Sync kabel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sync kabel

23.12.2012 | 14:39
Zanima me koliko je dobro i i pouzdano kupovati kabel za punjenje i syncanje iphonea preko eBay-ja ili sličnih stranica.
Frend je jednom prilikom si kupio i radili su mu možda svega 4-5 put kad je prikopča uređaj i dalje veli ne valjaju. Jel to sreča tj. nesreča za naletit na tako nešto ili su stvarno nekvalitetni?

Pogotovo me zanima kada vidim ovakav primjer:
www.ebay.com/itm/5-x-USB-Sync-Data-Charg...;hash=item3cc51da391

5 kabela za cca. 25kn, a kod nas 1 košta 58kn u t mobile.
23.12.2012 | 14:59
Kad ti spali iUređaj, tada napiši koliko te popravak koštao i što misliš o zamjenskim kabelima. Ne kažem da će se to dogoditi, ali kad se dogodi.
23.12.2012 | 15:06
Znači toliko o dobroti jeftinjara?
23.12.2012 | 15:19
Ako već kupuješ kineza, uzmi nešto skuplje kablove i od prodavatelja za koje kupci imaju pozitivno mišljenje. Ili kupi preko oglasnika. Kako je izašao Lighting connector, ovi kabeli budu išli u bescjenje.
23.12.2012 | 15:40
Ne slažem se. Samo zato što je jeftino, ne znači da ne valja. To je čista predrasuda. Štoviše, ima ovdje topic o originalnim kabelima koji su propali (raspada se izolacijski plašt), a koštaju ne znam koliko.

Ja sam kupio kineski kabel s lightning konektorom za iPhone 5, a također i microUSB-Lightning adapter (samo za punjenje, ne radi za sync, kao takav je reklamiran i kao takav je kupljen) i sve radi uredno. A koštalo je dolar-dva.

Danas je u više od 80% slučajeva visoka cijena posljedica napuhavanja cijene na račun branda i ni na koji način ne reflektira kvalitetu. Sve se to proizvodi u Kini, maltene u istim tvornicama.

Tko još uvijek vjeruje da "originalno" išta - vrijedi platiti 2, 3, pa ponekad i 10-15x više od nečeg "kineskog" - taj nema pojma o načinu funkcioniranja svjetske ekonomije u zadnjih 15 godina.
23.12.2012 | 16:01
Kužim to sve. Znači ako mi je potreban kabel, ne moram se ustručavati naručiti ga preko ebay-ja i dati 2-3$ rađe nego ovdje 10$ za isti. I nadat se samo da ću biti dobre sreče
23.12.2012 | 19:16
Tako nekako. Naravno, i ako kupiš ovdje za $10, isto se moraš nadati da ćeš biti dobre sreće. Štoviše, problem s takvom jeftinom stvari ćeš lakše riješiti na Ebayu nego u bilo kojoj HR trgovini.
23.12.2012 | 22:42
theblack4 kaže:
Kužim to sve. Znači ako mi je potreban kabel, ne moram se ustručavati naručiti ga preko ebay-ja i dati 2-3$ rađe nego ovdje 10$ za isti. I nadat se samo da ću biti dobre sreče

Ma slobodno naruči i ništa ne brini,koristim kineske adaptere,dockove i kablove i nikad mi ništa nije izgorilo.
23.12.2012 | 23:33
Meni se od originalnih kabela koje sam dobio sa iUređajima raspala izolacija na samo jednom od iPada prve generacije. Vjerojatno zato jer ga je koristio moj sinčić koji ga nije pazio i navlačio ga na sve moguće načine

Iako se u načelu slažem sa smayoom i zaista svi su ti kabeli proizvedeni u Kini, ja se ipak uvijek odlučim za barem onaj srednje cijene, jer i prije sam imao loša iskustva sa jeftikanerima od desetak do dvadesetak kuna, i to ne samo za telefone, nego i za video i audio itd.
23.12.2012 | 23:44
Olrajti then, naručit neki s ebaya i živit sretno s 50kn više u džepu
24.12.2012 | 09:32
ja koristim kineske od prvog iphone-a jer mi treba i na poslu i doma kabel. Kupio sam ih desetak, samo jedan nije radio.
24.12.2012 | 10:32
Sank kaže:
Iako se u načelu slažem sa smayoom i zaista svi su ti kabeli proizvedeni u Kini, ja se ipak uvijek odlučim za barem onaj srednje cijene, jer i prije sam imao loša iskustva sa jeftikanerima od desetak do dvadesetak kuna, i to ne samo za telefone, nego i za video i audio itd.

O tome pričam, izbjegavati najjeftinije.
24.12.2012 | 17:39
Thank you na odgovorima. Sretni blagdani svima
24.12.2012 | 20:01
Ja od ovoga kupio 5 komada, sve ok, svi normalno rade

www.ebay.com/itm/390505166539?ssPageName...id=p3984.m1439.l2649
25.12.2012 | 02:15
Ja sebi moram nać dvometarski da mi može od punjaća do kreveta lakše
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 11 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO