Sync kabel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sync kabel

23.12.2012 | 14:39
Zanima me koliko je dobro i i pouzdano kupovati kabel za punjenje i syncanje iphonea preko eBay-ja ili sličnih stranica.
Frend je jednom prilikom si kupio i radili su mu možda svega 4-5 put kad je prikopča uređaj i dalje veli ne valjaju. Jel to sreča tj. nesreča za naletit na tako nešto ili su stvarno nekvalitetni?

Pogotovo me zanima kada vidim ovakav primjer:
www.ebay.com/itm/5-x-USB-Sync-Data-Charg...;hash=item3cc51da391

5 kabela za cca. 25kn, a kod nas 1 košta 58kn u t mobile.
23.12.2012 | 14:59
Kad ti spali iUređaj, tada napiši koliko te popravak koštao i što misliš o zamjenskim kabelima. Ne kažem da će se to dogoditi, ali kad se dogodi.
23.12.2012 | 15:06
Znači toliko o dobroti jeftinjara?
23.12.2012 | 15:19
Ako već kupuješ kineza, uzmi nešto skuplje kablove i od prodavatelja za koje kupci imaju pozitivno mišljenje. Ili kupi preko oglasnika. Kako je izašao Lighting connector, ovi kabeli budu išli u bescjenje.
23.12.2012 | 15:40
Ne slažem se. Samo zato što je jeftino, ne znači da ne valja. To je čista predrasuda. Štoviše, ima ovdje topic o originalnim kabelima koji su propali (raspada se izolacijski plašt), a koštaju ne znam koliko.

Ja sam kupio kineski kabel s lightning konektorom za iPhone 5, a također i microUSB-Lightning adapter (samo za punjenje, ne radi za sync, kao takav je reklamiran i kao takav je kupljen) i sve radi uredno. A koštalo je dolar-dva.

Danas je u više od 80% slučajeva visoka cijena posljedica napuhavanja cijene na račun branda i ni na koji način ne reflektira kvalitetu. Sve se to proizvodi u Kini, maltene u istim tvornicama.

Tko još uvijek vjeruje da "originalno" išta - vrijedi platiti 2, 3, pa ponekad i 10-15x više od nečeg "kineskog" - taj nema pojma o načinu funkcioniranja svjetske ekonomije u zadnjih 15 godina.
23.12.2012 | 16:01
Kužim to sve. Znači ako mi je potreban kabel, ne moram se ustručavati naručiti ga preko ebay-ja i dati 2-3$ rađe nego ovdje 10$ za isti. I nadat se samo da ću biti dobre sreče
23.12.2012 | 19:16
Tako nekako. Naravno, i ako kupiš ovdje za $10, isto se moraš nadati da ćeš biti dobre sreće. Štoviše, problem s takvom jeftinom stvari ćeš lakše riješiti na Ebayu nego u bilo kojoj HR trgovini.
23.12.2012 | 22:42
theblack4 kaže:
Kužim to sve. Znači ako mi je potreban kabel, ne moram se ustručavati naručiti ga preko ebay-ja i dati 2-3$ rađe nego ovdje 10$ za isti. I nadat se samo da ću biti dobre sreče

Ma slobodno naruči i ništa ne brini,koristim kineske adaptere,dockove i kablove i nikad mi ništa nije izgorilo.
23.12.2012 | 23:33
Meni se od originalnih kabela koje sam dobio sa iUređajima raspala izolacija na samo jednom od iPada prve generacije. Vjerojatno zato jer ga je koristio moj sinčić koji ga nije pazio i navlačio ga na sve moguće načine

Iako se u načelu slažem sa smayoom i zaista svi su ti kabeli proizvedeni u Kini, ja se ipak uvijek odlučim za barem onaj srednje cijene, jer i prije sam imao loša iskustva sa jeftikanerima od desetak do dvadesetak kuna, i to ne samo za telefone, nego i za video i audio itd.
23.12.2012 | 23:44
Olrajti then, naručit neki s ebaya i živit sretno s 50kn više u džepu
24.12.2012 | 09:32
ja koristim kineske od prvog iphone-a jer mi treba i na poslu i doma kabel. Kupio sam ih desetak, samo jedan nije radio.
24.12.2012 | 10:32
Sank kaže:
Iako se u načelu slažem sa smayoom i zaista svi su ti kabeli proizvedeni u Kini, ja se ipak uvijek odlučim za barem onaj srednje cijene, jer i prije sam imao loša iskustva sa jeftikanerima od desetak do dvadesetak kuna, i to ne samo za telefone, nego i za video i audio itd.

O tome pričam, izbjegavati najjeftinije.
24.12.2012 | 17:39
Thank you na odgovorima. Sretni blagdani svima
24.12.2012 | 20:01
Ja od ovoga kupio 5 komada, sve ok, svi normalno rade

www.ebay.com/itm/390505166539?ssPageName...id=p3984.m1439.l2649
25.12.2012 | 02:15
Ja sebi moram nać dvometarski da mi može od punjaća do kreveta lakše
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 28 minuta
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO