Najbolje opcije i tarife za kupnju iPhone 5c
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Najbolje opcije i tarife za kupnju iPhone 5c

02.01.2014 | 11:35
Ako sam zabrljao kategoriju, moliti ću admina da prebaci u pravu

Naime, došao sam do odluke da uzmem prvi iPhone (imam iPad2 i sviđa mi se cijeli ekosustav pa bih ga proširio i kasnije i na računalo ).

Gledao sam malo opcije koje nude operateri (doduše Vip i Tmobile jedino) i nekako sam došao do zaključka da se najviše isplati uzeti 5c 16gb (1600 kn) + XL tarifa (190 kn/mjesec - akcija). Vip je preskup i iako draži morat ću ipak kao i svi pogledati stvari iz financijskog ugla.

Drugo, 4s je 800 kn s istom tarifom. Naravno, novo je bolje, ali koliko bolje i je li logično platiti duplo više?

Hvala unaprijed na komentarima i prijedlozima
02.01.2014 | 12:14
5c je bolji od 4s
4s samo 8gb memorije i vjerovatno neće imati podršku izlaskom novih iphonea
5c je petica u plastičnom kućištu ako imaš priliku uzmi 5 ista je stvar a možda je jeftiniji u tscumu. vip kolje sa cijenama zaobići u ogromnom luku
02.01.2014 | 13:50
Mislim si i ja tako. Što je najgore, mislim da je 5ica zamijenjena 5c modelom pa je više nema u ponudi, ako se ne varam. Inače bih uzeo 5icu.
02.01.2014 | 14:20
A koliko ti realno treba ta XL tarifa za 190Kn? I koliko traje akcija? Koliko stvarno trosis mjesecno?
02.01.2014 | 14:51
Realno bih potrošio ono što platim. Jedino mi je klimavo u toj tarifi promet prema drugim mrežama - ima 500 besplatnih minuta (iako mislim da bi to trebalo biti sasvim dovoljno).
02.01.2014 | 15:00
Neznam, osobno kupujem tvornicki otkljucane iPhone pa onda ja biram sto cu i kako cu. Financiranje preko operatera nazalost uvijek ispadne skuplje kako god okrenes.
02.01.2014 | 15:08
T-Mobile još uvijek nudi iPhone 5, bijeli od 16 i 32GB. Sada jedino je pitanje kako se cijenom uklapaju u usporedbi sa 5c

www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli/prijelaz...u?gapt=4-8-1-1-0-0-1
02.01.2014 | 15:21
Nisam vidio 5icu model od 16GB, ali ovaj od 32 je oko 3000 kn s tom XL tarifom, ne dam im toliko novaca (i ovih 1600 je na granici dobre volje hehe). Trenutno samo 32, 64 i 5c 32 imaju.

EDIT: evo sad sam dobio potvrdni mejl da je 5c 16GB

- bez trajnog naloga 1.798,00 kn
- s trajnim nalogom 1.598,00 kn.
02.01.2014 | 16:27
Ja sam kod VIP-a sada desetu godinu i svo to vrijeme oni nisu bili u stanju ponuditi mi neku pristojnu opciju, pa da putem njih kupim neki noviji iPhone već sam zapeo na 3G.

Ja bih recimo bio presretan s jednim starim 4S, ali zdrava logika nalaže da bi njihova ponuda morala biti povoljnija nego da kupim isti uređaj putem oglasa - ako već žele da pređem u neki mod obaveze. Nažalost sve što su ikada nudili je grozno nepovoljno prema onome što se nudi na slobodnom tržištu, a onda čemu se vezati za njih ugovorom?
03.01.2014 | 09:03
Istina, ja sam također u VIPu bio svo vrijeme, ali cijene su im dosta bezobrazne, a nije ni odnos prema korisnicima bajan. Vidjet ćemo kako će se T-mobile pokazati. Ne vjerujem da je drastično bolje al' hajd idemo provjeriti.

Žao mi je što TELE 2 nema u ponudi Apple proizvode. Kod njih ima ok tarifa.
03.01.2014 | 10:18
razmislite o tomato i bonbon tarifama. Puno jeftinije od vip/tcoma a također imaju mogućnosti pretplate tj ne morate se gnjaviti s bonovima. A i iphoni rade bez otključavanja. Sad jedino ako želite plaćati telefone na rate pa zato birate skupe tarife. Tomato npr. za 49 kn 1000 minuta prema svima/1000 sms i 1 GB + uspostava poziva. Ja sam u pretplati na vipu ali već duže razmišljam ima li to smisla. I tak uređaje kupujem preko njuškala (nove i zapakirane).
03.01.2014 | 11:14
Kako to misliš "iPhoni rade bez otključavanja"?

Za VIP: +1. Ja sam na Vipnetu 14 godina, od čega sam prve tri imao privatni vip.me broj, a idućih 11 imam službeni broj s pretplatom. U tim korporativnim tarifama imaju neki paket koji se dobro isplati pa im to prolazi, ali što se tiče odnosa prema korisnicima, sve su gori, iz godine u godinu. Jednom sam se vozio autom i nazvao službu za korisnike te sam (imajući vremena) čekao da se jave, baš da vidim koliko će im trebati (4x prije toga sam odustao jer nisam imao vremena čekati). I trebalo im je koliko meni da se dovezem od Lučkog do Ravne gore, dakle, nekih 45 min.
03.01.2014 | 13:24
Ono što mi je na VIP-u super je trenutno njihova Savršena tarifa. 160 kn pozvi + sms + promet "neograničeni", ali džabe mi kad traže za mobitel basnoslovne cifre.
A što se tilče ove kupnje preko njuškala i to, sve ok. Ali draže mi je ipak iz trgovine (ne znam zašto, neki valjd osjećaj sigurnosti?) i uz to ne moram iskeširati, mislim nije to (tih 1600 kn) neki ogroman novac ali zašto ne razbiti na koju ratu.
03.01.2014 | 15:13
@smayoo - mislio sam da se iphoni normalno mogu koristiti na bonbon i tomato mrežama s obzirom da one pripadaju vipu i t-mobileu ili se varam - uređaju zaključani na vip će raditi na tomato mreži, zar ne? ili se varam?
03.01.2014 | 15:19
mislim da si u pravu

ja mogu potvrditi za vip/tomato da radi
03.01.2014 | 16:25
Aha, to... Samo ne kužim kako bi se to nekom isplatilo? Da kupiš u T-mobileu ili Vipnetu iPhone bez pretplatnog ugovora košta te skoro duplo nego u Italiji (gdje je zakonom zabranjeno zaključavanje na bilo koju mrežu), a ako ga tako kupiš, onda je ionako otključan (smiju ti prodati zaključan mobitel samo ako je uz ugovornu obavezu).
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 31 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, rusty, temeljnik, tino1, Anonimci (740)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO