iP5 / iOS 6 kao 3G modem preko USB kabela
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iP5 / iOS 6 kao 3G modem preko USB kabela

02.12.2012 | 16:15
Tražio sam slične teme, ali vidim da nema ništa friško pa, evo, pitam.

Dakle, normalno mi radi personal hotspot, preko wifi i preko bluetooth PAN. Međutim, piše na samom iPhoneu, na istom mjestu gdje se uključuje personal hotspot, kao treća mogućnost:

Spajanje koristeći USB
1. Spojite iPhone na računalo
2. Odaberite iPhone u popisu mrežnih usluga u vašim postavkama

Elem, s obzirom da mi je trenutno upravo sada iPhone ionako spojen kabelom na Mac radi punjenja, radije bih da internetska veza ide preko tog kabela, nego preko wifi. Ali pod network preferences mi ne nudi iPhone, niti ga mogu dodati.

Jesam li nešto preskočio, ili previdio, ili nešto nije kako bi trebalo biti?

Mac OS je 10.6.8, iTunes su ovi novi, 11.0
02.12.2012 | 16:37
Evo, isprobano i radi od prve. Dakle, prvo sam na iPhone 5 iOS 6.0.1 uključio osobni hotspot, a zatim sam ga spojio USB kabelom na MacBook sa Mac OS X 10.8.2. Otvorio sam mrežne postavke, isključio WiFi i izvukao Ethernet kabel, tako da mi je na vrh liste došao iPhone USB sa IP adresom 172.20.10.2 i sve radi ko podmazano.

Dakle, ako u mrežnim postavkama ne vidiš iPhone USB i da je connected, onda je vjerojatno do Mac OSa jer eto meni to radi od prve bez potrebe za ikakvim dodatnim podešavanjem.
02.12.2012 | 16:57
I ja probao, moj prastari 3G je spojen na MAC preko kabela i mogu na net preko njega.
Kod mene se treba uključiti na telefonu Internet Tethering, a na MAC-u pod Network odabrat iPhone
02.12.2012 | 17:42
Žabac, ti si isto na 10.8.2?
02.12.2012 | 19:23
Ma jok, 10.6.8, isto kao i ti.
Screen_shot_2012_12_02_at_18.png
02.12.2012 | 19:24
IMG_0007.PNG
02.12.2012 | 19:29
iTunes ne bi trebao imati veze, jer ja ga uopće ne diram kad idem na net preko telefona.
Ovo je moja prastari 3G (zbog zaheba u VIP-u sam ostao bez petice koju čekam) kojeg sad koristim i ovo radi OK, mada je dosta sporo, 2Mbps je dowmload.
02.12.2012 | 20:33
Mda. Kod mene tog "iPhone USB" u Network uopće nema... A očito nema veze s verzijom OS-a.

Ima li tko kakvu ideju u vezi toga?
02.12.2012 | 21:29
Nesto zeza iPhone configuration utility...

1: Skini ovo:www.mediafire.com/?zo22n2u2eml78vc

Dalje slijedi ovo:

2: Go to Finder and press
cmd + shift + G

3: Paste in this and hit enter:
/System/Library/Extensions/AppleUSBEthernetHost.kext/Contents/MacOS/

4: Replace this file with downloaded one
AppleUSBEthernetHost.kext

5: Search for disk util in spotlight and
run disk utility > select your root drive (Macintosh HD) > Repair Permissions

This may take a few minutes.

6:
Restart and done.
I did not even reinstall or uninstall anything. Confirmed it works, solved 2 sets with the same issue

All the best. If it doesn't work. try uninstalling iphone config utility.

Nadam se da ce ovo mozda pomoci.
  • mileni
  • Posjetitelj
02.12.2012 | 21:32
Meni na iP4s ovog ljeta takodjer na iMacu nije radilo. Preko USB-a tj., wifi i bluetooth uredno radili. Na win7 laptopu radilo preko USB-a bez ikakvih problema. Cudno.
02.12.2012 | 22:43
jiggs, hvala, probat ću!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa