Hitno potrebna pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hitno potrebna pomoc

17.02.2014 | 14:44
ee ovako kupio sam iphone 5 NOV prije nekih 7-8 mj...i sinoc mi se pojavi kad sam se konektovo na wi-fi da je moj iphone izgubljen i trazi mi neku sifru(OD 4 ZNAKA) ...al drugar mi je pravio one sve acc sto se trebaju napravit ne zna sifru msm zaboravio je(a ne zna ni od emaila)..jel moguce da taj telefon odnesem u neki servis i da ga napravim(jbg ako je moguce nek kosta kolko kosta) il mogu taj iphone da nabijem nogom
17.02.2014 | 15:13
Mislim da te to drugar vuče za nos jer da bi se to aktiviralo mora se znati username i password, PIN ili tako nešto. A što si nisi zapisao podatke nakon što je sve posetirao? Ili on? Sa takvim stvarima se ne šali(š). To kao da ne znaš sinu ili ocu ime, rođendan.
17.02.2014 | 16:06
ma sad i ja znam kad mi se to desilo al jbg znas kako kazu poslije jxxxxxja nema kajanjaa..jel se moze to u nokom servisu uradit...posto sam sa ovim drugom prico i on govori da ne zna te sifre..posto smo pravili novi hotmail da bi se na to prijavioo..imam jedan ja nacin al nezz jel moze to uspjet..da nadjem nekog da mi hakuje taj hotmail i da onda to uradim...jbg mada bi ja volio da mi se to moze gdje u servisu uradit...cijena nije bitnaa
17.02.2014 | 16:19
To ćeš morati pitati iskusnije na ovom forumu Sank, saint, smayoo i ostale sa četverocifrenim brojem poruka (op.a. ja sam na dvocifrenom trenutno)
17.02.2014 | 16:57
1. Dobro dosao na forum
2. Ne pisi velikim slovima(nema potrebe da se deres)
3.Probaj se koncentrisati na to sto pises(skoro pa je nemoguce skontati sta hoces da kazes)
4.Potrudi se da ne psujes(editovao sam ti postove) forum treba da zadrzimo koliko toliko pristojnim
5.Za sve ilegalne radnje na forumu neces dobiti podrsku
6.Pojavila se opcija find my phone tj ocito da je neko prijavio da je telefon ukraden.
7.Ako je ovo sto mislim da jeste onda ga mozes nabiti nogom,ako ti policija prije toga ne zakuca na vrata
8.Ako nisi vican radnjama sa iPhone odnesi u neki servis da pogledaju sta se desava
17.02.2014 | 17:04
Neki Apple uređaji (iPhone, iPod Touch, iPad, MacBook (i običan i Air i Pro) itd, imaju mogućnost daljinskog zaključavanja i brisanja podataka preko icloud.com servisa kojemu može pristupiti svaki korisnik navedenih uređaja. Kada si prvi puta upalio iPhone morao si na njemu podesiti neke opcije. Između ostalog i Apple ID. Ako ne odmah, onda prvi put kad si htio instalirati neku aplikaciju ili igru. Apple ID je neka email adresa i zaporka koje si sam odredio. Taj Apple ID i zaporku moraš znati svaki put kad preuzimaš aplikacije s AppStore. Dakle vrlo vjerojatno ga koristiš vrlo često. Na icloud.com se ulogiraj svojim Apple ID-em i vidi stanje iPhonea koji će ti tamo biti označen pod opcijom Find my iPhone. Tamo možeš podesiti zaporku od 4 znaka i onda otključati telefon ukucavanjem te zaporke ne telefonu.

Pretpostavljam da ti se netko ulogirao u iCloud i čačkao po postavkama (možda iz neznanja, a možda iz pakosti). Ako ti je frend postavljao iPhone, moguće je da je koristio neke svoje email adrese i šifre za to pa sad dijelite Apple ID, a da niti ne znate.

Ako ne znaš Apple ID, a imaš OS7 na telefonu, bojim se da sad imaš skupu daščicu za rezanje špeka i luka. Neka me isprave znalci ako sam u krivu. Ipak imam samo dvocifreni broj postova

dibidango kaže:
ee ovako kupio sam iphone 5 NOV prije nekih 7-8 mj...i sinoc mi se pojavi kad sam se konektovo na wi-fi da je moj iphone izgubljen i trazi mi neku sifru(OD 4 ZNAKA) ...al drugar mi je pravio one sve acc sto se trebaju napravit ne zna sifru msm zaboravio je(a ne zna ni od emaila)..jel moguce da taj telefon odnesem u neki servis i da ga napravim(jbg ako je moguce nek kosta kolko kosta) il mogu taj iphone da nabijem nogom
17.02.2014 | 17:47
Tako je, ako ne dodes do sifre, komotno se oprosti od telefona.. Nikakvi servisi tu nece pomoci. Takvi zblokani ajfoni se prodaju samo u dijelove ali samo ekran, baterija, kuciste.. Matična je za otpad..
17.02.2014 | 18:25
hvala svima sto su ucestvovali u ovome sto sam trazio..misli mda cu bit prvo koji ce na iphoneu da reze suho meso...ja sam na njemu instaliro facebook,youtube,skype i neke od igricaa...ako ne dodjem do tih sifri onda ce moj iphone i da mi koristi kao daska za rezanje mesa

a sad da odg saint(mederatoru)
1. Hvala bolje vas nasao
2. Nisam se dero vec sam samo naglasavo(da je nov,da trazi sifru od 4 znaka)
3. Malo vise sam u bedu jer nisu to bile male pare
4. Za ovo sto sam piso skracenice od psovki to je moja greska nece se ponovit
5. Ne znam koja je to bila ilegalna radnja sto sam ja uradio
6. Jest pojavila se ta opcija find my phone nezz al to je moj telefon i nezz ko ce to da prijavi
7. Znam da mislis da je telefon ukraden al nije,a policija moze slobodno da dodje na vrata i da pokuca posto ja imam racun jos uvijek od tog telefona u radnji kojoj sam ga kupio
8. Ovo zadnje nisam bas dobro skonto,al odnijecu ga u radnju gdje sam ga i kupio pa da vidim jel se moze sta da uradi..

jos jednom hvala svima na pomocii
17.02.2014 | 18:57
dibidango kaže:
hvala svima sto su ucestvovali u ovome sto sam trazio..misli mda cu bit prvo koji ce na iphoneu da reze suho meso...ja sam na njemu instaliro facebook,youtube,skype i neke od igricaa...ako ne dodjem do tih sifri onda ce moj iphone i da mi koristi kao daska za rezanje mesa

a sad da odg saint(mederatoru)
1. Hvala bolje vas nasao
2. Nisam se dero vec sam samo naglasavo(da je nov,da trazi sifru od 4 znaka)
3. Malo vise sam u bedu jer nisu to bile male pare
4. Za ovo sto sam piso skracenice od psovki to je moja greska nece se ponovit
5. Ne znam koja je to bila ilegalna radnja sto sam ja uradio
6. Jest pojavila se ta opcija find my phone nezz al to je moj telefon i nezz ko ce to da prijavi
7. Znam da mislis da je telefon ukraden al nije,a policija moze slobodno da dodje na vrata i da pokuca posto ja imam racun jos uvijek od tog telefona u radnji kojoj sam ga kupio
8. Ovo zadnje nisam bas dobro skonto,al odnijecu ga u radnju gdje sam ga i kupio pa da vidim jel se moze sta da uradi..

jos jednom hvala svima na pomocii

Sve je ok ali ocito nisi shvatio sta sam mislio pa cu probati da obrazlozim

1.
2.Otvaranje teme ide malim slovima(velika slova znaci deranje,svadju...)kao i postovi
3.Potpuno te razumijem i nadam se da ces uspjeti srediti problem
4.Sve je ok desava se
5.Hackiranje maila .....
6.Mislio sam na tu opciju da li se pojavila (nisam uspio shvatiti iz tvoje recenice da li je bas to)
7.Ne mislim ja nista i ako je ukraden to je tvoja stvar,nisam ja ovdje da nekom popujem da li ce da koristi nesto poplaseno ili ne (sto se tice kucanja na vrata,policija je napokon pocela da radi svoj posao sto se ne odnosi direktno na tebe)
8.Ako nisi serviser,nisi dobar sa engleskim,nisi nikada kontaktirao Apple support.....Bolje je da se obratis nekome ko je to vec radio ili radi(servis ili sta vec)
24.02.2014 | 01:07
Mozda je tvoj 'drugar' htio vidjeti gdje se nalazis preko 'find my iphone' (tvojim accountom) pa slucajno pritisnuo blokadu ...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, Riba, songoku, tino1, Anonimci (1800)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO