ICloud sigurnosna kopija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ICloud sigurnosna kopija

15.02.2013 | 10:07
Pozdrav ekipa,
Iphone 5 u pitanju.
Prvi puta sam radio sigurnosnu kopiju, ozbacio sam samo kontakte da zelim, sve ostalo odznacio.
Izracunao mi je da ima 160mb kopije za napraviti. Radio ju je 3h. Dali je to normalno?

Hvala na odgovorima.
15.02.2013 | 10:46
Sinkronizacija podataka na iCloud nije isto što i pohranjivanje sigurnosne kopije. To što si ti uključio samo kontakte, znači da će ti se samo kontakti sinkronizirati preko iClouda, a sigurnosna kopija se uvijek radi za sve podatke i ne može se to mijenjati jer ionako u slučaju da moraš napraviti restore iOSa, nakon toga sigurno jest da želiš da ti se vrate svi podaci koji su na njemu bili prije nastanka problema.
15.02.2013 | 10:50
Nemoguce, jel podataka imam 12 g, a on ima na icloudu 5gb.
Ima za podesit sto zelim spremit. Mislim ne znam, mozda si u pravu al kazem, kad sam stisnuo prvi put napisao je da nema dosta mjesta, pnda sam sve odznacio i onda je imaojeata i napisao sa 13g, na 160mb
15.02.2013 | 11:34
Matija klc kaže:
Nemoguce, jel podataka imam 12 g, a on ima na icloudu 5gb.
Ima za podesit sto zelim spremit. Mislim ne znam, mozda si u pravu al kazem, kad sam stisnuo prvi put napisao je da nema dosta mjesta, pnda sam sve odznacio i onda je imaojeata i napisao sa 13g, na 160mb

odi u postavke/icloud/pohrana i sig. kopije/upravljanje memorijom/ime tvog iphonea/
onda pricekaj da ti se loadaju sve aplikacije i dolje stisni prikazi sve aplikacije, i sve sta je upaljeno icloud radi backup
15.02.2013 | 12:49
O tome vam pricam decki, sve sam to pogasio . I izracunao je 160 i radio kopiju 3h, prvi put. Jel to ok il ?
15.02.2013 | 13:11
Nakon nekog updatea, ne znam više kojeg, iPhone 4 ne može više napraviti backup na iCloud.
Mjesta ima dovoljno, vrti, vrti, ali nikako da završi. Brisao sam Backup, radio sve is svašta.
Na Ipad3 mi iCloud backup radi bez problema, na Iphone moram lokalno raditi bacup u Itunes na kompu.

Imam osjećaj da je zaglibio u neku petlju s tim backupom i ni naprijed ni nazad.
Postoji kakav način za reset backupa ili nešto slično da mi proradi iPhone backup na iCloud?
15.02.2013 | 14:13
Imaš JB?
Zadnji puta kada mi se takvo nešto dešavalo (doduše backup na iTunes, a ne na iCloud) bilo je na JB uređaju.
15.02.2013 | 16:52
Nemam JB.
Stavim ga na večer na punjač, na metar od WiFi.
Slobonog prostora na iCloud 3 GB, na iPhone je backup size 1 GB.
Prije toga sam napravio delete backup, zatim aktivirao iCloud backup.
Sve školski, ali nikad uspješno.
A onaj ajpad svaki put kad je na punjaču bez problema si napravi backup.

Već me dugo muči taj problem.
Da li sam jedini ili se ovo dešava još nekom?
15.02.2013 | 17:57
Kopiju kontakata s iCloud-a možeš jednostavno napraviti preko Safari-a. Odeš na www.icloud.com/ otvoriš kontakte, označih ih sve ctrl+a i onda dojle ljevo imaš onaj zupčanik i Export vCard. Dobiješ jednu datoteku (kod mene je 390 kontakata i vrlika je 110kb).
16.02.2013 | 09:41
Backup ne sprema same aplikacije, glazbu, video, sinkronizirane slike, podcaste i ostali sinkronizirani sadržaj već samo njihovu listu, ne sprema ni iOS.

Backup sprema postavke iOSa, ali ne i lozinke, sprema podatke od aplikacija i sav ostali sadržaj koji je stvorio sam korisnik, kao npr. kontakte, SMS poruke, kalendare, podsjetnike itd. pa i slike i video napravljen kamerom. Zato backup može dugo potrajati i uzeti puno prostora ako imate puno slika i video snimaka napravljenih ugrađenom kamerom!

S obzirom da se sprema samo lista sinkroniziranog sadržaja, nakon povratka backupa treba ostaviti iPhone prikopčan na iTunes da se nanovo prebaci sav sinkronizirani sadržaj, aplikacije, glazba, video, podcasti, slike itd.

Kako mi ne možemo kupovati glazbu i ostale sadržaje već ih sami dodajemo u iTunes i onda sinkroniziramo, restore sa iClouda ih neće vratiti ako u isto vrijeme nije barem uključena sinkronizacija preko WiFi te uključen iTunes na računalu preko kojeg se je taj sadržaj prebacio.

S obzirom na sve navedeno te uzevši u obzir da naši pružatelji internet usluga još uvijek nude samo ADSL, tj. brzinu uploada daleko manju od downloada za većinu korisnika mislim da je backup na iCloud mačak u vreći koji troši dodatno bateriju, troši besplatni prostor na iCloudu, a ne garantira siguran povrat podataka jer se može dogoditi da se backup ne napravi u cijelosti, a i ako se napravi svejedno je potrebno spojiti iPhone na računalo kako bi se npr. glazba u cijelosti vratila.

Zato je moj savijet da je backup ipak bolje raditi na računalo s kojim se iPhone sinkronizira.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 58 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO