Prevaren prilikom kupnje iPhona!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prevaren prilikom kupnje iPhona!

05.02.2013 | 12:12
Ovako kupio sam iPhone 4S preko njuškala za 2200 kn sa 7 maskica.
I mob se neće da upali jer mu punjač ne radi, i ima jailbreak an sebi tako da ga treba preko kompjutera palit. Lik mi je poslao šta trebam napravit i ostalo. Ali mob je bez crtice,savšeno očuvan jedino me je prevario jer je zaključan na stranoj mreži ali ja ga za to nisam ni pitao (samo sam ga pitao je li izgreban ili nije i jeli to kopija ili original) Mogu li ja sad tog čovjeka prijavit? Molim admine da mi ne izbrišu temu kao uvijek (sorry ko je na pogriješnom djelu foruma)
05.02.2013 | 12:15
Ne možeš ga prijaviti.
05.02.2013 | 12:16
Zašto ne mogu?
05.02.2013 | 12:30
Uvijek je prisutan rizik kupovine preko oglasa, pogotovo rabljenih stvari.

1. Nisi prevaren, jer eto priznajes da nisi ni pitao jel uredjaj otkljucan na sve mreze. Covjek je mogao misliti da ga zelis koristiti negdje vani recimo (mada je to vjerojatno svjesno precutao). Mogao si proci puno gore, da kupis ukraden recimo ili pokvaren, tada bi bio prevaren.

2. Ta stvar da ga moras paliti preko comp je jucer rijesena, izlaskom JB 6.1, i to se moze napraviti

3. Puni ga na USB kabel, dko ne kupis punjac.

I kome bi ga ti prijavio?
05.02.2013 | 12:34
Pa tužbom na sud!
05.02.2013 | 12:59
Pa pozuri, stignes jos danas, otvoren je Sud.

Do ponedjeljka ce tvoj slucaj biti rijesen, u srijedu lova na racunu

Najkasnije cetvrtak...
05.02.2013 | 13:00
Daj ne zaj*bavaj ja očajan, a ti mi živce dižeš
05.02.2013 | 13:03
Jesi uopce uspio upalit iphone?
05.02.2013 | 13:07
Ne, ali ja sad ne mogu ništa ako ga on ne želi nazad?
naprimjer da mi je poslao komad cigle ja mu opet ne mogu ništa jer sam čuo da je kupnja preko njuškala na vlastitu odgovornost! ?? :/
05.02.2013 | 13:10
Jel ga uopce prepoznaje komp?
05.02.2013 | 13:11
Ma prepoznao bi ga da mu punjač radi! Trebam novi kupit jedino to ne radi sve ostalo savršeno!
  • mileni
  • Posjetitelj
05.02.2013 | 13:14
Pa da li si ti uopce isprobao iPhone prilikom kupovine?
05.02.2013 | 13:16
Spoji ga na komp nek se puni kako je drlovric napisao, kad ga prepozna napravi restore na itunesu...
Zaboravi na neke tuzbe i slicno, nista od toga.
05.02.2013 | 13:25
Neće ti pomoći no možda te malo nasmije, anegdota mog kolege s posla na njuškalu.
Prodaje kolega izraubani (čitaj polu ispravni) iPhone 4 i javi mu se lik iz nekog sela pored Siska, kaže da nema love ali ak može zamjena .. uglavnom dogovore njih dvojica razmjenu iPhone za polovni gumeni čamac, potegne kolega do siska, dolazi predvečer da u polumraku naprave razmijenu kako lik iz Siska ne bi previše razgledao telefon, on liku telefon ovaj njemu čamac iz štaglja, kolega ide doma sretan kaj se riješio telefona, slijedeći dan razmota čamac, a čamac na xy mjesta izgrizli miševi, e tko je koga sad više zaje***
Na žalost, to je slika trgovine u Hr ..
05.02.2013 | 14:32
ma dobro si proso..vidi sta se desilo ovom mom zemljaku.....Strasno...
www.blic.rs/Vesti/Drustvo/366123/Narucio-noutbuk-dobio-cepanicu
05.02.2013 | 14:44
Hajmo polako,tetlefon ima tethered JB tj palis ga preko kompa-redsn0w.Prodavcu nemozes bas nista jer nisi pitao da li je zakljucan ili n,nisi provjerio prije kupovine sto je tvoja greska.TAko da je najbolja varijanta da pokusas osposobiti telefon da radi.
05.02.2013 | 14:58
Bertone kaže:
Neće ti pomoći no možda te malo nasmije, anegdota mog kolege s posla na njuškalu.
Prodaje kolega izraubani (čitaj polu ispravni) iPhone 4 i javi mu se lik iz nekog sela pored Siska, kaže da nema love ali ak može zamjena .. uglavnom dogovore njih dvojica razmjenu iPhone za polovni gumeni čamac, potegne kolega do siska, dolazi predvečer da u polumraku naprave razmijenu kako lik iz Siska ne bi previše razgledao telefon, on liku telefon ovaj njemu čamac iz štaglja, kolega ide doma sretan kaj se riješio telefona, slijedeći dan razmota čamac, a čamac na xy mjesta izgrizli miševi, e tko je koga sad više zaje***
Na žalost, to je slika trgovine u Hr ..

e bas si me nasmijao, svaka cast

za autora teme: skuzio si da se nisi dovoljno informirao o kupovini navedenog uređaja i to je prvenstveno tvoja greska, sta je tu je...

kak ti je ekipa vec rekla, spoji ga kablom na komp da se napuni, restoraj uređaj na zadnji moguci iOS 6.1. Nakon tog ak hoces mozes ga JB-at ili ne, tvoj odabir.

Otkljucavanje ti je mislim 450kn kod nasih operatera (mozda se varam). I nastavis koristit ajfonče
05.02.2013 | 15:34
Na koju mrežu ti je zaključan?
06.02.2013 | 01:56
krivca bi trebao traziti u sebi posto si platio par tisuca kn a da se nisi raspitao o uredjaju i o tome da lli odgovara tvojim potrebama.
zakljucan/otkljucan je valjda prva stavka na chek listi prilikom kupovine iphonea.
06.02.2013 | 02:18
provjeri na koju je mrežu zaključan pa onda vidi dalje.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 14 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO