Najbolje opcije i tarife za kupnju iPhone 5c
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Najbolje opcije i tarife za kupnju iPhone 5c

02.01.2014 | 11:35
Ako sam zabrljao kategoriju, moliti ću admina da prebaci u pravu

Naime, došao sam do odluke da uzmem prvi iPhone (imam iPad2 i sviđa mi se cijeli ekosustav pa bih ga proširio i kasnije i na računalo ).

Gledao sam malo opcije koje nude operateri (doduše Vip i Tmobile jedino) i nekako sam došao do zaključka da se najviše isplati uzeti 5c 16gb (1600 kn) + XL tarifa (190 kn/mjesec - akcija). Vip je preskup i iako draži morat ću ipak kao i svi pogledati stvari iz financijskog ugla.

Drugo, 4s je 800 kn s istom tarifom. Naravno, novo je bolje, ali koliko bolje i je li logično platiti duplo više?

Hvala unaprijed na komentarima i prijedlozima
02.01.2014 | 12:14
5c je bolji od 4s
4s samo 8gb memorije i vjerovatno neće imati podršku izlaskom novih iphonea
5c je petica u plastičnom kućištu ako imaš priliku uzmi 5 ista je stvar a možda je jeftiniji u tscumu. vip kolje sa cijenama zaobići u ogromnom luku
02.01.2014 | 13:50
Mislim si i ja tako. Što je najgore, mislim da je 5ica zamijenjena 5c modelom pa je više nema u ponudi, ako se ne varam. Inače bih uzeo 5icu.
02.01.2014 | 14:20
A koliko ti realno treba ta XL tarifa za 190Kn? I koliko traje akcija? Koliko stvarno trosis mjesecno?
02.01.2014 | 14:51
Realno bih potrošio ono što platim. Jedino mi je klimavo u toj tarifi promet prema drugim mrežama - ima 500 besplatnih minuta (iako mislim da bi to trebalo biti sasvim dovoljno).
02.01.2014 | 15:00
Neznam, osobno kupujem tvornicki otkljucane iPhone pa onda ja biram sto cu i kako cu. Financiranje preko operatera nazalost uvijek ispadne skuplje kako god okrenes.
02.01.2014 | 15:08
T-Mobile još uvijek nudi iPhone 5, bijeli od 16 i 32GB. Sada jedino je pitanje kako se cijenom uklapaju u usporedbi sa 5c

www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli/prijelaz...u?gapt=4-8-1-1-0-0-1
02.01.2014 | 15:21
Nisam vidio 5icu model od 16GB, ali ovaj od 32 je oko 3000 kn s tom XL tarifom, ne dam im toliko novaca (i ovih 1600 je na granici dobre volje hehe). Trenutno samo 32, 64 i 5c 32 imaju.

EDIT: evo sad sam dobio potvrdni mejl da je 5c 16GB

- bez trajnog naloga 1.798,00 kn
- s trajnim nalogom 1.598,00 kn.
02.01.2014 | 16:27
Ja sam kod VIP-a sada desetu godinu i svo to vrijeme oni nisu bili u stanju ponuditi mi neku pristojnu opciju, pa da putem njih kupim neki noviji iPhone već sam zapeo na 3G.

Ja bih recimo bio presretan s jednim starim 4S, ali zdrava logika nalaže da bi njihova ponuda morala biti povoljnija nego da kupim isti uređaj putem oglasa - ako već žele da pređem u neki mod obaveze. Nažalost sve što su ikada nudili je grozno nepovoljno prema onome što se nudi na slobodnom tržištu, a onda čemu se vezati za njih ugovorom?
03.01.2014 | 09:03
Istina, ja sam također u VIPu bio svo vrijeme, ali cijene su im dosta bezobrazne, a nije ni odnos prema korisnicima bajan. Vidjet ćemo kako će se T-mobile pokazati. Ne vjerujem da je drastično bolje al' hajd idemo provjeriti.

Žao mi je što TELE 2 nema u ponudi Apple proizvode. Kod njih ima ok tarifa.
03.01.2014 | 10:18
razmislite o tomato i bonbon tarifama. Puno jeftinije od vip/tcoma a također imaju mogućnosti pretplate tj ne morate se gnjaviti s bonovima. A i iphoni rade bez otključavanja. Sad jedino ako želite plaćati telefone na rate pa zato birate skupe tarife. Tomato npr. za 49 kn 1000 minuta prema svima/1000 sms i 1 GB + uspostava poziva. Ja sam u pretplati na vipu ali već duže razmišljam ima li to smisla. I tak uređaje kupujem preko njuškala (nove i zapakirane).
03.01.2014 | 11:14
Kako to misliš "iPhoni rade bez otključavanja"?

Za VIP: +1. Ja sam na Vipnetu 14 godina, od čega sam prve tri imao privatni vip.me broj, a idućih 11 imam službeni broj s pretplatom. U tim korporativnim tarifama imaju neki paket koji se dobro isplati pa im to prolazi, ali što se tiče odnosa prema korisnicima, sve su gori, iz godine u godinu. Jednom sam se vozio autom i nazvao službu za korisnike te sam (imajući vremena) čekao da se jave, baš da vidim koliko će im trebati (4x prije toga sam odustao jer nisam imao vremena čekati). I trebalo im je koliko meni da se dovezem od Lučkog do Ravne gore, dakle, nekih 45 min.
03.01.2014 | 13:24
Ono što mi je na VIP-u super je trenutno njihova Savršena tarifa. 160 kn pozvi + sms + promet "neograničeni", ali džabe mi kad traže za mobitel basnoslovne cifre.
A što se tilče ove kupnje preko njuškala i to, sve ok. Ali draže mi je ipak iz trgovine (ne znam zašto, neki valjd osjećaj sigurnosti?) i uz to ne moram iskeširati, mislim nije to (tih 1600 kn) neki ogroman novac ali zašto ne razbiti na koju ratu.
03.01.2014 | 15:13
@smayoo - mislio sam da se iphoni normalno mogu koristiti na bonbon i tomato mrežama s obzirom da one pripadaju vipu i t-mobileu ili se varam - uređaju zaključani na vip će raditi na tomato mreži, zar ne? ili se varam?
03.01.2014 | 15:19
mislim da si u pravu

ja mogu potvrditi za vip/tomato da radi
03.01.2014 | 16:25
Aha, to... Samo ne kužim kako bi se to nekom isplatilo? Da kupiš u T-mobileu ili Vipnetu iPhone bez pretplatnog ugovora košta te skoro duplo nego u Italiji (gdje je zakonom zabranjeno zaključavanje na bilo koju mrežu), a ako ga tako kupiš, onda je ionako otključan (smiju ti prodati zaključan mobitel samo ako je uz ugovornu obavezu).
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (974)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa