Naden iphone 5 ili 5s
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Naden iphone 5 ili 5s

31.08.2014 | 17:41
Prijatelj mi je nasao iphone 5 ili 5 s, ali inace me zanima koliko to uopce vrijedi, jer je mani na iphonu 4 upaljeno i sad na novom macbook pro, app nadi moj iphone

Iphone je strani( konobar je u kaficu), e sad njega je strah da li ga policija moze posjetit, i moze li se uopce zaobic taj program" nadi moj iphone". Mene zanima radi mojih uredaja, i kako to u biti funkcionira.

Ne mojte treba ga je vratit, jer nije ima kome. To jutro kad su spremali kafic kad ga je nasa bila je neka noc jahti( sve stranci) 10 dana je iphone bio u kaficu, ako ne i vise.

Kakva je procedura sad, moze li ga koristit, ili u smece ili??????
Tema zaključana.
31.08.2014 | 18:09
Kako ne bi imao kome vratiti? Uključi mob, nazove neki od brojeva sa speed dial, ili pošalje SMS na neki od tih brojeva. Našao sam ovaj izgubljeni iPhone, vlasnik me može kontaktirati na taj broj ili na moj broj...
Tema zaključana.
31.08.2014 | 19:18
Bolje da ne komentiram.
Tema zaključana.
31.08.2014 | 19:53
Slazem se zabac . Bolje ne komentirati ovakve pametne postove.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 00:30
Kaze da je tu noc bila ta jahta party sa svedskim gostima. Koga da kontaktira kad je zakljucan sifrom,a i taj brod /jahta je vec u italijii ili grckoj drugi dan....

Napali ste me, ne bi da sam ga ja ukra,i izmislio pricu

The cleric, malo pristojnosti nebi skodilo.

Neznam zasto tako neprijateljski reagirate. Jednostavno ga momak nije ima kome vratit,a mene je pita za savjet posto ja koristim iphone, i ja sam ga upozna sa tim da postoji "find my iphone" drugi savjet mu nisam moga dat.

I ako ga nema kome vratit , sta da ucini, evo ajde da cujem vasa pametna objasnjenja, kad ste me oprali kao kakvog kriminalca. A iphona nisam ni vidio

Sto kaze narodna poslovica" ni luk jeo, ni lukk mirisao" i ispa kriminalac.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 05:52
Samo razmisljanje o prisvajanju telefona nije korektno, a kamo jos to razmisljanje staviti kao post ovdje. S druge strane frend razmislja zadrzati telefon i kako ga osposobiti za rad.
Ako je samo pin, onda restore s rizikom trajnog zakljucavanja.
Vec je bilo takvih pitanja ali kao, kupio/la sam iPhone i stari vlasnik nije skinuo zastitu i sto raditi.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 06:56
@Totti

Utaja
Članak 232.
(1) Tko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koji su mu povjereni,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Tko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koje je našao ili do kojih je slučajno došao,
kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3) Ako je vrijednost utajene stvari ili imovinskog prava velika,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(4) Ako je vrijednost utajene stvari ili imovinskog prava mala, a počinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti,
kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Evo, upoznaj si prijatelja uz opasku da nepoznavanje zakona ne isključuje kaznenu odgovornost. Ostalo je na tebi i njemu s time da u pogledu ovog:

Totti kaže:

I ako ga nema kome vratit , sta da ucini, evo ajde da cujem vasa pametna objasnjenja, kad ste me oprali kao kakvog kriminalca. A iphona nisam ni vidio

Sto kaze narodna poslovica" ni luk jeo, ni lukk mirisao" i ispa kriminalac.

.. nisi u pravu jer si u prvom postu napisao:

Totti kaže:
Prijatelj mi je nasao iphone 5 ili 5 s, ali inace me zanima koliko to uopce vrijedi, jer je mani na iphonu 4 upaljeno i sad na novom macbook pro, app nadi moj iphone

Iphone je strani( konobar je u kaficu), e sad njega je strah da li ga policija moze posjetit, i moze li se uopce zaobic taj program" nadi moj iphone". Mene zanima radi mojih uredaja, i kako to u biti funkcionira.

Ne mojte treba ga je vratit, jer nije ima kome. To jutro kad su spremali kafic kad ga je nasa bila je neka noc jahti( sve stranci) 10 dana je iphone bio u kaficu, ako ne i vise.

Kakva je procedura sad, moze li ga koristit, ili u smece ili??????

.. iz čega je jasno vidljivo da pronađeni predmet namjerava/namjeravate zadržati te eventualnom mogućnošću prodaje ostvariti protupravnu imovinsku korist, a i nepristojno (ili samo nesavjesno) je članove ovog foruma uvlačiti u cijelu stvar traženjem savjeta kako zaobići zaštitu pa se ti sad ljuti koliko hoćeš.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 07:31
Totti kaže:
Kaze da je tu noc bila ta jahta party sa svedskim gostima. Koga da kontaktira kad je zakljucan sifrom,a i taj brod /jahta je vec u italijii ili grckoj drugi dan....

Nisu brodovi auti. Kretanje brodova se registrira u knjigama lučkih kapetanija. Ako ništa drugo, pošalješ telefon i nadležnu lučku kapetaniju, uz poruku da pripada nekom s tog-i-tog broda.

Ma, ne moraš čak ni to. Ostaviš iPhone tamo gdje je nađen, upaljen, tako da ga vlasnik može nazvati, ili iskoristiti Find my iPhone. Pa se čovjek sam javi.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:02
Ili ako te baš zanima gdje je koji brod/jahta pogledaš ovdje.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:02
Krivo sam se izrazio, sto se mene tice, jer meni je to sve ukjluceno... I njegov slucaj me ponukao da vidim ima li sta od te aplikacije , ako bi se to meni dogodilo.

Osbno u zivotu tude nikad nisam,niti bi prisvoio. Jer sam tako odgojen,a i polazim,kako bi se ja osjeca da mi se to dogodi...

Ajmo iz pocetka. Upozorio sam ga da mu policija moze lako zakucat na vrata,,i jos dosta stvari sam mu objasnio, uglavnom da moze naheb.... i da nije u redu zadrzat mob....

Reka sam mu da bi ga ja odnio na policiju, bez obzira sto bi osta zauvik tamo.

A ovo za zaobilazenje sam pita iskljucivo radi sebe,jer imam par iphona, kcerki za odlican uspjeh i sve njezine vrllne kupio 5s.

Nekidan kupio kao sto znate macboook retiinu, i ukljucio app....

Mozda sam iz prve napisat jasnijii post.... I tom vise poznaniku( u istom smo ,moto, klubu), nema sanse da bi mu rekao postupak.

Obicno ne koristi forume,,, rado citam neke kako bi prosirio svoje znanje, iako je vecina foruma, beskorisna.

Nadam se da je sad jasnije zasto sam pita za tu app. Znaci za sebe, a ne da bi njega instruira kako to rijesit.

Pa ray ban naocale sam odnio u policiju, iako znam da ih vlasnik nece dobit, ali zato ja mirno spavam. Nikad tude nisam zadrza.

Ne mojte mislit da se pravdam, ali stvarno se na forumu treba post napisat tako da ga napises u tancine, jer moj prvi post, za koji sam mislio da ce bit jasan, ipak je nejasan i imali ste pravo odgovorit onako.

Ispricavam se radi moje pogreske. Sam znam da pomocu app,mogu izbriisat podatke, zakljucat i te neke sitnice, ali me stvarno zanima da li ga mogu pronac, iphone,laptop.

Ne morate objasnit proceduru da nebi bilo ( jer sam siguran) da bi bilo clanova koji mi nebi vjerovali. Znaci samo molim odgovor da li ga stvarno mogu pronac, ili je to samo za onih par sitnica.

Jos jednom isprike, jer mi nije bila namjera saznat kako bi poznanik/ prijatelj ostavio sebi iphone.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:09
Sve OK, eto, jednostavno - objasni mu da samo ostavi mobitel uključen pa će ga korisnik sam locirati, a ako zazvoni, neka se javi.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:10
Totti kaže:

Pretpostavka je majka svih za*eba A što ako je gubitak iPhonea već prijavljen??
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:12
Oprosti, ali nemam ja sto gledat , neka on trazi sto i kako ce, napisao sam sad nadam se razumljiviji post, tako da je na njemu, sta ce uradit.

Niti vidio iphone, niti znam model, da li je 5 ili5s, objasnio mu sve sto sam znao.

Smajoo cak mu reka da ga ostavi upaljenog,ali od pronlaska i kad je mene pita proslo vec 10 dana, a baterija se istrosilla vec isti dan.

Uglavno nemam nista s tim, samo sam isa pitat za svoje uredaje.

Kako ne pisem po forumima,ili vrlo rijetko, treba sam napisat razumljiviji post, i to je moja jedina greska.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:18
Bertone kaže:
Totti kaže:

Pretpostavka je majka svih za*eba A što ako je gubitak iPhonea već prijavljen??

Opet kazem, nemam nista stim, ali ta ekipa je ona razularena ekipa o kojoj ste mozda citali u novinama, koji se zadrzavaju jedan dan u gradu/ zemlji. Piju ,drogiraju se,itd. Tako da bi ga najprije osoba dosla tratiz u kafic, jer se samo iskrcaju i ravnomu kafic/ klub

Ali eto stvarno mi nije billa nikakva nepostena namjera, nego cisto info za moje uredaje.
Tema zaključana.
01.09.2014 | 08:39
Evo vidis kako si napisao namjerava/ namjeravate zadrzat mob. Kazem pogresno sam napisa post, a ti ides sa pretpostavkom, prijatelj je u bit moja malenkost.

Ne nije moja malenkost, i nazalost morat cu se odjavit sa foruma, jer ce uvijek bit komentara, a ti si onaj sto je htio maznut iphon5

Hvala svima na odgovorima, pri kupovini macbook proa, ali stvarno se ne ljutim na nikoga, jer bi i ja isto reagira na moj prvi post. Stvarno je glupo napisan.

Jednostavno, imam i nesto g i iskustva da znam da ce ljudi kad tad izvuc ovo u nekoj raspravi .jer su ljudi jednostavno takvi.

Kazem neugodno mi je i ispricavam se jos jednom.nazalost mojom krivicom nase druzenje je prekinuto, ali stvarno se osjecam posramljen, tako da jos jednom isprike svima
Tema zaključana.
01.09.2014 | 09:09
Čuj, hoćeš li ili ne ostati na forumu je tvoja stvar no doista ne vidim potrebu za "pasivnom agresijom".
Tema zaključana.
01.09.2014 | 11:02
Ok dosta je bilo ,tema ide pod lock.Totti je napisao de se pogresno izrazio i to je dovoljno.Nema potrebe za raspravom.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 42 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO