iStick USB Flash Drive with Lighting for iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iStick USB Flash Drive with Lighting for iPhone

11.05.2014 | 21:55
Upravo je na Kickstarteru objavljen novi projekt koji bi mogao interesirati vlasnike iĐiđa.

Evo linka: www.kickstarter.com/projects/hypershop/1...50821?token=8b8a91cb

Memorijski štapić koji s jedne strane ima normalni USB konektor, a s druge Lighting konektor za iĐiđe te omogućuje jednostavno prebacivanje multimedije i dokumenata bez potebe za iCloudom.
14.05.2014 | 02:50
Groovy
14.05.2014 | 09:54
Nekako sumnjam da bi to prošlo kroz iOS...
14.05.2014 | 11:41
Zašto. Ako ima ipad adapter za sd kartice...
14.05.2014 | 15:25
Da li se svi podaci s SD-a mogu koristiti na iPadu?
Nije problem prebaciti podatke na iĐiđu, već što s njima.
A iĐiđa kao stick nje rješenje jer je memorija malena (dok stick od 32GB košta 119kn).
15.05.2014 | 21:46
Eto, u samo dva dana sakupiše preko 400.000 US$. Ja sam također uzeo jedan od 64Gb. Veseli me pomisao da ću udvostručiti memoriju iPada kao i jednostavnost punjenja iSticka kao i dijeljenje sadržaja bez potrebe za internetom i Cloud servisima.

Jedva čekam da mi stigne u Augustu.
16.05.2014 | 07:38

Sank, frende, pa kako to sad??? A jedinstveni Apple ekosustav? A jednostavnost dijeljenja sadržaja? A elegancija i ljepota minimalističkog rješenja? Pa nemoj tako, pomislit ću sad da si tako čvrsto branio sve te stavove dok sam ja pisao da ne shvaćam što imaju toliko protiv memorijskih kartica - samo zato da se imamo oko čega raspravljati.
A sad ti je najedamput - jedva čekaš da ti stigne điđa koju moraš izvana naštekati na iPad da mu povećaš memoriju... A o cijeni da ne pričamo...
16.05.2014 | 08:02

16.05.2014 | 08:14
Malo kasnim s odgovorom, ali evo mog razmišljanja. Ispravite me ako griješim

Prvo: meni je ne samo ne-estetski, nego i vrlo nepraktično (potencijalno opasno) držati neki iStick uboden u portable iDevice koji za jedan palac strši iz Lightning konektora i kao da "traži" o što će zapeti... Nekako mi je to "hod po žici" i pitanje vremena kad će se sve to strgati dok npr. gledam 5-6 GB film na iPadu u fotelji (i pritom zaspem ...

Drugo: sam taj promo-video mi je pomalo neuvjerljiv. Kao: ubodeš iStick u MBP, natrpaš ga s PDFovima, MS dokumentima, MP3-cama, JPG slikama itd. zatim ga ubodeš u iDevice i onda sve to nekako "samo od sebe" sjedne na svoje mjesto u iDevice-u, spremiš iStick u džep i miran si?
Mislim da je za to potrebna iOS integracija, tj. nekakav unaprijed predviđeni i isplanirani (programirani) postupak koji iOS mora omogućiti, a korisnik ga definirati i odabrati...

Za sad je tako nešto moguće samo za Lightning to SD Card Reader koji čita slike s memorijske kartice. Za pristupiti drugim vrstama datoteka potrebno ih je ručno na kompu ugurati u onaj DICM (ili kako se već zove) folder pa ih onda na iDevice-u nekoko potražiti. To je zaobilaženje iOS Restrictions, a ne integracija...

Mislim da Apple nije napravio cijeli iCloud "eko-sustav" da bi sad blagoslovio neki "uštekaj-USB" koncept...
16.05.2014 | 08:25
Bullshit. Zašto su onda napravili lightning SD card reader?
16.05.2014 | 08:39
Pa upravo za čitanje slika sa SD kartice. Ne i svega ostaloga što se stavi na karticu...
Onda bi ljudi kupovali jeftinije iDevices s manje ugrađene Flash memorije i to nadoknađivali ovakvim rješenjima. A onda bi novac išao third-party developerima i firmama, a ne Appleu
A no-go scenario for Cupertino.
16.05.2014 | 09:15
sta nije lightning sd card reader napravljen da se s fotica uploadaju slike na ipad direktno, i samo zato i napravljen.??

ovaj usb mi je veoma glup. korak unatrag. ne govorim iz estetskih razloga(iako znate da i to preferiram), nego cisto da sveukupno djeljenje podataka ide ka koristenju clouda. naravno, mi patimo time sto je naš upload bezobrazno spor pa ne funkcionira kako bi htjeli, ali za one dokumente koji su vazni(word, pdf, xls po par MB) radi.

osobno ne vidim smisao, jer ios nema finder(valjda misle koristiti one neke third party apps, ili ciljaju cisto na jailbreak community koji imaju iFIle).

EDIT: evo sada vidim da imaju svoju aplikaciju.. kako sam i mislio. bljeh
17.05.2014 | 17:59
Bit će mi zadovoljstvo napisati prikaz iSticka kad ga dobijem bez obzira bude li iskustvo pozitivno ili negativno.
05.06.2014 | 07:21
Ja pak željno iščekujem 20GB Cloud Drive! Mislim da je 1$ mjesečno OK cijena za takvu uslugu.
I onda mi ne treba ovaj dongle koji strši iz Lightning konektora
05.06.2014 | 18:14
Ovaj dongle koji strši iz Lighting konektora ne bi imao smisla kad biš stalno bio brzom vezom spojen na internet. Na žalost to još uvijek nije moguće, naročito za nas svjetske putnike, pa kad mi iCloud drive ne bude na raspolaganju, onda će iStick odlično poslužiti, kao npr. u letu avionom da si pogledam koji film ili seriju. Letovi za Australiju nisu baš kratki

Također se nadam da će biti odlična solucija za sve one koji ne vole i ne vjeruju u razno-razne cloud servise te preferiraju da su im njihovi dokumenti zaštićeni od pristupa drugih neželjenih individua

Da ne spominjem da će mrzitelji iTunes programa konačno doći na svoje i bez njih moći dijeliti svoje datoteke između računala i iđiđa

Pitanje je samo koliko će sama aplikacija za podršku iSticku biti dobro napisana i koliko će mogućnosti nuditi.
05.06.2014 | 18:16
Jos da budu dovoljno pametni da omoguce(open in icloud drive) pa da se mogu stvari prebacit. to bi vec imalo neku korist.
06.06.2014 | 03:16
Kada sve zbrojis i oduzmes, opet ovako nesto ispadne puno prakticnije rjesenje:

www.seagate.com/external-hard-drives/por...s/seagate-satellite/

Stavis ovaj HD u torbu u pretinac iznad glave ili ispod sjedista, i gledaj sta zelis do mile volje (baterija traje nekih 7h, skoro kao i sam iPad).
06.06.2014 | 08:21
Za do Australije 7h nije ni blizu dosta...
06.06.2014 | 08:22
U x slučajeva mi se dogodilo da zaboravljam stickove od doma ili s posla na kojima su mi raznorazmi podaci, tabele, projekti i onda kunem kad shvatim da je ostalo doma ili na poslu. Kreneš na posao ili s posla, ponesi dva mobitela(to mi je valjda prva i jedina stvar koju provjeravam bar jednom ili dvaput jer sam bez njih ko bez gaća, žalosno ali šta mogu), papire, torbicu, ipad i fakin stickovi ostanu jer ostanu uštekani u kompu, ostanu u drugim hlačama i zbog toga ih zaboravljam. Neznam dali drugi imaju problema stime ali mene to proganja koliko god vodio računa o njima.
Uvijek me dirala činjenica zašto Apple ignorira korisnike, a mislim da ih ima dobar dio koji od svog ajfona, ipada ili ipoda žele primjenu kao svojevrstan stick. Nije mi nužno da baš fajlove moram otvarat na njima ali brate mili da ih bar mogu prenijet putem ajfona jer znam da mobitel u 99% imam pored sebe.
06.06.2014 | 08:32
U slučaju iSticka, morao bi imati jedan u firmi i jedan doma.
I definitivno bi trebao kupiti noviji tip ajfon(što nebu tako skoro) jer moj nema odgovarajući konektor. Znači dobrih par stotina dolara za to zadovoljstvo ili dalje vodit bitku sa klasičnim stickovima što i nije baš tolika tragedija.

U svakom slučaju neki pomak što se tiće zatvorenosti tih iUređaja. Evo do sada nisam ni znao da ima SD reader, dok ga niste spomenuli.
06.06.2014 | 09:48
smayoo kaže:
Za do Australije 7h nije ni blizu dosta...

Pa neces valjda cijeli put buljiti u ekran kao retardiran?

A ice, pice, stjuardese, ubit oko...
06.06.2014 | 12:09
Ej... 21h leta od Beča do Sidneya. Sve to napraviš triput i još nisi stigao.
06.06.2014 | 17:11
Ja stickove nosim oko vrata, a uskoro ih budem za čunu vezal, a ako ih ne najdem kad dojdem na posao, onda znam da mogu sluziti kao sirovina za sapun.
06.06.2014 | 20:11
zabac kaže:
Ja stickove nosim oko vrata, a uskoro ih budem za čunu vezal, a ako ih ne najdem kad dojdem na posao, onda znam da mogu sluziti kao sirovina za sapun.

Samo jedno loše iskustvo od prije par godina vezano za te reklamne špage mobitela, ključeva itd. Čovjek pao sa skele i imao ključeve oko vrata. Ona špaga mu je doslovno spasila život jer se spetljala oko spojnice cijevnih profila. Ostao živ samo zato jer nije pao sa 9m i zato što su u blizini bile kolege. Da ih nije bilo, bio bi obješen. Nevjerojatna činjenica da nije pukla. Nisam vidio ali pričali mi na gradilištu jer se dogodilo dan prije. Čovjek tjedan dana nije mogao gutat.
Od tada svojim klincima skidam sve te privjeske jer se čovjek skoro zadavio bez obzira što mu je i spasilo život.
06.06.2014 | 22:13
Sorry, ali za to što se njemu dogodilo nije kriva reklamna uzica oko vrata, nego to što skela nije imala zaštitnu ogradu, kao što je propisano (nego je ili nije bilo, ili je bila preniska, ili klimava). Zar ne?
07.06.2014 | 14:37
Skela se montirala, trebao je biti vezan, detalje bas neznam. Dali je uzrok alkohol, umor ili nesto trece, neznam. Uglavnom ljudska glupost. Znam samo da je bila drama. Nisam se stime opterecivao jer ionako sam tamo bio kao konzultant za nadzora iz geotehnickih radova, znam samo da je mene presjeklo kad sam cuo.
15.07.2014 | 16:31
Back to the topic: evo, naš iStick je došao i do Walta Mossberga: Link
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 2 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, big_mac, Ender, Riba, rusty, temeljnik, tino1, Anonimci (672)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO