iPhone 3gs PROBLEM...!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3gs PROBLEM...!!!

03.01.2013 | 02:57
Zdravo svima. Zeleo bih da mi objasnite kako i zasto ne mogu da brisem aplikacije sa iPhone-a. Kupio sam telefon pre nekoliko dana. Nosio sam iPhone 3 na kome je sve radilo kako treba. Sada kad sam uzeo 3gs nemam ni aplikaciju za app store. Kako mogu to da sredim? Na telefonu je instalirana Cydia ali ne mogu ni iz nje da vidim aplikacije. Kad zadrzim ikonice i one trepere, nema onog X da mogu da ih deinstaliram.
Verzija iOS je 4.3.3 (8J2)
Modem Firmwere 06.15.00
Hvala unapred.
03.01.2013 | 10:22
Provjeri u Settings -> General -> Restrictions da nije tamo onemogućeno brisanje i instaliranje aplikacija. Naravno, ako je bilo što tamo uključeno trebat će ti password da uđeš i isključiš ta ograničenja. Aplikacije i tweakovi instalirani preko Cydie se ne mogu brisati direktno, već isključivo iz Cydie -> Manage -> Packages, osim naravno ako nije instaliran tweak Cydelete.

S obzirom da je na njemu iPad modem firmware 6.15. pretpostavljam da je otključan softwerski. Budeš li se odlučio za obnovu iOSa, morat ćeš proći cijelu proceduru prije nego uspiješ napraviti downgrade modem firmwarea da ti ostane mogućnost otključavanja, a i iOS ne možeš restoreati jednostavnim klikom iz iTunesa iz istog razloga.
03.01.2013 | 12:37
Hvala najlepse. Ipak su bile zakljucane aplikaije i onemoguceno brisanje. Samo je problem sto ja nemam password za otkljucavanje. Telefon sam kupio od coveka koji ne zna sifru (zaporku). Nikad nisam radio obnovu iOS-a i bio bi problem da pokusam sam a da nesto ne odradim kako treba. Da li bi mi pomogao i objasnio sta bi trebalo da uradim i namestim telefon. Hvala ti najlepse.
03.01.2013 | 12:37
Hvala najlepse. Ipak su bile zakljucane aplikaije i onemoguceno brisanje. Samo je problem sto ja nemam password za otkljucavanje. Telefon sam kupio od coveka koji ne zna sifru (zaporku). Nikad nisam radio obnovu iOS-a i bio bi problem da pokusam sam a da nesto ne odradim kako treba. Da li bi mi pomogao i objasnio sta bi trebalo da uradim i namestim telefon. Hvala ti najlepse.
03.01.2013 | 13:31
Ako je telefon namijenjen onoj mreži na kojoj jesi, samo ga spoji sa kompom preko kabela, pokreni iTunese i tamo stisni Restore. Skinut će i instalirati sve što treba, a onda ćeš na njemu imati i svoje aplikacije sa starog mobitela.
03.01.2013 | 13:50
Probaj citati cijele postove,ako to uradi sto govoris i ako je na toj mrez(nije potreban unlock) nece moci uraditi restore jer ima iPad BB na telefonu.Mora stavljati custom FW ili raditi downgrade iPad BB
03.01.2013 | 14:05
Ok hvala. Videcu sta mogu da uradim, ali plasim se da nesto ne poremetim sa iOS-om.
03.01.2013 | 14:39
Evo, imam ja jedan 3G s iPad bb 6.15 i starim iOS koji je bio prerađen u whited00r, a kojeg planiram vratiti na normalu. No, trenutno sam zauzet drugim obavezama, ali za koji dan doći će i on na red. Pa ako ti se da čekati ok, a ako ne mislim da ćeš dobre upute naći na slijedećem linku:

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22652
03.01.2013 | 14:46
Hvala ti. Ali mogu i cekati pa slediti i tvoje upute. Ali svakako cu pogledati link koji si mi poslao. HVALA...!!!
04.01.2013 | 15:10
saint kaže:
Probaj citati cijele postove,ako to uradi sto govoris i ako je na toj mrez(nije potreban unlock) nece moci uraditi restore jer ima iPad BB na telefonu.Mora stavljati custom FW ili raditi downgrade iPad BB

Pročitao sam cijeli post, no ne zamaram se točnim verzijama basebanda i inoga, tako da nisam ni mogao znati da nije sve kako treba. Ako je kupio sjebani telefon s JB, uvijek može prodavača uhvatiti za vrat

Nikako mi nije jasno dan dans kako vam se da
04.01.2013 | 17:50
Daklem, čekanju je došao kraj Upravo sam sredio moj iPhone 3G, slično ide i za iPhone 3GS s time što će te redsn0w pitati da li se radi o novom ili starom bootromu, a kako to možeš provjeriti sve lijepo piše na linku koji sam dao u prethodnom postu.

Dakle, prvo čega se trebaš riješiti jest iPadov BB 6.15, a to možeš napraviti prema ovim uputama:

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22652

To ti neće riješiti problem sa uključenim ograničenjima (Restrictions), ali će zadržati mogućnost softwerskog otključavanja sa ultrasn0wom.

Da bi riješio problem sa restrikcijama kao i očistio iPhone od nasleđenih i nepotrebnih aplikacija, moraš napraviti restore na neki od iOSa za koje imaš SHSH. S obzirom da imaš Cydiu instaliranu, pokreni ju pa na Home ekranu vidi na vrhu što će ti javiti, koje sve SHSH imaš spremljene. Bilo bi super da imaš za iOS 5.1.1, ali i bilo koji drugi iznad ili isti 5.0 je ok jer tada možeš napraviti restore koristeći redsn0w, a prema ovim uputama:

www.iclarified.com/25142/how-to-upgrade-...ing-the-baseband-mac

Ove su upute za Mac računala, no posve je isto i za PC. Dakle, nakon povratka na 05.13.04 modem frimware tj. base band (bb) možeš napraviti restore isključivo na neki od iOSa za koje imaš spremljeni SHSH (u redsn0w odabereš Remote SHSH) s time što svakako odabereš YES kad te pita Prevent baseband update? i to je to.

Sutra bi mi se mogao vratiti i iPhone 3GS, no na njemu nije instaliran iPad bb 6.15. jer je tvornički otključan, ali će mu trebati jedan restore sa redsn0wom da očistim sve od prethodnog vlasnika.

Inače, ja sam na 3G uspio prvo spustiti bb na 5.13.04, no uspješno sam uspio instalirati samo iOS 3.1.3 koji nije dovoljan za neke aplikacije meni bitne. Pokušaj resotrea na 4.2.1 sa redsn0wom nije bio uspješan vjerojatano zbog toga što je bio na 3.1.3, a nije uspio niti upgrade sa custom 4.2.1 napravljen Pwnage Toolom. Zapravo iTunes su sve odradili kako treba, no nakon toga se nije htjela pokrenuti Cydia, tako da sam na kraju napravio normalni restore na 4.2.1, ali i BB mi se podigao na verziju 05.15.04 koja se ne može sofwerski otključati. kako će mi služiti samo za sviranje glazbe meni to nije bitno, no oni koji žele zadržati mogućnost otključavanja morat će se boriti sa drugim opcijama.
04.01.2013 | 18:00
Posebno obrati paznju na ovu Sankovu recenicu " za iPhone 3GS s time što će te redsn0w pitati da li se radi o novom ili starom bootromu" jer postoji mogucnost spaljivanja NOR Chipa.A onda od telefona nema nista u vecini slucajeva
13.01.2013 | 18:12
pozdrav svima
trebam vasu pomoc
imam iphon 3Gs 5.1.1 iPad bb 6.15 otkljucan na sve mreze i neki dan sam azurirao facebook i sad vise ne mogu na njega
znaci pokrece se aplikacija i nakon 7,8 sekundi se ugasi
probao sam je brisati pa ponovno instalirati
gasiti i paliti mob ali opet isto
neznam vise sta da radim
pa molim sve znalce da mi pomognu
unaprijed hvala..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 57 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO