Može li iPhone ovo?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Može li iPhone ovo?

28.06.2014 | 22:55
Ozbiljno razmišljam o nabavci iPhonea, znam da je zatvoreniji od ostalih platformi, ali ako ga već kupim, ne bi ga volio jaibrakeati da dobijem funcije koje mi trebaju.

Već par dana pokušavam saznati nekoliko stvari, ali nikako dobiti konkretne informacije.
Većinu sumnji sam otklonio, ali najbitniju stvar nikako saznati...

Najbitnije mi je da se fileovi mogu staviti na iPhone i onda kad se wifi spojim na ruter, da mogu napraviti restore tog filea. Konkretno, radi se preko internet preglednika, kao da se nešto uploada na net...
To mi je presudno, bez toga skoro da iPhone ne dolazi u obzir. Ako netko zna, ili može isprobati, može li se kroz Safari napraviti upload spremljenog (na bilo koji način) filea na internet (bez jaibrakea)? Ako se može, onda i ja mogu ovo što meni treba.

Ali bitno je da se baš uzme neki file s kompa, pošalje na iPhone i onda preko Safarija napravi upload.

Čisto informativno, nije mi presudno - mogu li se stvarati folderi, te manipulirati fileovima između foldera...neovisno po defaultu, ili preko neke aplikacije?

Hvala svima unaprijed
28.06.2014 | 23:35
ranzo kaže:
Najbitnije mi je da se fileovi mogu staviti na iPhone i onda kad se wifi spojim na ruter, da mogu napraviti restore tog filea. Konkretno, radi se preko internet preglednika, kao da se nešto uploada na net...
To mi je presudno, bez toga skoro da iPhone ne dolazi u obzir. Ako netko zna, ili može isprobati, može li se kroz Safari napraviti upload spremljenog (na bilo koji način) filea na internet (bez jaibrakea)? Ako se može, onda i ja mogu ovo što meni treba.

U biti - ne. Iz Safarija možeš uploadati fotografiju ili video, ali ne nešto proizvoljno.
Proizvoljan file možeš uploadati preko npr. iTransfer programa. Ali to nije HTTP protokol, nego FTP ili nešto tome slično.

Ali bitno je da se baš uzme neki file s kompa, pošalje na iPhone i onda preko Safarija napravi upload.

Čisto informativno, nije mi presudno - mogu li se stvarati folderi, te manipulirati fileovima između foldera...neovisno po defaultu, ili preko neke aplikacije?

Opet - u biti - ne. Imaš program za računalo (PC ili Mac) koji se zove iFunBox i pomoću njega možeš bilo koji file staviti bilo kamo. Pa ga onda staviš u folder od iTransfera i odande kasnije s
iPhonea uploadaš na neki FTP server. Preko Safarija - ne.

Druga mogućnost (ne znam da li ti to uopće igra jer ne znam što točno imaš na umu) je da koristiš Dropbox aplikaciju i account na njihovom serveru pa na taj način prebacuješ datoteke. Ali iTransfer je fleksibilniji i također podržava Dropbox.
29.06.2014 | 00:04
Ta opcija mi svakodnevno treba na poslu - imam kofiguracijske fileove za router, pa ga prebacujem annex a <--> annex b, kako mi zatreba. Radi se preko internet preglednika --> 192.168.1.1 --> restore --> odabiranje lokalnog filea (identično kao tu na forumu kad se odabere "dodaj datoteku")
29.06.2014 | 01:14
Nisam iPhone stručnjak, možda neki alternativni browser (za kojeg ne treba JB) to može, ali Safari - ne. Za upload možeš odabrati fotku ili video. Ništa treće.
29.06.2014 | 05:53
Stvarno šteta, baš sam se naložio na iPhone.

Kolika je muka koristiti, tj. održavati JB iP? Znam da Apple svako malo izdaje update, pretpostavljam da ga update svaki put zezne...
29.06.2014 | 09:13
To ne znam jer ja svojeg nisam nikad JB. Razmišljao sam o tome, kao i ti, ali nisam to na kraju nikad napravio jer mi je trebalo samo radi jednog softvera koji je na kraju ispao abandonware ionako pa nisam više imao zašto s tim petljati.
29.06.2014 | 10:25
ja mislin da GoodReader to može , nisam ti 100% siguran, a imaš i jb tweak za safari www.iclarified.com/39088/safari-upload-e...r-gets-ios-7-support
29.06.2014 | 10:36
Jel možda ovo što tebi treba:

www.ftponthego.com

Ili na iTunes:

itunes.apple.com/hr/app/ftp-on-the-go-pro/id704834976?mt=8
29.06.2014 | 15:59
Ja koristim Files Pro. Radi uredno. KOšta mislim 1$. Ima i besplatna verzija koja ima ograničenje na 200MB pohrane ili tako nekako.
29.06.2014 | 18:11
Koliko ja vidim, niti FTP on the go, niti Files Pro ne mogu napraviti *UPLOAD* preko HTTP nečeg što *NIJE* fotka ili video.
29.06.2014 | 19:34
Doduše, ne kužim uopće što @ranzo hoće.
29.06.2014 | 19:58
Čuj, čovjek se potrudio i rijetko jasno opisao što mu treba. Pročitaj malo strpljivije.
30.06.2014 | 07:16
dprgom kaže:
ja mislin da GoodReader to može , nisam ti 100% siguran, a imaš i jb tweak za safari www.iclarified.com/39088/safari-upload-e...r-gets-ios-7-support

To je to!

Hvala

Treba li JB za ovo?
30.06.2014 | 07:56
Nudi se u AppStore, dakle ne treba jailbreak.
30.06.2014 | 08:08
smayoo kaže:
Nudi se u AppStore, dakle ne treba jailbreak.

Treba jailbreak. Ne nudi se u app store.

You can purchase Safari Upload Enabler for $2.99 from the Cydia Store.
30.06.2014 | 08:11
Pa za to mu je već napisao dprgom da je "jb tweak". Dakle, očito, treba JB. Ja sam mu napisao za GoodReader.
Znači za GoodReader ne treba jailbreak. Za Safari Upload Enabler treba.
30.06.2014 | 08:13
Možda griješim, ali mislim da je njegovo pitanje bilo za ovaj uploader.
30.06.2014 | 08:14
Sto fali Dropbox-u?
30.06.2014 | 08:25
Daj, Žabac, jbt...

ranzo kaže:
Ta opcija mi svakodnevno treba na poslu - imam kofiguracijske fileove za router, pa ga prebacujem annex a <--> annex b, kako mi zatreba. Radi se preko internet preglednika --> 192.168.1.1 --> restore --> odabiranje lokalnog filea (identično kao tu na forumu kad se odabere "dodaj datoteku")

iAnte, nema veze, evo sad ima odgovor za oba.
30.06.2014 | 08:41
Napokon iz dupeta u glavu.
30.06.2014 | 09:00
30.06.2014 | 09:07
Taj GoodReader je zasebna plikacija, ili dodatak za Safari? Moželi netko provjeriti jel se može s njim ovo što trebam?
30.06.2014 | 09:51
Aplikacija nije besplatna pa ja ne mogu (nemam je kupljenu od ranije). Na temelju opisa aplikacije zaključujem s popriličnom sigurnošću da - ne može i da to uopće nije to što ti treba. Dprgom ti je to vjerojatno preporučio kao alat za ubacivanje tih tvojih konfiguracijskih datoteka u iPhone jer uz GoodReader dolazi i besplatna aplikacija za PC, za prebacivanje dokumenata USB kabelom. Ali nikakav upload iz GoodReadera nemaš, on tome ne služi.

A ono drugo što je čovjek u istom postu spomenuo je dodatak za Safari koji radi samo na jailbreakanom telefonu.
30.06.2014 | 13:44
Imam instaliran GoodReader i dosta ga koristim prvenstveno kao aplikaciju za citanje i anotiranje PDF, pregled slika a i ostalih formata dokumenta. Ima ugradjen jako dobar file manager s kojim mozes pristupati slijedecim serverima-protokolima: mail, Dropbox, SkyDrive, GoogleDrive, SugarSync, box.com, WEB Dav, FTP/SFTP, AFP, SMB i naravno iCloud.
HTTP upload ne moze napraviti na klasicnoj html stranici, ali ako je web dav server s druge strane onda je OK.

Medjutim mogu potvrditi da iCabMobile browser uredno ponudi na izbor lokalni file za upload na input html tagu i uredno izvrsi upload. File se mora nalaziti unutar download foldera u kontestu iCabMobile aplikacije.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 42 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO