Toyota + iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Toyota + iPhone 5

09.10.2013 | 18:49
U Aurisu imam tvornički CD player koji u pretincu za rukavice imam dodatni kabel preko kojeg sam do sada bez problema punio i puštao glazbu sa ipod shuffle, i3GS, i4, i4S. Taj kabel ima onaj stari 30pin konektor i nažalost više ga nemogu koristiti na i5.
Kupio sam ova dva prijelaza 30pin->8pin no nažalost svi samo pune uređaj, al ne reproduciraju glazbu.
http://skrati.net/tip1

http://skrati.net/tip2

Ima li netko ideju koji adapter/kabel bi mogao odraditi takvu stvar?
09.10.2013 | 19:05
jesu bili original? ove koje si kupio...
09.10.2013 | 19:26
Da, vjerojatno je stvar u tome. Treba ti originalni adapter, a ne zamjenski jer ti zamjenski uglavnom nemaju chip za konverziju komunikacije, nego samo vodove za napajanje.
09.10.2013 | 20:03
Nisu, jeftinjara s eBaya. Jedan obični 30->8 pin i jedan koji na sebi ima odmah i audio ulaz. Stavio sam slike s eBaya, al su nestale, nznm zakaj.

Evo ovak nekaj:
tinyurl.com/verzija1
tinyurl.com/verzija232

Sad baš gledam original je 250kn .
09.10.2013 | 20:25
E, jbg sad, ako ti je na cijenu Aurisa, iPod dodatka i iPhonea 5 - 250 kn puno, prodaj onda iPhone 5, kupi si 4S i riješio si problem. I još ti ostane novca za ćevape.

Onaj rozi je za neke trule dockove koji vuku analogni audio s iP, a cijelo upravljanje ide s iP. Toyotin iPod dodatak je skroz digitalan. Dakle, on samo poteže s iPoda/iPhonea glazbene datoteke kao datoteke i dekodiranje radi kod sebe. Imam takav u našoj obiteljskoj Corolli Verso, koristimo ga s iPodom nano.
Ako baš hoćeš i dalje pokušavati s 3rd party adapterima, traži neki kojeg ne oglašavaju kao charger adapter ili dock adapter, nego kao iPod ili iPhone 4 cable adapter jer bi taj trebao podržavati i dvosmjernu komunikaciju. I postavi pitanje prodavaču prije nego kupiš.
09.10.2013 | 20:26
to ti nece radit.

preporucam original, jer budi sretan da imas za spojit direktno, ja u novom autu sada pa moram aux kabel i dock cable. FIRST WORLD PROBLEMS!
09.10.2013 | 20:32
Ja u novom (službenom) autu imam ugrađen integrirani bluetooth preko kojeg sve ide. I telefoniranje, i slušanje glazbe, i audio-knjiga, i youtubea... Mraq!
09.10.2013 | 20:47
tata je stedljivo kupovao auto pa ga nije bilo briga za ostale vozace (mene i sestru). ali umirem za time, naravno koji tech geek nebi?

za 10ak godina cemo vidit kako se prica okrene
09.10.2013 | 21:48
Mene ljuti da je to još uvijek neka kao "luksuzna" doplata, a svima su puna usta nekakve "sigurnosti". To bi trebalo biti ugrađeno u svaki auto, pa i onaj najjeftiniji, isto kao i ABS i zračni jastuci. Da ne govorim o tome koliko je to zapravo jeftina stvar...
09.10.2013 | 21:58
Pretražio cijeli eBay i naravno niti jedan koji mi treba osim onaj po 250kn . Svi su samo charge&sync osim onih gadnih s audio ulazom, a taj provjereno ne radi. Čak niti Belkin il Griffin nemaju ništ takvoga.
09.10.2013 | 22:02
@smayoo, slazem se u potpunosti. barem da su neke android upravljacke medijske ploce poceli furat, ali ni to nemaju. valjda ce siri in the car nesto promijeniti.

nista, morat ces u istyle po jedan konverter hehe
10.10.2013 | 05:29
Stefanjos ne bi se ja nadao da ce se Siri pojaviti u bilo cemu osim najskupljih modela Premium segmenta.

100% nece biti u serijskoj opremi niti Audija 6/BMW5/ MErcedes E klasa i sl.

Kada je naojobicniji kabel problem (da spojis ipod na radio), sta mislis koliko ce godina proci da Siri nadje svoj put do Fieste, Corse, Polo i sl
10.10.2013 | 09:55
ma znam da ne sada, ali pokrenut, kao sto je iphone pokrenuo smartphone industriju a bilo ih je prije tako se nadam nekom preobratu, barem u iducih 10, 20 godina.
10.10.2013 | 22:03
Imam USB priključak u autu. Htio bih ga razdjeliti na dva: jadan za iP a drugi za memory stick. Zna li tko za nešto takvo? Našao sam USB 3(muški) na dva USB-a3 (ženska) 39 kn u Linksu. Dali bi to bilo dobro?
11.10.2013 | 08:22
USB Hub, jedino ako nije samo za punjenje uređaja.
To bude radilo jedino ako radio u autu podržava rad sviše uređaja.
HUB je u principu jedan muški i do četri ženski.
11.10.2013 | 11:12
USB hub mora biti podržan od strane uređaja u kojeg se uštekava. Kad uštekaš USB hub u komp, za njega mora u kompu postojati driver. U autu nisam nikad probao, ali za TV prijemnike znam da neki podržavaju samo točno određene hubove (Samsung, koji prodaje svoje vlastite), neki bilo koje, a neki nikakve.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 25 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Maxxy, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (628)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO