iPhone "ukraden" koji savjet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone "ukraden" koji savjet

16.01.2013 | 19:39
pozdrav,

iphone sam prodao i vidim da su krivotvorene novcanice, eure pa me zanima kako postupiti...
16.01.2013 | 19:42
pa murija. imei br.
16.01.2013 | 19:43
eventualno imam serijski broj, dali to pomaze?!
16.01.2013 | 20:37
Ako nađeš neki web servis gdje po serijskom broju dobiješ IMEI. Murija po IMEI broju može dobiti sudski nalog za lociranje i onda to zatražiti od Vipneta. Ali, ako se radi o iznosu manjem od 1000 kn, neće ni prstom maknuti, osim ako nisi dobio baš sve novčanice krivotvorene, i to crispy, nove, ispod čekića.
16.01.2013 | 21:13
Probaj pustiti glas kod numizmatičara. Sigurno ima zagriženih koji bi platili krivotvorine. LOL
Da pitam, kako znaš da su krivotvorine? Kako ti je uspio uvaliti krivotvorenu? Kaj si dobio preko 10 novčanica pa je bio problem pregledati? Kaj su sve krivotvorene?
Policija za krivotvorine mislim da ipak ide i za manje od 1000 kn.
16.01.2013 | 21:27
Samo ako postoji osnovana sumnja da se radi o raspačivaču. Ako je dobio jednu-dvije krivotvorene novčanice, i to već pohabane, no way. Te su mogle kod bilo koga zalutati, tko zna koliko ruku promijeniti, a skuži ih tek onaj koji ih odnese u banku.
  • mileni
  • Posjetitelj
16.01.2013 | 21:28
A problem ce biti tog 'kupca' i pronaci. Vjerojatno je vec do sad prodao iPhone.
16.01.2013 | 21:37
bio sam kod policije i sve su zapisali, ali trebaju IMEI broj. bez toga nemogu ga valjda uloviti...

sada, pitanje... kako saznti imei broj ako znam samo serijski broj moba?!

evo i za vas sve ako vidite jeftin iPhone 5 32GB radi na VIP, crni je, kupljen danas serijski broj je:
xxxxxxxxxxxx
16.01.2013 | 21:45
mozda nebi bilo lose da javis i vipu?
od njih mozes saznati IMEI...
16.01.2013 | 21:48
evo ti IMEI tvog telefona

Xxxxxxxxxxxxx

Samo da potvrdim radi se o iPhone 5 lockan

telefon nije aktiviran tako da ce biti malo teze pronaci ali svasta je moguce
16.01.2013 | 21:59
saint hvala ti.
samo da te pitam od kud ti to? jesi siguran? posto to moram policiji dati pa da nebi slucajno bio krivi imei...
16.01.2013 | 22:05
info je 99,9% tacan evo svih podataka.Ove provjere ja placam i nikada me jos nisu slagali.Mislim da je ovo dobro potrosena lova

Model: iPhone 5 32GB Black
Device ID1: Xxxxxxxxxxxxx
Device ID2: xxxxxxxxxxxxxx
Apple Store Downloads: False
Is activated: No
SIM lock: Locked
16.01.2013 | 22:52
ok, hvala ti! pomogao si mi puno.
budem onda sutra im dostavio imei broj...

znaci oprez ovih tjedana, ako vidite javite meni...
znaci Apple iPhone 5 32GB VIP crni, kupljen danas (16.01.2013. i od danas tece garancija od vipa)

znaci teoretski po cijeloj hrvatskoj se moze podati mob, ali u zagrebu se to sve dogodilo... klinac ima oko 18godina, sitan, mrsav, mal oko 1,70m, crne kose i tamne crne obrve... ali moze biti njegov frend koji ce prodati phone pa je se i to ne zna...
16.01.2013 | 23:38
Evo jos samo da napisem njegov broj s kojeg me zvao:
xxxxx
mislim da ga vec bacio, ali mozda pomaze... jel postoji neki vip imenik?!
17.01.2013 | 00:40
ides!
nadam se da ces doci do telefona.
17.01.2013 | 01:10
Vjerovatno si dobio sve novcanice lazne,pretpostavljam 400 -500 € za koliko si ga prodao...pa mislim da je to posao za policiju,jer se radi o dileru laznih novcanica. Ako si dobio samo jednu ionda moze biti da ju je i on negdje takvu pokupio.
17.01.2013 | 09:11
Nažalost, nemogu pomoći, ali se iskreno nadam da će ga policija uloviti! Držimo fige...
17.01.2013 | 09:17
Sretno kompa !
17.01.2013 | 10:00
Pozdrav

Molim te koju uslugu koristiš i koliko je plaćaš za provjeru IMEI-a iphone-a?

I molim te šta znači apple store downloads false?

Hvala
17.01.2013 | 10:30
mislim da bi ipak bolje bilo da izbrisem serijski i imei broj?! bojim se da ipak lik ovo ne cita pa ili izmjeni brojeve (navodno to moze) ili ne proda iphone ili slicno...
17.01.2013 | 10:50
Franziskaner kaže:
mislim da bi ipak bolje bilo da izbrisem serijski i imei broj?! bojim se da ipak lik ovo ne cita pa ili izmjeni brojeve (navodno to moze) ili ne proda iphone ili slicno...

Uopce me nebi cudilo da ga tip potpuno javno stavi na Njuskalo.
Tako prodaju pokradene bagere, auta svasta, ljudi misle da je sve zakonito ako je toliko javno:)
17.01.2013 | 11:46
Tvoja je stvar da li ces ostaviti S/N ili IMEI na nekom forumu tako da cu izbrisati brojeve na tvoj zahtjev. Moram napomenuti da se te stvari ne mogu prepraviti na iPhone ,jedino sto na ovaj nacin ( javno postavljanje brojeva) mozes uciniti nekom uslugu da ne izgubi novac kao ti . Dans - sutra neko sa jabucnjaka moze naletiti na ovaj telefon uzeti podatke i provjeriti prije kupovine pa upozoriti policiju ili tebe. Vec ima par topica na forumu gdje su korisnici upozoravali na ukradene aparate.
17.01.2013 | 11:49
kvaju kaže:
Pozdrav

Molim te koju uslugu koristiš i koliko je plaćaš za provjeru IMEI-a iphone-a?

I molim te šta znači apple store downloads false?

Hvala

Znaci da nije aktiviran
14.07.2013 | 15:52
da ne otvaram novu temu kako stavit iPhone 4s na crnu listu, da se nemoze više koristit sinoć mi burazu maznuli telefoon u Vodicam, a nema instaliranu ni jednu aplikaciju za pronalazenje mada sumnjam da bi mu i to pomoglo
14.07.2013 | 20:13
da ima find my phone pomoglo bi mu posto bi mogao zakljucati telefon cim se ovaj ulovi neta.
ovako je najbolje javiti se sto prije policiji i operateru sa imei brojem uredjaja.
cim se telefon zakaci na neku mrezu, mogu ga locirati. ali nece ga moci zakljucati.
15.07.2013 | 22:09
ma problem je sta je iPhone simfree, inače buraz koristi stranu mrezu i trenutno nema u blizini račun ni kutiju , a nema mu ko pročitat ili poslat imei
15.07.2013 | 22:41
Onda neces nista moci uraditi
16.07.2013 | 02:11
a fakat, kako si onda to ocekivao srediti stvar?
"halo policija, ukrali su mi iPhone! crni!"

salu na stranu, pokusaj pronaci sto prije kutiju. ne znam dali se preko backupa na kompu moze nekako izvuci imei?
16.07.2013 | 19:30
ma ništa kad se vrati doma neka prijavi krađu, ima osiguranje pa če mozda dobit novi
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 31 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, rusty, Anonimci (563)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?