Iphone 3gs problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3gs problem

21.06.2013 | 12:16
Prije nego sto ista napisem zelim reci da se bas i nerazumijem puno oko iphonea sto se tice jailbreakinga.
Nadam se da cete mi barem malo moci pomoci.
Evo ovako,prijatelj mi koristi iphone 3gs koji je bio na iOS 6 (tocnije 6.1.3) i imao je problem sa baterijom.Trajala je svega pola sata od zadnjeg punjenja.Pretpostavio sam da je to zbog najnovije verzije iOS-a pa smo odlucili spustiti ga na nizi. Medutim,tu je nastao problem...
Stisnuo sam tipku za obnavljanje iphonea(restore).Obrisao je sve i neznam sta je bilo dalje,neznam je li ga stavio na neki drugi sustav .Medutim na kraju kada zavrsi sa obnavljanjem kaze mi ovako: We’re sorry, we are unable to continue with your activation at this time. Please try again later, or contact customer care.”
Pokusao sam ga vise puta obnoviti ali opet ista stvar.Isao sam i preko iphonea dakle preko wi-fi mreze ali i na njemu je izbacivalo taj problem isto kao i na i-tunesu. Zanima me kako bih ga mogao vratiti u funkciju,barem nekakav sustav samo da valja,dalje bi valjda znao sam.

Hvala i pozdrav
21.06.2013 | 12:39
Najvjerojatnije Apple ne dopušta aktivaciju na starijoj verziji iOS-a koju ste stavili.

Napravi ponovno restore, no ovaj put na zadnju verziju iOS-a.
21.06.2013 | 12:45
Spusti na 4.1 taj Apple jos uvijek potpisuje,mada to meni vise lici na HW problem.Pogledaj na google puno ljudi ima isti problem a apple im je miejnjao telefone uz doplatu od 160$
21.06.2013 | 14:46
Pokusao sam ga staviti na 4.1 i izbacilo mi error 1015. Pokusao sam to rjesit preko youtube-a ali nisam uspio.
Skinuo sam i 6.1.3 i pokusao i njega ubacit ali opet ista stvar... Satima se vec patim,ovo je rupa bez dna.
Imate li jos kakve prijedloge?
Ako znate mozda,koliko bi kostalo da ga odnesem na servis da to naprave ako neuspijem?

Hvala
21.06.2013 | 14:49
Edituj Host file,ubaci u DFU i probaj,ako tako ne prodje onda skini TU i pokreni TSS server(obavezno otkaci SHSH sa Cydia) i mora proci ako nije HW kvar.
21.06.2013 | 15:01
Eh sad..Napisao sam da se bas i nerazumijem puno oko toga pa bih te zamolio da mi objasnis kako da ga editujem
Radio sam nesto slicno;ubacio sam ovu adresu u hosts fajl : 74.208.105.171.gs.apple.com
Dali se radi o tome ili?
21.06.2013 | 15:06
To trebas da pobrises,i da probas da uradis restore iz DFU moda.Pritisnes tipku alt(option) i restore u iTunes i izaberes IPSW 4.1 koji si skinuo ranije.Ako nece tako onda skines T. Umbrella i pokrenes TSS server pa onda opet isto Alt+ restore
21.06.2013 | 15:14
To sam vec radio ali sam isao shift+restore a kad idem alt+restore onda mi neizbacuje nista da odabrem
I cijelo vrijeme sam u DFU modu radio
21.06.2013 | 15:17
Predpostavljam da si na Winu zato i ides na shift(ispravno) na mac -u je alt ili option,sorry ako sam te zbunio.Onda uradi ovo drugo sto sam ti rekao i probaj tako.
21.06.2013 | 15:21
Oke sada cu probati ovo drugo ali samo jedno pitanjce
jeli ovo dfu mode?
DFU_Mode2.jpg
21.06.2013 | 15:31
Ne to je recoverry mode,DFU mode je kada je skroz crn ekran i iTunes ga prepoznaje kao recoverry.Postavljao sam par puta na forumu kako pravilno ubaciti u DFU mode.Zato i nisi nista mogao uraditi
21.06.2013 | 15:53
napravio sam sve sto si rekao ali sad mi izbacuje error 1600
neznam vise sta da radim
21.06.2013 | 16:02
Stani,da li je ovo slika tvog telefona ili samo ilustracija??? Ovo je je iPhone 4 a ne 3Gs.Tvoj problem nije veliki samo moras biti strpljiv,negdje pravis gresku.Restatrtuj racunar,promjeni USB ulaz(obavezno na ploci),edituj Host,Ubaci u DFU,pokreni TU i startaj server,pa uradi shift restore.Mora proci ako ne onda idi u neki servis jer ti vise od ovoga ne mogu pomoci na zalost
21.06.2013 | 16:08
ma ovo je samo ilustracija
sta da napravim sa tim host fileom
jesi rekao da iz TU trebam odznacit cydiu?
21.06.2013 | 16:20
U host-u obrisi linije gdje pise gsXXXXX,obicno budu zadnje dvije,da u TU napravis kao na slici
21.06.2013 | 16:21
host treba ovako da izgleda
2013_06_21_03.png
21.06.2013 | 16:21
TU ovako
2013_06_21_03-d12d9de41a9575d8b1d71c65bd5ae5be.png
21.06.2013 | 16:28
e sad ja imam windowse pa mi ovako izgleda
Untitled-2b9bf6f56f313a9f007c669c59f53e1f.png
21.06.2013 | 16:38
Zadnje dvije linije brisi,to radis kada hoces da stavis regularni FW,cim dignes TU one se vrate jer ona lazira Apple server i to treba za custom FW.
21.06.2013 | 17:11
Ma nista od ovoga,nece pa nece. Otici cu negdje odnjet ga al se nadam da necu puno platiti. Znas li mozda koliko bi mi naplatili otprilike?
Hvala puno,pokusali smo al neide. Ako budem imao jos kakvih problema javit cu se.

Jos jednom hvala i pozdrav
21.06.2013 | 17:22
Ako imas error 1600 mozes ga rjesiti ovako.

1.Skini neki .ipsw tj iOS koji oces i koji odgovara tvome mobu i skkini RedSn0w pa krenimo
2.Moras napraviti DFU_File od tog .ipsw fajla sto si ga skinio a to radis ovako

Ovo ti je pocetni zaslon kada otvoris RedSn0w pa kliknes "Extras"

Kada udes u to dobijes ovo pa ides "Even More" i dobijes ovo

te kliknes na "DFU IPSW" te kada ti izade prozor odaberes onaj file koji si skinio u koraku 1. i kada ti do zavrsi doce ti ova poruka

te sada tamo gdje ti je ovaj file iz prvog koraka je i ovaj sto smo sada kreirali samo ima DFU_bla bla bla tj taj pocetak.

Onda odes u iTunes i pomocu ALT tipke stavis ovaj dfu mode i ako je sve dobro izbacit ce ti error 37 i onda
stavljas to sto si htio i ako ti izbacuje error 1600 samo skines Sn0wBrezze i taj error ti je rjesen..

Nadam se da sam pomogao
Prilozi:
21.06.2013 | 17:43
Hvala ti puno al evo sad mi izbacuje error 1015 haha pa ovo nema nigdje
21.06.2013 | 17:50
Jel ti u Recovery Modu? Ono da ti je nacrtan kabal i da je iTunes?
21.06.2013 | 17:52
Ne,u DFU je
21.06.2013 | 17:57
www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750
nađi ovdje pod ovim imenom
"6.0.0 (3GS): iPhone2,1_6.0_10A403_Restore.ipsw"

Skini i odma preko iTunesa ako je u DFU modu probaj pa javi
21.06.2013 | 18:14
opet je poceo izbacivat error 1600 i isao sam opet onako kako si rekao al isto
a taj snowbreeze,njega ako skinem onda sam rjesio taj 1600?
21.06.2013 | 18:18
Ovo je super imate oboica skoro isti problem pa djelite savjete jedan drugom.Molio bih da daljnju prepisku prebacite u privatne poruke jer je vec sve receno ili napisano u vasa dva topica
21.06.2013 | 18:58
A nisu iste greške:S Pa da sa Sn0w Brezzom rjesis to
28.06.2013 | 00:17
Pozdrav prije svega, imam 3GS ios 4.3.3 jeilibrejk napravljen. Sada bih stavio ios 6.1.3 pa me zanima dali će biti dostupan na barem jednoj mreži tj mreži na kojoj je i kupljen?
Pošto sam relativno novi u tom svijetu dali ja njega jednostavno mogu updejtat na način kada me u itunesu pita i samo stisnem update? Dali mi netko može malo objasnit postupak, bio bih mu zahvalan, znam da prvo moram napravit backup, dali moram spremati SHSH blob, jesam li dobro skuzio ako kažem da se taj SHSH blob sprema zato ako želim mjenjati ios npr ako zelim ići s manjeg na veći ios ili se on uvijek mora spremati?

Bio bi jako zahvalan kada bi mi netko u potpunosti odg na pitanja jer sam dosta novi u ovom svijetu a želio bih to savladati.

Hvala
28.06.2013 | 01:54
Dobro nam dosao

- Ako koristis telefon sa karicom na koju je zakljucan onda mozes uraditi update na 6.1.3
- Mozes uraditi update ali nemoj OT jer ce ti telefon upasti u Loop zbog JB
- SHSH Blobs se spremaju da bi mogao sa veceg spustiti na nizu verziju iOS-a koju Apple vise ne potpisuje
- Za spustanje na nizu verziju potrebna ti je TU
- Na 6.1.3 nema JB ako ti treba napisi koje SHSH blobs imas spasene
- Sa samo idi na restore iz itunes-a i prihvati opciju Restore and update
- Backup-m ces spasiti neke podatke ali ne i aplikacije i tweak-ve koji su instalirani sa Cydie(moze ali si pocetnik pa ce ti biti komplikovano)
- Moja preporuka je da radis clean instal i set as new phone
- Mozda i najvaznije "procesljaj malo forum "dosta ce ti pomoci oko svih pitanja
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 58 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (501)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?