iPhone 4S usage time = standby time
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4S usage time = standby time

16.08.2014 | 13:25
Pozdrav ekipa, nov sam na ovom forumu!
Ovako, imam jedan problem, radi se o iPhoneu 4S. Radi mi praktički savršeno već dvije+ godine, na njemu je iOS 7.1.2, nikada jailbreakan. do sada baterija odlična bez obzira na često korištenje. Gotovo mi nikada nije ispao, na njemu nijedne ogrebotine. Stvar je sljedeća, nismo kući imali interneta nekih 11 dana zbog prelaska na drugog operatera pa sam koristio 3G, ALI JAKO MALO. Nedavno sam skontao da mi je usage time gotovo identičan standby timeu. Također sam shvatio da se to događa samo kada mi je mobitel spojen na WiFi ili Cellular. Pokušao sam ga restartirati, hard reset, restorao na tvorničke postavke pa back upao, restoreao na tvorničke postavke i postavio kao novi iPhone, svaki puta dakle sam bio bez ijedne aplikacije te je problem svaki put bio tu. Pokušao sam i sa nekim "trikom" sa neta gdje se iskljuci wifi, ukljuci sve na cellular dati, pričeka cca 5 min te se isključi samo 3G i nakon toga se upali WiFi - ovo je pomoglo koliko sam skontao većini. međutim ne i meni. izbrisao sam sve mailove, icloud mi se ne backupa osim manually preko iTunesa, background app refresh iskljucen, iskljucen location services. nista na push notifikacijama. dakle sve sam iskljucio sto sam mogao no medutim, cim sam spojen na net odmah mi nesto nabija usage time i samim time guta bateriju. nadam se da netko ima neku ideju. garancije nemam jer jer istekla a i mobitel nije kupljen u hrvatskoj. takoder prije cu odustati od smartphoneova nego kupiti novu bateriju. u attachmentu mozete pronaci test sa iBackupbota, takoder, mislim da je taj test u redu. nadam se da cete mi nekako pomoći. živili!

i.imgur.com/3iIVgvB.jpg
16.08.2014 | 21:31
Prvo,nerealno je ocekivati da ti baterija bude istog kapaciteta kao kada je nov telefon. Koristis ga 2 godine i naravno da nece drzati kao na pocetku. E sad sto se tice problema usage. Nesto ti konstantno radi u pozadini a to moze biti i neka aplikacija . Moj savjet je restore i bas nista nemoj instalirati. Naravno idi na set as new. Koristi par dana pa vidi kako se ponasa. To sto se tebi desava ne spada pod garanciju.
17.08.2014 | 14:10
Sve sam to pokušao, čak sam par puta postavio kao novi iPhone te sam napravio i novi iCloud account. Znam i sam da nešto radi u pozadini, aplikacija nije sigurno jer sam sve eraseao. Mislim da se nešto zbuggalo, nešto u samom sustavu... Ako je kalendar ili reminderi ili vrijeme i burza (koji su mi empty) ili nešto slično, nije mi jasno jer su mi location services off i background app refresh off...
17.08.2014 | 14:48
Već se pisalo o tome.
Moraš detektirati gdje je problem.
Restore i upogovi ga kao novi telefon. Nikakav iCloud ne postavljaj, nikakve e-mailove, facetime iMessage, ništa, spotlight isključi.
Sve pogasi pa i telefon i vidi preko noći da li baterija curi, to bi bio HW kvar.
Upali telefon u avionskom modu i onda vidi.
Pali redom servise dan za dan i mkora nešto izaći.
Ja sam imao muku s 4G i nakon nekoliko restorea i postavke kao novi telefon, curenje baterije se smirilo.
18.08.2014 | 16:07
Sve je isključeno što si rekao, niti jedne aplikacije nemam. Ostavio sam ga preko noći sa airplane mode off, wifi off, cellular data off. ovo je rezultati:
i.imgur.com/YUAQQFP.png

Onda sam upalio WiFi, ostavio ga neko vrijeme, bum, usage time se povećao. Mislim da je neki bug u sustavu, jer čim upalim WiFi ili Cellular datu, odmah mi sustav nabija usage time...
18.08.2014 | 17:54
Imaš automatsko skidanje updateova?
18.08.2014 | 20:09
I to je isključeno
18.08.2014 | 20:20
Onda napravi doma varijantu da ti se komp žicom spaja na net, a iphone wifijem na komp pa preko njega ide na net. Na kompu instaliraj neki gateway softver pa prati logove da vidiš kakav je to promet, na koje servere spaja, po kojim portovima, da li skida ili šalje...
23.08.2014 | 17:19
Update: instalirao sam SYS i devicestats sa appstorea, malo popratio procese, nešto sam još po postavkama "čačkao" i čini mi se da je problem otklonjen, za sada. a u biti ni sam ne znam kako sam ga popravio. moguće je sljedeće: ostavio sam mail na push i fetch, upalio i messenger da se updatea, i onda sam ih iskljucio te je od tada sve ok. iako mi nije jasno kako je problem bio tu dok sam sve to imao iskljuceno i kada sam bio bez ijedne aplikacije ako još što otkrijem, javim
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 minuta
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO