Hitno potrebna pomoc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hitno potrebna pomoc

17.02.2014 | 14:44
ee ovako kupio sam iphone 5 NOV prije nekih 7-8 mj...i sinoc mi se pojavi kad sam se konektovo na wi-fi da je moj iphone izgubljen i trazi mi neku sifru(OD 4 ZNAKA) ...al drugar mi je pravio one sve acc sto se trebaju napravit ne zna sifru msm zaboravio je(a ne zna ni od emaila)..jel moguce da taj telefon odnesem u neki servis i da ga napravim(jbg ako je moguce nek kosta kolko kosta) il mogu taj iphone da nabijem nogom
17.02.2014 | 15:13
Mislim da te to drugar vuče za nos jer da bi se to aktiviralo mora se znati username i password, PIN ili tako nešto. A što si nisi zapisao podatke nakon što je sve posetirao? Ili on? Sa takvim stvarima se ne šali(š). To kao da ne znaš sinu ili ocu ime, rođendan.
17.02.2014 | 16:06
ma sad i ja znam kad mi se to desilo al jbg znas kako kazu poslije jxxxxxja nema kajanjaa..jel se moze to u nokom servisu uradit...posto sam sa ovim drugom prico i on govori da ne zna te sifre..posto smo pravili novi hotmail da bi se na to prijavioo..imam jedan ja nacin al nezz jel moze to uspjet..da nadjem nekog da mi hakuje taj hotmail i da onda to uradim...jbg mada bi ja volio da mi se to moze gdje u servisu uradit...cijena nije bitnaa
17.02.2014 | 16:19
To ćeš morati pitati iskusnije na ovom forumu Sank, saint, smayoo i ostale sa četverocifrenim brojem poruka (op.a. ja sam na dvocifrenom trenutno)
17.02.2014 | 16:57
1. Dobro dosao na forum
2. Ne pisi velikim slovima(nema potrebe da se deres)
3.Probaj se koncentrisati na to sto pises(skoro pa je nemoguce skontati sta hoces da kazes)
4.Potrudi se da ne psujes(editovao sam ti postove) forum treba da zadrzimo koliko toliko pristojnim
5.Za sve ilegalne radnje na forumu neces dobiti podrsku
6.Pojavila se opcija find my phone tj ocito da je neko prijavio da je telefon ukraden.
7.Ako je ovo sto mislim da jeste onda ga mozes nabiti nogom,ako ti policija prije toga ne zakuca na vrata
8.Ako nisi vican radnjama sa iPhone odnesi u neki servis da pogledaju sta se desava
17.02.2014 | 17:04
Neki Apple uređaji (iPhone, iPod Touch, iPad, MacBook (i običan i Air i Pro) itd, imaju mogućnost daljinskog zaključavanja i brisanja podataka preko icloud.com servisa kojemu može pristupiti svaki korisnik navedenih uređaja. Kada si prvi puta upalio iPhone morao si na njemu podesiti neke opcije. Između ostalog i Apple ID. Ako ne odmah, onda prvi put kad si htio instalirati neku aplikaciju ili igru. Apple ID je neka email adresa i zaporka koje si sam odredio. Taj Apple ID i zaporku moraš znati svaki put kad preuzimaš aplikacije s AppStore. Dakle vrlo vjerojatno ga koristiš vrlo često. Na icloud.com se ulogiraj svojim Apple ID-em i vidi stanje iPhonea koji će ti tamo biti označen pod opcijom Find my iPhone. Tamo možeš podesiti zaporku od 4 znaka i onda otključati telefon ukucavanjem te zaporke ne telefonu.

Pretpostavljam da ti se netko ulogirao u iCloud i čačkao po postavkama (možda iz neznanja, a možda iz pakosti). Ako ti je frend postavljao iPhone, moguće je da je koristio neke svoje email adrese i šifre za to pa sad dijelite Apple ID, a da niti ne znate.

Ako ne znaš Apple ID, a imaš OS7 na telefonu, bojim se da sad imaš skupu daščicu za rezanje špeka i luka. Neka me isprave znalci ako sam u krivu. Ipak imam samo dvocifreni broj postova

dibidango kaže:
ee ovako kupio sam iphone 5 NOV prije nekih 7-8 mj...i sinoc mi se pojavi kad sam se konektovo na wi-fi da je moj iphone izgubljen i trazi mi neku sifru(OD 4 ZNAKA) ...al drugar mi je pravio one sve acc sto se trebaju napravit ne zna sifru msm zaboravio je(a ne zna ni od emaila)..jel moguce da taj telefon odnesem u neki servis i da ga napravim(jbg ako je moguce nek kosta kolko kosta) il mogu taj iphone da nabijem nogom
17.02.2014 | 17:47
Tako je, ako ne dodes do sifre, komotno se oprosti od telefona.. Nikakvi servisi tu nece pomoci. Takvi zblokani ajfoni se prodaju samo u dijelove ali samo ekran, baterija, kuciste.. Matična je za otpad..
17.02.2014 | 18:25
hvala svima sto su ucestvovali u ovome sto sam trazio..misli mda cu bit prvo koji ce na iphoneu da reze suho meso...ja sam na njemu instaliro facebook,youtube,skype i neke od igricaa...ako ne dodjem do tih sifri onda ce moj iphone i da mi koristi kao daska za rezanje mesa

a sad da odg saint(mederatoru)
1. Hvala bolje vas nasao
2. Nisam se dero vec sam samo naglasavo(da je nov,da trazi sifru od 4 znaka)
3. Malo vise sam u bedu jer nisu to bile male pare
4. Za ovo sto sam piso skracenice od psovki to je moja greska nece se ponovit
5. Ne znam koja je to bila ilegalna radnja sto sam ja uradio
6. Jest pojavila se ta opcija find my phone nezz al to je moj telefon i nezz ko ce to da prijavi
7. Znam da mislis da je telefon ukraden al nije,a policija moze slobodno da dodje na vrata i da pokuca posto ja imam racun jos uvijek od tog telefona u radnji kojoj sam ga kupio
8. Ovo zadnje nisam bas dobro skonto,al odnijecu ga u radnju gdje sam ga i kupio pa da vidim jel se moze sta da uradi..

jos jednom hvala svima na pomocii
17.02.2014 | 18:57
dibidango kaže:
hvala svima sto su ucestvovali u ovome sto sam trazio..misli mda cu bit prvo koji ce na iphoneu da reze suho meso...ja sam na njemu instaliro facebook,youtube,skype i neke od igricaa...ako ne dodjem do tih sifri onda ce moj iphone i da mi koristi kao daska za rezanje mesa

a sad da odg saint(mederatoru)
1. Hvala bolje vas nasao
2. Nisam se dero vec sam samo naglasavo(da je nov,da trazi sifru od 4 znaka)
3. Malo vise sam u bedu jer nisu to bile male pare
4. Za ovo sto sam piso skracenice od psovki to je moja greska nece se ponovit
5. Ne znam koja je to bila ilegalna radnja sto sam ja uradio
6. Jest pojavila se ta opcija find my phone nezz al to je moj telefon i nezz ko ce to da prijavi
7. Znam da mislis da je telefon ukraden al nije,a policija moze slobodno da dodje na vrata i da pokuca posto ja imam racun jos uvijek od tog telefona u radnji kojoj sam ga kupio
8. Ovo zadnje nisam bas dobro skonto,al odnijecu ga u radnju gdje sam ga i kupio pa da vidim jel se moze sta da uradi..

jos jednom hvala svima na pomocii

Sve je ok ali ocito nisi shvatio sta sam mislio pa cu probati da obrazlozim

1.
2.Otvaranje teme ide malim slovima(velika slova znaci deranje,svadju...)kao i postovi
3.Potpuno te razumijem i nadam se da ces uspjeti srediti problem
4.Sve je ok desava se
5.Hackiranje maila .....
6.Mislio sam na tu opciju da li se pojavila (nisam uspio shvatiti iz tvoje recenice da li je bas to)
7.Ne mislim ja nista i ako je ukraden to je tvoja stvar,nisam ja ovdje da nekom popujem da li ce da koristi nesto poplaseno ili ne (sto se tice kucanja na vrata,policija je napokon pocela da radi svoj posao sto se ne odnosi direktno na tebe)
8.Ako nisi serviser,nisi dobar sa engleskim,nisi nikada kontaktirao Apple support.....Bolje je da se obratis nekome ko je to vec radio ili radi(servis ili sta vec)
24.02.2014 | 01:07
Mozda je tvoj 'drugar' htio vidjeti gdje se nalazis preko 'find my iphone' (tvojim accountom) pa slucajno pritisnuo blokadu ...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 55 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (497)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO