London - iPhone - WTF
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

London - iPhone - WTF

20.09.2014 | 01:35
Nisam primjetio da je bilo na Jabučnjaku, ovo je istovremeno i fascinantno i zastrašujuće.

Red za iphone: Apple Store, Regent Street London, englezi i njihova kultura stajanja u redu.
20.09.2014 | 05:46
Nevjerojatno...
Koliko km je to dugačko (i koliko vremena traje dok stigneš u Store)?
20.09.2014 | 05:48
Na kolko procjenjuju cekanje?
20.09.2014 | 07:46
Bolesno koliko narod s toliko kulture kreira smeća da ih mala vojska smetlara mora opsluživati u realnom vremenu.
Pretpostavljam da u redu stoji manji dio onih koji ga eto maraju imati prvi, još manji dio onih koji se na pol sekunde žele pojavit u nekim medijima i većina onih koji žele iPhone 6 kupljen za X odmah preprodati za X puta PI onima koji nisu htjeli stajati u redu.
20.09.2014 | 08:27
svašta
20.09.2014 | 09:26
Bog me ne bi natjeral stajati u redu.
Mada mogu shvatiti ljude. Stoje u redu kako bi uhvatili iPgone i onda ga preprodali za veću lovu.
Čisto biznis.
20.09.2014 | 09:32
Ako je za biznis, mogu shvatit.No, ako je za osobnu upotrebu, svaki red preko pol sata do sat cekanja je ludost. Rekao bi na granici poremećaja.
20.09.2014 | 09:51
Čak i ja kao veliki Apple entuzijast nikada ne bih čekao u redu duže od pola sata, ako i toliko.

Mogu ih shvatiti ako je to neki oblik socijalizacije, ali inače...
20.09.2014 | 10:16
Pa stoje ljudi u redu i za ulaznice za tekme, pa za knjige (Harry Potter, pa kad izađu The Winds of Winter, to će bit histerija), kompjuterske igrice (WoW), i tak ... A ovaj red nije imal ni kilometar
20.09.2014 | 13:04
Nije kilometar, al je blizu. Video traje tri minute, čovjek hoda normalnom brzinom, a pola reda se zapravo nalazi sfrkano u onom šumarku. Brat - bratu, ak ide 6 km na sat, deset minuta je kilometar, pola je 5 minuta. Dakle kojih 800 metara žive vage.
20.09.2014 | 14:57
video = 3min, 1km = 10min, 500m = 5min. Kako pobogu onda red ima 800m?
20.09.2014 | 15:11
sad sam cak i pogledao video 500m max
20.09.2014 | 18:48
Ako ste rekli da covjek piči 6km/h, i neka mu je konstanta, onda znači da će 100m preč za minut. Ako taj video traje 3minute, onda je neosporivo 300m red.
20.09.2014 | 19:14
Pa red je i unutar parka po kojem ovaj nije prolazil
20.09.2014 | 21:42
Unutar parka ima ovaj burek (ili savijača ak je sa sirom) od linije tak da tu ima još par stotina metara koje nije prohodao, al ok, od 500 do 700 metara je realnije.

A evo kak je stvar izgledala u New Yorku: Big Trouble in Little China.
21.09.2014 | 09:54
Ako ljudi nemaju pametnija posla pa stoje u redu da bi zaradili koju kintu na preprodaji za više novca - to je OK - svatko zarađuje onako kako zna.
Oni koji stoje u redu da bi prvi imali mobitel su malo (za pola stepenice) veći glupani od onih koji su voljni platiti JOŠ VIŠE novca da ga kupe od onih koji su čekali u redu, da bi među prvima imali mobitel koji ionako neće raditi kako treba do nakon 3. updatea OS-a.
21.09.2014 | 13:25
kajjaznam kaže:
Pa stoje ljudi u redu i za ulaznice za tekme, pa za knjige (Harry Potter, pa kad izađu The Winds of Winter, to će bit histerija), kompjuterske igrice (WoW), i tak ... A ovaj red nije imal ni kilometar

Stoje ljudi, ali vecinom kupuju za sebe. Bogme ono kosooki ne kupuju za sebe, vec za neke bogatije.
Isto kako neki drugi kosooki igraju WoW za neke bogatije.
21.09.2014 | 14:38
Smijesno...
21.09.2014 | 14:49
smayoo kaže:

Oni koji stoje u redu da bi prvi imali mobitel su malo (za pola stepenice) veći glupani od onih koji su voljni platiti JOŠ VIŠE novca da ga kupe od onih koji su čekali u redu, da bi među prvima imali mobitel koji ionako neće raditi kako treba do nakon 3. updatea OS-a.

21.09.2014 | 16:51
smayoo kaže:
Ako ljudi nemaju pametnija posla pa stoje u redu da bi zaradili koju kintu na preprodaji za više novca - to je OK - svatko zarađuje onako kako zna.

Zasto bi nili glupi. Mozda ne sebi, klincu sam kupovao stvari po vecoj cijeni.
21.09.2014 | 19:19
Možda je ljudima dosadilo kupovati i čekati nekakva sniženja. Ja kad vidim nekakvo poskupljenje odmah to kupim, mada malo trgovina to koristi...možda je vrijeme da trgovine naprave novi zaokret u poslovanju i ponude nam česta poskupljenja
22.09.2014 | 08:23
22.09.2014 | 12:20
Ja ne znam kako se jos nisam naucio, ali svake godine se nanovo iznenadim kolikom brzinom napreduje ljudska glupost. Koliko vidim puno naprednije od same tehnologije.
22.09.2014 | 12:58

litra krvi, litra benzina.
uvijek aktualni!
22.09.2014 | 13:23
Ovo je još gore.

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO