iPhone 5S boje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5S boje

12.09.2013 | 10:56
Kad je izašao iP5, komentari su bili da je bijeli gay, a crni straight. Zanima me kakva su sad mišljenja? Dakle, "svemirsko" ( ) sivi, srebrni i zlatni? Koji je za "koje"?
12.09.2013 | 11:23
Poznavajuči naše ljude ovo i nije daleko od istine, s time da će uz naveden profil zlatni iphone imati svaka sponzoruša i šuša u selu kao i svaki "gangsta" frajer koj drži dosebe i svi "nogometaši" i tatini sinovi. Svemirsko sivi možda pokoj šminker dok će sivi kupovati poslovnjaci i svi ostali.

http:// http://webcafe.net.hr/2013/09/11/0400007.63.jpg
12.09.2013 | 11:36
Predrasuda - majka svih okova
  • User
  • Posjetitelj
12.09.2013 | 11:38

Što se mene tiče, bitno je što je unutra. Najvjerojatnije bi uzeo crn... svemirsko sivi, ali da mi netko pokloni jedan od ova druga dva ne bi se niti malo bunio niti bi ga zamijenio za drugu boju

EDIT: Vidim da me Soffoklo preduhitrio s linkom na vikalici, al nek stoji.
12.09.2013 | 13:29
Soffoklo, slažem se. Tko se oslobodi vlastitih predrasuda, oslobodio se svih zemaljskih okova. Ali ne možeš reći da su te predrasude nastale potpuno bez osnove. Ja sam se uvijek čudio "zlatnim" tipkama za svjetlo, utičnicama, kupaonskim i kuhinjskim slavinama, itd. i pitao sam se tko to uopće kupuje. I onda sam, s vremenom upoznao određen broj ljudi koji ne samo da to kupuje, nego baš to hoće i ništa drugo. Što misliš, koliko među njima ima ljudi koji ne upadaju u neku od skupina koje je naveo lutherush?
12.09.2013 | 14:18
Bez uvrede bilo kome, ali činjenica je da zlatni 5s bude novi statusni simbol kojeg pripadnici ranije navedenih skupina najviše budu i kupovali. Nažalost većina tih ljudi ni ne koristi smartphone već samo slanje i primanje poruka i zvanje i facebook.
12.09.2013 | 14:46
Jony Ive je dizajnirao i zlatne earbuds, doduše za dobrotvornu aukciju, ali zamislite kombinaciju uz "zlatni" iPhone
tumblr_msy6f28Ru81qa6tsko1_500.png

appleinsider.com/articles/13/09/09/apple...-earpods-for-charity
12.09.2013 | 15:27

Happy Plugs

01-12d5a7519b1ca103c7301e2811f6ad7a.jpg
12.09.2013 | 16:03
@smayoo, @lutherush i sam imam predrasuda prema svačemu i osobno ne znam nikoga tko nema, a i onih malo što sam bez predrasuda našao u raznim spisima da su po ovoj Zemlji hodali spadaju u neprovjerene podatke
Na žalost činjenica je da mnogi imaju, kupuju, dobiju, nebitno, nešto što im služi kao statusni simbol, kompenzator nesigurnosti i sl. ali isto tako mene taj "zlatni" iPhone najviše asocira na ovakve stvari:

Audio komponente koje su u tzv. "champagne" boji nekada bile oznaka višeg razreda tih komponenti, ali na žalost uvijek dođu razne "vrane" koje se love na tu svjetlucavost i učine nešto kičem.

Sjećam se kad sam nabavio bijeli iPhone 4, reakcije 50% ljudi bile su podsmjeh i komentar da je to pederski, a za neke ženski uređaj. Naravno zbog svoje boje. Sad ako bi ( srećom pa nemam tu potrebu ) nabavio ovaj "zlatni" iPhone znam da bih opet doživio podsmjeh i najvjerojatnije komentare da sam svodnik

Naravno da nema nikakvih vrijeđanja ili zamjerki s moje strane
12.09.2013 | 16:05
Ja kupio bijeli telefon baš zbog takvih debilnih komentara i predrasuda... i sad kad budem kupovao 5S kupit ću zlatni, jer što bi svi ti jadni ljudi bez života radili, kad nebi komentirali mene i moj telefon
12.09.2013 | 21:11
Osobno sam korisnik kojem boja uređaja nije bitna već mi je bitno kaj se nalazi ispod plastike/aluminija i koje funkcije ima. Isto je i sa ostalim proizvodima. Brand i dizajn su mi skoro pa nebitni, bitno mi je da zadovoljava sve moje potrebe, no rad u T-COMu me dosta približio ljudima i pružil da upoznam razne profile korisnika pa je tako i za 4s bilo dosta upita dal se sa njime može na fejs ili je to samo za bijeli
12.09.2013 | 21:24
12.09.2013 | 22:08
Meni se taj zlatni baš sviđa. Ne vidim razlog zašto bi taj model više ili manje bio statusni simbol od ostalih. Ta nije napravljen od čistog zlata da je nešto vrijedniji od ostalih.
12.09.2013 | 22:13
Emanuel kaže:
Ja kupio bijeli telefon baš zbog takvih debilnih komentara i predrasuda... i sad kad budem kupovao 5S kupit ću zlatni, jer što bi svi ti jadni ljudi bez života radili, kad nebi komentirali mene i moj telefon

Potpisujem!

Zapravo samo da nadodam, da sam ja bijeli iPhone uzeo samo zato jer imam talk bijeli auto pa da mi paše boja mobitela uz auto
12.09.2013 | 22:36
Jbg, kad sam ja seljo s crnim autom... Da je barem svemirsko sivi...
12.09.2013 | 23:22
Onda je za nas sa zelenim autom zeleni 5c
12.09.2013 | 23:58
Sad se mislim da sam još dobro prošao što mi je auto crni. Svojedobno sam vozio Opela govno-smeđe boje... Što bih, jadan, tada...
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2013 | 00:09
Ja nemam auto pa zato valjda ni iPhone
13.09.2013 | 00:31
Ali da imaš, sigurno bi bio zlatni Genscher s bijelim coflekima koji vise naokolo po šajbi, i onda passent zlatni iPhone 5S, zar ne?
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2013 | 01:24
smayoo kaže:
Ali da imaš, sigurno bi bio zlatni Genscher s bijelim coflekima koji vise naokolo po šajbi, i onda passent zlatni iPhone 5S, zar ne?

Blizu si. Umjesto bacanja para na cofleke, radije ću si i stakla dat pozlatit! Šta ću gledat cestu kad imam Apple Maps, zlatni standard navigacijskih rješenja
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
13.09.2013 | 02:45
Sivi. A ionako ću ga (kao i sve ostale) prešpricati u narančasto, narančasta je moja omiljena boja.
13.09.2013 | 07:54
User kaže:
smayoo kaže:

Blizu si. Umjesto bacanja para na cofleke, radije ću si i stakla dat pozlatit! Šta ću gledat cestu kad imam Apple Maps, zlatni standard navigacijskih rješenja

Što me podsjeti na ovo što sam neki dan uhvatio:
pink.jpg
13.09.2013 | 08:02
Kad mi ipsdne zub (od jednicice do četvorke), dati ću si napraviti zlatni! Meni je to super.
13.09.2013 | 08:08
HardcoreMAC kaže:
Sivi. A ionako ću ga (kao i sve ostale) prešpricati u narančasto, narančasta je moja omiljena boja.

Ha! Iskonovac!
13.09.2013 | 10:14
lutherush kaže:
....no rad u T-COMu me dosta približio ljudima i pružil da upoznam razne profile korisnika pa je tako i za 4s bilo dosta upita dal se sa njime može na fejs ili je to samo za bijeli

Majko mila......ma brijem da si to sad izmislio samo da nas nasmiješ. Ako je to stvarno istina, onda je to neki teži kalibar
13.09.2013 | 10:42
JOHN kaže:
lutherush kaže:
....no rad u T-COMu me dosta približio ljudima i pružil da upoznam razne profile korisnika pa je tako i za 4s bilo dosta upita dal se sa njime može na fejs ili je to samo za bijeli

Majko mila......ma brijem da si to sad izmislio samo da nas nasmiješ. Ako je to stvarno istina, onda je to neki teži kalibar

Jok. Trebaš vidjeti kakvih sve ljudi ima. Samsung Galaxy S4 white je bolji nego black jer je white sa boljim zaslonom, a objašnjenje on studira informatiku A to su još najlakši primjeri. Bilo slučajeva kad lik neželi iphone jer mu prijatelj koj ima android kaže da bez apple računala ne može glazbu prebaciti na njega.
13.09.2013 | 12:38
lutherush kaže:
JOHN kaže:
lutherush kaže:

Jok. Trebaš vidjeti kakvih sve ljudi ima. Samsung Galaxy S4 white je bolji nego black jer je white sa boljim zaslonom, a objašnjenje on studira informatiku A to su još najlakši primjeri. Bilo slučajeva kad lik neželi iphone jer mu prijatelj koj ima android kaže da bez apple računala ne može glazbu prebaciti na njega.

Ovo mogu potvrditi iz prve ruke. I ja imam čast raditi svakodnevno s takvim lumenima... tipa - donese laptop i žali se da neće na net preko sticka. Upalim, pokrenem, sve radi... kako kod tebe hoće a kod mene neće? Hoću da me odmah spojiš s inženjerom u HTu jer želim znati zašto mi jučer u 6 popodne nije radio USB stick!?
13.09.2013 | 12:40
Sank kaže:
Emanuel kaže:

Potpisujem!

Zapravo samo da nadodam, da sam ja bijeli iPhone uzeo samo zato jer imam talk bijeli auto pa da mi paše boja mobitela uz auto

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 22 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, rusty, Anonimci (600)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?