iStick USB Flash Drive with Lighting for iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iStick USB Flash Drive with Lighting for iPhone

11.05.2014 | 21:55
Upravo je na Kickstarteru objavljen novi projekt koji bi mogao interesirati vlasnike iĐiđa.

Evo linka: www.kickstarter.com/projects/hypershop/1...50821?token=8b8a91cb

Memorijski štapić koji s jedne strane ima normalni USB konektor, a s druge Lighting konektor za iĐiđe te omogućuje jednostavno prebacivanje multimedije i dokumenata bez potebe za iCloudom.
14.05.2014 | 02:50
Groovy
14.05.2014 | 09:54
Nekako sumnjam da bi to prošlo kroz iOS...
14.05.2014 | 11:41
Zašto. Ako ima ipad adapter za sd kartice...
14.05.2014 | 15:25
Da li se svi podaci s SD-a mogu koristiti na iPadu?
Nije problem prebaciti podatke na iĐiđu, već što s njima.
A iĐiđa kao stick nje rješenje jer je memorija malena (dok stick od 32GB košta 119kn).
15.05.2014 | 21:46
Eto, u samo dva dana sakupiše preko 400.000 US$. Ja sam također uzeo jedan od 64Gb. Veseli me pomisao da ću udvostručiti memoriju iPada kao i jednostavnost punjenja iSticka kao i dijeljenje sadržaja bez potrebe za internetom i Cloud servisima.

Jedva čekam da mi stigne u Augustu.
16.05.2014 | 07:38

Sank, frende, pa kako to sad??? A jedinstveni Apple ekosustav? A jednostavnost dijeljenja sadržaja? A elegancija i ljepota minimalističkog rješenja? Pa nemoj tako, pomislit ću sad da si tako čvrsto branio sve te stavove dok sam ja pisao da ne shvaćam što imaju toliko protiv memorijskih kartica - samo zato da se imamo oko čega raspravljati.
A sad ti je najedamput - jedva čekaš da ti stigne điđa koju moraš izvana naštekati na iPad da mu povećaš memoriju... A o cijeni da ne pričamo...
16.05.2014 | 08:02

16.05.2014 | 08:14
Malo kasnim s odgovorom, ali evo mog razmišljanja. Ispravite me ako griješim

Prvo: meni je ne samo ne-estetski, nego i vrlo nepraktično (potencijalno opasno) držati neki iStick uboden u portable iDevice koji za jedan palac strši iz Lightning konektora i kao da "traži" o što će zapeti... Nekako mi je to "hod po žici" i pitanje vremena kad će se sve to strgati dok npr. gledam 5-6 GB film na iPadu u fotelji (i pritom zaspem ...

Drugo: sam taj promo-video mi je pomalo neuvjerljiv. Kao: ubodeš iStick u MBP, natrpaš ga s PDFovima, MS dokumentima, MP3-cama, JPG slikama itd. zatim ga ubodeš u iDevice i onda sve to nekako "samo od sebe" sjedne na svoje mjesto u iDevice-u, spremiš iStick u džep i miran si?
Mislim da je za to potrebna iOS integracija, tj. nekakav unaprijed predviđeni i isplanirani (programirani) postupak koji iOS mora omogućiti, a korisnik ga definirati i odabrati...

Za sad je tako nešto moguće samo za Lightning to SD Card Reader koji čita slike s memorijske kartice. Za pristupiti drugim vrstama datoteka potrebno ih je ručno na kompu ugurati u onaj DICM (ili kako se već zove) folder pa ih onda na iDevice-u nekoko potražiti. To je zaobilaženje iOS Restrictions, a ne integracija...

Mislim da Apple nije napravio cijeli iCloud "eko-sustav" da bi sad blagoslovio neki "uštekaj-USB" koncept...
16.05.2014 | 08:25
Bullshit. Zašto su onda napravili lightning SD card reader?
16.05.2014 | 08:39
Pa upravo za čitanje slika sa SD kartice. Ne i svega ostaloga što se stavi na karticu...
Onda bi ljudi kupovali jeftinije iDevices s manje ugrađene Flash memorije i to nadoknađivali ovakvim rješenjima. A onda bi novac išao third-party developerima i firmama, a ne Appleu
A no-go scenario for Cupertino.
16.05.2014 | 09:15
sta nije lightning sd card reader napravljen da se s fotica uploadaju slike na ipad direktno, i samo zato i napravljen.??

ovaj usb mi je veoma glup. korak unatrag. ne govorim iz estetskih razloga(iako znate da i to preferiram), nego cisto da sveukupno djeljenje podataka ide ka koristenju clouda. naravno, mi patimo time sto je naš upload bezobrazno spor pa ne funkcionira kako bi htjeli, ali za one dokumente koji su vazni(word, pdf, xls po par MB) radi.

osobno ne vidim smisao, jer ios nema finder(valjda misle koristiti one neke third party apps, ili ciljaju cisto na jailbreak community koji imaju iFIle).

EDIT: evo sada vidim da imaju svoju aplikaciju.. kako sam i mislio. bljeh
17.05.2014 | 17:59
Bit će mi zadovoljstvo napisati prikaz iSticka kad ga dobijem bez obzira bude li iskustvo pozitivno ili negativno.
05.06.2014 | 07:21
Ja pak željno iščekujem 20GB Cloud Drive! Mislim da je 1$ mjesečno OK cijena za takvu uslugu.
I onda mi ne treba ovaj dongle koji strši iz Lightning konektora
05.06.2014 | 18:14
Ovaj dongle koji strši iz Lighting konektora ne bi imao smisla kad biš stalno bio brzom vezom spojen na internet. Na žalost to još uvijek nije moguće, naročito za nas svjetske putnike, pa kad mi iCloud drive ne bude na raspolaganju, onda će iStick odlično poslužiti, kao npr. u letu avionom da si pogledam koji film ili seriju. Letovi za Australiju nisu baš kratki

Također se nadam da će biti odlična solucija za sve one koji ne vole i ne vjeruju u razno-razne cloud servise te preferiraju da su im njihovi dokumenti zaštićeni od pristupa drugih neželjenih individua

Da ne spominjem da će mrzitelji iTunes programa konačno doći na svoje i bez njih moći dijeliti svoje datoteke između računala i iđiđa

Pitanje je samo koliko će sama aplikacija za podršku iSticku biti dobro napisana i koliko će mogućnosti nuditi.
05.06.2014 | 18:16
Jos da budu dovoljno pametni da omoguce(open in icloud drive) pa da se mogu stvari prebacit. to bi vec imalo neku korist.
06.06.2014 | 03:16
Kada sve zbrojis i oduzmes, opet ovako nesto ispadne puno prakticnije rjesenje:

www.seagate.com/external-hard-drives/por...s/seagate-satellite/

Stavis ovaj HD u torbu u pretinac iznad glave ili ispod sjedista, i gledaj sta zelis do mile volje (baterija traje nekih 7h, skoro kao i sam iPad).
06.06.2014 | 08:21
Za do Australije 7h nije ni blizu dosta...
06.06.2014 | 08:22
U x slučajeva mi se dogodilo da zaboravljam stickove od doma ili s posla na kojima su mi raznorazmi podaci, tabele, projekti i onda kunem kad shvatim da je ostalo doma ili na poslu. Kreneš na posao ili s posla, ponesi dva mobitela(to mi je valjda prva i jedina stvar koju provjeravam bar jednom ili dvaput jer sam bez njih ko bez gaća, žalosno ali šta mogu), papire, torbicu, ipad i fakin stickovi ostanu jer ostanu uštekani u kompu, ostanu u drugim hlačama i zbog toga ih zaboravljam. Neznam dali drugi imaju problema stime ali mene to proganja koliko god vodio računa o njima.
Uvijek me dirala činjenica zašto Apple ignorira korisnike, a mislim da ih ima dobar dio koji od svog ajfona, ipada ili ipoda žele primjenu kao svojevrstan stick. Nije mi nužno da baš fajlove moram otvarat na njima ali brate mili da ih bar mogu prenijet putem ajfona jer znam da mobitel u 99% imam pored sebe.
06.06.2014 | 08:32
U slučaju iSticka, morao bi imati jedan u firmi i jedan doma.
I definitivno bi trebao kupiti noviji tip ajfon(što nebu tako skoro) jer moj nema odgovarajući konektor. Znači dobrih par stotina dolara za to zadovoljstvo ili dalje vodit bitku sa klasičnim stickovima što i nije baš tolika tragedija.

U svakom slučaju neki pomak što se tiće zatvorenosti tih iUređaja. Evo do sada nisam ni znao da ima SD reader, dok ga niste spomenuli.
06.06.2014 | 09:48
smayoo kaže:
Za do Australije 7h nije ni blizu dosta...

Pa neces valjda cijeli put buljiti u ekran kao retardiran?

A ice, pice, stjuardese, ubit oko...
06.06.2014 | 12:09
Ej... 21h leta od Beča do Sidneya. Sve to napraviš triput i još nisi stigao.
06.06.2014 | 17:11
Ja stickove nosim oko vrata, a uskoro ih budem za čunu vezal, a ako ih ne najdem kad dojdem na posao, onda znam da mogu sluziti kao sirovina za sapun.
06.06.2014 | 20:11
zabac kaže:
Ja stickove nosim oko vrata, a uskoro ih budem za čunu vezal, a ako ih ne najdem kad dojdem na posao, onda znam da mogu sluziti kao sirovina za sapun.

Samo jedno loše iskustvo od prije par godina vezano za te reklamne špage mobitela, ključeva itd. Čovjek pao sa skele i imao ključeve oko vrata. Ona špaga mu je doslovno spasila život jer se spetljala oko spojnice cijevnih profila. Ostao živ samo zato jer nije pao sa 9m i zato što su u blizini bile kolege. Da ih nije bilo, bio bi obješen. Nevjerojatna činjenica da nije pukla. Nisam vidio ali pričali mi na gradilištu jer se dogodilo dan prije. Čovjek tjedan dana nije mogao gutat.
Od tada svojim klincima skidam sve te privjeske jer se čovjek skoro zadavio bez obzira što mu je i spasilo život.
06.06.2014 | 22:13
Sorry, ali za to što se njemu dogodilo nije kriva reklamna uzica oko vrata, nego to što skela nije imala zaštitnu ogradu, kao što je propisano (nego je ili nije bilo, ili je bila preniska, ili klimava). Zar ne?
07.06.2014 | 14:37
Skela se montirala, trebao je biti vezan, detalje bas neznam. Dali je uzrok alkohol, umor ili nesto trece, neznam. Uglavnom ljudska glupost. Znam samo da je bila drama. Nisam se stime opterecivao jer ionako sam tamo bio kao konzultant za nadzora iz geotehnickih radova, znam samo da je mene presjeklo kad sam cuo.
15.07.2014 | 16:31
Back to the topic: evo, naš iStick je došao i do Walta Mossberga: Link
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 51 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (466)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO