iP5 / iOS 6 kao 3G modem preko USB kabela
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iP5 / iOS 6 kao 3G modem preko USB kabela

02.12.2012 | 16:15
Tražio sam slične teme, ali vidim da nema ništa friško pa, evo, pitam.

Dakle, normalno mi radi personal hotspot, preko wifi i preko bluetooth PAN. Međutim, piše na samom iPhoneu, na istom mjestu gdje se uključuje personal hotspot, kao treća mogućnost:

Spajanje koristeći USB
1. Spojite iPhone na računalo
2. Odaberite iPhone u popisu mrežnih usluga u vašim postavkama

Elem, s obzirom da mi je trenutno upravo sada iPhone ionako spojen kabelom na Mac radi punjenja, radije bih da internetska veza ide preko tog kabela, nego preko wifi. Ali pod network preferences mi ne nudi iPhone, niti ga mogu dodati.

Jesam li nešto preskočio, ili previdio, ili nešto nije kako bi trebalo biti?

Mac OS je 10.6.8, iTunes su ovi novi, 11.0
02.12.2012 | 16:37
Evo, isprobano i radi od prve. Dakle, prvo sam na iPhone 5 iOS 6.0.1 uključio osobni hotspot, a zatim sam ga spojio USB kabelom na MacBook sa Mac OS X 10.8.2. Otvorio sam mrežne postavke, isključio WiFi i izvukao Ethernet kabel, tako da mi je na vrh liste došao iPhone USB sa IP adresom 172.20.10.2 i sve radi ko podmazano.

Dakle, ako u mrežnim postavkama ne vidiš iPhone USB i da je connected, onda je vjerojatno do Mac OSa jer eto meni to radi od prve bez potrebe za ikakvim dodatnim podešavanjem.
02.12.2012 | 16:57
I ja probao, moj prastari 3G je spojen na MAC preko kabela i mogu na net preko njega.
Kod mene se treba uključiti na telefonu Internet Tethering, a na MAC-u pod Network odabrat iPhone
02.12.2012 | 17:42
Žabac, ti si isto na 10.8.2?
02.12.2012 | 19:23
Ma jok, 10.6.8, isto kao i ti.
Screen_shot_2012_12_02_at_18.png
02.12.2012 | 19:24
IMG_0007.PNG
02.12.2012 | 19:29
iTunes ne bi trebao imati veze, jer ja ga uopće ne diram kad idem na net preko telefona.
Ovo je moja prastari 3G (zbog zaheba u VIP-u sam ostao bez petice koju čekam) kojeg sad koristim i ovo radi OK, mada je dosta sporo, 2Mbps je dowmload.
02.12.2012 | 20:33
Mda. Kod mene tog "iPhone USB" u Network uopće nema... A očito nema veze s verzijom OS-a.

Ima li tko kakvu ideju u vezi toga?
02.12.2012 | 21:29
Nesto zeza iPhone configuration utility...

1: Skini ovo:www.mediafire.com/?zo22n2u2eml78vc

Dalje slijedi ovo:

2: Go to Finder and press
cmd + shift + G

3: Paste in this and hit enter:
/System/Library/Extensions/AppleUSBEthernetHost.kext/Contents/MacOS/

4: Replace this file with downloaded one
AppleUSBEthernetHost.kext

5: Search for disk util in spotlight and
run disk utility > select your root drive (Macintosh HD) > Repair Permissions

This may take a few minutes.

6:
Restart and done.
I did not even reinstall or uninstall anything. Confirmed it works, solved 2 sets with the same issue

All the best. If it doesn't work. try uninstalling iphone config utility.

Nadam se da ce ovo mozda pomoci.
  • mileni
  • Posjetitelj
02.12.2012 | 21:32
Meni na iP4s ovog ljeta takodjer na iMacu nije radilo. Preko USB-a tj., wifi i bluetooth uredno radili. Na win7 laptopu radilo preko USB-a bez ikakvih problema. Cudno.
02.12.2012 | 22:43
jiggs, hvala, probat ću!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 48 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO