iPhone kabeli
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone kabeli

26.07.2013 | 16:59
Kako je originalan kabel iritantno prekratak tražim odgovarajući kabel za punjenje i5.

Do sada sam naručio 4 iz Kine, od kojih jedan nije ni radio, 3 su riknula unutar 3 tjedna, a ovaj koji sad koristim svako malo izbacuje poruku "charging with this accessory is not supported".
Nažalost originalnog kabla ni nema u dužini od 2m pa tražim preporuku za provjerenog proizvođača ili kvalitetnog sellera na eBayu.
26.07.2013 | 18:28
Pa kupi USB produžni kabel. Toga imaš za kupit svuda.
03.08.2013 | 22:46
Ja imam problem s tim, imam kabel od 7 cm! Ne mogu ga ni na komp kako treba. Sad se mislim da kupim originalan kabel i adapter(pošto ga nemam). Koliko bi to otprilike koštalo, ako tko zna da ima gdje kupiti a da nije sad baš preskupo...
04.08.2013 | 04:55
Ja to kupujem na Ebay po par dolara.

Prije ga izgubim ili negdje zaboravim, nego sto se on pokida ili pocne raditi probleme, tako da ne bi mogao donijeti neki sud o kvaliteti.

Ali znam da rade...
11.01.2014 | 21:00
Pozdrav,

original kabeli od 4s i 5 su mi crkli nakon godinu dana. Kupovala sam zamjenske kabele na ebayu po dolar ali oni mi crknu nakon tjedan dana.

Vec sam izludena pa sam isla guglati da negdje kupim original kabel ali ipak povoljniji nego u ducanima.

E sad, na ebayu sam naletjela na neki španjolski shop (madrid) koji tvrde da je kabel original i cijena mu je s postarinom oko 10 eura.

sad se meni postavlja pitanje kako znati da li je original ili ne jer mi je lagano dosta bacanja love u vjetar?

oni su cak napisali i neki "kod" koji valjda pise na samom kabelu.

da ne duljim, evo i link na to pa nek netko "strucniji" veli jel to fkt original ili opet neka kopija?

www.ebay.com/itm/181240190841?ssPageName...id=p3984.m1439.l2649

btw. s obzirom da je sve na španjolskom, dala sam si truda i pogledala prijevod na engleski preko google translate.. naravno, tvrde da je original. prema ovome dolazi iz eu (iako je proizvodnja kina kako god okreneš), cijela je podosta skuplja od onih po 1$
11.01.2014 | 22:42
original pa 10 dolara nema šanse!
traži na ebay-u griffinov ili oem lightning cable
11.01.2014 | 22:52
Ne znam što radiš s njima da ti tako crkavaju ti kabeli...
Da li je kabel "originalni" se na ovaj način ne može znati. Ono što je bitno je da prodavač izrijekom tvrdi da je to originalni apple kabel. Kupi, plati, kad stigne, ako zaključiš da nije (najbolje se razlikuju po tome što originalni apple kabel ima žilaviji vanjski izolacijski plašt - više se "odupire" savijanju, ima, onako, otpor kao da se radi o nekoj laganoj opruzi), jednostavno digni dispute na e-bayu i traži novac natrag. Ako ti odbije vratiti novac, prijavi ga na pay palu i dobit ćeš novac natrag (a vjerojatno će ti ostati i kabel).
11.01.2014 | 22:54
zk1 kaže:
original pa 10 dolara nema šanse!

Ne slažem se. To je stari tip kabela (nije lightning, nego 30pin). Potražnja za njima opada. Ako je nekom ostala zaliha, logično je da je prodaje po nižoj cijeni, bolje nego da mu ostane stajati. Za 6-12 mjeseci takav kabel gotovo nitko više neće trebati.
12.01.2014 | 00:02
ni ja se ne slazem sa time da se za 10 dolara ne moze naci. realno gledajuci.. on sigurno kosta neku sicu jer se ipak proizvodi u kini. mislim da u istyle ducanu (cini mi se da su oni ovlasteni) kosta cca 150 kn i tvrde da je original.

doduse, doma imam jedan originalni..taj koji vise ne radi. normalno se savija:S
gledala sam na appleovoj stranici kako prepoznati original od fejka i prepoznaje se po onom natpisu na kabelu + neke brojke te kod kabela za peticu onaj dio koji ide u mob mora imati zlatne "reckice", a ispod mora biti bijelo.

gledala sam sad dosta kabela po ebayu od cca 10 -15 dolara. jedan tvrdi da su 100% original i da su vadeni iz apple pakiranja sto god to znacilo te da imaju taj natpis zajedno sa hrpom tih brojeva.. neke serije brojeva valjda...

izgledom na slici izgleda kao i original. pokusat cu kupit taj za peticu za cca 10 dolara i usporedit ga u detalje sa onim koji sam dobila u kutiji s mobom.. nema mi druge nego riskirat

btw. evo jos nekoliko njih koji bas tvrde da je original

www.ebay.com/itm/ORIGINAL-OEM-LIGHTNING-...?hash=item5660404759

www.ebay.com/itm/GENUINE-ORIGINAL-IPHONE...;hash=item338974a352

www.ebay.com/itm/Original-Apple-iPhone-i...;hash=item439ecad0a7
12.01.2014 | 00:08
Nema rizika. Ako nije originalni, tražiš novac natrag. Plati preko PayPala i osigurana si.
12.01.2014 | 00:10
da, ali recimo ako narucim putem ebay i platim normalno paypalom..ako dignem dispute na ebayu trazit ce me da vratim kabel natrag i to na svoj trosak.. zalud mi povrat love kad me tolko dode da ga do kine posaljem:D
12.01.2014 | 00:16
Koje Kine? Naručuješ ga iz Španjolske. A i da je do Kine, običan kabel u običnu kovertu i običnom poštom pošalješ natrag. Pri slanju na pošti moraš ispuniti izvoznu deklaraciju (povrat pod jamstvom) i tražiš da ti je fotokopiraju. Deklaracija ti je dokaz da je poslano i dalje tebe nije briga. Max trošak 20 kn. Mene je bilo koštalo nepunih 50 kn za poslati bateriju od laptopa.
12.01.2014 | 00:21
velim kina jer su neki od ovih prodavaca iz kine, jedan iz spanjolske i jedan UK.. cijena je svima manje vise ista. dolar vise ili manje.. a svi tvrde da je original..

probat cu narucit od nekog iz eu cisto zato jer mislim da ce brze doci..
12.01.2014 | 00:49
Ako je tako mala razlika u cijeni, SVAKAKO naruči iz EU jer će ti doći unutar 7 dana. Iz Kine putuje i dulje od mjesec dana. A ako budeš morala slati natrag, nema carinske za***ancije.
12.01.2014 | 01:59
justme123 kaže:
ni ja se ne slazem sa time da se za 10 dolara ne moze naci. realno gledajuci.. on sigurno kosta neku sicu jer se ipak proizvodi u kini. mislim da u istyle ducanu (cini mi se da su oni ovlasteni) kosta cca 150 kn i tvrde da je original.

doduse, doma imam jedan originalni..taj koji vise ne radi. normalno se savija:S
gledala sam na appleovoj stranici kako prepoznati original od fejka i prepoznaje se po onom natpisu na kabelu + neke brojke te kod kabela za peticu onaj dio koji ide u mob mora imati zlatne "reckice", a ispod mora biti bijelo.

gledala sam sad dosta kabela po ebayu od cca 10 -15 dolara. jedan tvrdi da su 100% original i da su vadeni iz apple pakiranja sto god to znacilo te da imaju taj natpis zajedno sa hrpom tih brojeva.. neke serije brojeva valjda...

izgledom na slici izgleda kao i original. pokusat cu kupit taj za peticu za cca 10 dolara i usporedit ga u detalje sa onim koji sam dobila u kutiji s mobom.. nema mi druge nego riskirat

btw. evo jos nekoliko njih koji bas tvrde da je original

www.ebay.com/itm/ORIGINAL-OEM-LIGHTNING-...?hash=item5660404759

Ovaj ti je predugučak da bi bio original

www.ebay.com/itm/GENUINE-ORIGINAL-IPHONE...;hash=item338974a352

Ovaj ti nema dodatni zaštitu kod 16-pinskog utora, dok ima kod USB konektora - opet fake jer mora biti na oba kraja...[i]

www.ebay.com/itm/Original-Apple-iPhone-i...;hash=item439ecad0a7

Ovaj jedini izgleda i zapakiran kao što dolaze/ su dolazili zapakirani Appleovi kabeli u njihovim iOS proizvodima. To znm jer imam jednog neotpakiranog doma, čeka da ovaj prvi rikne...
Ipak, obzirom na prva dva, ne bi baš vjerovao selleru...
12.01.2014 | 02:03
cekaj, od ova tri linka za koji mislis da bi mogao biti original?

edit: tek sam sad skuzila da si ubacio tekst u moj citat:D

bas cu obratiti paznju na to. hvala
12.01.2014 | 05:04
traži na ebayu proizvođača pod imenom griffin svi njihovi kabeli su certificirani od strane
applea, nema zajeba, rade bez greške
13.01.2014 | 20:24
Moze se desiti da je kabel samo za punjenje moba, a ne i ta sync. Desavalo se.
13.01.2014 | 20:56
Ovo je moja preporuka, znam da kosta puno ali kad sam vidio da su telefoni razlicitih marki izgarali zbog losih kablova ja se nebi zajebavao vise jer za novi iphone love nemam, onda cu radje skupit pa kupit novi origigi.
store.apple.com/us/product/MD819ZM/A/lightning-to-usb-cable-2-m
13.01.2014 | 23:06
The_Cleric kaže:
izgarali zbog losih kablova

Iz mog iskustva, velika je razlika između dobrih kabela i originalnih kabela. Ja nikad ne bi kupio originalni.
13.01.2014 | 23:27
Ni ja. Ali eto, uvijek ima ljudi koji razmišljaju drugačije.
14.01.2014 | 00:20
Sigurno da ima i dobrih oem kablova ali nekako bih ja radje igrao na sigurno. Znam da je puno dati 30 baksa za original i sam sam kupovao nekad ove jeftinjake i kad zbrojim koliko sam na njih potrosio i koliko ih je krepalo, nikad vise
14.01.2014 | 00:23
Jbg, koje ja onda to lude sreće imam? Kupio sam jeftinjak adapter microUSB-lightning (za punjenje), jeftinjak kabel i jeftinjak dock. Jedan za doma, jedan za ured i jedan za auto. I svi mi rade super, evo prošlo 15 mjeseci. A original kabel mi se ponekad pobuni kad ga uštekam - ono, kao "pazi, kabel ti nije original, truć, bla".
14.01.2014 | 01:23
Ja imam neke kričavo ružičaste i zelene no-name kablove i oni više ne rade sa iOS 7 updateom. S druge strane imam i jedan Artwizz kabl i on uredno radi, iPhone 5s/iOS 7.0.4.
14.01.2014 | 10:41
Uopće ne rade ili te samo iPhone upozorava da nisu originalni kabeli i da "may not work"?
14.01.2014 | 14:57
Nikad nisam imao potrebe kupovat te zamjenske jeftilen kabele. Cijeli mi je čak još i onaj dobiven uz iPhone 3G. Nije da ih nešto posebno čuvam, ali se uvijek nanovo čudim kako neki uspiju u kratkom roku shebat originalni kabel koji baš i nije da je nekvalitetno napravljen. S par tih jeftilen kabela sam se susreo kod prijatelja i niti jedan nije pouzdano radio za spajanje na računalo, samo za punjenje. Zadnji što sam vidio je bio zamjenski Lighting kod frenda na brodu i probali smo preko njega spojiti moj iPhone 5S na njegov laptop i napravno nije prošlo dok nisam donio svoj originalni kabel.

Da se ti kabeli kupuju na kilograme i mijenjaju ko čarape svaki dan, onda bih svatio da netko ne želi platiti više od 1$ za isti, ali u svakom drugom slučaju jednostavno ne shvaćam tu škrtost koja u najgorem slučaju može dovesti i do većeg oštećenja uređaja pa dakle i na kraju većeg nepotrebnog troška. Ste čuli za onu: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino!"?

Zar zaista vjerujete da ste puno uštedjeli kad za malo para kupite desetak kabela u kratkom vremenu koji na kraju dospiju na deponij? Koliko je to i ekonomski i ekološki stvarno isplativije?
14.01.2014 | 15:29
smayoo kaže:
Jbg, koje ja onda to lude sreće imam? Kupio sam jeftinjak adapter microUSB-lightning (za punjenje), jeftinjak kabel i jeftinjak dock. Jedan za doma, jedan za ured i jedan za auto. I svi mi rade super, evo prošlo 15 mjeseci. A original kabel mi se ponekad pobuni kad ga uštekam - ono, kao "pazi, kabel ti nije original, truć, bla".

...možda imaš fake IP5
14.01.2014 | 15:39
Vidiš, to mi nije palo na pamet!

Sank, što si se povampirio? Što sad tu postrojavaš? Svatko troši svoj novac kako želi. Ja, ponavljam, imam 2 zamjenska kabela i 1 adapter i svi rade super, as advertized. Za punjenje i za spajanje na Mac. Bez greške. Koliko ja pratim, ti si jedini koji uvijek ima neke probleme sa zamjenskim priborom. Meni to indicira da je problem u tebi, a ne u priboru.

I ne laži ljudima da zamjenski kabel može dovesti do štete na uređaju! To jednostavno NIJE ISTINA. To jest - može s istom vjerojatnošću kao i "originalni". (Pffff.... "originalni"... ).
14.01.2014 | 17:12
Sank kaže:
niti jedan nije pouzdano radio za spajanje na računalo, samo za punjenje.

Kad god sam vidio probleme s tim 0,99$ kabelima, bilo je obratno. Sync radi, ali ne puni. Ja osobno nisam imao nikakvih problema s nijednim kabelom, osim originala.

Kod mene je stvar u povjerenju. Možda su Apple kabeli danas fenomenalni, ali ja im više ne bi dao ni jednu lipu jer su me puno puta za*ebali. A mislim da će bit isto i kad budem kupovao novi mobitel.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (510)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO