iPhone 2G pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 2G pitanje

23.06.2014 | 15:44
Pozdrav svima.
Vlasnik sam prve verzije iPhonea (2G) i sudionik prvih zezancija oko njegovog otključavanja ( sa iclarifieda).
Sada je to zastarjeli uređaj koji nadam se ipak može nečemu poslužiti, ali treba vašu pomoć. Naime koristio bih ga po kući kao Wi-Fi audio player, ali je problem što niti jedna aplikacija koju sam dosad pokušao instalirati sa AppStorea neće raditi sa tako niskom verzijom iOS-a (3.1.2).
Znači nekakav aplikacija da se spoji na kućni server i povlači glazbu.

Čitao sam malo i o Dual bootu sa Androidom, ali je i taj Android neka verzija 2, tako da ne vidim smisla. Jedino ako od nekuda mogu nekako skinuti i instalirati neku stariju verziju tih aplikacija, ali kako , od kuda.....?
Kakve su mi opcije ?

Unaprijed zahvaljujem na trudu.
23.06.2014 | 15:56
Instaliraj custom firmware Whited00r, ima svoju trgovinu koja nudi pristup starijim verzijama aplikacija.
23.06.2014 | 15:56
Slusao bis muziku na iphonenu ili kontrolirao muziku s servera samo da mozes stisnut play/stop i to?
23.06.2014 | 18:14
baci pogled na program Airfoil,mislim da sam ga imao na dvojci....
24.06.2014 | 06:21
Ok, pogledat ću ovo što ste savjetovali. Zahvaljujem.

@stefanjos......Server je ustvari externi disk zakačen na Dreambox satelitski prijemnik i na njemu mi se nalazi glazba. iPhone bi bio služio kao walkman.
24.06.2014 | 07:10
^tebi onda Airfoil nece nista da pomogne...on sluzi da sa Mac-a saljes mjuzu na neki od uredjaja,u tvom slucaju iPhone...
tebi treba neki program za iPhone,koji radi sa Sambom,koji bi trebalo da vidi nakacen Hard na Dreambox-u...jer licno imam jedan nakacen Hard na Azbox HD Elite...i svi programi koji mi rade sa Sambom,vide taj Hard disk.....
@da dodam...malo sam gledao,i mislim da nema Airfoil za prvi iPhone....jedino jos sto mi pada napamet,a secam se da sam licno probao,jer opcija sa programom Plex,ali opet moras da koristis komp kao server za muziku,tj da instaliras Plex Media Server na komp...a na iPhone aplikaciju Plex(moras da nadjes ver Plex v 1.0)samo ona radi na iPhone 2g...nazalost ja je vise nemam,ali znam da je odlicno isla muzika....kacio sam tada moj iPhone na neki dock...i super sve to radilo...
24.06.2014 | 07:46
Stavio sam na Dreambox DLNA server plugin pa gledam softveriju koja podržava DLNA. Disk mora biti na Dreamboxu jer je taj disk jedini stalno dostupan i snimam program preko Dreamboxa.
Znam za Plex, ali kažem, treba mi nešto za gore opisano.
Probat ću ovih dana staviti firmware koji je 'pjedvaj' preporučio pa ću vidjeti dobijem li nešto sa time. Ima tih aplikacija, ali eto traže naravno puno novije iOS-e.
24.06.2014 | 07:50
ok...jasno je....ima i za 2g neki dlna klient,al nema sanse da se setim koji sam probao i radilo je....cak se secam da sam nekoliko(bar 3)skidao direktno sa AppStore,alu tamo vise nema programa za iOS3+...ako se setim,javim a ti juri i bunari starije verzije....
13.07.2014 | 10:07
Evo, stavio sam taj Whited00r i malo se poigrao sa njime.......međutim taj firmware je ružan grafički i ne radi baš ispravno. Primjerice čudno pokazuje trošenje baterije.
Pa sam odlučio opet vratiti onaj stari firmware 3.1.2 ili 3.1.3 sa iclarified.com stranice, ali nikako ne uspjevam. Postupak sa iclarified.com mi uopće ne polazi za rukom i uvijek nakon restorea mi javi da nije moguće odraditi aktivaciju.
Tako da sam onda opet stavio ovaj Whited00r.
Ima li još kakva opcija možda za probati, a da mogu onda nešto skinuti od traženog sa AppStorea ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 29 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Borisone, Riba, temeljnik, Tito, Anonimci (670)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO