 5S - kod njih je bio sličniji tržanju kakve igračke u ruci koja je lagana kao perce, kod šestice je to kao da držite solidnu, mada razmjerno laganu keramičku pločicu iz kupaone.

Isturena kamera djeluje totalno bezveze kad se telefon stavi na ravu plohu - i Alphina je isturena, no to je daleko bolje funkcionalno i estetski riješeno.

Da kojim slučajem iOS može ići na Alphu, ne bih dvojio i uze bih potonju.

I, ah, šesticu totalno možete koristiti jednom rukom čak i bez duplog tapa - doduše curama bi mogao to biti problem, muškima koji imaju veće šake vjerojatno ne.

Eto, moj dojam je da je upgrade vrijedan jedino ako želite veći i bolji ekran. Sve ostalo je klasika, a boost u perfomansama nećete osjetiti osim ako niste gejmer ili se ne bavite učestalije fotografijom i snimanjem. Savjetovao bih korisnicima petice da ostanu na iOS-u 7, 5S-a da nastave koristiti svoj uređaj na iOS 8, a obje grupe šesticu nabave kroz najmanje godinu dana, kad postojeći uređaj dotraje, a cijene budu u granicama prihvatljivosti nadoplate razlike ukoliko ćete stari uređaj prodavati.

Vjerojatno ću tako napraviti i ja i to čisto iz razloga jer mi se iOS sviđa više nego Android. No da se osjeća nedostatak inovacije i dizajnerske profinjenosti - itekako. Dao bih za njega maksimalno 3500 kn na Njuškalu kad pojeftini, u suprotnom bih se osjećao opljačkano.
19.10.2014 | 19:08
Daj neke slike i još koji detalj novog stroja.
19.10.2014 | 20:29
Bas i nemam previse vremena za naslikavanje pa nabrzaka i usporedba s Galaxy Alphom:

ImageUploadedByTapatalk1413746775.168868.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746793.684537.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746814.100912.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746843.417363.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746893.468694.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746924.250559.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747000.742008.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747019.701192.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747104.900883.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747122.634328.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747142.201109.jpg
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 55 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (502)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO