Pregled JB aplikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pregled JB aplikacija

03.02.2013 | 19:00
Postoji li negdje pregled aplikacija koje su dostupne nakon jb, ali takav da je dustupan s Maca, kroz browser, a ne tek nakon jb, s iP?

Dakle, želim vidjeti i 100% potvrditi da ću nakon jb zaista i imati aplikaciju koja me zanima, a ne da radim jb da bi tek onda skužio da i dalje nema to što trebam.

Naglašavam da me ne zanima krasti aplikacije. Dakle ne zanima me jb radi krađe aplikacija s appstore, nego radi aplikacija koje apple nije pustio na appstore.
03.02.2013 | 20:19
Ma to sam i ja nagooglao. Ne zanima me novinarski izbor jb aplikacija, nego - zar ne postoji nešto kao app store na www, gdje možeš vidjeti *sve* što se nudi od jb aplikacija?
03.02.2013 | 20:48
Hvala, ovo nisam bio našao. Ali to je pak samo goli popis imena aplikacija. Očekivao sam da je negdje moguće naći organizirane informacije, s pretraživanjem i kratkim opisima što koja radi...

Kako to onda uopće funkcionira kad napraviš JB? Kako uopće znaš što instaliraš kad nigdje nema informacija?
03.02.2013 | 21:15
Imas na Cydia opis svih aplikacija,kada uradis JB i prvi put pokrenes sve ce ti biti jasno
03.02.2013 | 21:36
To znam, ali to mi je prekasno. Imam jedan jedini, točno određen razlog za napraviti jailbreak, ali nisam siguran da li je to još uvijek aktualno. Ne da mi se uopće upuštati u te govnarije ako mi ta jedna stvar neće ni raditi, odnosno ako je više uopće nema.

Konkretno, nagooglao sam po netu, ali to su sve članci iz 2008. o aplikaciji hwpen za iphone. Ali nema nigdje ništa svježije o njoj. To je aplikacija koja (bi trebala) omogućavati prepoznavanje rukopisa kao sistemski input method (uz, odnosno umjesto virtualne tipkovnice).

Može li mi netko tko ima Cydiu izvući informacije o njoj (ako još postoji)?
03.02.2013 | 23:25
www.sinfuliphone.com/showthread.php?t=10820 Ako ti ovo pomaže što, iz 2010.
Ako netko ima jb na ios 6 pa neka provjeri čovjeku stanje jel radi i jel postoji još.
04.02.2013 | 08:11
@smayoo, mislim kako nećeš dobiti ono što želiš. Kapacitivni ekran iako precizniji nije zamišljen baš za stylus. Ja sam pregledao sve olovčice koje sam mogao i sve do jedne su bile debele nezgrapne, a vrh je bio mekan. Možda se što desilo u zadnjik godinu dana i napravili su koju tanju i više sličnu olovci. Drugi problem po meni je što se kod pisanja s stylusom ne smije dirati ekran (ruka je u zraku). Treće je da se s prstom stvarno teško piše.
Ja bi na tvom mjestu prvo stylus potražio, a omda razmišljao o SW rješenjima prepoznavanja rukopisa.
04.02.2013 | 08:29
Postujem svaciji odabir i potrebe, ali stvarno nisam nikada vidio da je brze i preciznije pisati rukom, nego tipkati. Pa makar i na virtualnoj tipkovnici...

Moguce da je namjena specificna (skiciranje, docrtavanje, komentari na sliku ili nacrt necega), ali svejedno znam da je JAKO TESKO pisati rukopisom na iPhone (cak i na iPad), da bi imalo bilo kakvu uporabnu vrijednost (pogotovo kada je terenski rad u pitanju) :/
04.02.2013 | 09:17
drlovric kaže:
Postujem svaciji odabir i potrebe, ali stvarno nisam nikada vidio da je brze i preciznije pisati rukom, nego tipkati. Pa makar i na virtualnoj tipkovnici...

Moguce da je namjena specificna (skiciranje, docrtavanje, komentari na sliku ili nacrt necega), ali svejedno znam da je JAKO TESKO pisati rukopisom na iPhone (cak i na iPad), da bi imalo bilo kakvu uporabnu vrijednost (pogotovo kada je terenski rad u pitanju) :/

I jesi i nisi u pravu. Kod rezistivnog ekrana (iDjidje imaju kapacitivni) ili kod posebnih ekrana na dodoir (Wacom najčešće) stylus je i više nego upotrebljiviji nego prst. Osjećaj pisanja je veći/prirodniji. @smayoo to želi, s time da on želi prepoznavanje rukopisa, a ne slova (barem ja tako shvaćam njega, nije rekao eksplicitno). Znači, on hoće nešto napisati i onda tu rečenicu neka program prevede u tekst.
04.02.2013 | 09:30
Molim da ne idemo po 400-ti put u diskusije "što će ti to - virtualna tipkovnica je bolja". Nije bolja. Virtualna tipkovnica je SRANJE, pogotovo ova na iPhoneu. Ne moram davati nikakav daljnji dokaz za to - samo na jabučnjaku prebrojite postove krcate tipografskih pogrešaka, bez dijakritika, u kojima se autor ispričava (ili ne ispričava) kako tipka s iPhonea pa je zato post polučitak (jer mu se, je li, ne da ispravljati, jer je virtualna tipkovnica *SOOOOOOOOO GREAT*

Dakle, tko mi zna pomoći, molim neka mi pomogne, a tko ne - neka jednostavno prihvati da imam drugačije potrebe i standard komunikacije od njega i da ljudi s kojima se ja dopisujem ne mogu u nedogled prihvaćati nečitke mailove.

Žabac, za stylus ne brini, to sam već riješio.

Što se algoritma piše, zapravo mi je i prepoznavanje slovo-po-slovo dovoljno dobro. Zato me i zanima HWpen - to su napravili Kinezi za pisanje svojih znakova, znak po znak. Bitno mi je da je rješenje offline (da ne treba internet za pretvorbu) i da može podržavati slova s dijakriticima. I da radi kao standard input method.
04.02.2013 | 10:02
Ja imam JB iPhone.

Mogu je testirati ako zelis, samo nemam stylus pogodan za pisanje, pa ne znam koliko ima smisla...

Gledam u reviews da ima odredjenih problema sa prepoznavanje western char, i da bi na tom app trebalo jos raditi, ali da ima odlican potencijal.
04.02.2013 | 10:03
Koji stylus si kupio? Imam od Wacom-a i ima mekani vrh. a li postoji koji s tvrdim i tankim vrhom? Tražio sam i nisam bio baš uspješan.
04.02.2013 | 10:18
Nisam kupio, dao mi ga je jedan poznanik koji si ga je kupio pa zaključio da mu ne treba. Ne znam koji je. Vrh je polutanak i nije tvrd. I nije mi to pretjerano bitno, navikao sam ne pritiskati.
Drlovric, ne treba mi ga testirati, treba mi samo informacija da li je uopće dostupan preko cydie (ako može c&p informacija odande, opisa aplikacije itd.) i koliko košta?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 23 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO