ICloud sigurnosna kopija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ICloud sigurnosna kopija

15.02.2013 | 10:07
Pozdrav ekipa,
Iphone 5 u pitanju.
Prvi puta sam radio sigurnosnu kopiju, ozbacio sam samo kontakte da zelim, sve ostalo odznacio.
Izracunao mi je da ima 160mb kopije za napraviti. Radio ju je 3h. Dali je to normalno?

Hvala na odgovorima.
15.02.2013 | 10:46
Sinkronizacija podataka na iCloud nije isto što i pohranjivanje sigurnosne kopije. To što si ti uključio samo kontakte, znači da će ti se samo kontakti sinkronizirati preko iClouda, a sigurnosna kopija se uvijek radi za sve podatke i ne može se to mijenjati jer ionako u slučaju da moraš napraviti restore iOSa, nakon toga sigurno jest da želiš da ti se vrate svi podaci koji su na njemu bili prije nastanka problema.
15.02.2013 | 10:50
Nemoguce, jel podataka imam 12 g, a on ima na icloudu 5gb.
Ima za podesit sto zelim spremit. Mislim ne znam, mozda si u pravu al kazem, kad sam stisnuo prvi put napisao je da nema dosta mjesta, pnda sam sve odznacio i onda je imaojeata i napisao sa 13g, na 160mb
15.02.2013 | 11:34
Matija klc kaže:
Nemoguce, jel podataka imam 12 g, a on ima na icloudu 5gb.
Ima za podesit sto zelim spremit. Mislim ne znam, mozda si u pravu al kazem, kad sam stisnuo prvi put napisao je da nema dosta mjesta, pnda sam sve odznacio i onda je imaojeata i napisao sa 13g, na 160mb

odi u postavke/icloud/pohrana i sig. kopije/upravljanje memorijom/ime tvog iphonea/
onda pricekaj da ti se loadaju sve aplikacije i dolje stisni prikazi sve aplikacije, i sve sta je upaljeno icloud radi backup
15.02.2013 | 12:49
O tome vam pricam decki, sve sam to pogasio . I izracunao je 160 i radio kopiju 3h, prvi put. Jel to ok il ?
15.02.2013 | 13:11
Nakon nekog updatea, ne znam više kojeg, iPhone 4 ne može više napraviti backup na iCloud.
Mjesta ima dovoljno, vrti, vrti, ali nikako da završi. Brisao sam Backup, radio sve is svašta.
Na Ipad3 mi iCloud backup radi bez problema, na Iphone moram lokalno raditi bacup u Itunes na kompu.

Imam osjećaj da je zaglibio u neku petlju s tim backupom i ni naprijed ni nazad.
Postoji kakav način za reset backupa ili nešto slično da mi proradi iPhone backup na iCloud?
15.02.2013 | 14:13
Imaš JB?
Zadnji puta kada mi se takvo nešto dešavalo (doduše backup na iTunes, a ne na iCloud) bilo je na JB uređaju.
15.02.2013 | 16:52
Nemam JB.
Stavim ga na večer na punjač, na metar od WiFi.
Slobonog prostora na iCloud 3 GB, na iPhone je backup size 1 GB.
Prije toga sam napravio delete backup, zatim aktivirao iCloud backup.
Sve školski, ali nikad uspješno.
A onaj ajpad svaki put kad je na punjaču bez problema si napravi backup.

Već me dugo muči taj problem.
Da li sam jedini ili se ovo dešava još nekom?
15.02.2013 | 17:57
Kopiju kontakata s iCloud-a možeš jednostavno napraviti preko Safari-a. Odeš na www.icloud.com/ otvoriš kontakte, označih ih sve ctrl+a i onda dojle ljevo imaš onaj zupčanik i Export vCard. Dobiješ jednu datoteku (kod mene je 390 kontakata i vrlika je 110kb).
16.02.2013 | 09:41
Backup ne sprema same aplikacije, glazbu, video, sinkronizirane slike, podcaste i ostali sinkronizirani sadržaj već samo njihovu listu, ne sprema ni iOS.

Backup sprema postavke iOSa, ali ne i lozinke, sprema podatke od aplikacija i sav ostali sadržaj koji je stvorio sam korisnik, kao npr. kontakte, SMS poruke, kalendare, podsjetnike itd. pa i slike i video napravljen kamerom. Zato backup može dugo potrajati i uzeti puno prostora ako imate puno slika i video snimaka napravljenih ugrađenom kamerom!

S obzirom da se sprema samo lista sinkroniziranog sadržaja, nakon povratka backupa treba ostaviti iPhone prikopčan na iTunes da se nanovo prebaci sav sinkronizirani sadržaj, aplikacije, glazba, video, podcasti, slike itd.

Kako mi ne možemo kupovati glazbu i ostale sadržaje već ih sami dodajemo u iTunes i onda sinkroniziramo, restore sa iClouda ih neće vratiti ako u isto vrijeme nije barem uključena sinkronizacija preko WiFi te uključen iTunes na računalu preko kojeg se je taj sadržaj prebacio.

S obzirom na sve navedeno te uzevši u obzir da naši pružatelji internet usluga još uvijek nude samo ADSL, tj. brzinu uploada daleko manju od downloada za većinu korisnika mislim da je backup na iCloud mačak u vreći koji troši dodatno bateriju, troši besplatni prostor na iCloudu, a ne garantira siguran povrat podataka jer se može dogoditi da se backup ne napravi u cijelosti, a i ako se napravi svejedno je potrebno spojiti iPhone na računalo kako bi se npr. glazba u cijelosti vratila.

Zato je moj savijet da je backup ipak bolje raditi na računalo s kojim se iPhone sinkronizira.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 7 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Ender, Riba, rusty, Yonkis, yvann11, Anonimci (623)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO