Ima li tko problema s prekomjernim trošenjem baterije s iOS7?
Naime na iPhonu 4 di mi je do updatea baterija trajala dva i pol dana, od kada sam na iOS7 baterija od 100% do 20% dođe unutar 4-5 sati, s dva razgovora po minutu.
Jesi probao restore odraditi, ili pustiti da ti se baterija skroz isprazni pa je napuniš do 100%?
Ja otkad sam prestao na ios7 (4s) gasiti paliti 3g, gps, backgroud refresh itd. baterija mi dulje traje, sad ima li to ikakvog smisla ili ne nemam pojma, uglavnom otkad sam prestao kontorlirati potrošnju, ona se produžila. živa istina
Dosta vas se zali na krace trajanje baterije na iP4, a meni se cini da meni malkice duze traje
Meni su lokacijske uvijek ugasene, 3G/WI-FI radi, push notifikacije (napokon) rade kako bi i trebale i izdrzi 4-4.5h koristenja. Za 2.5 god star uredjaj nije lose.
Meni se čini da baterija traje malo duže. Radi se o IP4 starom dvije godine. Sve mi je uključeno osim bluetootha. Baterija mi izdrži dva dana, ali jako malo "laprdam". (2-3 poziva dnevno po minutu-dvije.)
U prvi mah se i meni činilo da baterija traje nešto duže. Bio sam jako zadovoljan s tim nekoliko dana (instalirao sam to onaj dan kad je puštena distribucija), ali od jučer nagli preokret. Nisam ništa instalirao na telefon, ali znam da sad radi autoupdate pa je moguće da da ga je nešto povuklo.
Napravi restore i prijavi kao novi telefon. Nek ti ne povuće backup. Tu gubiš SMS-ove, možda u igrama i programima spremljene podatke. Ja sam bio očajan na 4G kada sam išao s iOS 4.0 na iOS 5.0. BAterija je jednostavno curila. Po 35% preko noći bez aktivnosti! KAd sam to napravio, stanja se normaliziralo. Povukao sam programe i podatke koje sam imao, a radio sam kao da sam kupio novi mob. Probaj, ništa te ne košta.
Mislim da je restore sa iClouda najbolja opcija jer ti se vrate sve postavke i ne sprema razna smeca kao sto je slucaj sa backupom koji se napravi na kompu..
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?