Može li iPhone ovo?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Može li iPhone ovo?

28.06.2014 | 22:55
Ozbiljno razmišljam o nabavci iPhonea, znam da je zatvoreniji od ostalih platformi, ali ako ga već kupim, ne bi ga volio jaibrakeati da dobijem funcije koje mi trebaju.

Već par dana pokušavam saznati nekoliko stvari, ali nikako dobiti konkretne informacije.
Većinu sumnji sam otklonio, ali najbitniju stvar nikako saznati...

Najbitnije mi je da se fileovi mogu staviti na iPhone i onda kad se wifi spojim na ruter, da mogu napraviti restore tog filea. Konkretno, radi se preko internet preglednika, kao da se nešto uploada na net...
To mi je presudno, bez toga skoro da iPhone ne dolazi u obzir. Ako netko zna, ili može isprobati, može li se kroz Safari napraviti upload spremljenog (na bilo koji način) filea na internet (bez jaibrakea)? Ako se može, onda i ja mogu ovo što meni treba.

Ali bitno je da se baš uzme neki file s kompa, pošalje na iPhone i onda preko Safarija napravi upload.

Čisto informativno, nije mi presudno - mogu li se stvarati folderi, te manipulirati fileovima između foldera...neovisno po defaultu, ili preko neke aplikacije?

Hvala svima unaprijed
28.06.2014 | 23:35
ranzo kaže:
Najbitnije mi je da se fileovi mogu staviti na iPhone i onda kad se wifi spojim na ruter, da mogu napraviti restore tog filea. Konkretno, radi se preko internet preglednika, kao da se nešto uploada na net...
To mi je presudno, bez toga skoro da iPhone ne dolazi u obzir. Ako netko zna, ili može isprobati, može li se kroz Safari napraviti upload spremljenog (na bilo koji način) filea na internet (bez jaibrakea)? Ako se može, onda i ja mogu ovo što meni treba.

U biti - ne. Iz Safarija možeš uploadati fotografiju ili video, ali ne nešto proizvoljno.
Proizvoljan file možeš uploadati preko npr. iTransfer programa. Ali to nije HTTP protokol, nego FTP ili nešto tome slično.

Ali bitno je da se baš uzme neki file s kompa, pošalje na iPhone i onda preko Safarija napravi upload.

Čisto informativno, nije mi presudno - mogu li se stvarati folderi, te manipulirati fileovima između foldera...neovisno po defaultu, ili preko neke aplikacije?

Opet - u biti - ne. Imaš program za računalo (PC ili Mac) koji se zove iFunBox i pomoću njega možeš bilo koji file staviti bilo kamo. Pa ga onda staviš u folder od iTransfera i odande kasnije s
iPhonea uploadaš na neki FTP server. Preko Safarija - ne.

Druga mogućnost (ne znam da li ti to uopće igra jer ne znam što točno imaš na umu) je da koristiš Dropbox aplikaciju i account na njihovom serveru pa na taj način prebacuješ datoteke. Ali iTransfer je fleksibilniji i također podržava Dropbox.
29.06.2014 | 00:04
Ta opcija mi svakodnevno treba na poslu - imam kofiguracijske fileove za router, pa ga prebacujem annex a <--> annex b, kako mi zatreba. Radi se preko internet preglednika --> 192.168.1.1 --> restore --> odabiranje lokalnog filea (identično kao tu na forumu kad se odabere "dodaj datoteku")
29.06.2014 | 01:14
Nisam iPhone stručnjak, možda neki alternativni browser (za kojeg ne treba JB) to može, ali Safari - ne. Za upload možeš odabrati fotku ili video. Ništa treće.
29.06.2014 | 05:53
Stvarno šteta, baš sam se naložio na iPhone.

Kolika je muka koristiti, tj. održavati JB iP? Znam da Apple svako malo izdaje update, pretpostavljam da ga update svaki put zezne...
29.06.2014 | 09:13
To ne znam jer ja svojeg nisam nikad JB. Razmišljao sam o tome, kao i ti, ali nisam to na kraju nikad napravio jer mi je trebalo samo radi jednog softvera koji je na kraju ispao abandonware ionako pa nisam više imao zašto s tim petljati.
29.06.2014 | 10:25
ja mislin da GoodReader to može , nisam ti 100% siguran, a imaš i jb tweak za safari www.iclarified.com/39088/safari-upload-e...r-gets-ios-7-support
29.06.2014 | 10:36
Jel možda ovo što tebi treba:

www.ftponthego.com

Ili na iTunes:

itunes.apple.com/hr/app/ftp-on-the-go-pro/id704834976?mt=8
29.06.2014 | 15:59
Ja koristim Files Pro. Radi uredno. KOšta mislim 1$. Ima i besplatna verzija koja ima ograničenje na 200MB pohrane ili tako nekako.
29.06.2014 | 18:11
Koliko ja vidim, niti FTP on the go, niti Files Pro ne mogu napraviti *UPLOAD* preko HTTP nečeg što *NIJE* fotka ili video.
29.06.2014 | 19:34
Doduše, ne kužim uopće što @ranzo hoće.
29.06.2014 | 19:58
Čuj, čovjek se potrudio i rijetko jasno opisao što mu treba. Pročitaj malo strpljivije.
30.06.2014 | 07:16
dprgom kaže:
ja mislin da GoodReader to može , nisam ti 100% siguran, a imaš i jb tweak za safari www.iclarified.com/39088/safari-upload-e...r-gets-ios-7-support

To je to!

Hvala

Treba li JB za ovo?
30.06.2014 | 07:56
Nudi se u AppStore, dakle ne treba jailbreak.
30.06.2014 | 08:08
smayoo kaže:
Nudi se u AppStore, dakle ne treba jailbreak.

Treba jailbreak. Ne nudi se u app store.

You can purchase Safari Upload Enabler for $2.99 from the Cydia Store.
30.06.2014 | 08:11
Pa za to mu je već napisao dprgom da je "jb tweak". Dakle, očito, treba JB. Ja sam mu napisao za GoodReader.
Znači za GoodReader ne treba jailbreak. Za Safari Upload Enabler treba.
30.06.2014 | 08:13
Možda griješim, ali mislim da je njegovo pitanje bilo za ovaj uploader.
30.06.2014 | 08:14
Sto fali Dropbox-u?
30.06.2014 | 08:25
Daj, Žabac, jbt...

ranzo kaže:
Ta opcija mi svakodnevno treba na poslu - imam kofiguracijske fileove za router, pa ga prebacujem annex a <--> annex b, kako mi zatreba. Radi se preko internet preglednika --> 192.168.1.1 --> restore --> odabiranje lokalnog filea (identično kao tu na forumu kad se odabere "dodaj datoteku")

iAnte, nema veze, evo sad ima odgovor za oba.
30.06.2014 | 08:41
Napokon iz dupeta u glavu.
30.06.2014 | 09:00
30.06.2014 | 09:07
Taj GoodReader je zasebna plikacija, ili dodatak za Safari? Moželi netko provjeriti jel se može s njim ovo što trebam?
30.06.2014 | 09:51
Aplikacija nije besplatna pa ja ne mogu (nemam je kupljenu od ranije). Na temelju opisa aplikacije zaključujem s popriličnom sigurnošću da - ne može i da to uopće nije to što ti treba. Dprgom ti je to vjerojatno preporučio kao alat za ubacivanje tih tvojih konfiguracijskih datoteka u iPhone jer uz GoodReader dolazi i besplatna aplikacija za PC, za prebacivanje dokumenata USB kabelom. Ali nikakav upload iz GoodReadera nemaš, on tome ne služi.

A ono drugo što je čovjek u istom postu spomenuo je dodatak za Safari koji radi samo na jailbreakanom telefonu.
30.06.2014 | 13:44
Imam instaliran GoodReader i dosta ga koristim prvenstveno kao aplikaciju za citanje i anotiranje PDF, pregled slika a i ostalih formata dokumenta. Ima ugradjen jako dobar file manager s kojim mozes pristupati slijedecim serverima-protokolima: mail, Dropbox, SkyDrive, GoogleDrive, SugarSync, box.com, WEB Dav, FTP/SFTP, AFP, SMB i naravno iCloud.
HTTP upload ne moze napraviti na klasicnoj html stranici, ali ako je web dav server s druge strane onda je OK.

Medjutim mogu potvrditi da iCabMobile browser uredno ponudi na izbor lokalni file za upload na input html tagu i uredno izvrsi upload. File se mora nalaziti unutar download foldera u kontestu iCabMobile aplikacije.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Jedro, Riba, songoku, tino1, Anonimci (421)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO