ICloud sigurnosna kopija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ICloud sigurnosna kopija

15.02.2013 | 10:07
Pozdrav ekipa,
Iphone 5 u pitanju.
Prvi puta sam radio sigurnosnu kopiju, ozbacio sam samo kontakte da zelim, sve ostalo odznacio.
Izracunao mi je da ima 160mb kopije za napraviti. Radio ju je 3h. Dali je to normalno?

Hvala na odgovorima.
15.02.2013 | 10:46
Sinkronizacija podataka na iCloud nije isto što i pohranjivanje sigurnosne kopije. To što si ti uključio samo kontakte, znači da će ti se samo kontakti sinkronizirati preko iClouda, a sigurnosna kopija se uvijek radi za sve podatke i ne može se to mijenjati jer ionako u slučaju da moraš napraviti restore iOSa, nakon toga sigurno jest da želiš da ti se vrate svi podaci koji su na njemu bili prije nastanka problema.
15.02.2013 | 10:50
Nemoguce, jel podataka imam 12 g, a on ima na icloudu 5gb.
Ima za podesit sto zelim spremit. Mislim ne znam, mozda si u pravu al kazem, kad sam stisnuo prvi put napisao je da nema dosta mjesta, pnda sam sve odznacio i onda je imaojeata i napisao sa 13g, na 160mb
15.02.2013 | 11:34
Matija klc kaže:
Nemoguce, jel podataka imam 12 g, a on ima na icloudu 5gb.
Ima za podesit sto zelim spremit. Mislim ne znam, mozda si u pravu al kazem, kad sam stisnuo prvi put napisao je da nema dosta mjesta, pnda sam sve odznacio i onda je imaojeata i napisao sa 13g, na 160mb

odi u postavke/icloud/pohrana i sig. kopije/upravljanje memorijom/ime tvog iphonea/
onda pricekaj da ti se loadaju sve aplikacije i dolje stisni prikazi sve aplikacije, i sve sta je upaljeno icloud radi backup
15.02.2013 | 12:49
O tome vam pricam decki, sve sam to pogasio . I izracunao je 160 i radio kopiju 3h, prvi put. Jel to ok il ?
15.02.2013 | 13:11
Nakon nekog updatea, ne znam više kojeg, iPhone 4 ne može više napraviti backup na iCloud.
Mjesta ima dovoljno, vrti, vrti, ali nikako da završi. Brisao sam Backup, radio sve is svašta.
Na Ipad3 mi iCloud backup radi bez problema, na Iphone moram lokalno raditi bacup u Itunes na kompu.

Imam osjećaj da je zaglibio u neku petlju s tim backupom i ni naprijed ni nazad.
Postoji kakav način za reset backupa ili nešto slično da mi proradi iPhone backup na iCloud?
15.02.2013 | 14:13
Imaš JB?
Zadnji puta kada mi se takvo nešto dešavalo (doduše backup na iTunes, a ne na iCloud) bilo je na JB uređaju.
15.02.2013 | 16:52
Nemam JB.
Stavim ga na večer na punjač, na metar od WiFi.
Slobonog prostora na iCloud 3 GB, na iPhone je backup size 1 GB.
Prije toga sam napravio delete backup, zatim aktivirao iCloud backup.
Sve školski, ali nikad uspješno.
A onaj ajpad svaki put kad je na punjaču bez problema si napravi backup.

Već me dugo muči taj problem.
Da li sam jedini ili se ovo dešava još nekom?
15.02.2013 | 17:57
Kopiju kontakata s iCloud-a možeš jednostavno napraviti preko Safari-a. Odeš na www.icloud.com/ otvoriš kontakte, označih ih sve ctrl+a i onda dojle ljevo imaš onaj zupčanik i Export vCard. Dobiješ jednu datoteku (kod mene je 390 kontakata i vrlika je 110kb).
16.02.2013 | 09:41
Backup ne sprema same aplikacije, glazbu, video, sinkronizirane slike, podcaste i ostali sinkronizirani sadržaj već samo njihovu listu, ne sprema ni iOS.

Backup sprema postavke iOSa, ali ne i lozinke, sprema podatke od aplikacija i sav ostali sadržaj koji je stvorio sam korisnik, kao npr. kontakte, SMS poruke, kalendare, podsjetnike itd. pa i slike i video napravljen kamerom. Zato backup može dugo potrajati i uzeti puno prostora ako imate puno slika i video snimaka napravljenih ugrađenom kamerom!

S obzirom da se sprema samo lista sinkroniziranog sadržaja, nakon povratka backupa treba ostaviti iPhone prikopčan na iTunes da se nanovo prebaci sav sinkronizirani sadržaj, aplikacije, glazba, video, podcasti, slike itd.

Kako mi ne možemo kupovati glazbu i ostale sadržaje već ih sami dodajemo u iTunes i onda sinkroniziramo, restore sa iClouda ih neće vratiti ako u isto vrijeme nije barem uključena sinkronizacija preko WiFi te uključen iTunes na računalu preko kojeg se je taj sadržaj prebacio.

S obzirom na sve navedeno te uzevši u obzir da naši pružatelji internet usluga još uvijek nude samo ADSL, tj. brzinu uploada daleko manju od downloada za većinu korisnika mislim da je backup na iCloud mačak u vreći koji troši dodatno bateriju, troši besplatni prostor na iCloudu, a ne garantira siguran povrat podataka jer se može dogoditi da se backup ne napravi u cijelosti, a i ako se napravi svejedno je potrebno spojiti iPhone na računalo kako bi se npr. glazba u cijelosti vratila.

Zato je moj savijet da je backup ipak bolje raditi na računalo s kojim se iPhone sinkronizira.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 36 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds