IPHONE 4 -nov novcat, ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IPHONE 4 -nov novcat, ne radi

05.12.2012 | 11:53
Poštovani,

našla sam sličnu temu ali je starija.

Zanima me ovo: kupljen novi mob, ne radi zvučnik ,poslan je na servis. Novi nisam dobila jer ih nemaju u skladištu,kao sa servisa bi trebao doći popravljen. šta ako dobijem refurbished mobitel ili ako ga oni zeznu pa će još ispast da sam ja krivA? šta je uopće s tim mobitelima koji dođu zamotani u te folije? to je korišten mobitel il šta?

što ako nemaju novi mobitel da mi daju?

šta mogu napraviti? ženska koja mi je prodala mob je jako ljubazna i znam da nije ona kriva,pa ne želim napadati bzvz..

ispričavam se što ponavljam temu,ali nadam se nekim korisnim odgovorima
hvala!
05.12.2012 | 16:55
Zašto nisi zapisala IMEI i serijski broj mobitela,pa bi bar znala koji češ dobiti.Možda još stigneš na servis,ako ti mob nije popravljen pa napravi to.Do tih podataka dođeš settings-general-about i tamo na dnu ti pišu ti podaci.
05.12.2012 | 17:16
IMEI imam,ali serijski broj nemam...nije mi se nikad dogodilo da kupljen mob ne radi, tako da sam samo odjurila u vip
05.12.2012 | 17:36
Na kutiji pise serial
05.12.2012 | 22:55
Ovisno o tome što promijene unutra, to i dalje može biti isti mobitel, ali i IMEI, i serial se mogu promijeniti, zar ne?
07.12.2012 | 11:01
dobila sam mobitel sa novim IMEI-em.. u napomeni piše da ga moram registrirat

preko iTunesa. to sam vidjela na web-u jer mogu pratit kako napreduje servis.

kroz par dana bi trebao stići u trgovinu, pa cu vidjet jel je novi zapakiran ili

ne

Hvala svima na odgovorima!
07.12.2012 | 15:41
Sukladno odredbama članka 423. stavka 1. i 2. Zakona o obveznim odnosima, Ukoliko prodavatelj ili proizvođač jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača, da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.

Dakle, potrebno je prvo zatražiti popravak u razumnom roku, te ukoliko to ne učini, zatražiti od prodavatelja ili od proizvođača ispravnu stvar. Ako prodavatelj ne izvrši u razumnom roku popravak ili zamjenu stvari, kupac ima pravo na raskid ugovora ili sniženje cijene, a u svakom slučaju i pravo na popravljanje štete.

Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu. Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Postojanje jamstva ne isključuje primjenu pravila o odgovornosti prodavatelja za nedostatke stvari.

Znači, samo je bitno da je novo i nekorišteno ili prvotno popravljeno. Dali novi treba biti zapakiran ili ne, to zakon ne propisuje.
07.12.2012 | 16:12
JOHN kaže:
...Znači, samo je bitno da je novo i nekorišteno ili prvotno popravljeno. Dali novi treba biti zapakiran ili ne, to zakon ne propisuje.

Bedasto.

Zdrav razum nalaže da je nova stvar zapakirana u originalnoj ambalaži koja nije otvarana. Sve drugo spada pod polovno, korišteno ili salonsko, tj. korišteno u svrhu promocije i prezentacije te se kupcu nudi po sniženoj cijeni.
08.12.2012 | 18:03
vidjet ću u svakom slučaju početkom tjedna kad ću se čut s prodavačem,

a onda ću to rješavat dalje s nadležnim institucijama
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa