Pitanje za vlasnike Iphone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje za vlasnike Iphone 5

18.02.2014 | 18:39
Pozdrav!
Planiram se vratiti na iPhone pa me neke stvari zanimaju prije kupovine..

Koliko vam drži baterija na iPhone 5? Čitao sam da dosta ljudi ima problema s baterijom nakon nadogradnje na ios 7, koliko je to čest problem i da li se trebam brinuti oko toga? Kupovao bi polovan preko njuškala, a većina ih ima instaliran ios 7...
Ugl. ako je sve u redu s baterijom, da li izdrži cijeli dan s uključenim netom, nekoliko poziva,poruka i mailova i povremeno igranje igrica?

I na što trebam paziti prilikom kupnje polovnog? Prije sam s iphone 4 imao problem što je home tipka štekala, koliko sam čuo to je bio čest problem, da li je na petici bolja situacija s tipkama?
18.02.2014 | 18:43
Kratkom provjerom neces biti siguran sto se tice baterije,ako je sve ok sa telefonom moze izdrzati cijeli dan.

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/93566-sta-...bljenog-iphonea.html
18.02.2014 | 19:11
Hvala na odgovoru!
Koliko je čest taj problem s baterijom nakon nadogradnje?
18.02.2014 | 19:49
Pa sudeci po prijateljima, moj iphone(4S) traje znatno duze nego njihovi samsung androidi. mislim da je to dovoljno reci za bateriju. savrsena? naravno da nije. ali u mom iskustvu traje duze od ostalih
18.02.2014 | 20:49
Stefanjos, molim te ako nemaš nešto objektivno što se tiče teme za napisati, da ni ne pišeš...
Kao prvo otvorio sam temu o iPhone 5, a ne 4s, i kao drugo i sam imam samsung android s baterijom od 3100mah i traje mi dva puna dana, i više uz nonstop uključen internet.
Molim da mi pišete iskustva s baterijom na iphone 5, jer nebi htio požalit nakon kupnje takvog skupog uređaja...
18.02.2014 | 21:13
pa ima veze, jer pretpostavljam da je 4s gori nego 5. -.-sorry sta pokusavam stvoriti realnu real life sliku
18.02.2014 | 21:21
Filipek, ja tebe molim da se ne otresaš na druge korisnike. Hvala.
iP5, uvijek sve uključeno. Kad provodim dan u uredu pa je mobitel cijeli dan na wifi i ne koristim ga za surf i mail, izdrži baterija 2 dana knap (ali nikad je ne puštam tako - navečer stavljam puniti uvijek). Kad provodim dan na terenu pa s moba čitam i pišem mailove i surfam po netu, +koristim intenzivno 3G i EDGE, nema šanse da telefon dočeka večer bez punjenja. Zato uvijek imam punjač u autu i mob se uvijek puni dok se vozim.
Ako se sve živo poisključuje, onda bi potrajala baterija i 4-5 dana, ali onda mi ne treba takav telefon. Jedino je dobro ovo imati na umu ako se nađeš u čudnoj situaciji da nemaš gdje puniti mob, a treba ti izdržati još neko vrijeme. Kad si na 30% baterije, isključivanjem kompletnog data prometa (EDGE i 3G), wifi, bluetooth, quitanjem svih nepotrebnih aplikacija i flushanjem memorije možeš dobiti 4-5 ekstra sati rada.
18.02.2014 | 21:38
Smayoo, nisam se otresao nego kažem da komentar nije bio mjerodavan i realan s obzirom da pitam o ip5, a i kako sam napisao na mojem galaxy-u baterija traje stvarno dugo...

Nego, hvala na odgovoru, takav odgovor sam trebao. To mi zvuči zadovoljavajuće s obzirom da sam više vremena na wifi-u nego na 3g. U skorije vrijeme ću kupiti iphone, fali mi ta jednostavnost i brzina ios-a, pretrpjet ću i mali ekran zbog toga. (prelazim s galaxy note 2 s 5,5 inča )
18.02.2014 | 22:07
Meni je na iP5, iOs 7.0.4, sve uključeno stalno (bluetooth, push, wi-fi, lokacije, 3G, iCloud backup itd.), kontrast na 50%. Nalazim se u ZG-u i pokrivenost signalom je ok.
Kad god dođem u firmu, doma, stalne birtije po kojima kružim telefon se stalno sam šalta na wi-fi, tako da sam vjerojatno više na wi-fi nego na 3g-u i navečer mi je telefon na oko 40-50% baterije.
Skidam ga sa punjača u 6.30 ujutro i svaku večer ga stavljam na punjenje neovisno o stanju baterije.
U takvom režimu bi mi vjerojatno baterija bez punjenja navečer trajala cca dan i pol što mislim da je za telefon OK.
18.02.2014 | 22:14
Hvala Velejaj, to mi zvuči ok!
19.02.2014 | 04:02
Filipek:

Gotovo svi smartphones danas izdrze skoro pa jedan dan, ovisno o nacinu uporabi. To ti je tako. Jednostavno naucis zivjeti s tim :/

To tvoje "igranje ogrica" isto moze biti problematicno, jer ja sam imao apps koje potrose bateriju na iPhone ili iPad za 2h, zato sto su procesorski zahtjevne. Ili kada pokrenes GPS navigaciju, npr.

Kupi telefon koji ti se svidja. Imaj kabel za punjenje uvijek pri ruci, i nemoj dozvoliti da izadjes iz kuce/ureda/auta sa 10% baterije jer 100% ces ostati bez mobitela

Ja imam naviku da ga punim kada god imam priliku. Bas radi toga, mi je baterija uvijek u rasponu 70->100%.
19.02.2014 | 22:25
Ne znam di da ovo pitam, pošto sam ja otvorio ovu temu pitat ću tu.

Upravo sam pročitao da na iPhoneu kad mi netko mailom pošalje neki dokument, ne mogu ga skinuti i spremiti na uređaj... da li je to istina?
19.02.2014 | 22:52
Kud bi ga ti skidao? Ako je na e-mailu, onda je na uređaju.
Neke dokumente možes "spremati" u DropBox recimo, ili u neki od programa za pregledavanje dokumenata, recimo Files Pro.
Nisam siguran da li torrente možeš skidati i spremati negdje.
19.02.2014 | 23:09
Da to me zanimalo, kad otvorim neki program za pregledavanje da mi je tamo taj dokument.. da nemoram svaki put u mail ponovo tamo skidati i otvarati dokument.

A koji je postupak ako ne ip5 želim s laptopa prebaciti neki film, da li moram preko itunes-a ili se može ko na androidu da samo uštekam u laptop i otvori mi memoriju mobitela pa samo kopiram...?
19.02.2014 | 23:51
Imaš za Mac program iFunbox s kojim napraviš točno to.
20.02.2014 | 02:34
Nemam Mac.
Na windowsu se preko itunes-a mora?
20.02.2014 | 03:06
A teško je potražiti da ima i za windowse.

www.i-funbox.com
20.02.2014 | 05:55
Convert-as si film, usnimis odmah titlove i udri, koliko sam nocnih tako kratio. Milina! Mislim da sam na win koristio prog Handbrake ili tako nesto i Gom encoder. Cak ti i ponudi da pretvoris u format za iphone i gotovo. Udri!
Kao sto su momci naveli ifunbox i to je to
20.02.2014 | 09:40
Ako sam dobro shvatio tebi treba pohrana za pdf, word, excel i slične dokumente. Možeš ih pohraniti na telefonu ako imaš aplikaciju kao na primjer USB disk pro ili Files2. Isto vrijedi za video.
20.02.2014 | 10:02
Meni je najjednostavnije sve takve dokumente pohraniti u Dropbox
20.02.2014 | 10:21
Momci hvala svima na odgovorima!
20.02.2014 | 17:11
Nema potrebe za konvertiranjem videa, infuse ili VLC sa appstorea i vozi..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 10 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO