Novi uređaj - nova garancija?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi uređaj - nova garancija?

24.03.2014 | 23:20
U 10/2013 u garancijskom roku zamijenjen mi je i5 preko HT-a (taj stari telefon bio je pod garancijom do 28/3/2014). Novi telefon je dosao s novim serijskim brojem i garancijom koja traje novih godinu dana tj. do 10/2014.

Danas slučajno provjerim serijski broj uređaja na apple check i vidim da je uređaj pod garancijom do 28/3/2014, tj. do datuma kada ističe garancija zamjenjenom uređaju.

U čemu je problem, Apple nije updejtao informacije ili HT ima neku svoju politku garancije na uređaj?
24.03.2014 | 23:33
Tumačenje koje smo mi dobili je da zamjena uređaja ne produljuje inicijalni jamstveni rok. No, svaki uređaj koji se popravi ili zamjeni ima svojih vlastitih 90 dana jamstva. Dakle, ako se kvar dogodio rano, razlike u roku isteka jamstva nema. Ako se to dogodi pred kraja perioda, onda se u rok računa još tih 90 dana nakon popravka.
25.03.2014 | 06:30
Ima logike. Dobio si novi uređaj (nije skroz novi, već "refurbished"), a još bi jamstvo produljio. Postoji Applecare program produljenog jamstva, pa ti vidi je li isplativo.
25.03.2014 | 07:50
Ja sam dobio novi od VIPa, bez ikakve garancije. Mozes kupiti 2 godin garancije u iStyle za 599 kn.
25.03.2014 | 08:40
ako se mijenja uređaj ili glavni dio jamstveni rok mora teći ispočetka, dakle novu godinu dana. Zakon je tu jasan, a ako ne dobijete novu garanciju pravac inspektorat (tj. sada Min. gospodarstva). Ali koliko čujem vip se sada opametio i odmah daje garanciju neovisno o agram servisu i što oni kažu. I meni je teta u agramu rekla da apple daje samo 90 dana - koga briga što apple daje ako zakon kaže drugačije. U vipu rekli da oni ne mogu drugačije nego kako agram kaže. Nakon prijave DI promijenili mišljenje, nazvali i odmah poslali novi jamstveni list preporučeno s novom godinom garancije...

Citat iz Zakona o obveznim odnosima:

Produljenje jamstvenog roka

Članak 425.

(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.

(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
25.03.2014 | 09:32
Nema nikakve logike za novo produljenje jamstva. Ali može biti da u našim zakonima piše svašta. Svakakvih se idiotarija tamo može naći. To je normalno kad uzmemo u obzir da ih pišu totalni nesposobnjakovići koji blage veze niočemu nemaju.
Zašto bi jamstvo teklo ponovo godinu dana nakon kvara?
25.03.2014 | 10:54
ja sam dobio nvi iphone i novu garanciju
25.03.2014 | 14:21
Kod mene također novi iPhone5 i papir s novom garancijom od godine dana. Nema se tu kaj mudrovati, novi uređaj nosi i novuy garanciju, jer je novi IMEI i sve.
25.03.2014 | 14:24
Govorite o VIPu ili TM?
26.03.2014 | 17:47
Govorimo o HTu.

Evo i dodatni info, Apple chat support ima priču o 90 dana nakon popravka, a garancija vrijedi samo na prvi i početni uređaj bez obzira što je taj zamijenjen, tj. novi je.

Inače baš jučer sa servisa (mrtva baterija) stigao i curin i5, koji je kupljen kao SIM free uređaj kod Filex-a i priča je ista, samo ovaj put bez novog garantnog lista. Gleda se prva garancija bez obrzira na zamjenu uređaja.

A naš HT i dalje ima priču o novom uređaju - novoj garanciji, jer su mi i izdali novi garancijski list. Vrijedi li stvarno, bolje da ne doznam.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 14 minuta
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO