iPhone 4S usage time = standby time
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S usage time = standby time

16.08.2014 | 13:25
Pozdrav ekipa, nov sam na ovom forumu!
Ovako, imam jedan problem, radi se o iPhoneu 4S. Radi mi praktički savršeno već dvije+ godine, na njemu je iOS 7.1.2, nikada jailbreakan. do sada baterija odlična bez obzira na često korištenje. Gotovo mi nikada nije ispao, na njemu nijedne ogrebotine. Stvar je sljedeća, nismo kući imali interneta nekih 11 dana zbog prelaska na drugog operatera pa sam koristio 3G, ALI JAKO MALO. Nedavno sam skontao da mi je usage time gotovo identičan standby timeu. Također sam shvatio da se to događa samo kada mi je mobitel spojen na WiFi ili Cellular. Pokušao sam ga restartirati, hard reset, restorao na tvorničke postavke pa back upao, restoreao na tvorničke postavke i postavio kao novi iPhone, svaki puta dakle sam bio bez ijedne aplikacije te je problem svaki put bio tu. Pokušao sam i sa nekim "trikom" sa neta gdje se iskljuci wifi, ukljuci sve na cellular dati, pričeka cca 5 min te se isključi samo 3G i nakon toga se upali WiFi - ovo je pomoglo koliko sam skontao većini. međutim ne i meni. izbrisao sam sve mailove, icloud mi se ne backupa osim manually preko iTunesa, background app refresh iskljucen, iskljucen location services. nista na push notifikacijama. dakle sve sam iskljucio sto sam mogao no medutim, cim sam spojen na net odmah mi nesto nabija usage time i samim time guta bateriju. nadam se da netko ima neku ideju. garancije nemam jer jer istekla a i mobitel nije kupljen u hrvatskoj. takoder prije cu odustati od smartphoneova nego kupiti novu bateriju. u attachmentu mozete pronaci test sa iBackupbota, takoder, mislim da je taj test u redu. nadam se da cete mi nekako pomoći. živili!

i.imgur.com/3iIVgvB.jpg
16.08.2014 | 21:31
Prvo,nerealno je ocekivati da ti baterija bude istog kapaciteta kao kada je nov telefon. Koristis ga 2 godine i naravno da nece drzati kao na pocetku. E sad sto se tice problema usage. Nesto ti konstantno radi u pozadini a to moze biti i neka aplikacija . Moj savjet je restore i bas nista nemoj instalirati. Naravno idi na set as new. Koristi par dana pa vidi kako se ponasa. To sto se tebi desava ne spada pod garanciju.
17.08.2014 | 14:10
Sve sam to pokušao, čak sam par puta postavio kao novi iPhone te sam napravio i novi iCloud account. Znam i sam da nešto radi u pozadini, aplikacija nije sigurno jer sam sve eraseao. Mislim da se nešto zbuggalo, nešto u samom sustavu... Ako je kalendar ili reminderi ili vrijeme i burza (koji su mi empty) ili nešto slično, nije mi jasno jer su mi location services off i background app refresh off...
17.08.2014 | 14:48
Već se pisalo o tome.
Moraš detektirati gdje je problem.
Restore i upogovi ga kao novi telefon. Nikakav iCloud ne postavljaj, nikakve e-mailove, facetime iMessage, ništa, spotlight isključi.
Sve pogasi pa i telefon i vidi preko noći da li baterija curi, to bi bio HW kvar.
Upali telefon u avionskom modu i onda vidi.
Pali redom servise dan za dan i mkora nešto izaći.
Ja sam imao muku s 4G i nakon nekoliko restorea i postavke kao novi telefon, curenje baterije se smirilo.
18.08.2014 | 16:07
Sve je isključeno što si rekao, niti jedne aplikacije nemam. Ostavio sam ga preko noći sa airplane mode off, wifi off, cellular data off. ovo je rezultati:
i.imgur.com/YUAQQFP.png

Onda sam upalio WiFi, ostavio ga neko vrijeme, bum, usage time se povećao. Mislim da je neki bug u sustavu, jer čim upalim WiFi ili Cellular datu, odmah mi sustav nabija usage time...
18.08.2014 | 17:54
Imaš automatsko skidanje updateova?
18.08.2014 | 20:09
I to je isključeno
18.08.2014 | 20:20
Onda napravi doma varijantu da ti se komp žicom spaja na net, a iphone wifijem na komp pa preko njega ide na net. Na kompu instaliraj neki gateway softver pa prati logove da vidiš kakav je to promet, na koje servere spaja, po kojim portovima, da li skida ili šalje...
23.08.2014 | 17:19
Update: instalirao sam SYS i devicestats sa appstorea, malo popratio procese, nešto sam još po postavkama "čačkao" i čini mi se da je problem otklonjen, za sada. a u biti ni sam ne znam kako sam ga popravio. moguće je sljedeće: ostavio sam mail na push i fetch, upalio i messenger da se updatea, i onda sam ih iskljucio te je od tada sve ok. iako mi nije jasno kako je problem bio tu dok sam sve to imao iskljuceno i kada sam bio bez ijedne aplikacije ako još što otkrijem, javim
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO