Novi uređaj - nova garancija?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi uređaj - nova garancija?

24.03.2014 | 23:20
U 10/2013 u garancijskom roku zamijenjen mi je i5 preko HT-a (taj stari telefon bio je pod garancijom do 28/3/2014). Novi telefon je dosao s novim serijskim brojem i garancijom koja traje novih godinu dana tj. do 10/2014.

Danas slučajno provjerim serijski broj uređaja na apple check i vidim da je uređaj pod garancijom do 28/3/2014, tj. do datuma kada ističe garancija zamjenjenom uređaju.

U čemu je problem, Apple nije updejtao informacije ili HT ima neku svoju politku garancije na uređaj?
24.03.2014 | 23:33
Tumačenje koje smo mi dobili je da zamjena uređaja ne produljuje inicijalni jamstveni rok. No, svaki uređaj koji se popravi ili zamjeni ima svojih vlastitih 90 dana jamstva. Dakle, ako se kvar dogodio rano, razlike u roku isteka jamstva nema. Ako se to dogodi pred kraja perioda, onda se u rok računa još tih 90 dana nakon popravka.
25.03.2014 | 06:30
Ima logike. Dobio si novi uređaj (nije skroz novi, već "refurbished"), a još bi jamstvo produljio. Postoji Applecare program produljenog jamstva, pa ti vidi je li isplativo.
25.03.2014 | 07:50
Ja sam dobio novi od VIPa, bez ikakve garancije. Mozes kupiti 2 godin garancije u iStyle za 599 kn.
25.03.2014 | 08:40
ako se mijenja uređaj ili glavni dio jamstveni rok mora teći ispočetka, dakle novu godinu dana. Zakon je tu jasan, a ako ne dobijete novu garanciju pravac inspektorat (tj. sada Min. gospodarstva). Ali koliko čujem vip se sada opametio i odmah daje garanciju neovisno o agram servisu i što oni kažu. I meni je teta u agramu rekla da apple daje samo 90 dana - koga briga što apple daje ako zakon kaže drugačije. U vipu rekli da oni ne mogu drugačije nego kako agram kaže. Nakon prijave DI promijenili mišljenje, nazvali i odmah poslali novi jamstveni list preporučeno s novom godinom garancije...

Citat iz Zakona o obveznim odnosima:

Produljenje jamstvenog roka

Članak 425.

(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.

(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
25.03.2014 | 09:32
Nema nikakve logike za novo produljenje jamstva. Ali može biti da u našim zakonima piše svašta. Svakakvih se idiotarija tamo može naći. To je normalno kad uzmemo u obzir da ih pišu totalni nesposobnjakovići koji blage veze niočemu nemaju.
Zašto bi jamstvo teklo ponovo godinu dana nakon kvara?
25.03.2014 | 10:54
ja sam dobio nvi iphone i novu garanciju
25.03.2014 | 14:21
Kod mene također novi iPhone5 i papir s novom garancijom od godine dana. Nema se tu kaj mudrovati, novi uređaj nosi i novuy garanciju, jer je novi IMEI i sve.
25.03.2014 | 14:24
Govorite o VIPu ili TM?
26.03.2014 | 17:47
Govorimo o HTu.

Evo i dodatni info, Apple chat support ima priču o 90 dana nakon popravka, a garancija vrijedi samo na prvi i početni uređaj bez obzira što je taj zamijenjen, tj. novi je.

Inače baš jučer sa servisa (mrtva baterija) stigao i curin i5, koji je kupljen kao SIM free uređaj kod Filex-a i priča je ista, samo ovaj put bez novog garantnog lista. Gleda se prva garancija bez obrzira na zamjenu uređaja.

A naš HT i dalje ima priču o novom uređaju - novoj garanciji, jer su mi i izdali novi garancijski list. Vrijedi li stvarno, bolje da ne doznam.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 15 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, rusty, temeljnik, tino1, Yonkis, Anonimci (783)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO