iPhone 4s i iOS 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4s i iOS 7

11.09.2014 | 17:17
Znam da je ova tema već obrađena i pročitao sam komentare ali s obzirom da je tema davno bila otvorena i da sad ipak postoji veći vremenski odmak koji može dati objektivniju sliku zanima me sto sada ekipa misli o iOS 7 na iPhone 4s. Da li i dalje postoje dvojbe oko toga da li napraviti upgrade na iOS 7 ili ipak ostavit na iOS 6?

Nevjerojatna je činjenica da ekipa sa istim modelom iPhone 4s ima toliko različita iskustva stoga bi volio čuti mišljenje od onih koji nadprosjecno znaju vise o ovim uređajima i samom sustavu kako on funkcionira.

Nadam se da neće rasprava o ovome krenuti u krivom smjeru i svađu već da će par ljudi reci konkretna i uistinu objektivna iskustva na ovu temu.
11.09.2014 | 18:02
Tesko je donijeti objektivnu prosudbu kad je to uglavnom subjektivna stvar. Mene ne smeta sto je u nekim radnjama 10-20% (subjektivan osjecaj) sporiji nego na iOS6. Nekad, vrlo rijetko (recimo jednom u dva mjeseca), zna se zablokat na 2-3 sekunde (kad ne reagira na touch) i nakon toga nastavi normalno. Ponekad otvaranje nekih aplikacija zna potrajati 1-2 sekunde. Cini mi se da su svi navedeni problemi bili manje izrazeni na iOS6. Medjutim, meni to ne predstavlja nikakav problem i ja cu reci da mi iP4S solidno radi na iOS 7. iPad 2 jos uvijek koristim na iOS6 i za nijansu je zivahniji. Nikako se nebi slozio sa tvrdnjom da je ocajno spor i da se neda normalno koristiti. Ukoliko razmisljas o update-u, moras se pozuriti jer za nekoliko dana kad izadje iOS 8 neces moci staviti iOS 7. Za update na iOS8 tek treba vidjeti.
11.09.2014 | 18:08
Hvala na odgovoru..
Sad ćemo vidjeti još koji komentar ako dodje..
Ja ću mob dobit tek za nekih 10 dana tako da će vjerojatno već izaći iOS 8 ali jbg, tu ne mogu ništa napraviti.
11.09.2014 | 18:39
Ne znam da li ces dobiti mobitel od nekoga polovni ili ces ga dobiti novog. Ako je polovni mogao bi ti taj ciji je sada mob reci kako ide na njemu ios6, a ako se odlucis kroz dan dva neka ga on napravi update na 7. Osobno mi je misljenje ako radi na ios6 odlicno, zasto mijenjati:)
12.09.2014 | 14:13
Žena je imala na 4-ci iOS6 i to je za razliku od iOS7 na mojoj 4-ci bilo puno fluidnije. Dakle, "običnu" 4-ku imam i ponekad se događaju slične stvari kao jmirakulu. Npr. popis kontakata se otvara dvije sekunde nakon klika na ikonu slušalice.
Ponekad stisneš neki klizač, npr. 3g, pa ne znaš jel nisi precizno taknuo, pa ponovo i onda uhvati.
S vremenom sam se naviknuo, da bi bilo bolje brže - dapače i rado, al i ovako se može, na jednojezgrenom procesoru.

Na iPad-u 2 mi 7-ica radi zvjerski - meni brže ne treba Doduše, ja sam nezahtjevan user iĐiđa.
12.09.2014 | 15:07
Moja supruga isto ima 4G na kojem smo napravili upgrade na iOS7. Velika greska. Sve je super fluidno radilo na starijem OS-u :/ Sedmica jednostavno steka, fali tu memorije vidi se.

Zato jedva ceka da dobijem iPhone 6, kako bi se ona dograbila mog 5S i rijesila trzavog 4G

Tako da, u svakom zlu nesto dobro
12.09.2014 | 17:21
Imam 4S i ios7 mi radi glatko, ne blokira... bez problema. Na iPad-u 2 sam instalirao i isprobavao prve bete 8-ice i nisu bile upotrebljive, bugovito je to bilo, zapinjalo, rušilo se; sada je gore beta7 (vani je i beta8 koju nisam isprobao) koja radi korektno i mišljenja sam da će i finalna verzija raditi tako; sporije je to nego na ios7 pa je možda za iPad2 bolje ostatit na ios7, dok će iPhone 4S vjerojatno ići dobro i na 8-ici.
12.09.2014 | 18:54
@smet Kaj iPad2 nije zericu brzi (ima veci clock jer se bolje hladi i veca baterija) od iP4S, pa bi shodno tome na njemu trebalo bolje raditi. Mozda je ipak otezavajuca okolnost malo veca rezolucija na iPad2.
12.09.2014 | 19:17
Hehe...kad se sve zbroji i oduzme vidim da prevladavaju oni kojima ipak iOS7 na iPhone 4 ili 4s malo steka, makar to bila sitnica. Evo ja imam iPad Air i iOS7 na njemu i naravno da je meni to super, ali kad je u pitanju iPhone to mi nije vazno jer mi ne treba masu tih funkcija, osim osnovnog ali ne bih davao toliku lovu za to..lovu radije trošim na novi Mac.

Prema mom mišljenju malo pre skupa stvarčica s obzirom koliko je važna u smislu korištenja u usporedbi s drugim iDevice uređajima.
13.09.2014 | 02:51
Ja sam kupio iPad Mini cim je izasao i dosao mi sa iOS6. Napravio sam kasnije upgrade na 7 i pokajao se ISTI DAN. Prodao sam ga kolegi odmah. Toliko mi je isao na zivce...

Ako platim premium product hocu premium iskustvo, a ne trzavo, steka, hoce/nece, cekam 3 sec da se nesto dogodi. Da mi treba takav dozivljaj kupio bi Android

Kasnije sam kupio Mini sa Retina screen i sve radi ko zmaj. Bas onako kako i treba. Ali, naravno, on je i puno jaci ispod haube...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 53 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (474)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO