Naden iphone 5 ili 5s
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Naden iphone 5 ili 5s

31.08.2014 | 17:41
Prijatelj mi je nasao iphone 5 ili 5 s, ali inace me zanima koliko to uopce vrijedi, jer je mani na iphonu 4 upaljeno i sad na novom macbook pro, app nadi moj iphone

Iphone je strani( konobar je u kaficu), e sad njega je strah da li ga policija moze posjetit, i moze li se uopce zaobic taj program" nadi moj iphone". Mene zanima radi mojih uredaja, i kako to u biti funkcionira.

Ne mojte treba ga je vratit, jer nije ima kome. To jutro kad su spremali kafic kad ga je nasa bila je neka noc jahti( sve stranci) 10 dana je iphone bio u kaficu, ako ne i vise.

Kakva je procedura sad, moze li ga koristit, ili u smece ili??????
Tema zaključana.
31.08.2014 | 18:09
Kako ne bi imao kome vratiti? Uključi mob, nazove neki od brojeva sa speed dial, ili pošalje SMS na neki od tih brojeva. Našao sam ovaj izgubljeni iPhone, vlasnik me može kontaktirati na taj broj ili na moj broj...
Tema zaključana.
31.08.2014 | 19:18
Bolje da ne komentiram.
Tema zaključana.
31.08.2014 | 19:53
Slazem se zabac . Bolje ne komentirati ovakve pametne postove.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 00:30
Kaze da je tu noc bila ta jahta party sa svedskim gostima. Koga da kontaktira kad je zakljucan sifrom,a i taj brod /jahta je vec u italijii ili grckoj drugi dan....

Napali ste me, ne bi da sam ga ja ukra,i izmislio pricu

The cleric, malo pristojnosti nebi skodilo.

Neznam zasto tako neprijateljski reagirate. Jednostavno ga momak nije ima kome vratit,a mene je pita za savjet posto ja koristim iphone, i ja sam ga upozna sa tim da postoji "find my iphone" drugi savjet mu nisam moga dat.

I ako ga nema kome vratit , sta da ucini, evo ajde da cujem vasa pametna objasnjenja, kad ste me oprali kao kakvog kriminalca. A iphona nisam ni vidio

Sto kaze narodna poslovica" ni luk jeo, ni lukk mirisao" i ispa kriminalac.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 05:52
Samo razmisljanje o prisvajanju telefona nije korektno, a kamo jos to razmisljanje staviti kao post ovdje. S druge strane frend razmislja zadrzati telefon i kako ga osposobiti za rad.
Ako je samo pin, onda restore s rizikom trajnog zakljucavanja.
Vec je bilo takvih pitanja ali kao, kupio/la sam iPhone i stari vlasnik nije skinuo zastitu i sto raditi.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 06:56
@Totti

Utaja
Članak 232.
(1) Tko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koji su mu povjereni,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Tko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koje je našao ili do kojih je slučajno došao,
kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3) Ako je vrijednost utajene stvari ili imovinskog prava velika,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(4) Ako je vrijednost utajene stvari ili imovinskog prava mala, a počinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti,
kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Evo, upoznaj si prijatelja uz opasku da nepoznavanje zakona ne isključuje kaznenu odgovornost. Ostalo je na tebi i njemu s time da u pogledu ovog:

Totti kaže:

I ako ga nema kome vratit , sta da ucini, evo ajde da cujem vasa pametna objasnjenja, kad ste me oprali kao kakvog kriminalca. A iphona nisam ni vidio

Sto kaze narodna poslovica" ni luk jeo, ni lukk mirisao" i ispa kriminalac.

.. nisi u pravu jer si u prvom postu napisao:

Totti kaže:
Prijatelj mi je nasao iphone 5 ili 5 s, ali inace me zanima koliko to uopce vrijedi, jer je mani na iphonu 4 upaljeno i sad na novom macbook pro, app nadi moj iphone

Iphone je strani( konobar je u kaficu), e sad njega je strah da li ga policija moze posjetit, i moze li se uopce zaobic taj program" nadi moj iphone". Mene zanima radi mojih uredaja, i kako to u biti funkcionira.

Ne mojte treba ga je vratit, jer nije ima kome. To jutro kad su spremali kafic kad ga je nasa bila je neka noc jahti( sve stranci) 10 dana je iphone bio u kaficu, ako ne i vise.

Kakva je procedura sad, moze li ga koristit, ili u smece ili??????

.. iz čega je jasno vidljivo da pronađeni predmet namjerava/namjeravate zadržati te eventualnom mogućnošću prodaje ostvariti protupravnu imovinsku korist, a i nepristojno (ili samo nesavjesno) je članove ovog foruma uvlačiti u cijelu stvar traženjem savjeta kako zaobići zaštitu pa se ti sad ljuti koliko hoćeš.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 07:31
Totti kaže:
Kaze da je tu noc bila ta jahta party sa svedskim gostima. Koga da kontaktira kad je zakljucan sifrom,a i taj brod /jahta je vec u italijii ili grckoj drugi dan....

Nisu brodovi auti. Kretanje brodova se registrira u knjigama lučkih kapetanija. Ako ništa drugo, pošalješ telefon i nadležnu lučku kapetaniju, uz poruku da pripada nekom s tog-i-tog broda.

Ma, ne moraš čak ni to. Ostaviš iPhone tamo gdje je nađen, upaljen, tako da ga vlasnik može nazvati, ili iskoristiti Find my iPhone. Pa se čovjek sam javi.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:02
Ili ako te baš zanima gdje je koji brod/jahta pogledaš ovdje.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:02
Krivo sam se izrazio, sto se mene tice, jer meni je to sve ukjluceno... I njegov slucaj me ponukao da vidim ima li sta od te aplikacije , ako bi se to meni dogodilo.

Osbno u zivotu tude nikad nisam,niti bi prisvoio. Jer sam tako odgojen,a i polazim,kako bi se ja osjeca da mi se to dogodi...

Ajmo iz pocetka. Upozorio sam ga da mu policija moze lako zakucat na vrata,,i jos dosta stvari sam mu objasnio, uglavnom da moze naheb.... i da nije u redu zadrzat mob....

Reka sam mu da bi ga ja odnio na policiju, bez obzira sto bi osta zauvik tamo.

A ovo za zaobilazenje sam pita iskljucivo radi sebe,jer imam par iphona, kcerki za odlican uspjeh i sve njezine vrllne kupio 5s.

Nekidan kupio kao sto znate macboook retiinu, i ukljucio app....

Mozda sam iz prve napisat jasnijii post.... I tom vise poznaniku( u istom smo ,moto, klubu), nema sanse da bi mu rekao postupak.

Obicno ne koristi forume,,, rado citam neke kako bi prosirio svoje znanje, iako je vecina foruma, beskorisna.

Nadam se da je sad jasnije zasto sam pita za tu app. Znaci za sebe, a ne da bi njega instruira kako to rijesit.

Pa ray ban naocale sam odnio u policiju, iako znam da ih vlasnik nece dobit, ali zato ja mirno spavam. Nikad tude nisam zadrza.

Ne mojte mislit da se pravdam, ali stvarno se na forumu treba post napisat tako da ga napises u tancine, jer moj prvi post, za koji sam mislio da ce bit jasan, ipak je nejasan i imali ste pravo odgovorit onako.

Ispricavam se radi moje pogreske. Sam znam da pomocu app,mogu izbriisat podatke, zakljucat i te neke sitnice, ali me stvarno zanima da li ga mogu pronac, iphone,laptop.

Ne morate objasnit proceduru da nebi bilo ( jer sam siguran) da bi bilo clanova koji mi nebi vjerovali. Znaci samo molim odgovor da li ga stvarno mogu pronac, ili je to samo za onih par sitnica.

Jos jednom isprike, jer mi nije bila namjera saznat kako bi poznanik/ prijatelj ostavio sebi iphone.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:09
Sve OK, eto, jednostavno - objasni mu da samo ostavi mobitel uključen pa će ga korisnik sam locirati, a ako zazvoni, neka se javi.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:10
Totti kaže:

Pretpostavka je majka svih za*eba A što ako je gubitak iPhonea već prijavljen??
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:12
Oprosti, ali nemam ja sto gledat , neka on trazi sto i kako ce, napisao sam sad nadam se razumljiviji post, tako da je na njemu, sta ce uradit.

Niti vidio iphone, niti znam model, da li je 5 ili5s, objasnio mu sve sto sam znao.

Smajoo cak mu reka da ga ostavi upaljenog,ali od pronlaska i kad je mene pita proslo vec 10 dana, a baterija se istrosilla vec isti dan.

Uglavno nemam nista s tim, samo sam isa pitat za svoje uredaje.

Kako ne pisem po forumima,ili vrlo rijetko, treba sam napisat razumljiviji post, i to je moja jedina greska.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:18
Bertone kaže:
Totti kaže:

Pretpostavka je majka svih za*eba A što ako je gubitak iPhonea već prijavljen??

Opet kazem, nemam nista stim, ali ta ekipa je ona razularena ekipa o kojoj ste mozda citali u novinama, koji se zadrzavaju jedan dan u gradu/ zemlji. Piju ,drogiraju se,itd. Tako da bi ga najprije osoba dosla tratiz u kafic, jer se samo iskrcaju i ravnomu kafic/ klub

Ali eto stvarno mi nije billa nikakva nepostena namjera, nego cisto info za moje uredaje.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:39
Evo vidis kako si napisao namjerava/ namjeravate zadrzat mob. Kazem pogresno sam napisa post, a ti ides sa pretpostavkom, prijatelj je u bit moja malenkost.

Ne nije moja malenkost, i nazalost morat cu se odjavit sa foruma, jer ce uvijek bit komentara, a ti si onaj sto je htio maznut iphon5

Hvala svima na odgovorima, pri kupovini macbook proa, ali stvarno se ne ljutim na nikoga, jer bi i ja isto reagira na moj prvi post. Stvarno je glupo napisan.

Jednostavno, imam i nesto g i iskustva da znam da ce ljudi kad tad izvuc ovo u nekoj raspravi .jer su ljudi jednostavno takvi.

Kazem neugodno mi je i ispricavam se jos jednom.nazalost mojom krivicom nase druzenje je prekinuto, ali stvarno se osjecam posramljen, tako da jos jednom isprike svima
Tema zaključana.
01.09.2014 | 09:09
Čuj, hoćeš li ili ne ostati na forumu je tvoja stvar no doista ne vidim potrebu za "pasivnom agresijom".
Tema zaključana.
01.09.2014 | 11:02
Ok dosta je bilo ,tema ide pod lock.Totti je napisao de se pogresno izrazio i to je dovoljno.Nema potrebe za raspravom.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 59 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO