Iphone 5- problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5- problemi

20.11.2012 | 17:52
Pozdrav ekipa,

Imam par pitanja.
Spojim Iphone 5 na wifi i youtubr zna cesto zastekat a signal pun. 4s nikada nije zastekao na youtubu s istim ruterom ( kod mene doma).

Vrijeme, u mom gradu, po lokacijskim uslugama automatski Karlpvac, ne azurira vrijeme, nego vrti dolje obnavljam...

Sve ostale gradove , obnovi.

Uzasno sam razocaran telefonom, i zao mi je mog 4s koji je bezprijelorno radio. Nije nista brzi , cak i aplikacije dugo skida s istim tim wifijem...

Imate kakav savjet? Hvala svima
21.11.2012 | 00:21
Ajd prvo provjeri WiFi brzinu preko speedtest, isključi na par minuta adsl ili modem, prvo brzinu provjeri žično, a onda bežično! Nakon toga ako ti štima deklarirana brzina, onda upali ajfon pa opet izmjeri. I dali se kojim slučajem nedavno pojavila u tvom kučanstvu kakva nova Android pridošlica.
21.11.2012 | 03:22
Matija klc kaže:
Spojim Iphone 5 na wifi i youtubr zna cesto zastekat a signal pun. 4s nikada nije zastekao na youtubu s istim ruterom ( kod mene doma).

Da li si updejtao sistem na mobitelu na najnoviji? Navodno je 6.0 verzija imala problema sa wifijem, koji je update ispravio. Pa pokušaj.

AKo ne upali, pokušaj i reset network settingsa...
21.11.2012 | 11:10
Vanjuška, problemi su bili ako se ne varam da je teže ulovio signal, a ne da kad ga ulovi da ima problema sa download/upload.

Daješ čovjeku informacije koje uopće nemaju veze sa njegovim problemom, pa ga zbunjuješ bezveze!

Treba očito urediti postavke routera na drugi način, a ne riješavat to pukim resetiranjem. Dodatni problem može biti ako netko od ukućana koristi Android GB il IC, koji znaju iz nekog glupog razloga blokirat promet(smanji brzinu na 0.1-0.4 Mbps). Provjereno kod mene jer sam 2 mjeseca vodio bitku sa postavkama routera, i to nakon što je žena uzela HTC EVO 3D!
21.11.2012 | 11:34
Za pocetak kao sto Vanjuska kaze, updejtaj na 6.0.1 ako nisi vec, iOS 6.0 ima probleme s wi-fi konekcijama. Ako problem ostaje i nakon toga - eliminiramo dalje.
Ostali uredjaji (racunala) na wi-fiju rade ok?
21.11.2012 | 13:03
Hvala puno na trudu. Cim dodem doma provjeriti cu brzinu sa speedtestom.
Mozda sam se i ja nedovoljno dobro izrazio. Znaci, cim se spojim na wifi, nebitno koji i koliki je signal, youtube zna zastekati, bilo aplikacija, bilo preko safaria
Samo zelim reci da mi 4s nikada nije zastekao na youtubeu a petica svakodnevno. Nisam neki strucnjak oko iphonea, al seljacki receno koda je sporiji i jadniji =).. Dali je mozda to mog aparata problem? Stvarno sam zbunjen.
21.11.2012 | 14:11
U takvom slucaju mislim da je najbolja opcija restore i set as new,naravno ako si siguran da je do aparata a ne do router-a
21.11.2012 | 14:30
Napravio sam to vec dva puta. Javik se nocas kad dodem doma. Stvarno ste brzi na odgovorima. Hvala svima
22.11.2012 | 02:46
JOHN kaže:
Vanjuška, problemi su bili ako se ne varam da je teže ulovio signal, a ne da kad ga ulovi da ima problema sa download/upload.

Meni se čini da je bilo spominjanja i sa gubitkom signala, dok bi se ikonica vidjela. Ne znam, davno je izašao update pa su problemi brzo i nestali... Išao sam logikom da idemo po redu, ako mu je na 4S radilo, a na 5ici ne radi, da je prvenstveno problem u mobitelu, odnosnu sistemu. Nekad kad se updejta mob i pokupi sve postavke sa staroga, zna biti problema.

Treba očito urediti postavke routera na drugi način, a ne riješavat to pukim resetiranjem. Dodatni problem može biti ako netko od ukućana koristi Android GB il IC, koji znaju iz nekog glupog razloga blokirat promet(smanji brzinu na 0.1-0.4 Mbps). Provjereno kod mene jer sam 2 mjeseca vodio bitku sa postavkama routera, i to nakon što je žena uzela HTC EVO 3D!

Znam taj osjećaj kad te neštko glupo jebe, a ne možeš nikako dokučiti što A onda odjednom kad se lampica upali i pronađeš krivca...
22.11.2012 | 16:38
Decki , napravio sam speed test i rezultati su bi zastrasujuci. Otisao sam u Vip po novu karticu i sada je na 3g signali sve u redu. Wifi signal je doma
Ok, vidjeti cu oce biti daljnjih problrma. Hvala puno svima na odgovorima.

P.s.- nevezano za temu. Zao mi je ko psu kaj nisam uzeo bijeli jel se crni fakat guli !
23.11.2012 | 00:45
Matija klc kaže:
Zao mi je ko psu kaj nisam uzeo bijeli jel se crni fakat guli !

Međutim, tada bi prema većinskom mišljenju Jabučara bio definiran kao gej. Ovak se guliš, al si bar strejt.
23.11.2012 | 10:48
danijelr15 kaže:
Matija klc kaže:
Zao mi je ko psu kaj nisam uzeo bijeli jel se crni fakat guli !

Međutim, tada bi prema većinskom mišljenju Jabučara bio definiran kao gej. Ovak se guliš, al si bar strejt.

Ja investirao u tubu masti i prebacio se na bijeli
28.11.2012 | 15:55
Ekipa opet novi problem. Frend i ja na istoj udaljenosti od rutera , iz ucionice na faksu do bircs, on ima 2 crtice na 4s a ja sa 5 nemogu opce nac wifi. Priblizi m se prozoru malo, uhvati signal. Vratim se na mjesto gdje je frend i opet se izgubi. U cemu je problem? Zar nebi na 5 trebao bit bolji wifi signal, odnosno bolja sntena za hvatanje? Zar sam
Stvarno smece kupio?

Hvala Vam
28.11.2012 | 16:04
Ja ozbiljno razmisljam da uzmem 4s umjesto petice.
28.11.2012 | 16:55
Sumnjam da iP5 može imati bolji prijem ičega u odnosu na iP4. iP5 ima leđa od metala, dakle sam sebi stvara smetnju, a iP4 od stakla.
28.11.2012 | 17:35
Mislite da to nije za reklamaciju?
28.11.2012 | 18:59
Ne.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO