Iphone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5

05.04.2014 | 14:01
Imam iphone 5, u zadnji par dana imam problem sa internetom, kad upalim mobitel internet radi par min i onda se uspori, mogu samo poslati poruku preko vibera ili whats appa, kad odem npr sliku poslati nemoze, google mi radi a face npr nece napravi refresh, kad mi netko posalje poruku na face na ekranu se pokaze a kad zelim uci u face u razgovor nema te poruke. Zna li netko sto bi moglo biti, ista stvar mi je i sa mobilnim internetom i sa wifi?
05.04.2014 | 14:06
Jesi proba Reset Network Settings?
05.04.2014 | 14:10
Kao prvo kriva kategorija za ovu raspravu (molim admine da presele topic). Kao drugo spomenuo si da je isti problem i sa wifi i sa mobilnim internetom, koji su operateri za jednog i drugog?

Da li ti neki drugi uređaj preko wifi ima iste simptome u tom trenutku kada i iP5?
05.04.2014 | 14:23
probao sam reset network i hard reset ali nista ne pomaze.
operater je t com kod jednog i kod drugog ali na laptopu nisam nista primjetia,

znaci prvih par min radi sve, nakon toga samo google i eventualno poruke na viberu
05.04.2014 | 14:29
Koliko uređaja pristupa na taj wifi? Si probao recimo skinuti enkripciju pa pristupiti tako? Probaj promijeniti wifi kanal na routeru.
05.04.2014 | 14:33
2 uredaja i nekad mobitel treci, jednako mi se ponasda i mobilni internet i wifi, ovo sto opisujes nez kako bi napravi, ali cita sam da su problemi sa ios 7.1 pa neznam
05.04.2014 | 14:44
iOS 7.1 nema ovih problema kao neki generalni bug tako da to možemo isključiti. Napravi speedtest.net na laptopu i na iP5 (ima aplikacija za to) i javi koje si rezultate dobio. Javi ping vrijednost, up i down brzinu (za oba testa) ili još bolje objavi slike. Također da li znaš koja ti je brzina interneta dostupna kao maximalna? Jedi probao resetirati router (jednostavno ga isključiti/uključiti iz struje, pošto ne znaš raditi s njime preko sučelja)?
05.04.2014 | 17:25
ovo je od mobitela
IMG_24111.PNG
07.04.2014 | 14:14
Moze li netko tko zna komentirati ove podatke sa slike
07.04.2014 | 15:43
a gdje su ostale slike? dakle 4Mbit down preko wifi izgleda ok uz solidan ping.
07.04.2014 | 21:51
Meni djeluje normalno.Koja ti je brzina na drugim aparatima preko tog WiFi
07.04.2014 | 22:38
Mislim da su podatci nerealni jer je testirano odma kad bi upalia mob, nakon par min se nece spoji na aplikaciju jer se tad uspori
15.04.2014 | 11:32
Da nepotrebno ne otvaram drugu temu, da li je mozda ova rasprava preseljena ili ima neka druga slicna? Naime igram se testiranjem brzine sa nekoliko Apple kanti i kantica i imam cudne rezultate, pa bih trebao misljenja, kometare i sugestije kako dijagnosticirati eventualni problem, premda mislim da je to feature novog bajnog iOS7.1 ili pak iP5S ocvrsja.
15.04.2014 | 11:33
Subscribe na temu ...
15.04.2014 | 11:49
koji je problem?
15.04.2014 | 14:21
Sa dva iOS uredjaja sam imao isto iskustvo: wifi brzina na jednoj lokaciji (skroz drugi stan i kvart) radi super (cca. 10Mbit DL za preko nekoliko Speedtest mjerenja), nesto kasnije na drugoj lokaciji (20km dalje svako 2-3 mjerenje radi jedva 7MBit dok na toj lokaciji hrpa drugih racunala radi na 12Mbit stalno. Nakon sto sam napravio network settings restart na iOS masinama sada i na njima radi oko 11MBit.

Zasto je to tako?

Generalno kroz nekoliko dana je rezultat na Apple racunalima (MacMini i sl) uvijek oko 11.5Mbps i bas nikada rezultat nije 8Mbps ili manji. Pretpostavljam da je ovo dovoljan dokaz da su mreza i postavke ispravni. Radi se o AirPort mrezi sa postavkama 11n i 5GHz.

S druge strane dva iOS uredjaja pokazuju slicnu anomaliju. Prije network settings restarta niti na jednom uredjaju brzina nije isla vise od 7.5Mbps, dok je upload uvijek bio oko 1.22Mbps bez obzira na to sto je download nekada bio i 4Mbps.

Onda sam na oba iOS uredjaja napravio restart network postavki i brzina je odmah bila i preko 11Mbps. Znaci nesto se "propuhalo" na obje iOS masine i ne mogu kriviti recimo iPhone 5S radi mozda nekih iOS ili HW razloga, jer se iPad Mini ponasao skroz isto.

Zajednicko je to sto su oba iOS uredjaja bila na prvoj lokaciji oko 2 mjeseca, i tamo je brzina bila ok, te je iPhone setao i gradom na 3G signalu.

Da stvar bude zanimljivija iPhone 5S je nakon 3-4h rada na 11Mbps opet pao na 4-7.5Mbps dok je iPad i dalje pokazivao 11Mbps kao i sva ostala racunala, a sve se odvija u jednoj sobi gdje su svi uredjaju pa cak i sam AirPort.

Negdje sam citao da iPhone ako se radi samo Speedtest i nista drugo mrezno na telefonu spusti brzinu za download, ali ako u paraleli recimo radi update nekog app-a onda brzina ide gore koliko mreza dopusta, medjutim to nisam uspio postici, vec sam na iPhone-u opet napravio network reset i sad je opet na 11MBbps, samo je pitanje do kada.

Sve ovo nije prestrasno, ali sa network resetom se brisu sve od prije znane mreze i onda to sve treba ponovno ukucavati.

Ponavljam, ne vjerujem da je do mreze, do susjeda, kanala ili kojecega, vec do neke funkcionalnosti iOS-a tipa stednja baterije i sl. iOS uredjaji su na 100% baterije, a pokusao sam sve ovo i kada su spojeni na napajanje.

Da li imate ideju?

Na nekim portalima ljudima brzina padne i na 2-3Mbps sto je naravno lose za npr. Youtube i sl.

Dodatak: kada je na IOS masini krajnji rezultat mjerenja 7.5Mbps onda to izgleda ovako: Speedtest pokazuje 11Mbps nekih 2-3sec i onda pred kraj mjerenja brzina padne na recimo 5-6Mbps i rezultat je oko 7.5Mbps. No kada je krajnji rezultat 11Mbps onda to izgleda tako da se kazaljka zabije na 10-12Mbps cijelo vrijeme i na kraju je rezultat oko 11Mbps. U oba slucaja je pristupna tocka mjerenja ista - Vipnet Zagreb, jedina je razlika sto je drugi test nakon network restarta, dok je prije i poslije mjerenja na racunalu rezultat uvijek oko 11Mbps.
28.04.2014 | 19:01
james..probaj da se konektujes na neku drugu wi-fi mrezu kod druga nekog ili bilo gdje na drugo mjesto,ako bude opet isti problem onda je to do tvog telefona
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 44 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO